בית פורומים שידוכי חרדים

לאן נעלמו הבחורות החרדיות בנות 30-35 ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2011 15:16 לינק ישיר 
לאן נעלמו הבחורות החרדיות בנות 30-35 ?

בעיית הרווקות בציבור החרדי והדתי היא בעיה ידועה, ודשו בה לא מעט,
אבל משום מה רוב ההצעות שאני מקבל מהשדכניות (שדכניות שעובדות בד"כ עם הציבור החרדי) הן של בחורות דתיות לאומיות.
אמנם אני חרדי מודרני, כך שלא פסלתי, ויצאתי עם בנות דתיות לאומיות, אבל אני נוטה יותר לצאת עם מישהי שבאה מהעולם שלי, מהרקע שלי,
שדכנית שעובדת בעיקר עם הציבור החרדי, טענה בפני, שרווקה חרדית הרבה יותר "סגורה" לשמוע הצעה של גרוש+ילד או שניים, ואפילו היא תהיה בת 35. לעומת בחורה דתיה שכבר בגיל 30 תסכים לצאת עם גרוש+.
יש לזה הסבר הגיוני? לאן נעלמו החרדיות בנות 30+?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2013 16:37 לינק ישיר 

תקשיבו_רגע כתב:
איך קשור נפילה להתפשרות?  אם בחור/ה לא מצא את זיווגו עדין, ומרגיש שעומד ליפול בקשרים לא ראויים בטענה שהוא רווק...
אלו שנופלים, נופלים דוקא בגלל שלא התפשרו. אלו שהתפשרו, נשואים באושר מזמן.- הרבה מאלו ש התפשרו גרושים כבר מזמן 

ובאשר להתפשרות עצמה, כבר כתבו מקודם, שהתפשרות הכוונה שמתעלמים מדברים פחות משמועתיים (מוצא, משקל, גובה, מצב משפחתי, גיל), בשביל קשר אמיץ וחזק שמקיף את התחום הרגשי, המנטלי והרוחני. בעצם אין כאן התפשרות, אלא התרכזות על הדברים שבאמת גורמים לקשר מעולה.
אם בחורה רווקה בת 26, טהורה וצדיקה, שעד היום נפגשה עם רווקים ממוצעים כמוה, בני גילה, אך לא מצאה עדין את שלה,  ותתפשר על: גרוש עם ילדים בן 45 בשביל קשר אמיץ וחזק שמקיף את התחום הרגשי, המנטלי והרוחני. יש ויש כאן התפשרות.

נפילה קשורה לרווקות נמשכת וככל שהאדם רווק יותר יש לו סכוי יותר גדול ליפול. ומכאן עוד סיבה להתפשר, כי מי שרוצה לשמור על הרמה הרוחנית שלו, עליו להתחתן במוקדם האפשרי, כמו שהזהירו חז"ל אין ספור פעמים. 

הרבה מאלו שהתפשרו גרושים מזמן... באמת? את נביאה? סוציולוגית? יש לך פיסת מידע שתומך בהיגד זה? לי נראה שאלו שהתפשרו מידיעה, אז הרבה יותר מוכנים לנישואין, ובהתאם לכך, גם חווים נישואין מאושרים בהרבה מאשר זוג שיש לכל אחד ציפיות לא ריאליות אחד מהשני.

אפילו אני שדוגל בפשרות כאופציה ראשונה, לא חושב שבחורה רווקה אמורה להתפשר מלכתחילה על גרוש שמבוגר ממנה בשני עשורים, יש פשרות שדורשות הרבה פחות מאמץ. אבל עדיין צריך לומר, שיש הרבה שכן עשו כך מסיבה זו או אחרת, והיו מאושרות לאורך ימים ושנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2013 15:08 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
איך קשור נפילה להתפשרות?  אם בחור/ה לא מצא את זיווגו עדין, ומרגיש שעומד ליפול בקשרים לא ראויים בטענה שהוא רווק...
אלו שנופלים, נופלים דוקא בגלל שלא התפשרו. אלו שהתפשרו, נשואים באושר מזמן.- הרבה מאלו ש התפשרו גרושים כבר מזמן 

ובאשר להתפשרות עצמה, כבר כתבו מקודם, שהתפשרות הכוונה שמתעלמים מדברים פחות משמועתיים (מוצא, משקל, גובה, מצב משפחתי, גיל), בשביל קשר אמיץ וחזק שמקיף את התחום הרגשי, המנטלי והרוחני. בעצם אין כאן התפשרות, אלא התרכזות על הדברים שבאמת גורמים לקשר מעולה.
אם בחורה רווקה בת 26, טהורה וצדיקה, שעד היום נפגשה עם רווקים ממוצעים כמוה, בני גילה, אך לא מצאה עדין את שלה,  ותתפשר על: גרוש עם ילדים בן 45 בשביל קשר אמיץ וחזק שמקיף את התחום הרגשי, המנטלי והרוחני. יש ויש כאן התפשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 18:20 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2013 16:58 לינק ישיר 

יש קשרים נפלאים שמקיפים את כל התחומים הנ"ל. אכן זה נדיר מאד, אבל זה קורה. זה תלוי בעיקר כמה אתה מוכן להקריב בשביל להשיג דבר כזה. ובכל זאת, גם אם הקשר לא יהיה הכי נפלא שבעולם, ככל שמתפשרים על דברים פחות מהותיים, כך יהיה יותר קל להשיג דברים יותר יפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 14:54 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
איך קשור נפילה להתפשרות? אלו שנופלים, נופלים דוקא בגלל שלא התפשרו. אלו שהתפשרו, נשואים באושר מזמן.

יש דבר כזה?הרי גם בזה אין ולעולם לא יהיה שלמות....כי העולם זה לא תוכנית כבקשתך...השאלה האם צריך לוותר גם על צפיות בנושא המנטלי/הרגשי?שלא בדיוק תואם 100%לצרכים שלך...??!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2013 14:35 לינק ישיר 

איך קשור נפילה להתפשרות? אלו שנופלים, נופלים דוקא בגלל שלא התפשרו. אלו שהתפשרו, נשואים באושר מזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 13:46 לינק ישיר 

להתפשר זה לא אומר לעשות מעשים  נואשים ,  להתחתן עם מי שלא מתאים ("רק" לא לחטוא חלילה וכדו) ולתת לעצמינו פתח לטעות עם מישהו לא נכון ולא מתאים (פערים משמעותיים רוחניים, מנטליים, גיל וכדו) כי בחיים עצמם זה יפריע..
יש הרבה שטועים לחשוב שכיוון שהם רווקים הם מרשים לעצמם "לפול" פה ושם. כשתכלס הרעבון רק  גדל יותר. ואיתו היאוש והרצון להתפשר במחירים גדולים מאד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2013 17:53 לינק ישיר 

מפונקת, תפסיקי לשתות קפה עם קצפת כל בוקר, תתחילי לעשות הליכות ובחורים לא יצטרכו להתפשר על חיצוניות במקרה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2013 09:07 לינק ישיר 

מסכים איתך, שמה שהציבור קורא פשרה הוא באמת לא פשרה בכלל, אלא הדרך להשיג אושר. הכוונה, לוותר על הדברים הפחות משמעותיים, כגון גרוש/רווק/אלמן/מבוגר מדי/צעיר מדי/קצר/מלאה וכו', ולהתרכז במידות, ובהתאמת האופי, ובשאיפות דומות, כי זה המפתח לנישואין מאושרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2013 01:47 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
ככל שיש יותר נכונות להתפשר, כך יהיה יותר אפשרות למצוא זיווג מדהים.

אתה צודק, אבל אני חושב שהשימוש במילה פשרה לא נכון.

אדם לא יכול להתפשר על דבר כל כך משמעותי כמו נישואין. אם הוא חושב שדווקא סגנון מסוים יעשה לו את החיים טובים,
איך הוא יכול לוותר על זה? השאלה צריכה להיות עקרונית יותר. למה אדם חושב שדווקא סגנון מסוים יעשה לו את החיים טובים?
והוא קורא לזה בשם "מושלם". ויש לשואלו: האם ראה אי פעם דבר מושלם בעולם הזה ? כי יש בעולם הרבה דברים טובים ונפלאים,
אבל דברים מושלמים אין. ואותם אנשים אשר תקנתם היא להתפשר, הם בדרך כלל האנשים שלקחו את מושג הנישואין ורוממו אותו מעל שאר עסקי העולם כאילו יש בו שלימות. ומה הפלא שלא מוצאים שלימות.

לכן אני חושב שלא צריך להטיף להם להתפשר, אלא להטיף להם להפסיק לשאול את עצמם "האם הוא מושלם", ולהתחיל לשאול "האם הוא יעשה לי את החיים טובים" וכדומה. 

כתבתי על זה בעבר, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2013 14:16 לינק ישיר 

ככל שיש יותר נכונות להתפשר, כך יהיה יותר אפשרות למצוא זיווג מדהים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2013 12:53 לינק ישיר 

להתפשר רק בדברים לא מהותיים.
כמו חיצוניות.

וחוזר בתשובה קיצוני זו לא אופציה טובה לחרדית מבית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2013 15:00 לינק ישיר 

להתפלל, להתפשר, ולחכות עד בחור נכון יגיע. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2013 14:58 לינק ישיר 

נקח את זה עוד טיפה קדימה. נניח שאת רבנית מפורסמת בסדר גודל של הרבנית בת שבע קנייבסקי ז"ל, ומזמינים אותך לשאת מדברייך בכנס חיזוק לרווקות בוגרות. נניח שאחוז קטן מהבנות מגיעות לכנס, נגיד אלף בנות, ואחרי שאת שופכת נהרות יוקדים אש לחיזוק עבודת ה' קמה לה בחורה בסוף, ושואלת הלכה למעשה, מה הבנות אמורות לעשות. והיא כמובן רוצה תשובה מעשית. מה היית אומרת?
א. להמשיך לצאת בפגישות עד שהבחור הנכון מגיע. (האם יש אלף בנים המתקרבים לרמה של הבנות האלו? האם יש 500? האם יש 100 בכלל?)
ב. להתפלל.
ג. להתפשר.
ד. להתייאש מנישואין ולהשקיע כוחות במשהו אחר.

דומני שרוב הבנות הבוגרות בוחרות בב' וד', האם זה הצעד הנכון לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2013 14:38 לינק ישיר 

נכון...מאד קשה לבחורות הטובות שנשארות.. דווקא ממה שאמרת- הן צריכות או להתפשר בצורה רצינית, או לפגש ולהשאר מתוסכלות. להשאר רווקות בתקווה שתקבלנה בחור שמתאים למה ששמרו על עצמם עד כה, להשקפת עולמם , ושיהיה גם בחור טוב כמותן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לאן נעלמו הבחורות החרדיות בנות 30-35 ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext