| נשלח ב-13/1/2012 14:25 |
|
| |
כמה קל לאהוב אותך...
עשרה דברים שמזכירים לי כמה קל לאהוב אותך:
1. אתה מאפשר להיות להיות עצמי לידך, אפילו אם זה אומר להיות חלשה.
2. המבט הממוקד שלך בעיניים שלי כשאני מקטרת על כל העולם.
3. הסובלנות שלך כלפי הגחמות הפרטיות שלי.
4. כשאתה מסביר לי שאני לא משעממת, ובעצם הקול שלי מרגיע אותך ולכן אתה נרדם לי בטלפון.
5. לריב איתך, כי זה מוציא את כל השנינות שלנו החוצה.
6. שאתה לא טורח לזכור, כי אתה יודע שאני אזכיר לך.
7. היכולת שלך לתת לי את כל העולם, מבלי שאני באמת צריכה אותו.
8. האופן שבו אני תמיד מרגישה מיוחדת כשאני איתך.
9. היכולת לשבת ולשתוק במשך שעות, וזה תמיד מרגיש נכון.
10. אתה אוהב אותי, גם אם אתה לא תמיד יודע למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 00:07 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | 1. אתה מאפשר להיות להיות עצמי לידך, אפילו אם זה אומר להיות חלשה.
כל הדברים האלה: הם ביטוי לאיך שהיא מרגישה כשהיא איתו.
שזה די מתחבר למה שאתה אומר....
בקיצור, פחות או יותר דיברנו על אותם דברים אבל בתדר שונה.
|
|
אם תעמיקי בדברים, תראי שזה לא תדר שונה, אלא הסתכלות שונה במהות ביני לבינך. וכמובן התוצאה בהתאם..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2012 10:00 |
|
| |
וכבר אמר מי שאמר היופי שוכן בעייני המתבונן...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2012 02:34 |
|
| |
1. אתה מאפשר להיות להיות עצמי לידך, אפילו אם זה אומר להיות חלשה.
כל הדברים האלה: הם ביטוי לאיך שהיא מרגישה כשהיא איתו.
שזה די מתחבר למה שאתה אומר....
בקיצור, פחות או יותר דיברנו על אותם דברים אבל בתדר שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 23:59 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | אז אתה בעצם אומר שאני צריכה לאהוב את האדם בלי קשר לתכונות שלו. סתם לאהוב אותו- בלי סיבה.
אתה לא מבין שמבחינתי מה שגורם לי לאהוב אותו אלה התכונות שמרכיבות אותו... כי זה הוא! ולהיפך, אני לא סובלת... אין אדם מושלם... והאדם הוא המכלול של התכונות שלו לטוב ולרע.
לא יודעת אם היו לך פעם מערכות יחסים, אבל אני אגלה לך סוד. הייתי פעם במערכת יחסים עם אדם שבכלל לא נמשכתי אל היופי שלו, אבל בגלל שהוא היה ממש מיוחד מבחינת אופי, אז התחלתי לאהוב גם את המראה שלו... |
|
אני לא אומר שצריך לאהוב אדם בלי קשר לתכונות שלו. וגם אין ספק שכל קשר בעצם מתחיל מנקודה אינטרסנטית. אבל כשמדברים על "אהבה" אמיתית, שם היא חייבת להיות נטולה מאינטרסים. הרגש חייב להיות זך ונקי, להגיע לרמה שאת אוהבת את השני לא בגלל התכונות שלו או בגלל מה שהוא מספק לך. אלא בגלל מי שאת כשאת לידו....(תעמיקי במשפט האחרון, אז תביני יותר על איזו תחושה אני מדבר)
ואומר לך משהו? הסוד שאת מגלה לי, כתבתי לך אותו לפני 2 התכתבויות - ציטוט: "אני לא אוהב אשה כי היא יפה, היא יפה כי אני אוהב אותה"... ואז בכל זאת לא הסכמת איתי, ואילו כעת את עצמך אומרת את זה.. איך זה..?!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 23:40 |
|
| |
אז אתה בעצם אומר שאני צריכה לאהוב את האדם בלי קשר לתכונות שלו. סתם לאהוב אותו- בלי סיבה.
אתה לא מבין שמבחינתי מה שגורם לי לאהוב אותו אלה התכונות שמרכיבות אותו... כי זה הוא! ולהיפך, אני לא סובלת... אין אדם מושלם... והאדם הוא המכלול של התכונות שלו לטוב ולרע.
לא יודעת אם היו לך פעם מערכות יחסים, אבל אני אגלה לך סוד. הייתי פעם במערכת יחסים עם אדם שבכלל לא נמשכתי אל היופי שלו, אבל בגלל שהוא היה ממש מיוחד מבחינת אופי, אז התחלתי לאהוב גם את המראה שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 22:31 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | אני אנסה להסביר.
נגיד שליוסי יש X תכונות שמרכיבות את האישיות שלו. ובגלל אותן תכונות אני בעצם נמשכת אליו....
נגיד שעכשיו הפשטת את יוסי מכל התכונות שלו, לא רק אלה שאני אוהבת...
אז? מה יוסי עכשיו ללא התכונות שלו? ונגיד שהשארת לו רק את התכונות שאני לא אוהבת, אז איזו סיבה יש לי לאהוב אותו?
הצלחת להבין אותי?
עוד דבר אני אוסיף. יוסי לא רק מורכב מהתכונות שאני אוהבת, יש לו שלל תכונות שאני לא אוהבת, אבל מוכנה לסבול בגלל שאני אוהבת את שאר התכונות ומעדיפה לקבל את הכל במקום כלום. |
|
לא הבנתי מה הוספת על מה שכבר כתבת. אבל בכל מקרה, אם תקראי היטב שוב את דברייך, תראי שכחוט השני עובר בכל דברייך דבר אחד - אני אוהבת את יוסי בגלל שיש לו תכונות שאני נמשכת ואוהבת.
במילים אחרות, את לא אוהבת את יוסי בגלל שהוא יוסי, כי אחרת היית אוהבת גם את שאר התכונות שלו, ולא היית מרגישה שאת רק מתפשרת או "סובלת" כי א"א לקבל את הכל. (כלשונך) אלא את אוהבת את מה שבעצם עושה לך טוב, מה שאת נהנית ומצפה שיהיה לך...
מקווה שעכשיו זה יותר מובן.
עוד נקודה, אני הבאתי לך הסתכלות שונה לגמרי, ומשום התעלמת או שעליה כתבת שאת לא מסכימה, אבל בתגובתך הנוכחית לא ענית עליה בכלל. הסברתי לך, שלמשל את יכולה לאוהב את יופיו של השני, כי היופי שלו מוצא חן בעינייך, ואז בעצם את לא אוהבת את הבן אדם עצמו, אלא את יופיו. לעומת, אם את מרגישה שהשני יפה בעינייך, לא בגלל שיופי כזה את אוהבת, אלא כי את אוהבת את האדם אז ממילא הוא יפה בעינייך. (אגב, זה סימן מובהק לרגש אמיתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 22:19 |
|
| |
אני אנסה להסביר.
נגיד שליוסי יש X תכונות שמרכיבות את האישיות שלו. ובגלל אותן תכונות אני בעצם נמשכת אליו....
נגיד שעכשיו הפשטת את יוסי מכל התכונות שלו, לא רק אלה שאני אוהבת...
אז? מה יוסי עכשיו ללא התכונות שלו? ונגיד שהשארת לו רק את התכונות שאני לא אוהבת, אז איזו סיבה יש לי לאהוב אותו?
הצלחת להבין אותי?
עוד דבר אני אוסיף. יוסי לא רק מורכב מהתכונות שאני אוהבת, יש לו שלל תכונות שאני לא אוהבת, אבל מוכנה לסבול בגלל שאני אוהבת את שאר התכונות ומעדיפה לקבל את הכל במקום כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 21:04 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | אתה יודע מה, תן לי דוגמא למשהו הפוך. כי מבחינתי החוכמה שלו, זה הוא! ואילולי החוכמה שלו, הוא לא היה הוא... וגם היופי שלו זה הוא.
אבל לא משנה... תן לי דוגמא הפוכה, כי לדעתי כל תכונה של גבר או של אישה אתה יכול לייחס לה את הצורה שאתה מייחס למשפטים שלי.
ואני לא מסכימה איתך. |
|
מז"א החכמה שלו זה "הוא".. מי זה "ההוא" הזה שאת מדברת עליו שכל מהותו זה חכמה וכשאין אותו הוא כלום...?! וכנ"ל לגבי היופי?!
והבאתי לך דוגמא, רק שכתבת שאת לא מסכימה ושלא כדרכך, לא טרחת להסביר למה.. רוצה לנסות להסביר..?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 20:32 |
|
| |
אתה יודע מה, תן לי דוגמא למשהו הפוך. כי מבחינתי החוכמה שלו, זה הוא! ואילולי החוכמה שלו, הוא לא היה הוא... וגם היופי שלו זה הוא.
אבל לא משנה... תן לי דוגמא הפוכה, כי לדעתי כל תכונה של גבר או של אישה אתה יכול לייחס לה את הצורה שאתה מייחס למשפטים שלי.
ואני לא מסכימה איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 19:43 |
|
| |
| Fake_smile כתב: |  | אולי אני אעזור לכם ליישב את הסוגיה?!
שניכם צודקים! אומנם כתבתי את זה כקונטרה למה שהוא כתב, סוג של תגובה על משקל המילים שלו. אבל, בהחלט התכוונתי לזה. אני גם חושבת כמו אחי, כל אחד אוהב לדעת כמה הוא משפיע לטובה על השני. אבל מאידך, אני בהחלט אגואיסטית, כי אני נמצאת עם הבן אדם (כרגע הוא תיאורטי לגמרי)הזה כי הוא עושה לי טוב. ומסתבר שגם אני עושה לו טוב.
אבל, נתינה מולידה אהבה, כשהוא נותן לי הוא אוהב אותי יותר. וכשאני מחזירה לו, אז אני אוהבת אותו יותר, וככה בונים זוגיות.
אחת התכונות שהכי חשובות לי בגבר זו חוכמה, אוהבת שהוא חכם, כי זה מי שהוא. ואוהבת את איך שהוא גורם לי להרגיש כי הוא חכם.
תמיד זה יראה דו משמעי.
אני אוהבת אותו כי הוא יפה, ואני אוהבת אותו כי נעים לי להסתכל עליו.
וכמו שכבר אמרתי, רציתי להיצמד למה שהוא כתב, אבל בהחלט יכולתי לכתוב עוד עשרות משפטים שיתארו רגשות שונים ומשונים... שלא קשורים בכלל אלי. |
|
לא הייתה פה סוגיא, משום שהנידון לא היה עלייך באופן אישי, אלא הסתכלות וגישה כללית. ואם נבוא ונדון עלייך באופן אישי, הרי את עצמך בכל שורה רק כותבת כמה בעצם את אוהבת את עצמך ולא את השני.
הנה לך שתי דוגמאות מדברייך:
ציטוט: "אחת התכונות שהכי חשובות לי בגבר זו חוכמה,אוהבת שהוא חכם, כי זה מי שהוא. ואוהבת את איך שהוא גורם לי להרגיש כי הוא חכם."
זה לא שאת אוהבת אותו בגלל מי שהוא, אלא בגלל החכמה שיש בו. נמצא שאת אוהבת את החכמה לא אותו עצמו! שהרי אילו הוא לא היה חכם, או לאחר זמן הוא מתגלה לך כטיפש מניח אני שאהבתך או רגשותייך כלפיו ירדו. הרי לך שוב, שאת אוהבת את עצמך ולא את השני.
ציטוט: "אני אוהבת אותו כי הוא יפה, ואני אוהבת אותו כי נעים לי להסתכל עליו."
זה לא שאת אוהבת אותו, אלא שאת אוהבת את יופיו.. שוב, אהבת עצמך! והרי את כמו אותו אחד שאכל דגים ואמר שהוא אויי כמה שאני אוהב דגים. אמרו לו: אתה לא אוהב את הדגים, שאילו היית אוהב אותם היית מחזירם למים.
ואם חשקך נפשך באמת להבין מהו לאהוב את השני ולא את עצמך, אשתמש בדוגמא שהבאת על היופי. "אני לא אוהב אשה כי היא יפה, היא יפה כי אני אוהב אותה"...!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 16:37 |
|
| |
אולי אני אעזור לכם ליישב את הסוגיה?!
שניכם צודקים! אומנם כתבתי את זה כקונטרה למה שהוא כתב, סוג של תגובה על משקל המילים שלו. אבל, בהחלט התכוונתי לזה. אני גם חושבת כמו אחי, כל אחד אוהב לדעת כמה הוא משפיע לטובה על השני. אבל מאידך, אני בהחלט אגואיסטית, כי אני נמצאת עם הבן אדם (כרגע הוא תיאורטי לגמרי)הזה כי הוא עושה לי טוב. ומסתבר שגם אני עושה לו טוב.
אבל, נתינה מולידה אהבה, כשהוא נותן לי הוא אוהב אותי יותר. וכשאני מחזירה לו, אז אני אוהבת אותו יותר, וככה בונים זוגיות.
אחת התכונות שהכי חשובות לי בגבר זו חוכמה, אוהבת שהוא חכם, כי זה מי שהוא. ואוהבת את איך שהוא גורם לי להרגיש כי הוא חכם.
תמיד זה יראה דו משמעי.
אני אוהבת אותו כי הוא יפה, ואני אוהבת אותו כי נעים לי להסתכל עליו.
וכמו שכבר אמרתי, רציתי להיצמד למה שהוא כתב, אבל בהחלט יכולתי לכתוב עוד עשרות משפטים שיתארו רגשות שונים ומשונים... שלא קשורים בכלל אלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 12:30 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | אשמח אם תתן לי דוגמא. בכל מקרה, דבריי לא היו שפיטה כלפי הכותבת או העומדת מאחורי הדברים, אלא לגופם של דברים. ואף אם נניח שאתה צודק ויש עומק במשפט שנאמר. אך כשרוח הדברים באופן שיטתי מנשבים לכיוון אחד (ובמקרה דידן - אגואיסטיות) צ"ע על כל הנאמר.. עמקויות ידידי, אתה ודאי מסכים איתי שהמחמאה הכי גדולה שאתה יכול לתת למישהו היא לומר לו: כיף לי להיות איתך. או שאני מדבר איתך אני מרגיש שלם. וכו וכו למרות שאלו לכארוה מחמאות אגואיסטיות (אני חושב על עצמי...) אז זהו, שזה לא ממש ככה! זה תלוי בראש שלך, מה אתה חושב, האם מה שמעניין אותך זה שכיף לך, אז אתה אגואיסט!!אבל אם מעניין אותך שהשני ירגיש טוב שהוא גורם לך כיף, אז אתה אדם יקר!!!ואני בטוח ש smile התכוונה להראות לו כמה הוא חשוב לה, כדי שהוא ירגיש טוב!!! ואתה יכול לעבור על כל רשימת 10 הדברים האלו, ולפרשם כך!! מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
דברי חכמה כתבת (כרגיל..) אבל אל תשכח שכל דבר אגואיסטי אתה יכול לפרשן אותו כתחושת צדיקות וטוב לב או ההפך.. וכשאתה בא להחמיא לשני שטוב לך איתו, ובפרט בזוגיות. המחמאה הטובה ביותר זה לא מה שטוב לי איתך בגלל מה שאתה מעניק לי (כי אז בעצם זה מוכיח/נותן תחושה שאהבתך תלויה בדבר) אלא טוב לי איתך בגלל מי שאתה! וזו מחמאה טובה ואמיתית!!
כך, שאף שאתה צודק שאם הכוונה בדברים היא להחמיא לשני כמה הוא טוב,יש בכך מחמאה גדולה, אבל עדיין כשהדגש הוא בגלל מה שטוב לי בעייני זה לוקה בחסר.
ואם היית שואל אותי מה הסיבה שאני יאהב?אז תשובתי הייתה:
אני לא אוהב אותך בגלל מי שאת, אלא בגלל מי שאני כשאני לידך....!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 23:12 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אשמח אם תתן לי דוגמא. בכל מקרה, דבריי לא היו שפיטה כלפי הכותבת או העומדת מאחורי הדברים, אלא לגופם של דברים. ואף אם נניח שאתה צודק ויש עומק במשפט שנאמר. אך כשרוח הדברים באופן שיטתי מנשבים לכיוון אחד (ובמקרה דידן - אגואיסטיות) צ"ע על כל הנאמר.. |
|
עמקויות ידידי, אתה ודאי מסכים איתי שהמחמאה הכי גדולה שאתה יכול לתת למישהו היא לומר לו: כיף לי להיות איתך. או שאני מדבר איתך אני מרגיש שלם. וכו וכו
למרות שאלו לכארוה מחמאות אגואיסטיות (אני חושב על עצמי...) אז זהו, שזה לא ממש ככה! זה תלוי בראש שלך, מה אתה חושב, האם מה שמעניין אותך זה שכיף לך, אז אתה אגואיסט!! אבל אם מעניין אותך שהשני ירגיש טוב שהוא גורם לך כיף, אז אתה אדם יקר!!!
ואני בטוח ש smile התכוונה להראות לו כמה הוא חשוב לה, כדי שהוא ירגיש טוב!!! ואתה יכול לעבור על כל רשימת 10 הדברים האלו, ולפרשם כך!!
מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 15:54 |
|
| |
חומד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 14:34 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | כמה קל להיות אגואיסטיים.....:)למה כוונתך???שמת לב, שכל מה שיש ברשימה הזאת זה רק מה התועלת שהיא מרוויחה מזה..?!וכן, כן, אני יודע שזה היה בצחוק ותשובת המשקל למה שאתה כתבת.. אבל תכלס.. אין דבר יותר רציני מאשר צחוק.. כך. שהייתי מוכרח רק להגיב (עם חיוך כמובן) שזה נטו אגואיסטיות במיטבה.. :)לא מסכים איתך! אנשים הם לא שחור ולבן, המון עמוק מסתתר מאחורי משפט שלכאורה נראה כאגואיסטי... תחשוב על זה.. ואם תרצה אחשוב ואתן לך דוגמה.
אשמח אם תתן לי דוגמא. בכל מקרה, דבריי לא היו שפיטה כלפי הכותבת או העומדת מאחורי הדברים, אלא לגופם של דברים. ואף אם נניח שאתה צודק ויש עומק במשפט שנאמר. אך כשרוח הדברים באופן שיטתי מנשבים לכיוון אחד (ובמקרה דידן - אגואיסטיות) צ"ע על כל הנאמר..
|
|
|
|
|