| נשלח ב-26/1/2012 18:54 |
|
| |
דעת תורה האמיתית להומוסקסואליות
לבקשת מיימוני כתבתי אשכול עם דיון הלכתי סדור. ולא רגשי, וזה מה שיצא. עין תחת עין דילמא ממש [כצדוקים המחדשים או השמרנים] ? לא ממון. [אין זה לענין להוציא עין למישהו] גמרא ת"ר ואת זכר לא תשכב משכבי אשה מה ת"ל משכבי אשה אמר רב פלוני קא חזינן משכבי שניים שמותר לו לאדם להפוך שולחנו. ואמאי ילפי' לה ממשכבי תיתי לה ממשכב שאין משכב באיש כבאשה אלא בהיפוך, אמאי כתב קרא משכבי, ותו אמאי קא מגלי קרא משכבי אשה במשכב זכר ליתני בקידושי אשה אלא אמר רב אלמני ת"ל עשהו כמשכבי אשה, שממקום שהתיר באשה אסר באיש, מה משכב אשה מותר לו להפוך שולחנו כשאפשר לו ברגיל. אף משכב זכר אסור לו כיוצא בו כשאפשר במשכבי , יצא מי שטבעו לזכר דאינו בכלל משכבי אשה אלא בכלל משכב אשה ומותר לו בזכר. רש"י מה תלמוד לומר משכבי ולא משכב תיתי לה ממשכב שהרי אין אדם בועל זכר אלא כמכחול בשפופרת, וזה אפשר באיש רק בהיפוך קא חזינן דהותר באשה. עשהו כמשכבי אשה ולכן קאי גלי קרא בזכר משכבי אשה ומותר לו בזכר בכל אופן תוס' קשה אמאי אמרינן שטבעו לזכר הוא בכלל משכב, והרי גם בכלל משכב אינו, דטבעו לזכר לכל דבר כדחזינן. א"כ הדרא קושיא לכתב קרא משכב וקא ילפינ' שניהם וי"ל דמשכב דאשה בהיפוך הווה בזכר, ולכך אם הווה כתוב משכב הווה אמרינן שאסור לכל אדם, ולאו דווקא בשטבעו לנשים, ת"ל משכבי לומר דאסור רק בשאין בטבעו לאשה. ומי שבכלל משכבי בכלל לא תשכב. וא"ת בטבעו לזכר האיך יקיים מצוות פריה ורביה , ועוד בשלושת ימים אל תגשו אל אשה, מה עשו הם. וי"ל שכל שאינו בכלל משכבי אשה, אינו בכלל המצווה, ובזה בה הפסוק לחלק בין רוב האנשים שטבעם לכך ומחויבים בעונה פרייה ורביה ונידה ובין האנשים שאין טבעם לכך שהם אינם בכלל משכבי. ובהר סיני פרשו ג"כ אלו שאין טבעם לכך. ספר החינוך והתורה אסרה משכב זכר שענין פרייה ורביה הוא בכדי שיתקיים העולם ויבנה בית איתן במצוות עונה להעניק לאחר ובזה שיכול באשה והולך לזכר הולך לו נגד מהות החיבור ומהות הבריאה שלא לתהו בראה אבל אדם שאין טבעו לכך, זהו בניננו של עולם בכך שמעניק לאחר ועוזר לאנשים אחרים. מחב"ת תראו כמה שישראל רחמנים הם והתורה הומאנית, שכלפי עונשי מיתה בתורה שאמרו סנהדרין ההורגת אחת לשבעים קטלנית, ואמרו עין תחת עין ממון, ולא כצדוקים שפירשו כפשוטו, ואמרו בבן סורר ומורה שעל הוריו להיות באותו גובה, שאין הדבר שייך, כי התורה היא תורת חיים ודרכיה דרכי נועם, ואמרו במשכב זכר שרק מי שבכלל משכב הוא בכלל האיסור, ואינו שייך לדעת מי בכלל ומי שלא בכלל, א"כ התורה מכוונת לתיקון הכלל, והעונשים הם סממנים מה חמור יותר ומה פחות ! ועל האדם לדעת שאם עושה משכב זכר כשאינו בכך, והולך נגד הטבע האנושי שאלוהים עשה את האדם ישר הרי הוא בכלל הכרת, וזהו גם הסיבה שבשאר החטאים צריך התראה ועדים, שכמעט ולא נמצא להגיע לעונש מיתה, ור' עקיבא אמר שאם היה בסהנדרין לא היה אדם מת מעולם, זהו עם התורה ! רמבן מה שאומר רבינו המיימוני שהוא חרפה בוודאי אינו נכון, שאם נעשה בעת הראוי בצורה הראויה הרי היא קדושה וטהרה, ולא יתכן שיברא ה' חרפה באדם למצווה ופריה ורבייה, והרי מי שאין טבעו לאשה, מותר לו בזכר ובוודאי גם זה אינו חרפה שזהו הוא העת הראוי לכך. פילוסופיה יהודית ובאמת שאין כלל מחלוקת בין הרבמ"ן למורה נבוכים ששניהם סוברים אותו דבר, רק שהכוונה בחרופה הוא שהוא אינו מצד מעלת האנושיות אלא החומריות בלבד, ויש לשים את זה בהקשר הנכון, ונמצא שתורתם אחת היא. ושבעים פ נים לתורה. ר"מ פיינשטיין ואותם ששוכבים זכר סתם לשם הנאה כחמי היוונים, וכרשעי אומות העולם, הרי האנשים האלה בזים אחד לשני ומחפשים לעשות נגד הטבע שטבע ה' בבריאה.. ולכן היכן שהטבע הוא בתכליתו הרי זה טוב וראוי מצד מעלתו. ובעלי הנטיות שאצלם זהו הטבע מצד המעלה אין זה בכלל חטא. ואינו בכלל הכתוב שהמה בקשו חשבונות רבים שזהו רק מי שכתוב האלוקים עשה את האדם ישר, אך מי שלא עשהו הקב"ה ישר הרי אינו בכלל. זוהר (תרגום מארמית) והרי בא וראה ענין הזרע שנותן הדוכרא לנוקבא, שמוציא מהיסוד וממשיך לעשייה, ומכח שבירת הכלים מביא מעולם האצילות עד היסוד לעולם המלכות הגשמי. ובוא ראה בשני זכרים שטבעים הקב"ה לכך, שהם ממשיכים יסוד ליסוד ובזה מתקנים את היסוד ביסוד, עוד לפני שהוא הפך למלכות ולגשמיות, וזהו מעלות אלו הנמשכים למינהים, שאין בהם קליפת עץ הדעת וחטא דהאשה, ותיקונם ביסוד בלבד, והם בקדושה גבוהה.והם הניצוץ של אדם הראשון שמיאן לשמוע אל אשתו, ונתחייבו מיתה רק עקב שלא מנעו אותו בכח לאכול מהפרי.
תניא והצדיק שעומד בצדקו תמיד והצליח לשבר היצר הרע ויצר הבהמיות ושיפר כל הקליפות ובירר הקדושה מהנוגה, הוא הצדיק הנאמר ביוסף, וזהו בשני זכרים שאם עושים לשם שמים בלבד, ונעשים צדיקים ביותר. תלמידי הבעש"ט הרע כסא לטוב, ורחמנא ליבאי בעי, לאהוב הטוב ולהטיב ולייחד ולהעלות הכל למעלה. הטוב הצפון האמיתי הוא בזיווג זכר בזכר שהוא בבחינת אני לדודי ודודי לי, שרק אנשי מעלה זכו לכך. דרשות נויגרשל תראו את עומק חדות התורה ! התורה דלא כחברה המערבית המתירנית נותנת לאדם לרוץ אחרי תאוותיו ! כל מי שרוצה זכר יבוא ויטול, מי שרוצה שניהם עושה, מה שרוצים עושים. מאירך התורה אינה שוללת את טבע האדם ! התורה מקדשת את טבעו לטוב ! לא כנצרות המסוגפת.שהאפיפיור כל חייו מסתגף ומתנזר מהאיבר ומהצווה המבורכת ביותר ! ולכן בתורה חיי האישות זה קדוש, קדוש, וגם מי שטבעו לזכר, מקדש עצמו לחבריו בסילודין באהבה ביראה בקדושה. לא בהליכה הפקרות ותאוות ! והיופי כלפי ההומוסקסואל שהתורה לא רק מתירה לו בניגוד לאלאסם הפאנטי ולנצרות החשוכה הסגפנית, לשכב עם זכר, אלא מחייבת אותו כמקובל בחלק מהפוסקים לעשות דווקא באופן שטבעו ויכולתו לכך. והרי זה התגלמות היופי של הקדושה אל מול הפריצות ההפקרות או הנזירות. וזו היא יתרונה של תורת ישראל. תורת החיים ואהבת האדם, תורה שכל דרכיה נועם. שלא סוקלים הומואים כמו באפגניסטן, לא מעקרים את מינם וזהותם והופכים אותם לנקבה כמו פסיקת חומייני הפונדמנטליסט, ולא משחררים את כל היצרים כמו המערב הטמא. וכמובן שלא מסתגפים כנצרות החשוכה. אלא תורת חיים תורה של חיי אדם. מיכי עצכ"ח. זה כל הרעיון האבולוציוני המוכח בתורה, והרי ברור שהאבולוציה היא אמת אפריורי בלתי ניתנת להפרכה. הרי האבולוציה קובעת שהשרוד שורד, וזה ברור שהמין השורד היה בעל נטיות הומוסקסואליות בכדי לחסן את החברה מפיצוץ אוכלוסין מחד, ובצורך בתמיכה חברתית שאינם כרוכים בגידול ילדים. וכאן כל היופי של התורה ! ועל ההומו להבין שכשם שאשה תפקידה לגדל ילדים ואין היא נעלבת מברוך שלא עשני אשה, כך הומו אין לו להעלב מברוך שלא עשני הומו, עליו לקבל בחדווה את תפקידו לתפקודה התקינה של החברה האבולוציונית האלוקית. תשובת פוסקים בדבר שז"ל בשאין טבעו לכך, הרי האיסור נלמד מער ואונן שמאינו לתת זרע לאחיהם, והיה באופן של ד"ש מבפנים וזורה מבחוץ והרי ברור שבאין טבעו לכך אינו בכלל להקים לאחיו על פי הטבע, ועל כן האם יהיה מותר לו שז"ל ונראה לי שקרא אסמכתא בעלמא, ולעולם ניאוף ביד ורגל אסור שהוא בכלל והתקדשתם והייתם קדושים, לכן מותר לו לאדם רק דרך משכב. --- כל זה היה יכול להיות נכון, אילו היו יודעים פעם שקיימת זהות המוסקסואלית, ואין זה סתם חיפוש דווקאיות הפוכה כפי שכתוב באגרות משה. לצערי הרב התורה סותרת את המציאות בענין הזה. כי אגרות משה זה תורה כמו שמורה נבוכים זה תורה וכמו שגמרא זה תורה וכמו שנביאים זה תורה וכמו שתורה זה תורה. ובאגרות משה כתוב ששוכבי זכר אין להם נטייה מצד הטבע אלא מחפשים לעשות ההיפך דווקא ככה סתם (ולא כתב לדוגמא שהאדם נברא לשבר הטבע.. שהבין שאין זה מצדיק עונש כרת ...) וכל דרדק יודע שזה כמו שיהיה כתוב שהשמש זורחת במערב שהעולם שטוח ושלילה זה יום. ולכן חברים נכבדים אולי שמי שמים בתורה, אך עובדה היא שהתורה כפי שניתנה בהר סיני ניתנה עד כל הדורות כל מה שעתיד תלמיד לחדש וכו', והרי כתב בפסיקת הגר" מ שזה כל ההנאה היפך הטבע, וידעינן שאין זה כך, נמצא התורה סותרת המציאות. (אגב, סתירות יש בהרבה מקומות אבל בא נעזוב) אלא מאי, עד היום לא הייתה זהות כזו, ואנשים יוונים או סתם מופקרים רצו לעשות נגד הטבע לתיאבון, אבל כהיום שידעו שיש דבר כזה, אז מה הקיבעון הזה ? הרי ניתן לדרוש את התורה כפי שדרשתי, ואם לא עשו זאת עד היום כי לא נתקלו בבעיה כזאת, אז הגיע הזמן. בהצלחה. (כתבתי זאת כשמיהרתי מאוד, הייתי יכול להוסיף עוד המון מלל, אך ראו לא עלי המלאכה לגמור, וגמרו אתם כטוב בעינכם. את הפואנטה העברתי)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 13:34 |
|
| |
[כרם,
לגבי "היתר" של דברים "שאיסורם מעיק" - א. לטענת ד"ר רוזנהק, הוא אינו מבקש להתיר דבר שהתורה עצמה לא התירה. את כמובן מוזמנת לא להסכים, אבל לא נראה לי ראוי להתעלם מן הטענות אותן מבקרים. ב. מאז ומעולם ההלכה ופוסקיה עמלו על התאמתה למציאות - גם (ואולי במיוחד) למציאות "אישית" בעייתית. יש לכך שיטות שונות, כולן לגיטימיות מבחינה הלכתית (הפשוטה שבהן, וגם התדירה ביותר היא למשל, לדייק במציאות הספציפית, ולהבין - לפעמים באופן יצירתי למדי - שהיא אינה זו אותה ההלכה אוסרת). ג. ההלכה לא קשורה ל"רצון ה'" (גם אם א-להים בכבודו ובעצמו יופיע בבית הדין, הוא יהווה רק קול אחד בהצבעה ובהחלט ייתכן שיוכרע ההיפך מדעתו - כפי שמספר התלמוד). היא קשורה מאוד לרצון החכמים שבכל דור, ולא פחות מכך - לרצון העם שבכל דור. אלה מנסים אולי בדרכם לקיים את "רצון ה'", אבל בסופו של דבר הם מחוייבים להמשכיות היהדות והעם היהודי, וזו מחייבת הכרה במציאות והתמודדות איתה (בכך, איני אומרת שיש חובה הלכתית דווקא לחתן כוהנים וגרושות, אבל יש בהחלט חובה הלכתית להתמודד עם מציאות - אם אכן יש כזו - בה לפתע יש מיליוני כוהנים שמתחתנים בפועל עם גרושות, ואולי עלול להיווצר מצב בו ח"ו כשיוקם ביהמ"ק במהרה בימינו לא יהיו מספיק אנשים שיוכלו לשרת בו...).]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 13:18 |
|
| |
לטענה של "זכות לאהבה"- אפשר לראות גם את הד"ר שרוצה לבטל את שבעה נקיים מפני שאז החשק בין בני הזוג בשיאו, והאיסור מזיק לזוגיות.. http://www.tehora.co.il/takzir.html
באותה צורה אפשר להתיר הרבה דברים שאיסורם מעיק. לא שאני מזלזלת בסבלם של ההומואים החרדיים, אך את התורה לא נוכל לשנות. "מקור ראשון" מלא כתבות מרחמות על אומללים בגלל ההלכה: כהן שהתאהב בגרושה, יהודי שהתאהב בגויה. ואת הכל מנסים לפתור באמצעות שינוי ההלכה ולא התאמת מעשינו לרצון ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 00:22 |
|
| |
מתפלא אני על החברים כאן, שנדחקו לדרוש הפסוקים ולהוציאם מדי פשוטם, והלא פשטיה דקרא הוא: "ואת זכר לא תשכב..." יכול בזכר ממש ובהיפוך שולחן הכתוב מדבר? תלמוד לומר: משכבי אשה, במשכב המיוחד לאשה הכתוב מדבר, ובבועל אנדרוגינוס הכתוב מדבר, וקמ"ל דאנדרוגינוס זכר מיקרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2013 20:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 20:45 |
|
| |
תוקן על ידי לינקiלן ב- 07/06/2013 20:48:05
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 11:32 |
|
| |
לפותח האשכול היקר, עם כל הצער שבמצבך, הגישה האורטודוקסית לא יכולה לקבל פרשנויות מסוג זה. כבר מנתינת התורה ולכל אורך הדורות פורשה התורה ע"פ המסורת ולא על פי צרכי ונטיות בני אדם, ולא דרשינן טעמא דקרא אלא כאסמכתא בעלמא. כל השאר לרבות דבריו של הגרמ"פ זצ"ל הן פרשנויות ואסמכתאות, וברי שגם אם היית משכנע אותו שמדובר בנטיה קיימת ומולדת וכו' וכו' הוא לא היה אפילו מעלה בדעתו לשנות את ההלכה המסורה.
** ובינינו, ועם כל הצער הנורא למצבך (אני מנסה לדמיין את עצמי במצבך ומתחלחל עד מאד), וכבר הגדירך מיימוני כצדיק, הרי אפשר לבצע פרשנות מסוג זה על כל מצוה ואיסור בתורה. (וכך באמת עושים הרפורמים והקונסרבטיבים). תן לי מצוה כלשהי ואני מארגן לך ציבור בעל זהות שמוצא עצמו נפגע מהמצוה, לרבות הסברים מנומקים מדוע בזמן התורה/חז"ל לא הכירו בזהות הזו. ברית מילה, נידה, שחיטה, כשרות, שבת, וכמעט כל מצוה אחרת, בכולן אני גם מסדר לך בקלות פרשנות חדשה לפסוקי התורה. אני יכול להעלות על הדעת פרשנויות כאלו אפילו במצוות שבין אדם לחברו, וכל חוקי סדום יזכו אצלי למשנה סדורה ונאה ביותר. (בינינו זה מה שכנראה גם היה שם, ופוק חזי מהנאצים ימ"ש שרבים מהם האמינו שהם מוסריים בעיני אלוקים ואדם). אדרבה העובדה שרבים מהיהודים בדורנו, לצערנו לא שומרים מצוות, מעידה על המצב שבו הם לא מרגישים תואמים ומחוברים למצוות הללו. לא רק בגלל כפירה. עובדה שיש מצוות ומנהגים שהם כן מקיימים.
לכן עם כל הצער שבמצבך, הייתי מציע לך לברר את הנושא הרגשי שלך מול רבנים גדולים, גדולי הדור ממש, אני מאמין שתוכל להיכנס אליהם וגם לדבר איתם בחופשיות. אל תחשוש. חבל לך להיגרר מרוב צער לעקירת התורה שנראה שגם אתה מאמין בה בכל ליבך אלא שמרוב צערך הטחת דברים כלפי מעלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 11:49 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
כתבת - "תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה"
(האמת היא, שכתבת הרבה יותר, אבל קשה להילחם בכל החזיתות ביחד...).
לא הפמיניסטיות, לא ההומואים (לא השחורים, שהזכרת בהמשך) ואפילו לא היהודים, לא הפנו את מאבקיהם להגדרה עצמית ולזכויות כלפי "אחרים". הבסיס למאבקיהם לא היה "בקשת טובה" ממישהו. לכל הקבוצות האלה משותפת ההבנה שהם חלק מן העולם, חלק מן החברה והקהילה (לפחות במובנים כלשהם, וגם - במיוחד גם - כשהעולם/החברה עצמה לא מכירה בהם כחלק ממנו), ולכן אם "מגיע" להם משהו, הם לא יכולים להשיג זאת בלא הסכמה של "העולם" לתת אותו, או - וזה עדיף, כמובן - הכרה בכך שהעולם עצמו יהיה טוב יותר בעקבות השינוי (גם לגברים-הטרו-לבנים-גויים). המאבק של קבוצות נרדפות וחסרות (או מעוטות) זכויות למען צדק, לעולם אינו מאבק פרטני אלא בעל השפעות על דמות החברה בכללה (בין אם הנאבקים עצמם מודעים לכך ובין אם לא).
לפני שאתה קובע מיני "עובדות" פסיכולוגיסטיות, הייתי מציעה לך ללמוד היסטוריה (ואולי גם עוד כמה תחומים). מאבקי הזכויות של הנשים, ההומואים והשחורים (ובמובנים רבים גם של היהודים), לא הפכו אותם לחלשים יותר. בדיוק להיפך - האם איפשרו להן להשמיע את קולם הייחודי בעולם בלא בושה, וכמובן השיגו רבות מן הזכויות עליהן הם נאבקו. נכון, כל שינוי יוצר גם בעיות חדשות, אבל הוא מאפשר פיתרון של הבעיות הישנות. אם הפחד מפני בעיות אופציונליות בעתיד, ימנע מחברה לנסות ולפתור את הבעיות של ההווה, חברה זו גוזרת על עצמה מיתה.]
|
|
אמשלום היקרה:
קודם. כבוד הוא לי לדון איתך,
אפי' שאת מגדירה זאת כמלחמה "להילחם"
ובכן באמת בואי נעזוב הכל ונתמקד אך ורק ביהודים כמשל לנושא האשכול,
למעשה בטבעיות היו צריכים כל בני אנושת להיות אומה אחת, ואז היית חוקה אחת לכולם וחסל כל הצרות,
הלכה למעשה זה לא המצב,
ולכן היסוד של חברה כל שהיא היא בעצמותה: כלומר יש לה ארץ ויש לה חוקה משלה,
וכל בני החברה ההיא נלחמים בתוך עצמה, וכך נבנת החברה ליותר טוב מדור לדור,
מה קורה אם אחד מחברה אחרת בא להתחבר לחברה אחרת ?
התשובה הפשוטה היא שהוא בא להתבולל בתוך החברה הכל בסדר ונורמלי, כי אז שהוא בא להנות מעמלם של האומה ההיא לדורותם, כל הפחות שתורם מהיום ולעתיד, משום כך חייב הוא להתחבר חיבור מוחלט,
היהודי לא עזב את חברתו לעולם, פשוט לא הסתדר עם אחיו, (כמה בתי כנסת יש בכל שכונה ? עשרות !! ולמה ? כ זה מה שאנחנו לא מסתדרים יחד !!) והוא בא לחברה אחרת בלי להתבולל (לא נכנס למה הוא עושה זאת) וככזה שלא צריך לתרום יכול הוא להצליח, הרי לא בראש מעייניו הצלחת האומה ההיא, נקח את יוסף במצריים, הצליח מאוד וגם קנה את כל האמה לעבדים למלך, (היה לו שכל לא לקנות את הכהני\מלומדי\חכמי מצריים כי הבין ששם יכשל) וכלכל את משפחתו של אביו,
הגיע היום שהאומה המצרית קיבלה שכל ועשו היפוך ממש, שיחררו את האומה המצרית וקנו את בני ישראל לעבדים,
זה דרכו של האלוקים ביקום, מידה כנגד מידה, אתה משחק והעבד לומד את המשחק ממך,
(אז מילא אם בני ישראל היו מתבוללים לגמרי במצריים אז אין בעיה כולם משוחררים ואין יותר עבדות, אבל לא ולא, לא שינוי את לשונם ושפתם וליבושם, כלומר לא רצוי להתבולל, ושאתה לא חלק מהחברה\האומה אז פשוט היא שתהיה זר וגם עצם רצונך לא להתבולל\להתחבר גורם לחוסר מסירות לאומה. וזה מביא 1, להצלחה לזר (היהודי) כי אין לו מחוייבויות הרבה ודאגות הרבה, ומשם ל2, אנטישמיות, הדרך לה קרובה,)
משה רבינו שהבין את כל זה, אמר אין יותר כלכלת יוסף, שש שנים עבדים ולא יותר, נחלה חוזרת לבעליה כל יובל, אין ריבית ויש כמובן שמיטת כספים כל שמיטה, כלומר אין עבדות לא לאדון ולא לחברה ולא לכלכלה ולא לבע"מ
וכמובן ארץ עמצאית משלנו, בלי זה אין כלום,
כרגיל יהודי לא יכולים לחיות ישר, ולכן לא שחררו עבדים כפי התורה, אז יצאנו לגלות הראשונה (בית ראשון)
באמת תוך מאה שנה התבוללו רוב היהודים באומות וחסל עשרת השבטים,
היהודים שלא התבוללו חזרו תוך שבעים שנה, (עצם ששמרו על זהות היהודי גרם להם לחזור מרדיפת המן ועוד, ורדיפת המן ידוע למה הגיע, יֶשְׁנוֹ עַם אֶחָד מְפֻזָּר וּמְפרָד בֵּין הָעַמִּים בְּכל מְדִינוֹת מַלְכוּתֶךָ וְדָתֵיהֶם שׁנוֹת מִכָּל עָם וְאֶת דָּתֵי הַמֶּלֶךְ אֵינָם עשִׂים וְלַמֶּלֶךְ אֵין שׁוֶה לְהַנִּיחָם, כלומר עצם שמירת הזהות רודף אותנו לחזור לארצינו, אין אדם יכול לשמור על זהותו וגם להישאר ולהנות מעמלם של אחרים באומה זרה לו, )
אחרי שחזרנו, שוב מלחמת אחים, ואין חוקה בישראל, אז שוב יצאנו לגלות, והפעם יש כבר חוקה עיקרית ושומרים על הזהות בכל מחיר בגלות,
אבל אמרנו שזה גורם לרדיפה ובצדק, (וזה עומק דבריהם זצ"ל למה שמו סיני כי ירד שנאת העמים ליהודים, כלומר שיש לך חוקה משלך בחברה אחרת ?! אז יש שנאה !!)
עכשיו נעבור לנושא של האשכול:
היהודי ביקש זכויות בגויים:
נווו אין בעיה תהיה כמונו תתבולל ותהיה אחד משלנו, הנה נותנים לך להנות מכל עמלינו מהעבר העיקר תתרום בהווה ולעתיד האומה שאתה מתחבר אליה,
היהודי לא רצה (ולא משנה הסיבות לכך) רצה זכויות, וקיבל את תאי הגזים !!!!
מה הטעות של היהודי ?! טיפש אחד תחזור לארצך ותחיה שם כמו אדם מן הישוב כל חברה חייבת ארץ בלי ארץ עצמאית אין מקום ביקום,
אלפיים שנה לא הבין זאת, ושהבין בסוף הוא ממשיך להילחם עם אחים בתוך ארצו ושוב מובטח לנו גלות ושוב בקשת זכויות באומות אחרות ושוב תאי הגזים, וחוזר חלילה וחלילה,
מה יוצא לנו כאן ?! שבקשת זכויות באים אך ורק שאתה זר ועושה מעצמך זר מגדיר את עצמך זר,
אחרת את מי אתה מבקש פשוט קח לך מה שמגיע לך,
מילא הכושי\השחור, הצבע בטעות מגדיר אותו זר, הוא לא זר באמת (אולי כן כי אולי הצבע הלבן גורם לו (לשחור) לא להתמסר ללבן,) ולכן אפשר לתקן זאת ולומר חבריה האומה שלנו מורכבת מלבנים חומים ושחורים כולם בני אומה אחת, ובאמת כולם רוצים בכך,
אבל היהודי לא רוצה בכך, ולא פלא שתשמעי בדורינו באומה הכי חופשית את המאמר הזאת ועוד מפיו של בעל הדרגה השני במעמדה בחברה של האומה, שר החוץ של ארה"ב לשעבר, הנרי קיסנג'ר, היהודים "ממזרים הדואגים לעצמם בלבד".
לסיכום:
יוצא לנו כאן ששמירת זהות היא חורבן טוטלי למבקש לשמור על זהות בחברה זרה, וכן בחברתו עצמו,
ההומו והפמיניססטית וכן כל מבקש זהות עצמית חברתית יסבול לעולמים,
בני אנוש מורכבים מזכר ונקבה, (כמו שכל בני אנוש היו צריכים חוקה אחת לכולם,)
ביום שרוצים להפריד ולהפוך בתוך החברה לשני סוגי זהות וזכויות אז או נהפכים לשני אומות נפרדות, ואז כל בן אצל השני נהפך לזר, או בתוך החברה מתחלק החברה לשנים ואז לשלוש ואז למאות ומשם לגלות, כמו אצל היהודים,
לדעתי התשובה צריך להיות לא להפריד זהות, פשוט כל פרט נלחם על זכויתיו בתוך החברה היחידה,
כלומר מה הבעיה שאישה תלחם על זכות שלה אישית וכן כל אישה, בלי להגדיר זהות חדשה = פמיניסטית,
אותו דבר ההומו,
שילחם על זכויותיו בלי להגדיר זהות חדשה,
וגם השחור, ילחם על זכויותיו בלי להגדיר לעצמו זהות חדשה,
נרוויח בשנים, 1, כל אדם נלחם בתוך החברה והוא חלק מהחברה, 2, ממי שהוא מבקש לא יוכל למנוע ממנו את זכויותיו,
כלומר אני כגבר לא יכול למנוע מאישה כמו שאני לא יכול למנוע מגבר, אבל שיש מולי מלחמה של שני זהות אני רואה זאת כמלחמה,
הפימיניסט הופך אותי על כורחי לצד במלחמה,
השחור הופך אותי כלבן על כורחי לצד במלחמה,
ההומו הופך אותי כצד במלחמה,
אני בראש שלך באמת לגבי הזכויות,
אני אבל נזעק בדרך הכושל שהיא מתנהלת,
שהאומה מתנהלת בטבעיות ובתמימות לטוב, אז התאפשר שמרים ודברה וחולדה היו מנהיגות חזקות של האומה,
כלומר לא היית מלחמות ולא שני צדדים ואחת גברה על השני, פשוט המצליחה הצליחה בזכות עמלה,
אבל שרוב האומה האמריקאית בחרה את השחור כי רצו להראות לכולם מהי אומה טובה שלא מבדילה בין צבעים וכודומה:
ולכן קיבלה מנהיג כושל בכל תחום,
ריבונו של עולם מה הקשר בין להבדיל מוסרית בצבעים לתת לו להיות מנהיג ????
מה הקשר להילחם לטובת זכויות נשים מידי שובינסטים ממזרים, לבין לעמיד מנהיגה כושלת במפלגת קדימה,
מה הקשר בין להילחם בעד זכויתיו של ההומו לבין חינוך כללי של הנוער,
צריך בתמימות להיות טובים ואז לכולם יהיה טוב, וכל אדם יגיע להצלחותיו בזכות כישוריו ולא בזכות השקפה,
גם המנהיגות החרדית עובדת כך, במקום לקחת מנהיג ראוי לוקחים את הלא ראוי רק השקפתית,
ההשקפה העיקר ולא כישרון מנהיגות,
בקיצור, בני אנוש צריכים רחמים מרובים ומיד,
יש כל כך הרבה על מה להילחם, על תאונות דרכים שממית כל שנה מיליון שלש מאות אלף הרוגים, ושלושים מיליון פצועים אנשים נשים וטף, בכל שבוע נהרגים מעל 3500 אנישם נשים וטף, ומעל שמנה אלף פצועים אנשים נשים וטף,
יש להילחם על סרטן,
יש להילחם על כל המחלות הגנטיות ותורשתיות,
יש להילחם על העוני בעולם,
יש להילחם על העבדות הפרט לחברה ולבע"מ,
יש להילחם על דיור לפרט חינם ביקום, (של מי היא היקום אם לא לפרט)
ואם כל זאת אני איתך במלחמתך הגדולה,
בהצלחה לך ולי במלחמתינו,
האוהב אותך מאוד,
max
תוקן על ידי maxmen ב- 30/01/2012 11:58:25
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 07:47 |
|
| |
[מקסמן,
כתבת - "תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה"
(האמת היא, שכתבת הרבה יותר, אבל קשה להילחם בכל החזיתות ביחד...).
לא הפמיניסטיות, לא ההומואים (לא השחורים, שהזכרת בהמשך) ואפילו לא היהודים, לא הפנו את מאבקיהם להגדרה עצמית ולזכויות כלפי "אחרים". הבסיס למאבקיהם לא היה "בקשת טובה" ממישהו. לכל הקבוצות האלה משותפת ההבנה שהם חלק מן העולם, חלק מן החברה והקהילה (לפחות במובנים כלשהם, וגם - במיוחד גם - כשהעולם/החברה עצמה לא מכירה בהם כחלק ממנו), ולכן אם "מגיע" להם משהו, הם לא יכולים להשיג זאת בלא הסכמה של "העולם" לתת אותו, או - וזה עדיף, כמובן - הכרה בכך שהעולם עצמו יהיה טוב יותר בעקבות השינוי (גם לגברים-הטרו-לבנים-גויים). המאבק של קבוצות נרדפות וחסרות (או מעוטות) זכויות למען צדק, לעולם אינו מאבק פרטני אלא בעל השפעות על דמות החברה בכללה (בין אם הנאבקים עצמם מודעים לכך ובין אם לא).
לפני שאתה קובע מיני "עובדות" פסיכולוגיסטיות, הייתי מציעה לך ללמוד היסטוריה (ואולי גם עוד כמה תחומים). מאבקי הזכויות של הנשים, ההומואים והשחורים (ובמובנים רבים גם של היהודים), לא הפכו אותם לחלשים יותר. בדיוק להיפך - האם איפשרו להן להשמיע את קולם הייחודי בעולם בלא בושה, וכמובן השיגו רבות מן הזכויות עליהן הם נאבקו. נכון, כל שינוי יוצר גם בעיות חדשות, אבל הוא מאפשר פיתרון של הבעיות הישנות. אם הפחד מפני בעיות אופציונליות בעתיד, ימנע מחברה לנסות ולפתור את הבעיות של ההווה, חברה זו גוזרת על עצמה מיתה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 22:55 |
|
| |
| לארוצים כתב: |  | מקסמן
א.לצערי בנוגע למחקר המח אתה טועה ומטעה. המחקר המודרני לא טוען שכל דבר במח ניתן לשינוי. הומוסקסואליות למשל, לא ניתנת לשינוי. כמובן שיש צורך להגדיר הומוסקסואליות כי נטיה מינית, כפי שמוכיח המחקר הפסיכולוגי, אינה נתון חד ערכי (נמשך לגברים/נשים) אלא רצף ואפשר להמשך במידות שונות של עוצמה לשני המינים.
שנית לא נמצא שום דבר במחקר כולל גנטיקה המסביר בצורה טובה הומוסקסואליות. אז כנראה שזה צירוף של גורמים, ויש עמדה שטוענת שזה קשור לחומרים שהעובר נחשף אליהם בהריון. בכל מקרה הומוסקסואליות היא כנראה משהו שנולדים איתו או שמתעצב בגיל מאוד מאוד צעיר (כל כך צעיר שאי אפשר לבדוק אותו אפילו). זה אגב לא אומר שהומוסקסואליות היא תורשתית בהכרח. באופן כללי בכל דבר אנושי יש גם מימד תורשתי, השאלה עד כמה.
ב. לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.
|
|
א, מזה אני מטעה ? פלסטיות כשמו כן הוא ! אני לא צריך שהפרופ' יצא ויאבד את מעמדו בכדי לצאת להצהרה בומבסטית,
גנב הוא אולי מלידה אבל יכול לחנך את עצמו כי המוח היא פלסטית,
רוצח נולד במזל מאדים אולי אבל יכול חנך את עצמו,
וכן על זו הדרך,
בקיצור כל החשיבה הזאת שאין טעם באילוף\חינוך נפל אחרי חקר המוח, וכן החשיבה שאין אדם אחראי למעשיו מסיבות פסיכולוגיות או חברתיות או מלידה ונולד במזל רע,
אז מה אתה רוצה שהפרופ' ילבש שטריימל ויצהיר הנה יש טעם בחינוך\אילוף ויש לדרוש צדק ומוסר מכל אדם שהוא, וכל אדם אחראי למעשיו, וכל בני אנוש ערבים זה לזה,
היום השיטה היא "תהיה חכם ועל תהיה צודק" או "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע, כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע"
במילא למה לומר דברים שכל בר דעת מבין, ומי שלא רוצה להבין לא ירצה לשמוע, או מי שחושב שיש טעם בלא טוב היותו האדם לבדו. סתם כנתון שקיבלנו מסיני, למה לא טוב ? לא יודע כך כתוב !! (דווקא אני אוהב להיות לבד וללמוד בלי לשון ולאכול ושאר מחוייבויותי הקיומיות והחברתיות ומשפחתיות,)
או משהיא חושבת שזה פונקציה של חסידים ליטאים כל הנושא, החסיד נולד לא מפונק ולא צריך פתאום אהבה וחיבוק רק הליטאית נולדת גנטית תורשתי כנראה עם הצורך בחיבוק ופינוק,
לעצם העניין:
אני בעד דווקא לתת לחיות טוב ולנצל את כל הטוב וההנהות העולם הזה כי אין עולמות אחרות לא עולם הבא ולא גן עדן,
ולכן רק כאן בעולם הזה השבעים השנים הקצרים האלה היא המקום להנות ולעשות חיים משוגעים,
אני שונא כל חוק חברתי או דתי (שחד הם לעומק, כי האלוקים לא צריך את עבדותינו כלל וכלל) שבה להגביל הנאה של הפרט,
אבל כאן יש משהו אחר לגמרי,
יש חוגים שרוכבים על הבעיה בכדי לזכות לפירסום, כביכול האלוקים והמוסר מדבר מתוך גרונם,
לוקחים בעיה שהיא לכל הדעות בעיה, היא לא רק בעיה כלפי ההומו, היא בעיה של כל אדם בבני אנוש,
כלומר: כל אדם מבין ביופי ובסקסיות אחרת, יש שמבינים יותר ומבינים פחות, כלומר יש גברים שיכנסו למ,,,, עם כל אחת וכולן מספיק טוב להם, יש גברים שאפי' אחד מאלף לא מוצאים מי שהיא מושכת, יש מבינים שלא מוצאים אחת למיליון,
בכל אופן כל גבר צריך להוריד את הציפיות המיניות שלו בסוף,
ואז מה תאמר לו ? היי על תוותר תסבול כל חייך,,,, זה מה שתאמר לו ? לא ולא תאמר לו תהיה חכם ועל תהיה צודק,
נכון נולדתה בהבנה ביופי ובסמטריה מטורפת, אבל אתה לא יכול להגיע למלכת הכיתה אתה פשוט לא בראש שלה אתה חנון והיא דווקא מחפשת את החברמן את הפופולרי וכדומה,
יש שיקבל את הדברים כמובנים ויתפשר על פחות יפה בעיניו ויסבול כל חייו כלשונך, ויש כאלה שיהפכו להומואים אולי שם יצליחו יותר, ויש כאלה שפשוט ידחקו את התאווה ויחשבו יותר לעומק בשביל מה צריך בכלל חבר\ה לחיים, ואז בכלל היופי והמשיכה לא מדברים שם כלל, רק התוכן הנצחי של להקים משפחה,
כל אחד יודע שזוגיות מורכבת משלוש יסודות,
1, אהבה
2, ידידות
3, שותפות
יחידי סגלה זוכים בכל השלושה, ראה כאן אם יש אהבה, בשביל מה צריך את היראה ?
רוב בני אנוש מוותרים על אחד או אפי' שנים מיסודות הזוגיות, אפי' שבהתחלה חוששבים כולם שאצלהם יש את הכל, אבל בסוף הרי אנו יודעים את האמת, בכל זוג יש משהו שמחזיק אותם, ואם אין אחד מהם אז מתפרקת הזיגיות,
לסיכום: אני בעד להילחם לטובת הזולת להפך רק כך נזכה לאנושות טובה ומצליחה בכל תחום בחוקי חברה טובים בכלכלה ובמה לא בעצם,
אני בעד שכל פרט באנושות יקבל את כל חלמותיו וצרכיו,
אני לא בעד שנעשה את ההומו לאומלל, המצב בעולם בעיקר במערב עושים מהם אומללים,
תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה,
אתה חושב שהיהודים יצאו פעם מהגלות ? או יפסק האנטישמיות ?! לא ולא כל זמן שנדרוש זכויות כך נשאר חלשים וגלותיים,
רק בזמן שנבין שבלי ארץ וצדקת דרכינו בארץ הזאת ועצמאות כמו כל אומה ואומה, אז נהיה כבר ילדים גדולים שלא דורש מאף אחד זכויות,
קח את הדוגמא של היהודים, וחבר אותם לבעיה של הפימינסטיות וההומאים והכושים ושאר דורשי זכויות מזולתם,
זה נשמע אכזרי דברי אלה, אבל תאמין לי שאני דורש את טובתם,
בעיקר אני לא סובל את אלה שעושים הון (פוליטי חברתי כלכלי וכדומה) על בעיותיהם,
במקום לתת לילד לגדול מעוניינים הם להשאיר אותם ילדים,
אגב: כת ההשקפה גם הולכת באותו דרך, נשאיר את ההמון בור ועםארץ ונשלוט בהם וההמון ישאר אומלל לעולמים,
תוקן על ידי maxmen ב- 29/01/2012 23:04:19
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 20:30 |
|
| |
יתכן בלי לנקוט עמדה בנושא- אני מתיחס רק לדברים והבנה מהתורה. אלוקים קילל את האדם ואשתו בקללות הפוגעות מהותית בתפקידיהם . בעצב תלדי בנים- סימן שזה היעוד שלה! בזעת אפיך תאכל לחם- סימן שזה יעודו של האדם - לעבוד את האדמה. כי הרי כתוב בפרוש שזה יעודו.
בראשית פרק ב
(ה) וְכֹל שִׂיחַ הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִהְיֶה בָאָרֶץ וְכָל עֵשֶׂב הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִצְמָח כִּי לֹא הִמְטִיר יְקֹוָק אֱלֹהִים עַל הָאָרֶץ וְאָדָם אַיִן לַעֲבֹד אֶת הָאֲדָמָה:
לגבי הציווי האחרון כתושב בני ברק אתה יודע שזה לא לענין. למרות שכתוב ששת ימים תעבוד- ורשב"י אומר שזו מצוות עשה לעבוד ששה ימים בשבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 20:16 |
|
| |
מדוע צריך לחפש לגיטימיות למעשה המין? יש לכך רמז במקרא או בנביאים? בתורה הזוגיות היא מטרה בפני עצמה. לא טוב היות האדם לבדו. לא טוב היות האדם עושה מעשה מין, לא כתיב. לא טוב היות האדם לא מוליד צאצאים, לא כתיב. לא טוב היות האדם לבדו כתיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 18:25 |
|
| |
משגע אותי היחס של החסידים כאן לחיי אישות: "הלגיטימיות של המעשה המיני עצמו שבין בני זוג מתבסס בעיקר מבחינה ציבורית על כך שהדבר יש בו הכרח בשביל להביא ילדים וכיון שיש כבר חיבור ביניהם במקום ההוא והוא כבר לגיטימי מבחינה עקרונית לכן אין סיבה שהוא לא ישמש גם להעמקת הקשר ולהוספת שלום בין בני הזוג"
למה נראה לכם שזה לגיטימי רק בגלל שזה מביא ילדים? כשה' ברא את חווה אדם היה מבסוט בלי קשר למה שייוולד, וגם הטעם לבריאת האישה לא היה בשביל הולדה אלא כי "לא טוב היות האדם לבדו" הצורך בזוגיות שהוא קודם לצורך בהולדה והמשכיות. נראה לי שזה בגלל שבחסידויות מסוימות מסתכלים על האישה כמכונת ילדים. ותפסיקו עם המילה "הכרח". אף אחד לא מכריח אותכם לעשות את זה, אתם רוצים את זה כי זה הטבע האנושי- איש רוצה אישה ואישה רוצה איש. אם יוצא מזה ילדים או לא זה עניין נוסף (מה עם הזוגות העקרים? סתם עושים משהו הרבה שנים?)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 11:21 |
|
| |
עוד רכיב הצטרף לסלט. שאלת מיהו גדול ומה "מתיר" לכבד או לא בן אדם ? אבל עדין חסר כמה רכיבים , שלא לדבר על קצת תבלינים , כדי שיהיה גם קצת טעם....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 10:59 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | הדוגמא כאן מלמדת אותי כמה חשוב לנסות להבין את הצד השני, לחלוק אבל לשמור על דרך ארץ כלפי גדולי תורה. הם עלולים לטעות, אבל גם אם אנו הצודקים ולא הם, הם עדיין גדולינו
[מיימוני,
בדרך ארץ צריך לנהוג כלפי כל אדם, ומדוע אתה מקפיד כאן דוקא על "גדולי תורה"?
אם פוסק טועה בדבר חמור (וייתכן שזה המקרה כאן), מה הופך אותו ל"גדול"?]
|
|
יש אנשים שלפי מעלתם ראויים לכבוד מיוחד, בייחוד אם עבודה קשה (בכיוון חיובי ונכון) הובילה אותם למדרגתם.
לא ידעתי שגם מחוץ לקהילה החרדית-דתית מאמינים ש"גדוילים" לא יכולים לטעות בדברים חמורים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2012 10:56 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  |
לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.
ממאי נפשך, תתיר על זה הדרך גם נקרופיליה... |
|
לאדם יש תאוות ממון זה מוביל לכמה דברים אחד מהם הוא גניבה ואחר עבודה, הראשון אסור והשני מותר.
כאן שואל פוגמישו ממה נפשך אם מותר לעבוד אז למה אסור לגנוב?
ובשביל כאלו שאלות צריך את הרבנים נויגרשל וזמיר.
|
|
|
|
|