טוב הוא יחסי קראתי את האשכול של ברבי, והוא אירגן לי כמה דברים שהתבהרו לי בזמן האחרון. (סיבה לאשכול חדש:)
האמת שבאמת טוב לנו בתור רווקים-
אבל מכיוון שכל טוב הוא יחסי- גם לנו טוב יחסית.
לכן תלוי ליד מה אנחנו עומדים.
כי הראש שלנו עובד בדרך של השוואות.
מאד קשה להמנע מהשוואות- כאשר רואים זוג צעיר עם ברק בעיניים. מאד קשה להמנע מהשוואות- כאשר רואים מאורסת בת 18 מדברת על אהוב נפשה. או כשהחברה מובילה עגלה עם ילדון מתוק תכול עיניים.
לכן, ברגעים צובטים כאלה, כשהטוב שלי מתעכר ומאבד את מעלותיו וערכו בעיני, אז אני מעלה בדימיוני את.... החברה הקורסת מעול משכנתה ומחוסרת עבודה- לעומת הפלוס היפה בבנק, וה"גמ"ח" הלוואות שלי החברה שתפחה למימדים לא מחמיאים בהריון- לעומת ה... מצב הקודם:) החברה לא מצאה ביביסיטר ותקועה בבית - לעומת החופש והדרור והטיולים והראש הפנוי והעדר העול. הבגד היפה שחברתי השאירה בחלון הראווה משיקולי מחיר- לעומת הארון עמוס הבגדים מהעונה הנוכחית...
בטח יהיו כאלה שיאמרו שלא יפה ולא מוסרי להרגיש טוב בגלל שלשני רע.
אבל תגידו לי, עדיף להרגיש רע כי לשני טוב?
עדיף לקבצן לגור בפרוור עוני או על ספסל ליד ארמון פאר? ומה הטעם של לחם שיפון אחרי סופגנית ריבת חלב של מאפה נאמן?
ככה זה הראש שלנו. עסוק בהשוואות:)
רק תערכו משוואה נכונה שבה תעמדו בצד הגדול <
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 23/12/2011 00:36:48
נשלח ב-25/12/2011 19:06
אחת_מהישוב כתב:
למה להבנות על צרות של אחרים? האם בגלל שלשני רע יותר לי טוב יותר? האם בגלל שלזולת טוב יותר לי טוב פחות? לכל אחד מאיתנו יש את התחומים שבו הוא מרגיש שיש לו יותר או פחות. חשוב להתמקד בטוב שיש לנו, בחצי הכוס המלאה שלנו, ולא בהשוואת כוסות... תפס אותי המשפט האחרון של - תערכו משוואה ותעמדו בצד הגדול, ואם נערוך משוואה ונמצא את עצמינו בצד הקטן? למה בכלל להיכנס למערכת המשוואות האלה??? תעריכו את מה שיש לכם בלי קשר למה שיש לאחרים!! ותייחלו ותתפללו לדברים שאין לכם לא בגלל שלאחרים יש אותם, אלא משום שגם אתם זקוקים להם ורוצים אותם.
הפעם הוצאת לי את הדרשה מהפה..
תוקן על ידי שירלי19 ב- 25/12/2011 19:09:11
נשלח ב-25/12/2011 03:28
אכן כך...
נשלח ב-25/12/2011 03:24
הסירהשלנו כתב:
לקח לי רגע להבין למה "שוב"...:)כי לאחר השוואה מעמיקה הגעתי למסקנה שאחרי הכל הדשא שלי הכי טוב ולא הייתי מחליפה אותו...
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 25/12/2011 03:19:40
ושוב...? כי לאחר התבוננות עמוקה.. הגעתי למסקנה שלפני הכל הדשא שלך הוא הכי טוב בשבילך, ואם היית מחליפה אותו.. היית מחליפה סוס חיי בפגר מת...!
נשלח ב-25/12/2011 03:16
לקח לי רגע להבין למה "שוב"...:)
כי לאחר השוואה מעמיקה הגעתי למסקנה שאחרי הכל הדשא שלי הכי טוב ולא הייתי מחליפה אותו...
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 25/12/2011 03:19:40
נשלח ב-25/12/2011 03:05
הסירהשלנו כתב:
ממממ הדשא שלי?אכן לא רע בכלל...
יש אמנם כמה בורות שם אבל הנפילות רק יעשו לי טוב, לא?
בלי ציניות:)
בסופו של דבר- לא הייתי מחליפה אותו עם אף אחד.
שוב...? הדשא שלך - טוב מאד...מיוחד... ירוק ורענן.. יבש לגוון.. ומהמורות לשחק בגולות או כדי ליפול בשביל לקום...!
בסופו של יום... ובתחילתו של בוקר.. הדשא שלך הוא מה שאת תשקי ותטפחי.. הוא יהיה איך שתביטי ותסתכלי...!
את יודעת.. יש משפט חכם שאומר כך:
א."האושר – אין זו הגעה לתחנה – של – סוף: זו הנאה מנסיעה, מדרך ומנוף."...
נשלח ב-25/12/2011 02:59
ממממ הדשא שלי?אכן לא רע בכלל...
יש אמנם כמה בורות שם אבל הנפילות רק יעשו לי טוב, לא?
בלי ציניות:)
בסופו של דבר- לא הייתי מחליפה אותו עם אף אחד.
נשלח ב-25/12/2011 02:53
הסירהשלנו כתב:
אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'...בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך..בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך...בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!אז אתה אומר, שבמקום לאמר לעצמי שהדשא שלי הוא בעצם טוב יותר משלו- לאמר לעצמי שנכון שהדשא שלו טוב, ושאולי הדשא שלי פחות טוב- אבל אם היה לי הדשא שלו זה לא היה טוב עבורי... נקודת מבט מענינת.. (אציץ רגע לדשא של השכנים :)
גם.. אבל בעיקר...שהדשא שלך, הוא ה-כי טוב בשבילך...! ושהדשא של השני.. הוא רע בשבילך...! ואולי כדאי שתרוצי להציץ בדשא שלך!?
נשלח ב-25/12/2011 02:47
עמקויות כתב:
אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!
בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'... בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך.. בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך... בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!
עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!
אז אתה אומר, שבמקום לאמר לעצמי שהדשא שלי הוא בעצם טוב יותר משלו- לאמר לעצמי שנכון שהדשא שלו טוב, ושאולי הדשא שלי פחות טוב- אבל אם היה לי הדשא שלו זה לא היה טוב עבורי...
נקודת מבט מענינת.. (אציץ רגע לדשא של השכנים :)
נשלח ב-25/12/2011 02:42
את מהישוב... אז לפעמים, כשאת חייבת ללכת ברחוב, ויוצא לך לראות את הדשא של השני- את לא עורכת השוואות? ואני לא מתכוונת לעריכת טבלה 'השווה והשונה'- לפעמים ההבדלים זועקים, לא צריך לעשות משהו בשביל זה. אם אין לך דילמות כאלה- אשרייך.
נשלח ב-25/12/2011 02:41
הסירהשלנו כתב:
אני מנסה להעלות בדעתי איך אדם ינצל מקנאה. הוא רואה משהדשא של השני ירוק יותר מרגיש קנאה. ואז הוא ואמר לעצמו: "לא תחמוד" נו, אז איך לא חומדים? הוא מזכיר לעצמו "בעצם, גם הדשא שלי לא רע בכלל" ולשכן שלי גם אין מכסחת ואין ערוגות והדשא שלו אולי ירוק אבל לא נעים לשבת עליו
זהו. הלכה הקנאה.
מה האלטרנטיבה לגרש את הקנאה?
אילו היית אלרגית לדשא, גם היית מקנאה? מרגישה שלמה לך אין דשא? או בכלל היית צריכה להגיע לתירוצים פנימיים - שאין לו מכסחה וכו'..?!
בשבילך.. להיות נשואה כעת, זה יותר גרוע מלהיות אלרגית קשה לדבר מאכל/דשא וכו'... בשבילך.. לקבל את מה שיש לשני, זה רע ובמקרה גרוע יותר, זה אסון בשבילך.. בשבילך, מה שיש לך זה ה-טוב שיכול להיות לך... בשבילך, מה שאין לך זה ה-טוב לקיומך...!
עכשיו.. את רוצה בכלל לקנאות/לחמוד..?!
נשלח ב-25/12/2011 02:37
אולי לא להציץ על השדה של האחרים יותר מידי....
נשלח ב-25/12/2011 02:31
אני מנסה להעלות בדעתי איך אדם ינצל מקנאה. הוא רואה משהדשא של השני ירוק יותר מרגיש קנאה. ואז הוא ואמר לעצמו: "לא תחמוד" נו, אז איך לא חומדים? הוא מזכיר לעצמו "בעצם, גם הדשא שלי לא רע בכלל" ולשכן שלי גם אין מכסחת ואין ערוגות והדשא שלו אולי ירוק אבל לא נעים לשבת עליו
זהו. הלכה הקנאה.
מה האלטרנטיבה לגרש את הקנאה?
נשלח ב-25/12/2011 02:21
הסירהשלנו כתב:
אתה צודק בקטע שאדם שמתמקד במה שיש לו הוא אדם מאושר. אך מה בנוגע להתקלויות ב"יש" של אחרים שבאופן טיבעי זה מדגיש את ה"אין" שבחיים שלנו? שם פתאום שוכחים מחצי הכוס המלאה כי מה שממלא את הכוס שלי נראה דהוי לעומת מה שממלא אתת של השני. זו תכונה אנושית לערוך השוואות. ההבדלים פשוט מדברים בעד עצמם.
כשנקלעים לסיטואציות האלה- אז כדאי להציב "משוואות" אחרות. להיזכר בעוד "כוסות" חצי מלאות שיש לנו.
אם אדם היה חזק ב"יש" שיש לו.. אז היש של אחרים.. לא היה מדגיש את האין שאינו קיים.. כי האין שאינו קיים זה היש שקיים...! ואין ספק, שפעמים אדם צריך חיזוקים בשביל "היש" שישנו.. אבל אני לא חושב שהדרך היא ע"י השוואות בחסר של השני.. אלא שוב.. בהתמקדות ביש שישנו...!
ואין ספק שזו תכונה אנושית.. גם קנאה זה תחושה אנושית.. ובכל זאת היא מהשלשה תכונות שמוציאות את האדם מהעולם תרתי משמע..!
נשלח ב-25/12/2011 02:19
עמקויות הוצאת לי את המילים מהפה!!
שכוייח!!!
למה להבנות על צרות של אחרים? האם בגלל שלשני רע יותר לי טוב יותר? האם בגלל שלזולת טוב יותר לי טוב פחות? לכל אחד מאיתנו יש את התחומים שבו הוא מרגיש שיש לו יותר או פחות. חשוב להתמקד בטוב שיש לנו, בחצי הכוס המלאה שלנו, ולא בהשוואת כוסות... תפס אותי המשפט האחרון של - תערכו משוואה ותעמדו בצד הגדול, ואם נערוך משוואה ונמצא את עצמינו בצד הקטן? למה בכלל להיכנס למערכת המשוואות האלה??? תעריכו את מה שיש לכם בלי קשר למה שיש לאחרים!! ותייחלו ותתפללו לדברים שאין לכם לא בגלל שלאחרים יש אותם, אלא משום שגם אתם זקוקים להם ורוצים אותם.
נשלח ב-25/12/2011 02:13
אתה צודק בקטע שאדם שמתמקד במה שיש לו הוא אדם מאושר. אך מה בנוגע להתקלויות ב"יש" של אחרים שבאופן טיבעי זה מדגיש את ה"אין" שבחיים שלנו? שם פתאום שוכחים מחצי הכוס המלאה כי מה שממלא את הכוס שלי נראה דהוי לעומת מה שממלא אתת של השני. זו תכונה אנושית לערוך השוואות. ההבדלים פשוט מדברים בעד עצמם.
כשנקלעים לסיטואציות האלה- אז כדאי להציב "משוואות" אחרות. להיזכר בעוד "כוסות" חצי מלאות שיש לנו.