בית פורומים שידוכי חרדים

זה סופו של כל רווק/ה:

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2012 10:47 לינק ישיר 
זה סופו של כל רווק/ה:

הנה לכם תובנה חדשה בהשראת עץ השזיפים בחצר.
טיפשית קצת- אבל מה לעשות, סטטיסטית לא כל האשכולות יכולים להיות חכמים.

אז זהו, שזה קשור לסטטיקטיקות.

שמתי לב שלא רק בשידוכים יש מעוכבים.

קחו למשל עגבניות. לא כולן מבשילות בבת אחת,
תמיד תהיה העגבניה הירקרקה ה'מעוכבת' שרק שבוע על אדן החלון (אולי) יעזור.
אולי זה קשור לגנים פגומים,
אולי גדלה במקום לא מוצלח,
אבל כולן מבשילות בסוף.

ואם תרצו, יותר אקטואלי. השלכת-
כל עץ שאכפת לו מהשלכת משיר את כל העלים שלו לפני הפריחה.
- אבל לא בבת אחת.
תמיד יהיו עלים 'מעוכבים' שמתעקשים להחזיק בעץ גם רגע לפני ט"ו בשבט.

ודוגמא פרחונית יותר- לא כל הניצנים נפתחים  בבת אחת- תמיד יהיו האחרונים.

זהו. זה הכל. המציאות היא שלא כולם מתארסות  ביום שנגמר הסמינר.
או ביומולדת 20 שלהם.
לכן סטטיסטית  חייבים להיות גם 'מעוכבים'.

והנחמה- שכשם שכל האנשים מתים בסוף, וכל הפלורוסנטים נדלקים בסוף, וכל העגבניות והאבוקדואים מבשילים בסוף, וכל השערות והעלים נושרים בסוף, וכל הניצנים נפתחים בסוף---

גם כולם מתארסים בס-ו-ף!

(טוב... כמעט כולם)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 02:11 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חוץ מהוצאות מצוות ומעשים טובים, שאינם קצובים, אלא אם מוסיף - מוסיפים לו!!! 

אין בעיה. בא נראה אותך נאה דורשת ונאה מקיימת. לסעודת שבת הבאה תקני אוכל ודברים בשווי 15,000 ש"ח ונראה איך הם יחזרו, עשינו עסק?

בקשר לקטע השני, יופי שהקב"ה יודע מה תחליט, זה לא אומר בשום פנים ואופן שהוא הכריח אותך לעשות את זה. ואם מישהו רוצח אז דין התורה הוא להוריד לו את הראש, אפילו אם זה משה רבינו...

אני נאה דורש ונאה מקיים וחויתי זאת על בשרי! רק מה? כשאדם לא עושה זאת מתוך אמונה תמימה ואמיתית... זה לא ילך...מה גם שמצד שני כתוב "עשה שבתך חול ואל תזדקק לבריות"... אבל שוב אני אומרת לך ראיתי איך אמא שלי נתנה כסף לחסרי כסף וקיבלה את הכסף הזה בדיוק! בהחזר מלא ישירות משמים! יבוא בנ"א שלא מאמין ויגיד....אייייי.....גם אם לא היתה תורמת היתה מוצאת את הכסף הזה או מקבלת אותו מאיפה שהוא היע אליה.... לא נכון! אתה לא יכול לדעת מה היה קורה אילו לא היתה תורמת! אבל הנה היא הוציאה הוצאת מצווה וקיבלה ע"כ החזר מלא!
ואני כן אוציא 20 ש"ח או כל סכום אחר בגבול היכולת שלי, יותר ממה שאני רגילה! ובכיף! ומתוך אמונה שלימה שה' ישלים אתזה! (ובאמת עושים אתזה אצלינו במשפחה!) אבל לא אכנס לחובות בשביל זה! כי אתה מבין לבד שזה לא נורמאלי! וזה חסר אחריות לעשות כזה דבר! ה' גם מצווה אותנו לנהוג באחריות כלפי המשפחה שלנו! גם בנתינת צדקה אדם לא צריך לתת ממה שאין לו ולאמר ה' יחזיר לי....כי עניי ביתך קודמים! אצל הקב"ה הכל מתוכנן לפרטי פרטים והבחירה בידך אם להאמין, לבטוח, להישען לתת לו להוביל או להילחם ולדאוג כל החיים מה יהיה? מה יקרה? למה זה קרה? וכו'....
בקשר לקטע השני אמרת מצוין! ברור שה' לא הכריח אותך לעשות כלום! רק הוא ידע שזה מה שתעשה... ידיעה זו לא הכרחה! ואם מישהו רצח הוא יקבל ע"כ את הדין!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 02:04 לינק ישיר 

אדם, אנחנו מדברים בשפות שונות. אם אתה באמת מחפס תשובות- זה לא המקום.
אני באמת באמת מאמינה למרות שלא הצלחתי להסביר לך. לי הדברים ברורים.

אחי, שור כמוך צריך ללכת לישון

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 11/01/2012 02:06:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:59 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
אחי, עדין עירני מספיק בשביל להחזיק ראש בטריפלים

ערני כמו שור... (עייף) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 01:57 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
יש אנשים שמגיע להם להירצח בגלל עברות וכד', ולכן הם נמסרים לבחירתו של הרוצח, אם יחליט לרצוח אותו ולהענש על כך- או שיתגבר ולא ירצח וממילא גם האדם שנגזר עליו להרצח על ידו יבוא לתיקונו. (שבזכותו הרוצח עמד בנסיון ולא רצח)

what?
כאילו, WHAT??
לא, באמת, קיים מישהו שמאמין ב"דבר" כזה???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:54 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

למה את הולכת לעבוד אם כך? תאמיני שהכסף יבוא לבד..

נ.ב.
זאת כפירה לומר שאם אני רוצח מישהו זאת חובה שהייתה צריכה לקרות כי אם כך למה ה' יעניש אותי על זה??

א. אני באמת לא עובדת...אני עושה השתדלות לחפש עבודה ומאמינה שברגע שהקב"ה יחליט שהחודש הזה אני אמורה להרוויח יותר... הוא ייתן לי עבודה עם משכורת גבוהה....והא לך משו שקיבלתי במייל ואני משננת אותו לעצמי מידי יום...:יאמין האדם באמונה שלמה, עד שיהיה הדבר קבוע בליבו במסמרים בל ימוט, שמזונותיו קצובים לו מן השמים. וגם אם יעלו בני האדם שמים ויירדו תהומות - לא יוכלו להוסיף או להחסיר מפרנסתם הקצובה להם אפילו פרוטה אחת. חוץ מהוצאות מצוות ומעשים טובים, שאינם קצובים, אלא אם מוסיף - מוסיפים לו!!! עפ"י פלא יועץ, ערך כסף/ הרב אלעזר פאפו

ובקשר לנ.ב אני לא מוצאת שום כפירה! נכון שמגלגלים חובה ע"י חייב אבל זה לא סותר את העונש שהחייב הזה יקבל! למה הוא נקרא חייב? סתם ה' סיבב שהוא יגרום לרצח?...לא! אלא שכנראה מגיע לו איזה עונש.... כמו שאנשים אוהבים לאמר "הגונב מגנב פטור..." הגונב מגנב פטור מלהחזיר את הגניבה! אבל עונש? הוא בוודאי יקבל!!!!
בדיוק אותו דבר גם הקטע של הבחירה החופשית... ה' נתן לאדם זכות בחירה ("ראה נתתי לפניך"....) אז אדם יכול להתלבט שעות מה לעשות או מה לבחור או כל דבר אחר אבל ה' הרי בסופו של דבר יודע מראש מה תבחר...זה קצת קשה להבנה כי זה כמו הפוך על הפוך כזה....ה' נותן לך בחירה אבל הוא יודע מראש מה תבחר....בשביל זה אנחנו יהודים ויש באמת אנשים שיודעים לענות על כל השאלות! אנחנו משתדלים להאמין באמונה פשוטה וללכת אחריו בדרכיו...

אי בעיה. בא נראה אותך נאה דורשת ונאה מקיימת. לסעודת שבת הבאה תקני אוכל ודברים בשווי 15,000 ש"ח ונראה איך הם יחזרו, עשינו עסק?

בקשר לקטע השני, יופי שהקב"ה יודע מה תחליט, זה לא אומר בשום פנים ואופן שהוא הכריח אותך לעשות את זה. ואם מישהו רוצח אז דין התורה הוא להוריד לו את הראש, אפילו אם זה משה רבינו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:50 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

נ.ב.
זאת כפירה לומר שאם אני רוצח מישהו זאת חובה שהייתה צריכה לקרות כי אם כך למה ה' יעניש אותי על זה??

א. אני באמת לא עובדת...אני עושה השתדלות לחפש עבודה ומאמינה שברגע שהקב"ה יחליט שהחודש הזה אני אמורה להרוויח יותר... הוא ייתן לי עבודה עם משכורת גבוהה....והא לך משו שקיבלתי במייל ואני משננת אותו לעצמי מידי יום...:יאמין האדם באמונה שלמה, עד שיהיה הדבר קבוע בליבו במסמרים בל ימוט, שמזונותיו קצובים לו מן השמים. וגם אם יעלו בני האדם שמים ויירדו תהומות - לא יוכלו להוסיף או להחסיר מפרנסתם הקצובה להם אפילו פרוטה אחת. חוץ מהוצאות מצוות ומעשים טובים, שאינם קצובים, אלא אם מוסיף - מוסיפים לו!!! עפ"י פלא יועץ, ערך כסף/ הרב אלעזר פאפו

ובקשר לנ.ב אני לא מוצאת שום כפירה! נכון שמגלגלים חובה ע"י חייב אבל זה לא סותר את העונש שהחייב הזה יקבל! למה הוא נקרא חייב? סתם ה' סיבב שהוא יגרום לרצח?...לא! אלא שכנראה מגיע לו איזה עונש.... כמו שאנשים אוהבים לאמר "הגונב מגנב פטור..." הגונב מגנב פטור מלהחזיר את הגניבה! אבל עונש? הוא בוודאי יקבל!!!!
בדיוק אותו דבר גם הקטע של הבחירה החופשית... ה' נתן לאדם זכות בחירה ("ראה נתתי לפניך"....) אז אדם יכול להתלבט שעות מה לעשות או מה לבחור או כל דבר אחר אבל ה' הרי בסופו של דבר יודע מראש מה תבחר...זה קצת קשה להבנה כי זה כמו הפוך על הפוך כזה....ה' נותן לך בחירה אבל הוא יודע מראש מה תבחר....בשביל זה אנחנו יהודים ויש באמת אנשים שיודעים לענות על כל השאלות! אנחנו משתדלים להאמין באמונה פשוטה וללכת אחריו בדרכיו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:48 לינק ישיר 

אחי, עדין עירני מספיק בשביל להחזיק ראש בטריפלים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:44 לינק ישיר 

נהנה לקרוא את הטריפל שיח שלכם! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 01:44 לינק ישיר 

נ.ב.

....................................

לעבוד- זו חובת ההשתדלות מאז אדם הראשון "בזיעת אפך" (אתה דווקא צריך לדעת את זה:)

יש אנשים שמגיע להם להירצח בגלל עברות וכד', ולכן הם נמסרים לבחירתו של הרוצח, אם יחליט לרצוח אותו ולהענש על כך- או שיתגבר ולא ירצח וממילא גם האדם שנגזר עליו להרצח על ידו יבוא לתיקונו. (שבזכותו הרוצח עמד בנסיון ולא רצח)

אבל זו סדרת הרצאות שלימה ששמעתי. יש ספרים שהכל כתוב בהם.

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 11/01/2012 01:53:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:43 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
למה נראה לך שאנחנו בנ"א כ"כ פשוטים העשויים מבשר ודם יכולים להבין את כל חשבונות שמים? סירה ואני וכל אדם אחר יש לו כל מיני שאלות מידי פעם! אלא שכאן אנחנו משתפשפים באמונה! אם פעם היינו דורשים הסברים ושואלים כל הזמן למה קרה ככה? ולמה קרה אחרת? אז היום אנחנו משתדלים להאמין שזה מה שהיה צריך להיות וזה נעשה על הצד הטוב ביותר! את האמת....איננו יכולים לדעת!!!! א-ו-ל-י נדע את התשובה בעוד זמן קצר, אולי בעוד זמן ארוך.... ואולי בכלל לא.... העיקר שאנחנו יודעים שזה הגיע ממישהו שאוהב אותנו! דואג לנו! שומר עלינו כעל בבת עינו! יש לנו שמירה פרטית בכל רגע!!!! מה יותר טוב מזה? וברגע שאתה יודע שמי ששומר עליך הוא גם זה שמוביל מהלכים...אתה נרגע...

אז מה שאת אומרת נשמע ככה: "אין לי מושג איך זה עובד, אני לא יודעת למה כל דבר קורה ואני לא יכולה להיות בטוחה שיקרה לי רק דברים טובים. חוצמזה, אני בטח אמצא שידוך מתישהו"..
(וסתם נקודה למחשבה, אותו אחד שלא התחתן כל חייו לא אמר את זה? אם הוא היה אומר את זה אז הוא היה נשוי כיום?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:39 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
אם אתה הולך ברחוב וח"ו רוצח מישהו..אז פשוט זאת חובה שהיתה צריכה לקרות... ומגלגלין חובה ע"י חייב...שכנראה אתה היית חייב וגילגלו שזה יקרה על ידך... מה יקרה לבן/בת זוג שלו? את זה תשאיר לריבונו של עולם!
הסר דאגות מליבך! יש מי שמנהל את העולם!!!!! סמוך עליו!!!!!! האמן בו!!!! בטח בו!!!! זה כ" כיף!!!! אני באמת לא יודעת איך אנשים חיים בלי אמונה?!!!!

נ.ב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:37 לינק ישיר 

אם אתה הולך ברחוב וח"ו רוצח מישהו..אז פשוט זאת חובה שהיתה צריכה לקרות... ומגלגלין חובה ע"י חייב...שכנראה אתה היית חייב וגילגלו שזה יקרה על ידך... מה יקרה לבן/בת זוג שלו? את זה תשאיר לריבונו של עולם!
הסר דאגות מליבך! יש מי שמנהל את העולם!!!!! סמוך עליו!!!!!! האמן בו!!!! בטח בו!!!! זה כ" כיף!!!! אני באמת לא יודעת איך אנשים חיים בלי אמונה?!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:30 לינק ישיר 

מה משנה מי נפטר קודם? 
ובעצם, עזוב. ממילא לא אני לא יודעת את הדברים מספיק לעומק בשביל לענות לך- וזה לא אומר שדברים לא נכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:27 לינק ישיר 

למה נראה לך שאנחנו בנ"א כ"כ פשוטים העשויים מבשר ודם יכולים להבין את כל חשבונות שמים? סירה ואני וכל אדם אחר יש לו כל מיני שאלות מידי פעם! אלא שכאן אנחנו משתפשפים באמונה! אם פעם היינו דורשים הסברים ושואלים כל הזמן למה קרה ככה? ולמה קרה אחרת? אז היום אנחנו משתדלים להאמין שזה מה שהיה צריך להיות וזה נעשה על הצד הטוב ביותר! את האמת....איננו יכולים לדעת!!!! א-ו-ל-י נדע את התשובה בעוד זמן קצר, אולי בעוד זמן ארוך.... ואולי בכלל לא.... העיקר שאנחנו יודעים שזה הגיע ממישהו שאוהב אותנו! דואג לנו! שומר עלינו כעל בבת עינו! יש לנו שמירה פרטית בכל רגע!!!! מה יותר טוב מזה? וברגע שאתה יודע שמי ששומר עליך הוא גם זה שמוביל מהלכים...אתה נרגע...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2012 01:24 לינק ישיר 

אז מי נפטר קודם? ואולי הבן/בת זוג של אחד/אחת מאיתנו נפטר/ה גם כן? באמת מה קורה אם אני הולך ברחוב ורוצח מישהו, מה קורה לבת זוג שלו?

נ.ב.
לא ידעתי שרבנים יכולים לשמוע בת קול.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > זה סופו של כל רווק/ה:
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext