בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים מעונג שבת בבירת הנגב עם החזן שלמה גליק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2012 10:23 לינק ישיר 
רשמים מעונג שבת בבירת הנגב עם החזן שלמה גליק

שבוע טוב ומבורך
"חזנות בבאר שבע", האם זה דבר מציאותי?
חזנות ובאר שבע, לי זה לא כל כך התחבר עד השבת האחרונה, ונגיד ותביאו חזן ומקהלה לבאר שבע האם בכלל יהיו מנין מתפללים בבית הכנסת? האם יש תחבורה עדכנית בעיר באר שבע או שהתחבורה הקיימת היא גמלים וחמורים, האם יש תשתיות מים חשמל וגז בעיר הזאת?
ומה אומר לכם, אני הופתעתי ובגדול: ראשית בהחלט מדובר בעיר נורמלית לכל דבר וענין, שנית לא ראיתי אפילו גמל אחד במהלך השבת, ועוד שבית הכנסת היה מפוצץ והעונג שבת היה מפוצץ+
מאות אנשים מרחבי העיר וסביבותיה, הגיעו לשמוע את תפילת החזן שלמה גליק בליווי מקהלת 'קולות מן השמים' בניצוחו של מר רפאל ביטון, אשכנזים ספרדים וחסידים נהרו אל בתי הכנסת לשמוע בפעם השניה בבאר שבע תפילת שבת עם חזן ומקהלה.
באר שבע מקום נהדר קהילה חמה ומיוחדת, אנשים נפלאים ומארחים לעילא ולעילא, אחלה מקום.
ולמען האמת, אם גמל לא היה יקר כל כך ואם הוא לא היה לוקח כל כך הרבה קש הייתי מזמן עובר לגור שם...
החזן שלמה גליק - חזן נהדר אישיות מיוחדת מאענטש אמיתי דבר שמורגש בשירה ובתפילה, בעל תפילה וחזן שמכיר ומרגיש את הקהל ויודע מה כמה איך ולמה, חזן שנותן בכל שבת בה עובר לפני התיבה את כל כולו ומשקיע שהקהל ייצא בהרגשה עילאית, זאת לא הפעם הראשונה לא השניה לא השלישית וכ'ו שיצא לי לשמוע את החזן שלמה גליק ובכל שבת יש את אותה תחושה של ההשקעה, כביכול היתה זאת שבת בחינה למשרה יוקרתית. החזן שלמה גליק לאט לאט כובש כל עיר יישוב כפר בארץ ובעולם (עוד שבועיים בפראג עם מקהלת זמרתיה) כך יוצא שלכל מקום שתגיע בעולם תמצא קוקה קולה בית חב"ד ואת החזן שלמה גליק, גם אם באותו יום הוא לא שם, אל תדאג תחכה קצת והוא יבוא...
היצירות שבוצעו במהלך התפילות
קבלת שבת:
שירו להשם - מודזי'ץ
שמעה - אייזנשטט
מזמור שירו - קרליבך?
משה ואהרן - קרליבך - פתיחה של הזמר איתמר אברקי, ומרוממו ואילך: החזן גליק
מזמור לדוד - קרליבך
לכה דודי - מודזי'ץ ועוד
מזמור שיר - קרליבך
השם מלך - משה קוסוביצקי/בעלזר
למען אחי - קרליבך

תפילת ערבית :
המעביר בניו - שטיינברג/דוד קוסוביצקי
השכיבנו - ילד הפלא קובי גליק (הבן של) בדואט עם החזן במנגינת מכניסי רחמים של חיים בנט
ברכת מעין שבע - על פי קוסוביצקי
גם כי אלך - בדד אלך/קרליבך - החזן גליק עם סולני המקהלה איתמר אברקי וקובי עובד
ונאמר - עממי
אדון עולם - ספיירו - החזן גליק והמקהלה

עונג שבת:
אדון עולם - העממי בגרסה מעניינת - סיום החזן גליק
הבן יקיר לי - מלבסקי - החזן שלמה גליק והמקהלה
רחם - וובר - החזן שלמה גליק והמקהלה
וזכני לגדל - לוין - סולני המקהלה אבי סופר ושמואל טויב
אדרבה - המקהלה עם הסולן איתמר אברקי

תפילת שחרית:
בפי ישרים - אילתור
ובמקהלות - שטרן-המקהלה/אילתור
המאיר לארץ - אימפרוביזציה של החזן/מנגינת 'בעלז'/שטרייכר
קל אדון - מזרחי - סולן הזמר קובי עובד
כולם אהובים - אילתור/ומנגינת צור ישראל של עממי
את שם - המקהלה, החזן באימפרוביזציה כשכל מילה מקבלת ביטוי מיוחד, מרגש ועוצמתי
אור חדש - חצי מודז'יץ
ודבריו חיים - גרין - סולן המקהלה איתמר אברקי עם החזן
עזרת - המקהלה בפזמון שהלחין החזן חיים אדלר, ולאחר מכן מעבר ללחנו של החזן משה שטרן כשהמבצע הוא החזן שלמה גליק
צור ישראל - עממי
נקדישך - מזרחי הזמר איתמר אברקי
אז בקול - אימפרוביזציה של החזן גליק עם נגיעות רוזנבלט ודוד קוסוביצקי
ממקומך - במנגינת ידיד נפש ובמעבר 'כי מחכים' ללחנו של וידר - 'על ידי דוד' בלחנו של אברהם אדלר
רצה - שלוסברג
שים שלום - בלחנו של החזן משה שטרן
אין כמוך - זולצר/אלתר
אב הרחמים - ברודי/מכטנברג, מהגערה, החזן עמד על יד ארון הקודש והלך בינות הקהל כשהוא זועק ומתפלל וימלא משאלותינו במידה טובה

תפילת מוסף:
אבינו שבשמים - זים - שם מותר לשיר את זה לבאר שבע זה עדיין לא הגיע אף פעם...
מי שברך לחייל צה''ל - המקהלה וחזן הקהילה שם במנגינת 'אל ארץ צבי'/אנטבה/אקסדוס - חלונות התפוצצו"
אב הרחמים - החזן פתח באמירה כשהמקהלה מנגנת את 'קהילות הקודש' של מלבסקי ולאחר מכן במעבר ליצירתו של החזן יעקב מוצן: הרנינו גויים עמו ביצוע שסחט הרבה דמעות בבית הכנסת, כי דורש במנגינת אני מאמין
ובנחה יאמר - רוזנבלט - היו הרבה רגעים בתפילה, אך ביצירה זו זה היה רגע של שיא קולי וביצועי, או יותר נכון התחלתו.
כבודו מלא עולם - מראה כהן של צליק/מלבסקי
ממקומו - במנגינת O SOLE MIO - סולן זמר הבאריטון אנטולי קראסיק
שמע ישראל - בסיס ורדיגר/אילתור/כץ
רצה - גרין
שים שלום - נדל, וצדקה וברכה - אילתור
בשבת בשבת - ויגודה
ונאמר - עממי
סוף
אני מקווה שלא שכחתי כלום, הבעיה שאין מי שיתקן אותי משום שחברי פורום עדיין לא קמו בעיר באר שבע.
היתה חוויה נהדרת, הקהל הרב שנכח בבתי הכנסת יצא בתחושת הנאה וסיפוק, ללא ספק זאת לא היתה שבת החזנות האחרונה בבאר-שבע. העיר פתח תקווה צריכה להתחיל לפחד, באר שבע הצטרפה לתחרות.
שבוע טוב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2012 13:05 לינק ישיר 

קולוני, תוכל לקבל פרטים אצל גבאי בית הכנסת הרב ישראל בצלאל וייס אימייל : [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 17:38 לינק ישיר 

קולני כתב:
שמעתי שיש הרבה חזנים שמבצעים בממקומו את מנגינת 'מציל עני' מתוך עד הנה בלחנו של רוזנבלט

שמעתי את זה בעבר, וזה היה יוצא מן הכלל. מתאים מכל הבחינות, גם מצד הטקסט וגם מצד המוסיקה.
מה שמוכיח שלא צריך להשתמש במוסיקה נוכרית בתפילה. יש לנו מספיק מנגינות נהדרות משלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 17:27 לינק ישיר 

מסכים עם קודמי
אך את הקטע ביצע זמר הבאריטון חבר המקהלה בעל הקול המשובח אנטולי קראסיק (בקונצרט לדוד מזמור היו לו קטעי סולו בשמע ישראל ובזכרתי לך)והוא ביצע את אסולמיו ולא החזן גליק
ועוד דבר שנשכח ממני זה ברכת שהחיינו שביצע החזן שלמה גליק בליווי המקהלה בעונג שבת, כשלפני כל קטע שירה הנחה המנצח רפי ביטון
שמעתי שיש הרבה חזנים שמבצעים בממקומו את מנגינת 'מציל עני' מתוך עד הנה בלחנו של רוזנבלט
שבוע טוב

תוקן על ידי קולני ב- 08/01/2012 17:39:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 17:05 לינק ישיר 

אני מסכים עם הרב אלחנן שאין קשר בין המנגינה למילים, אך זכויות היוצרים על ה"שעטנז" לא שייכים לשלמה גליק ורבים וטובים עשו זאת לפניו.
את הרעיון שמעתי כבר לפני 20 שנה מחזן גדול שלא אזכיר את שמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 11:29 לינק ישיר 

איך קשור הטקסט של "ממקומו הוא יפן ברחמים" למנגינה של או-סולו-מיו???
על ירידת הדורות כבר דברנו?...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים מעונג שבת בבירת הנגב עם החזן שלמה גליק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext