| נשלח ב-19/1/2012 22:10 |
|
| |
משבר בהשקפה בעקבות שידוך
מעשה שהיה כך היה, לפני כשבועיים התחלתי שידוך עם בנו של אחד מהדמויות התורניות הגדולות של הציבור החרדי (בנו של ראש ישיבה גדול) נפגשנו 5 פגישות ולכל אורך הדרך ניקרה בי ובמשפחתי השאלה "מה מצא הבחור המיוחס הזה בבתו של בעלבת פשוט"? אבל התעלמתי מהשאלה והמשכתי הלאה בשידוך. שלשום בערב אמורה הייתה להיות פגישה שישית, אבל בצהריים שמענו שהבחור סובל מאיזה שהוא פגם שאותו הסתירו במהלך השידוך, (פגם משמעותי שהיה מונע ממני לגשת לשידוך מהרגע הראשון) כמובן שצלצלנו לשדכן וביקשנו הסבר למה הסתירו את הבעיה הזו. ותשובתו הייתה: "אחד מגדולי הדור נתן הוראה שלא לספר על הפגם". במקום הורדנו את השידוך בצורה מכובדת וביקשנו להעביר למשפחת הבחור הצלחה בהמשך הדרך ולסיים את הסיפור הזה, היום סיפרה לי מישהי שהייתה מעורבת בשידוך שמשפחת הבחור מספרת שהשידוך ירד מכיוון שהבחורה (כאילו אני) לא שומעת לקול דברי חכמים והמשפחה מלכלכת עלי לכלוכים מלכלוכים שונים שלא היו ולא נבראו.
ואני שואלת למה? למה זה מגיע לי? האם דמי הותר רק מכיוון שסירבתי לקחת בן של ראש ישיבה מכובד? מי התיר להם ללכלך על בחורה שהפשע שלה הוא שהיא לא סולחת לשקרנים ולא רוצה פגומים? אם כך מתנהגים יהודים תורניים אז אולי צודקים כל אותם שונאי דת למיניהם?
מצטערת על חוסר הסדר בהודעתי, אני פשוט בסערת רגשות נוראית, וסתם שפכתי על המקלדת בלי מחשבה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/01/2012 11:31:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 14:19 |
|
| |
למעשה מדובר בבחור שהתנהג בצורה מאד לא אחראית. יכול להיות שהוא היום אחראי. אבל לכאורה זה דבר שצריך לבדוק, ועדיף לבדוק עם הבחור עצמו. גם יש להבחין אם מדובר בדבר שהוא עשה בגיל 17 שאז באמת אפשר לייחס את המעשה לחוסר בגרות, או מדובר בדבר שעשה בגיל 22+, שאז הוא אמור להיות הרבה יותר מודע למעשים שלו, ואז המעשה הרבה יותר חמור בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 12:33 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | תרשי לי, אבל אני באמת לא מבין אותך.. ואם הוא עשה את זה.. אז...? (ודוגמא טובה הביאה אנוני, אף שעדיין יש הבדל בין אחרי לבין משובת נעורים..) ובפרט, אם הקב"ה מקבל חוזרים בתשובה אז למה שאת לא תקבלי..?! ואם למרות הכל את עדיין ככה מרגישה אליו, אז למה שלא תחזירי את זה? |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 12:11 |
|
| |
| כפית_סוכר כתב: |  | אנונימוס, אם היה מדובר בבחור שנעצר בהפגנה על אחד ממערכות ישראל את יכולה להיות בטוחה שהדבר לא היה מפריע לי. אחרי הזמן שעבר והורדת החשש מאוטינג אני יכולה לספר שמדובר בבחור שפצע ילד כאשר הוא נהג ללא רשיון והוא במאסר על תנאי באם ינהג פעם נוספת במשך הזמן שבו נאסר עליו להוציא רשיון, ( בgoogle יש את פסק הדין המלא שלו) ולמרות השקרים והוצאת השם רע אני עדיין מתגעגעת. ועדיין חושבת עליו. |
|
תרשי לי, אבל אני באמת לא מבין אותך.. ואם הוא עשה את זה.. אז...? (ודוגמא טובה הביאה אנוני, אף שעדיין יש הבדל בין אחרי לבין משובת נעורים..) ובפרט, אם הקב"ה מקבל חוזרים בתשובה אז למה שאת לא תקבלי..?!
ואם למרות הכל את עדיין ככה מרגישה אליו, אז למה שלא תחזירי את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 11:40 |
|
| |
והוא עשה את זה כי? שמעתי על בחור שממש מס' חודשים אחרי חתונתו נסע עם אשתו בער"ש, במהירות רצינית, אשה רצה לכביש ודרס אותה למוות. 4 שנים מאסר בפועל. בגלל זה אשתו תחשוב שבעלה לא בסדר?
אני מאודדד מבינה אותך. אבל תנסי להבין מתוך מה הוא עשה את זה.
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 12/02/2012 11:41:04
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 11:30 |
|
| |
אנונימוס, אם היה מדובר בבחור שנעצר בהפגנה על אחד ממערכות ישראל את יכולה להיות בטוחה שהדבר לא היה מפריע לי. אחרי הזמן שעבר והורדת החשש מאוטינג אני יכולה לספר שמדובר בבחור שפצע ילד כאשר הוא נהג ללא רשיון והוא במאסר על תנאי באם ינהג פעם נוספת במשך הזמן שבו נאסר עליו להוציא רשיון, ( בgoogle יש את פסק הדין המלא שלו) ולמרות השקרים והוצאת השם רע אני עדיין מתגעגעת. ועדיין חושבת עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 10:25 |
|
| |
| כפית_סוכר כתב: |  | רק שתי הערות קטנות....
א.) אני לא חושבת שיש פלוס בבן של ראש ישיבה שאינו קיים אצל בחור רגיל מהשורה, והבהרתי את זה למשודך מהרגע הראשון.
ב.) הבחור לא סבל מפגם בריאותי כמו שמישהו חשב, אלא מבעיה התנהגותית (הסתבכות עם החוק בעברו) |
|
אממ.. לאחר קריאת ב' שלך.. אני לא יודעת באיזה סדר גודל מדובר.. אבל אני נפגשתי עם בחור שהשתתף מסקרנות באחת ההפגנות של האם המרעיבה, וישב אחר כבוד בכלא. עם קנסות ושירות לקהילה.. לא זה מה שגרם לי לוותר עליו..
אם הבחור יכול להתאים לך מצד עצמו. ורק בגלל חוק את מורידה אותו.. הכאבת לי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 10:20 |
|
| |
:'( כל מדברי לשה"ר עלייך, וכל שכן הוצאת שם רע - כל זכויותיהם עוברים אלייך, וכל חובותייך אליהם, עכשיו עוד יותר מגיע לך, בע"ה, בחור כלבבך. מאחלת לך שבע"ה בקרוב תמצאי את אבדתך. ולגבי החברה שטענה שכך מרכלים.. מי אמר לך שזו לא רק היא ומשפחתה?? אל תנסי לחשוב שכולם חושבים עלייך רעה. אני חושבת שדווקא רבים יצדיקו את צעדך.
ה' איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 05:55 |
|
| |
רב? זה לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 11:47 |
|
| |
נ.ב.
הסיפור שלך צוטט גם בחדרי:
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 11:46 |
|
| |
| זול_שם כתב: |  | | חתונה עצובה ומלאה דמעות אתמול בערב השתתפתי בחתונה של חבר ליטאי שחיתן את ביתו בשעה טובה ומוצלחת כשנכנסתי לאולם ראיתי את מעגל הריקודים את השמחה של החתן והחברים שלו הצלחתי לזהות גם את אבי החתן לפי הריקודים והשמחה שהוא הקרין אבל,החבר שלי אבי הכלה עמד בצד עצוב וראית עליו שהוא לא נמצא בכלל באירוע נגשתי לאחל לו מזל-טוב, והוא עונה לי ביובש מזל-טוב אני שואל אותו למה את עומד בצד וכזה עצוב? זה לא החתונה של הבת שלך? הוא מבקש ממני לסור איתו הצידה כדי להתרחק מהרעש של התזמורת העיינים שלו התמלאו דמעות והוא החל לספר לי איזה מסע יסורים הוא עבר מאז שהוא אירס את ביתו איזה מכבש של סחיטה של כסף מצד הורי החתן, ואין פלא שהאבא של החתן רוקד ומפזז סביב בנו הוא טוען שפשוט שחטו ואנסו אותו בשלב מסויים ואמרו לו "אתה לא תיתן זה וזה וזה אנחנו נבטל את השידוך" הבן שלנו הוא בחור שעולה הרבה כסף. ממשיך האבא לספר כשהוא בוכה בחתונת בתו, אתה יודע כמה לילות עברו עלי בלי שינה? אתה יודע כמה לילות עוד יעברו עלי ללא שינה? אני לא יודע מהיכן אני ישיג כסף כדי להחזיר את כל הכסף שהלוותי, ואני לא בטוח שאני יצליח להחזיק עוד זמן רב בחיים, פשוט האבא של החתן לקח לי את כל שמחת החיים. באחד הפעמים לקחתי את החתן בצד ואמרתי לו כמה קשה לי שאבא שלו סוחט אותי, אולי הוא יכול לדאוג שירחמו עליו ושלא יסחטו אותו? החתן אמר לו אני ישאל את ראש הישיבה שלי. לאחר כמה ימים החתן חזר ואמר לי שראש הישיבה אמר לו שאם אתה מוותר על משהו אתה לא תוכל להמשיך בכולל שלנו ואני ידאג שאף אחד מהחברים שלך לא יגיע לחתונה, אסור לך לוותר, וזה המחיר שההורים של הכלה צריכים לשלם על בחורים מהישיבה שלנו. ניסתי לעודד את רוחו אבל לא היו לי מילים, ניסתי לסחוב אותו למעגל הריקודים אבל הרגליים שלו לא יכלו לשאת אותו לתוך השמחה. לאחר מספר דקות עזבתי את האולם כשאני מאחל לו את כל הטוב שבעולם, והוא עונה לי ביובש אני מקווה שאני יחזיק מעמד. בושה וחרפה מי יכול להגיד אח"כ "ידינו לא שפכו את הדם הזה" אתם פשוט מטורפים גנבים ורוצחים שפלים כולל ראשי הישיבות שדורשים מהחתן לדרוש ולדרוש ולדרוש ולא לוותר לאבי הכלה |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 01:52 |
|
| |
| כפית_סוכר כתב: |  | ההערה שלך יכולה הייתה להיות נכונה בשעת כתיבת ההודעה. אבל מאז עבר כבר קצת זמן ושמעתי עוד דברים שגורמים לי להבין שמה שסיפרה לי אותה אחת מתגמד לעומת המציאות.
מי יתן לי ראש ישיבה ואנשכנו כחמור |
|
ההערה שלי עדיין תקפה, כי אז לא היית צריכה לשמוע.. ואם לא היית שומעת אז, אני מניח שגם לא היית שומעת היום. ואולי גם מה ששמעת היום, זה היה נשמע אחרת ממה שזה באמת כך.. כי את יודעת, דרכם של בריות לנפח, להמציא, לעשות עסק, ולפעמים באמת זה לא באשמת המוציא לאור..
אבל אפי' אם נניח שזה באמת כך, והם מוציא דיבה ברמה גבוהה, ואין שום לימוד זכות עליהם.. ואף אם אמצא סיבות להסביר את המעשה, איני חושב לבזבז אנרגיה ב-להסבירם. ולו מהסיבה הפשוטה -
שדבר אחד אני יודע: "אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אא"כ מכריזים עליו מלמעלה"... אם לא היה מגיע לך שככה ידברו, זה לא היה קורה, ואם זה כן מגיע לך, אז זה היה קורה, אם לא מחמתם, אז מחמת מישהו/מישהי אחר/ת.. כך, שהם סה"כ המקל ביחד החובל - הקב"ה.. ותו לא.. הם אולי מסכנים שהם אילו שבחרו להיות השליח.. המקל חובלים.. אבל בשורה תחתונה.. הם רק המקל..
עכשיו, עלייך להבין, שאם הקב"ה בחר בך בניסיון שכזה, זה אות גדלות בשבילך, והבחירה בידך לנצח ולהתעלות, או להישבר וליפול.. אין ספק, שזה כואב, צורב, משפיל, ואולי יש כאילו שלא נעים לך להביט בהם.. אבל להזיק לך, זה לא יזיק! להצר את צעדייך, זה לא יצר!! זה רק יגביה אותך שבעתיים, לו תשכילי לקחת את זה כקרש קפיצה..
ה-תושיטי את לחייך למכת אבא אוהב...?! ה-תתני את לבך, ללטיפת אב מרחם...?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 01:40 |
|
| |
ההערה שלך יכולה הייתה להיות נכונה בשעת כתיבת ההודעה. אבל מאז עבר כבר קצת זמן ושמעתי עוד דברים שגורמים לי להבין שמה שסיפרה לי אותה אחת מתגמד לעומת המציאות.
מי יתן לי ראש ישיבה ואנשכנו כחמור
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 01:22 |
|
| |
| כפית_סוכר כתב: |  | רק שתי הערות קטנות....
א.) אני לא חושבת שיש פלוס בבן של ראש ישיבה שאינו קיים אצל בחור רגיל מהשורה, והבהרתי את זה למשודך מהרגע הראשון.
ב.) הבחור לא סבל מפגם בריאותי כמו שמישהו חשב, אלא מבעיה התנהגותית (הסתבכות עם החוק בעברו) |
|
רק הערה קטנה אחת...
"מישהי שהייתה מעורבת בשידוך ספרה לי שהם מלכלכים עלי"..
מי התיר לך לקבל לשה"ר???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 01:11 |
|
| |
רק שתי הערות קטנות....
ב.) הבחור לא סבל מפגם בריאותי כמו שמישהו חשב, אלא מבעיה התנהגותית (הסתבכות עם החוק בעברו)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2012 22:34 |
|
| |
בס"ד צריך להיות חזקים בעז"ה, אסור לתת לאף דבר לשבור אותנו..מי שלמרות הכל ישאר להחזיק בחרב יזכה בעז"ה יתברך לראות פני משיח! את מבינה אחת מהישוב אני לא חודע מה היא בדיוק מחפשת אבל לא צרכים להתרגש משום דבר ובטח לא ממה שאנשים יחשבו עליך. מי שמחובר לשם יתעלה שמו לעד לא צריך לפחד מאף אדם!
|
|
|
|
|