בית פורומים שידוכי חרדים

לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2012 10:33 לינק ישיר 
לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...

איך הגעתי למצב כזה? איך איך איך??? אני יושב שם מולה, ותוהה לעצמי, איך בדיוק אני אמור לתקשר עם הבריאה שממולי? אני לא אוהב לדבר בצורה שלילית, אבל אחרי עוד מפגש בלתי מוצלח אני מקוה שהקהל הקדוש יסלח לי על מה שאני הולך לומר.

בדרך כלל, מציעים לי בחורות יותר "פתוחות" (הלוואי וידעתי פשר הבטוי הזה). אז הנה תיאור של בחורה כזאת.

היא באה מבית חרדי רגילה, אבא לומד או אבא עובד. עברה מסלול רגיל של בית יעקב וסמינר. אחים ואחיות חרדים רגילים. כיום, היא עובדת במשרד חילוני, או נוטה לחילוני. אני שואל אותה: חוץ מהעבודה מה את אוהבת לעשות? היא עונה: ים, בריכה, קניות, כל הדברים הרגילים. כבר פה, אני אומר לעצמי, אוי ואבוי אם אלו הדברים הרגילים שלה, מעניין אם היא תמצא זמן לנהל בית בזמן שבין הבריכה לקניות. כושר היא מקפידה לעשות לפחות פעמיים בשבוע, בדרך כלל במקום מעורב. אני לא מתייאש וממשיך לשאול: האם את עובדת על עצמך, ואיזה כוחות את רוצה לפתח? והיצורה שממולי עונה לי: טוב לי במקום שאני נמצא. ואני תוהה, איזה מין בריאה זו, שנטולה כל שאיפה אישית?

אז התייאשתי מהקטע של התוכן, נעבור לקטע הרגשי. ומה מסתבר? שהבחורה הזאת חסרת כל רגש של חמלה, אכפתיות, ואהבה. חוץ מהיא עצמה והחברות הכי קרובות שלה, ובמדה קטנה יותר אולי גם המשפחה, לא מעניין אותה שום דבר בעולם. אה כן, שכחתי, כן מעניין אותה הזכויות שלה. על זה היא לא מפסיקה לדבר, והיא לא מדלגת על שום אפשרות להסביר לכל מי שנמצא בקרבתה, שהיא לא פראיירית, ועליה אי אפשר לעבוד, ואם זה מגיע לה, אז היא לא רואה שום סיבה בעולם שהיא לא תיקח.

טוב, התייאשתי גם מהקטע הרגשי, אולי ננסה לדבר דברים קצת יותר על רמה. פרשת השבוע, מצב המשק, מוסיקה, אומנות, ספרות, מוסר, פילוסופיה, כלום! כל ניסיון לדיבור מסוג זה היא דוחה בלעג, בבדיחה או בביטול. אם היא היתה משתמשת בחצי מהכשרון שלה, ובדרך כלל מדובר בבחורות כשרוניות, בכדי ללמוד משהו על העולם שבו היא נמצאת, היה סכוי לשיחה נחמדה. אבל למעשה, כלום!

כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.

בבקשה! תגידו לי שאני לא צודק! תגידו שיש המון בנות טובות גם! תרעיפו עלי מליוני הבטחות והכללות. כי תכלית, אני מאוכזב בפעם ה-1656.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2012 01:40 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
מתפלא אני עלייך, איך זה שבגלל איזה אמרה של שדכנית שפתחה את בסטת השדכנות, את משנה את מי שאת ומה שאת..?!מתפלא אני עלייך, מדוע הנקודה, ש"בינה" יתירה ניתנה לנשים.. היא המידה המייחדת אותכן, ולא "חכמה" ניתנה לנשים.. השכלה, וידע נרחב, פילוסופיה ודעתנות, לא אילו התכונות שבת ישראל צריכה להתפאר בהם, אלא דווקא בהיותה רגישה ומבינה, חמה ולבבית. לילדים שלך, לא ייתן כלום מהידע וההשכלה שלך. לזוגיות שלך, לא תועיל כל השכלה או ידע נרחב, אז מה הקטע להרשים בזה? או להדגיש מידה כזאת או אחרת..?!והתחושה האישית שלי, שלאחרונה מאד רווח בין הבנות הרצון להיות משכילה, ידענית, מבינה בהוויות העולם וכו'.. ואם אני צודק.. אז אוי לאותה בת שזה שאיפתה.. ואוי לאותו בית/בעל/ילדים, שבמקום לטפח את העיקר, מטפחים את הטפל.. הלוואי ושאני טועה..

ממש לא!!
ידע והשכלה מאוד מועילים.-וזה לא טפל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 15:47 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
איך הגעתי למצב כזה? איך איך איך??? אני יושב שם מולה, ותוהה לעצמי, איך בדיוק אני אמור לתקשר עם הבריאה שממולי? אני לא אוהב לדבר בצורה שלילית, אבל אחרי עוד מפגש בלתי מוצלח אני מקוה שהקהל הקדוש יסלח לי על מה שאני הולך לומר.

בדרך כלל, מציעים לי בחורות יותר "פתוחות" (הלוואי וידעתי פשר הבטוי הזה). אז הנה תיאור של בחורה כזאת.

היא באה מבית חרדי רגילה, אבא לומד או אבא עובד. עברה מסלול רגיל של בית יעקב וסמינר. אחים ואחיות חרדים רגילים. כיום, היא עובדת במשרד חילוני, או נוטה לחילוני. אני שואל אותה: חוץ מהעבודה מה את אוהבת לעשות? היא עונה: ים, בריכה, קניות, כל הדברים הרגילים. כבר פה, אני אומר לעצמי, אוי ואבוי אם אלו הדברים הרגילים שלה, מעניין אם היא תמצא זמן לנהל בית בזמן שבין הבריכה לקניות. כושר היא מקפידה לעשות לפחות פעמיים בשבוע, בדרך כלל במקום מעורב. אני לא מתייאש וממשיך לשאול: האם את עובדת על עצמך, ואיזה כוחות את רוצה לפתח? והיצורה שממולי עונה לי: טוב לי במקום שאני נמצא. ואני תוהה, איזה מין בריאה זו, שנטולה כל שאיפה אישית?

אז התייאשתי מהקטע של התוכן, נעבור לקטע הרגשי. ומה מסתבר? שהבחורה הזאת חסרת כל רגש של חמלה, אכפתיות, ואהבה. חוץ מהיא עצמה והחברות הכי קרובות שלה, ובמדה קטנה יותר אולי גם המשפחה, לא מעניין אותה שום דבר בעולם. אה כן, שכחתי, כן מעניין אותה הזכויות שלה. על זה היא לא מפסיקה לדבר, והיא לא מדלגת על שום אפשרות להסביר לכל מי שנמצא בקרבתה, שהיא לא פראיירית, ועליה אי אפשר לעבוד, ואם זה מגיע לה, אז היא לא רואה שום סיבה בעולם שהיא לא תיקח.

טוב, התייאשתי גם מהקטע הרגשי, אולי ננסה לדבר דברים קצת יותר על רמה. פרשת השבוע, מצב המשק, מוסיקה, אומנות, ספרות, מוסר, פילוסופיה, כלום! כל ניסיון לדיבור מסוג זה היא דוחה בלעג, בבדיחה או בביטול. אם היא היתה משתמשת בחצי מהכשרון שלה, ובדרך כלל מדובר בבחורות כשרוניות, בכדי ללמוד משהו על העולם שבו היא נמצאת, היה סכוי לשיחה נחמדה. אבל למעשה, כלום!

כתבתי אשכנזית, כי אני מוצא שספרדיות, אפילו אם הן מודרניות, הן עדיין מחוברות לעולם פנימי עשיר יותר של רגש, של שאיפה, של נתינה ושל אהבה.

בבקשה! תגידו לי שאני לא צודק! תגידו שיש המון בנות טובות גם! תרעיפו עלי מליוני הבטחות והכללות. כי תכלית, אני מאוכזב בפעם ה-1656.

ואיפה אפשר למצוא את הבחורות האלו?
למה אני לא מוצא כאלו בחורות?
וזה הסגנון שאני מחפש.
אז במקום לשדך אותן לך שברור לפי דבריך שהן לא מתאימות לך
אז שישדכו אותן לכאלה שמראש מחפשים מישהי בסגנון הזה. (אני כדוגמא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 15:07 לינק ישיר 

אין כבר על מה לפתוח אשכולות....
המצב קשה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 15:03 לינק ישיר 

lily20 כתב:
שמעתי צליל התנשאות בקומה מעלי. עצוב עצוב עצוב.

או שאת גרה בקומה אחת לפני אחרונה או שיש אצלכם בידוד טוב בין הקומות...
אם תסתכלי בעוד כמה קומות תמצאי עוד הרבה צלילי התנשאות, הכללות וסטיגמות... 

עצוב זו רק מחמאה עבור מה שבאמת קורה פה לפעמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 08:25 לינק ישיר 

שמח_תמיד כתב:
בס"ד

רק אני נגד המילה "מודרני" ?

מכירים את הסיפור?

פעם קראו לו השטן, הרבה זמן לא שמעתם את השם הזה השטן. למה לא? כי הוא הבין שהשם הזה הפחיד את האנשים והוא ביקש החלפת השם, ביקש שיחליפו לו את השם. אז החליפו לו את השם וקראו לו יצר הרע. יצר הרע זה שם יותר עממי, התקבל מאד בתפוצותינו, נשמע יותר חביב כזה לא מאיים, ובתימנית הוא גם נחמד כזה, יסר הרע כזה משהו כזה קטנצ'יק נחמד כזה. אבל אחרי כמה זמן הוא ראה גם שהקליינטים לא מתרבים, תנועת התשובה הגדולה בימינו, כולם מכירים את יצר הרע, זה יצר הרע, אני אומר לך זה יצר הרע תזהר ממנו, זה יצר הרע זה יצר הרע, כולם מדברים על יצר הרע, ההוא שמע שהתרגלו כבר לשם הזה ביקש עוד פעם להחליף את השם. נו, אז במשרד הפנים החליפו לו עוד פעם את השם, ובחרו לו שם נאור, נאור, משהו חדש סטרילי, היום קוראים לו העולם המודרני.

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 15/02/2012 17:17:35

חזק ביותר!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 07:51 לינק ישיר 

שמעתי צליל התנשאות בקומה מעלי. עצוב עצוב עצוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 00:01 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

כל הסיפור שלך הוא מציאות שקרתה   לך,ובאמת לא נעים..
אבל החלק שאתה מציין לגבי החלק הרגשי בין המוצא של הבחורה..
בודאי שיש הבדל בין הרגש , רק  שאצל האשכנזים קיים הרגש רק פשוט הם לא משדרים אותו החוצה   כמו הספרדים..
ולפעמים הרגש הפנימי הוא הרבה יותר תרבותי ואמיתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 19:00 לינק ישיר 

שמח_תמיד כתב:
בס"ד

מכירים את הסיפור?

פעם קראו לו השטן, הרבה זמן לא שמעתם את השם הזה השטן. למה לא? כי הוא הבין שהשם הזה הפחיד את האנשים והוא ביקש החלפת השם, ביקש שיחליפו לו את השם. אז החליפו לו את השם וקראו לו יצר הרע. יצר הרע זה שם יותר עממי, התקבל מאד בתפוצותינו, נשמע יותר חביב כזה לא מאיים, ובתימנית הוא גם נחמד כזה, יסר הרע כזה משהו כזה קטנצ'יק נחמד כזה. אבל אחרי כמה זמן הוא ראה גם שהקליינטים לא מתרבים, תנועת התשובה הגדולה בימינו, כולם מכירים את יצר הרע, זה יצר הרע, אני אומר לך זה יצר הרע תזהר ממנו, זה יצר הרע זה יצר הרע, כולם מדברים על יצר הרע, ההוא שמע שהתרגלו כבר לשם הזה ביקש עוד פעם להחליף את השם. נו, אז במשרד הפנים החליפו לו עוד פעם את השם, ובחרו לו שם נאור, נאור, משהו חדש סטרילי, היום קוראים לו העולם המודרני.

LIKE!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2012 17:16 לינק ישיר 

בס"ד

מכירים את הסיפור?

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 15/02/2012 17:17:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 16:52 לינק ישיר 

א.לא מבינה מה קושר אשכנזייה

ב.לא שמעת על המושג בחורה רדודה?

גם לי בגיל 18-19 היו שטויות בראש ושופינג היה מרכז החיים אבל מתבגרים.
הכי חשוב זה קודם כל לא להכליל.
יש המון בחורות יפות טובות חכמות וערכיות ופשוט לא נפגשת עם כאלו.
הגדרת כאן חרדית מודרנית בכותרת וקצת נשמעת כמו מטיף נגד הקידמה.
אז קודם כל מה זה חרדית מודרנית בשבילך?
יש כאלו שמבחינתם מודרנית זה לובשת חצאית ג'ינס,יש כאלו שמודרנית זה הולכת לקניון.
יש כאלו שמודרנית מבחינתם זה עם טלוויזיה בבית.
תגדיר.
אז כשאתתה בא ומספר שזה קורה לך הרבה אולי תבדוק אם כשאתה כבר שומע הצעה,הכתובת לא כתובה לך על הקיר ואתה פשוט נאיבי,דוגמא:
אם מציעים לך הצעה ומספרים לך"האבא איש עסקים,האמא סטייליסטית בלהלהלנד,הם גרים בהרצליה פיתוח והבחורה נראית טוב,יפה ושווה,עובדת במפעל הייטק.."בלב בלה בלה,אז אנחנו יודעים שפחות או יותר רוב הסיכויים הם שתפגוש את אוסף הרדידות שמצויינים כאן בדמות בחורה שאין לה יותר מדי קשר לעומק ומשמעות בחיים.
חשוב שכשאתה מקבל הצעה תברר לעומק בכמה נאמד הערך של הבחורה ובסולם מוח,לא בסולם טראש.

זיווג הגון:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 01:42 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:

בדורות עברו
גם נשים משכילות וחכמות ידעו את מקומן
(כדוגמת הרבניות שהוזכרו)
בדורינו היום כל 1 שיש לה מעט ידע מרימה את אפה
ובעלים לא חפצים באשה שתרכב עליהם
בטענה שאני יודעת יותר ממך
והיא מביטה בו בעין עקומה!

ערוץ היוטיוב שלי

נשמע מתנשא ומגעיל למדי!!!
בתורה כתוב שהבעל צריך לכבד את אשתו כגופו ממש ואף יותר!!!
וידועה כבר האימרה החכמה "תעשי אותו מלך, הוא יעשה אותך מלכה"....כ"כ נכון!
אז צריך לדעת איך להתנהג! וזה לא קשור לדורינו ודורות עברו! (אולי קצת כן...)
באמת אשה צריכה להבין שעם כל ההשכלה שיש לה...אין מה להשוות אתזה לבחור בן תורה שתורתו אומנותו!!!
ואם אשה מבינה אתזה ב 100%.... ממילא היא תוקיר אותו יותר!
ולא חסר היום נשים שמכבדות את בעליהן בצורה מדהימה והיחס הוא הדדי!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/2/2012 01:02 לינק ישיר 

בדורות עברו
גם נשים משכילות וחכמות ידעו את מקומן
(כדוגמת הרבניות שהוזכרו)
בדורינו היום כל 1 שיש לה מעט ידע מרימה את אפה
ובעלים לא חפצים באשה שתרכב עליהם
בטענה שאני יודעת יותר ממך
והיא מביטה בו בעין עקומה!

ערוץ היוטיוב שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 14:29 לינק ישיר 

ובכלל - זו הכללה באמת מזעזעת, ולטעמי אף משוללת כל יסוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 14:28 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

הצעתי לך היא כזו:

או שבפעם ה 1657 תתחיל לצאת עם ספרדיות.
או שתתחיל לבדוק טיפה לפני שאתה יוצא עם בחורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 16:59 לינק ישיר 

לצערינו הרב הדור של היום מתחת לכל ביקורת. ואני אומר את זה גם בתור אחד שניפגש קצת. לא הרבה. אבל היום לא מעניין את הבחורות רוחניות יידשקיט וכ'ו. אלא יותר חומרי וחומרי וכ'ו. וכן לצערי הרב זה מחלחל גם קצת לציבור החסידי.

הלוואי וזה ייעצר מתישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לדמותה של החרדית המודרנית האשכנזית...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext