בית פורומים שידוכי חרדים

בגרויות - מפריע בשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/2/2012 01:20 לינק ישיר 
בגרויות - מפריע בשידוכים?

אני רוצה להשלים בגרויות בתקופה הקרובה. השאלה היא האם בחורה חרדית סטנדרטית לא תקבל את זה כדבר חיובי?

אני עושה את זה מהסיבה שמן הסתם אחרי החתונה אני ילמד תקופה ואחרי זה אני יצא לעבוד. וזה גם סוג הבחורות שאני מחפש, לפי הבנתי זה לא אמור להוות בעיה.
מה גם שאני לא ממש מתכונן לעשות מזה טררם גדול ואין סיבה שהבחורה תדע מזה בשלב מוקדם.

או שאולי להפך, זה יצטייר כדבר טוב וחיובי אצל בחורות מהסגנון הזה?

אגב בדקתי וראיתי שהיה פה כזה דיון לפני שש שנים. החלטתי בל זאת לשאול כי נראלי שהדעות מעט השתנו בעניין הזה בשנים האחרונות.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 03/02/2012 02:40:41

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 22:19 לינק ישיר 

אם אני יעשה חלק בקיץ וחלק בחורף נראלי זה אפשרי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 21:56 לינק ישיר 

מנסיון,קשה לסיים את זה תוך שנה בלימוד עצמי,מה שכן אולי זה יתן לך יתרון בעתיד כלפי מעסיקים.
לי יש בגרות,אבל אני רואה את חברי שלומדים לתואר ומצליחים גם בלי זה.

בכ"א לעצם השאלה,לדעתי,עדיף לשמור על זה בשקט ולא לפרסם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 21:41 לינק ישיר 

פי100 כתב:
בשביל מה אתה צריך להשלים בגרויות?
היום שיש את כל המכינות של המכללות או לחלופין את האונ' הפתוחה ששם אין צורך אפי' במכינה, לא חבל על הזמן שתקדיש להשלמת בגרויות?

דבר ראשון מן הסתם יקח עוד כמה חודשים עד שאני יתחתן בנתיים אני יכו לנצל את זה להשלמת הבגרויות ולחסוך את השנה של המכינה

ודבר שני מוסדות הלימוד שלא מצריכים בגרויות הם לא מהשורה הראשונה  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 21:30 לינק ישיר 

השליו כתב:
בעיניי בחורה עם בגרות זוהי רק מעלה

או שהמילה 'עם' מיותרת ,או שלא הבנת את השאלה של פותח האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 21:28 לינק ישיר 

בשביל מה אתה צריך להשלים בגרויות?
היום שיש את כל המכינות של המכללות או לחלופין את האונ' הפתוחה ששם אין צורך אפי' במכינה, לא חבל על הזמן שתקדיש להשלמת בגרויות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 20:48 לינק ישיר 

בעיניי בחורה עם בגרות זוהי רק מעלה ואני בחור שלומד בישיבה חשובה ומעולם לא נתקלתי בחבר בישיבה שזה מפריע לו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2012 19:38 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
כשאתה שואל כזו שאלה היא לא מתייחסת לבגרויות באופן ספציפי, אני רואה את זה כמתייחס לדרך חיים. עכשיו לא תעשה בגרויות בגלל שידוכים, אח"כ לא תתנהל כפי שאתה מוצא לנכון בגלל הפחד שלא יקבלו את צאצאיך למוסדות לימוד, אח"כ תחשוש לחרוג מהמקובל בגלל שידוכי הילדים וכו'. ברגע שבשיקול הדעת שלך מעורבים שיקולים חברתיים כאלו ואחרים אתה הופך עצמך לבנאדם קונפורמיסט, פחדן ועדרי שמאפשר לחברה למנוע ממנו למצות את עצמו, להתקדם, ולהיות מחובר לעצמו. פשוט תחשוב איזה סוג של בנאדם אתה רוצה להיות וע"פ זה תתנהל בעניין המפולפל.

איך לומר?! נסחפת קלות. אולי לא שמת לב לשאלה ושמתי את שני האופציות על השולחן. ושאלתי איך בחורה חרדית תקבל את זה? זה הכלח אם לא שמת לב!!!

עוד שאלה קטנה בשיקולים שלך לא מעורבים אף פעם שיקולים חברתיים כאלה ואחרים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 19:25 לינק ישיר 

כשאתה שואל כזו שאלה היא לא מתייחסת לבגרויות באופן ספציפי, אני רואה את זה כמתייחס לדרך חיים. עכשיו לא תעשה בגרויות בגלל שידוכים, אח"כ לא תתנהל כפי שאתה מוצא לנכון בגלל הפחד שלא יקבלו את צאצאיך למוסדות לימוד, אח"כ תחשוש לחרוג מהמקובל בגלל שידוכי הילדים וכו'. ברגע שבשיקול הדעת שלך מעורבים שיקולים חברתיים כאלו ואחרים אתה הופך עצמך לבנאדם קונפורמיסט, פחדן ועדרי שמאפשר לחברה למנוע ממנו למצות את עצמו, להתקדם, ולהיות מחובר לעצמו. פשוט תחשוב איזה סוג של בנאדם אתה רוצה להיות וע"פ זה תתנהל בעניין המפולפל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2012 14:34 לינק ישיר 

(אה. חשבתי ששאלת אותי)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2012 14:33 לינק ישיר 

שבעניני השידוכים אנשים קשוחים מאד! מתיחסים לכל מצב כעובדה קרה ונוקשה. לא מנסים אפילו לראות אולי יש לזה זוית אחרת, קצת שונה.
כן, זאת הבעיה.

ואת לא מתיימרת לשנות כלום, וגם אני לא. וגם אם נרצה לא נצליח.
אבל מה שציינו מקודם אלו התוצאות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2012 14:23 לינק ישיר 

אאעע ו..מה הטעות של החברה??

נעמה-  זו בדיוק הבעיה.
אבל עזבי, אנלא מתיימרת לשנותעולם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2012 14:21 לינק ישיר 

פוהדוס, תפעיל היגיון קר. בחורה שלא תרצה אותך (בגלל העובדה הזו) כנראה גמלא מתאימה לך.
אתה פשוט מפלטר בצורה הכי קחה שיכולהיות.
לקרוא שוק??????? WTF? תה לא משחק כאן בבורסה. זה הבחורה שהולכת לחיות איתך כל החיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2012 14:17 לינק ישיר 

v

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2012 14:08 לינק ישיר 

לא הייתי מאשימה את הבחור או הבחורה עצמם בצביעות. יתכן והם ממש לא צבועים. החברה צבועה, וזה גורם לנו להתנהג ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2012 14:05 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
מה??
אנלא מבינה מה ההתלבטות.
אתה מחפש בחורה כזאת- הרי אצל בחורה כזו זה רק יוסיף לך נקודות. 
למה להסתיר?אתה לא עושה את זה מבחירה אמיתית שלך?
חברה שלי ביקשה שכשיתקשרו לברר עליה אצלי- בינתיים לא לספר על זה שהיא לומדת לתואר ראשון בפתוחה..
מנסגר???
זה הפלח שוק שמעניין אותך..

אוף עם הצביעות הזו.

זה לא צביעות. זה פשוט לקרוא את השוק נכון. ואני מתכוון אלי ולא על החברה שלך שעושה שטות גמורה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בגרויות - מפריע בשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext