בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים מעונג שבת בקיבוץ עין הנציב עם החזן קלאנג ומקהלת רינה ותפילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2012 23:02 לינק ישיר 
רשמים מעונג שבת בקיבוץ עין הנציב עם החזן קלאנג ומקהלת רינה ותפילה

ס"ד
שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו
השבת התקיימה שבת חזנות או כפי שעדיף לכנותה שבת תפילה, עם החזן יחזקאל קלאנג ומקהלת רינה ותפילה בניצוחו של יוסי שוורץ, בקיבוץ הנהדר 'עין הנציב',
קיבוץ עין הנציב על יד בית שאן, קיבוץ שכל כולו מלא באנשים נהדרים מכניסי אורחים וחובבי מוסיקה, פשוט שבת חוויתית לאין שיעור, פשוט זאת היתה חוויה לשיר שם ולקבל שם את ההרגשה הביתית מהחברים, "עד כדי שאפילו הפרות ברפת שם ידידותיות" (ואגב שמתי לב שהפרות עושות רספונסים נהדרים כל מוווווו בטון בדיוק כמו שצריך""""""""""")
ועל כן תודה רבה על האירוח האוכל ובקיצור על הכול בשם כולם.
את החזן יחזקאל קלאנג כולנו מכירים ומוקירים כמורה וכחזן עולמי, אימפרוביזטור מלחין מבצע ובעל תפילה נדיר, לעונג הוא לשמוע תפילה מפיו המפיק מרגליות, כחזן אמיתי הוא יודע לשלב נוסח נעימות בהתאם לנוסח האמיתי, היה עונג שבת אמיתי ושיעור מהי תפילה איך וכיצד...
השבוע יופיע החזן קלאנג עם תזמורת רשות השידור עם מאסטרו אלי יפה בתאטרון ירושלים, אין טעם לרוץ פשוט הכרטיסים אזלו.......................................................................................
זאת לא הפעם הראשונה שאני זוכה לשמוע את החזן קלאנג בתפילה ובע"ה גם לא האחרונה, היה פצצה!
המנצח על המקהלה המנצח יוסי שוורץ,
יוסי שוורץ שכולנו מכירים אותו כאן יותר כחזן שהופיע רק לאחרונה עם מאסטרו אלי יפה בליווי תזמורת רשות השידור בתאטרון ירושלים, אך הוא תלמיד של מר שלמה גולדהור (המנצח המיתולוגי של מקהלת שירת ישראל) ואף החליף אותו בקונצרט בבית הכנסת ישורון בשנה שעברה כשיוסי מנצח על המקהלה והחזנים אז היו דוד וינברג חיים אדלר ויענקלה רונזפלד, יוסי אז הוכיח את כשרונו וזכה למחיאות כפיים רבות,
העיבודים לשבת נכתבו על ידי הפסנתרן והמוזיקאי ריימונד גולדשטיין והמנצח יוסי שוורץ שחיבר עיבודים במיוחד לכבוד השבת,
האמת היא שאני נוגע בדבר ואין הנחתום מעיד על עיסתו, אך בעיסה הזאת החלק שלי קטן וכששאר חלקי העיסה נעשו בידי אחרים אני חושב שיש לי את הזכות המלאה להציג את הדברים בצורה אובייקטיבית ובדיוק כפי שהם היו. ובקיבוץ היו כמה חברי פורום שבוודאי יאשרו את דברי.
אני שרתי עם הרבה הרכבים בחיים שלי ואני יודע מקהלה מהי. ואני מוכרח לציין שיוסי נולד עם ידיים עם כריזמה עם חוית עם כשרון מיוחד במינו בניצוח, הוא יודע איך כיצד למה ואיך לחלק אקורדים, הוא יודע איך למה ומתי פיאנו ומתי פורטסימו, הוא יודע מי יש להשלים צליל חסר והוא יודע מתי דווקא להשתיק את הסוטה מהדרך. כחתול הוא דרוך על המשמר, אין יוצא ואין מזייף הכל הכל בשליטה, כמובן שהחזן מקבל תמיכה מלאה והכל בתיאום ובהסכמה. פשוט כיף לעבוד איתו.
ואת כל זה אמרתי עוד לפני שסיפרתי על העיבודים שהוא חיבר במיוחד לשבת, פשוט כישרון ובני הקיבוץ ידעו להעריך זאת.

היצירות שבוצעו בליל שבת:
לכו נרננה - מודז'יץ
שירו להשם - מודז'יץ
שמעה - אייזנשטט
בחצוצרות - נוסח עם נעימה
משה ואהרן - קרליבך - סולן : - חזן נהדר עם קול ופה חזני פנטסטי (אני לא כותב את זה רק כחבר...)
מזמור לדוד -קרליבך - חיבור לנוסח שאני אוהב:
קול השם יחולל איילות - מדהים כן כן פשוט כך
אנא בכח - חממה - המקהלה
לכה דודי - ברסלב
לא תבושי - קרליבך
ותרם כראם קרני - על פי ניגון מיוחד של מודז'יץ - החזן והמקהלה
מקולות מים רבים - סטייל קוסוביצקי/עדותיך - ניסי בעלזר,/השם לאורך ימים פנטסטי סטייל דוד קוסוביצקי, מרקיע שחקים וחבל שזה לא נמשך ל"אורך ימים"
רזא דשבת - פינציק/מנדלבוים - בבית הכנסת התפללו נוסח אשכנז אך לכבוד השבת הרב נשא דרשה על רזא דשבת ולאחר מכן בוצע הקטע על ידי החזן ובליווי המקהלה
השכיבנו - סקונדא - החזן והמקהלה, סולן באס- ספקטור, הקטע שמוכר בביצועו של ריצארד טאקר, קטע מדהים עם עיבוד קשה למקהלה של ריימונד גולדשטיין, הגם שזה קטע כלל לא קל לחזן, והתוצאה היתה כמובן פנטסטית, אמנם אין הנחתום... אך זה לא העיסה הפרטית שלי
ושמרו - פתיחה המקהלה בלחנו של קרליבך, ולאחר מכן פתח החזן באימפרוביזציה חזנית סגנון מלבסקי בליווי המקהלה - פאלסטו של המנצח יוסי שוורץ
ונאמר - עממי
אדון עולם - ספיירו סולן מהמקהלה, - בידו - החזן

עונג שבת:
והיו למשיסה - קרליבך
י-ה אכסוף - קרלין
הבן יקיר לי - מלבסקי
מקימי מעפר דל - ביצוע עוצמתי של הסולן נחמן תורג'מן איזה קול... כמובן בליווי המקהלה
תניא - המנצח והמבצע החזן יוסי שוורץ בליווי המקהלה
והיא שעמדה - רזאל
שירת העשבים
עלי בריקדות  - ?

בתפילת שחרית:
ובמקהלות - שטרן
אין כערכך - סולן המקהלה יקי לאער - בחורציק מוכשרעם קול מלטף ומיוחד, תלמיד של החזן ח.א הרשטיק
קל אדון - מודז'יץ
כולם אהובים - נוסח יפיפה של החזן עם נעימה על בשירה ובזמרה
וכולם מקבלים - אילתור
קדוש - ?
ברוך כבוד ?
אור חדש - מודז'יץ עם הרציטטיב החזני
אמת אתה ראשון - ניגון מודז'יץ ייחודי שהחזן הלביש על הטקסט
רם ונשא - של יוסלה רוזנבלט - סיום מי כמכה במנגינה הפורטוגזית של שירת הים
צור ישראל - בעיקר הקהל
אבות - לשני עפר - יוסי שוורץ וסולני הבאס
נקדש - המקהלה - על פי פרחי מיאמי - כמובן באינטרפטציה מתאימה
אז בקול - החזן באימפרוביזציה
ממקומך - החזן פתח במנגינה מודז'יצאית ומשם המקהלה עברה לועינינו תיראנה שהלחין יוסלה רוזנבלט
אין כמוך - זולצר
אב הרחמים - בלחנו של מוישה אוישר - יצירה מעוררת בעיבוד מיוחד של יוסי שוורץ ובביצוע אדיר של חזן יחזקאל קלאנג שהביא את הביצוע לפסגות...

תפילת מוסף:
אבינו שבשמים - כמובן לחנו של סול זים, בכל אופן לא בכל יום נקלע הקיבוץ לשבת חזנות,
מי שברך לצה"ל - במנגינת אל ארץ צבי - המנצח/החזן יוסי שוורץ והמקהלה - היה אש באוויר
אב הרחמים הגדול/קהילות הקודש - מלבסקי - ביצוע מרגש מרגש כשהרציטטיב על נקמת דם בוצע שוב ושוב
בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי - החזן עם המקהלה - ביצוע מעורר השראה
כבודו - מלבסקי
שמע ישראל - לייבלה גלנץ - ביצוע ביצוע! - היו אקורדים קשים אך התוצאה היתה מתוקה
תכנת שבת - נוסח/שתעלינו - שור
רצה - גרין - החזן בדואט עם סולן המקהלה יקי לאער
ברכת כהנים - המקהלה ברספונסים שהפכו את ברכת כהנים לחוויה מוזיקלית
שים שלום - נדל
השיר שהלווים/בשישי - גנשוב/ויוגדה - בהחלט שווה כל רגע
ונאמר - עממי
אנעים זמירות - הקהל והמקהלה

סעודה שלישית:
מזמור לדוד - מודז'יץ
ידיד נפש - נעימה
אדרבה - החזן יוסי שוורץ עם המקהלה
החזן יחזקאל קלאנג סיפר על עצמו חזנות חזנים ובכלל, על הרקע החזני ואף כבונוס לימד את הציבור ניגון חדש של מודז'יץ, כמובן הוא סיפר מה הקשר שלו אל מודז'יץ ואל הניגונים.
והיו עוד כמה שירים וניגונים
ערבית
הבדלה - קרליבך על פי מנגינת מודזיץ החזן והמנצח יוסי שוורץ בליווי המקהלה פסנתר וחליל צד
המבדיל - מודז'יץ
אליהו הנביא - ?
סיום - שבוע טוב
סיום נפלא לשבת מוסיקלית נעימה ומיוחדת שהביאה אותי לפסגות של הנאה מוסיקלית בשירה ובהאזנה כפי שיכולתי
אם שמתם לב הרבה מן היצירות שבוצעו בשבת היו ברוח מודז'יץ וזאת מפני שהשבת היתה כולה ברוח מודז'יץ, שהחזן יחזקאל קלאנג יודע איזה יצירה מתאימה לאיזה טקסט ולמה שם זה ככה ופה זה לא ככה, וכשזה בא במינון הנכון ובהתאמה זה בהחלט חוויה.
תודה רבה למארגני השבת
וכן תודה רבה לקיבוץ עין הנציב על האירוח הנהדר ובמיוחד למר שי שטרן על הטרחה וההשקעה, תודה
וכן תודה לחזן העולמי יחזקאל קלאנג ולמנצח המוכשר יוסי שוורץ

וכמובן בטח שכחתי איזה יצירה או איזה סולן או איזה מלחין ככה שתסלחו לי מראש ואני מצפה משאר חברי הפורום שהיו שם שיתקנו אותי ויוסיפו על דברי.
שבוע טוב ומבורך

תוקן על ידי chazzan ב- 05/02/2012 18:04:30

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2012 04:11 לינק ישיר 

נוכחתי בתפילה, ממש ממש עונג שבת!! זו הפעם הראשונה שאני שומע את יחזקאל קלאנג שבת שלמה בחי. מדהים ...אין דברים כאלה. והמקהלה בניצוחו של יוסי שוורץ- (שמונה נערים צעירים חדורי מוטיבציה כשרונות מוזיקליים שלא פוגשים כל יום), הרביצה הופעת ראווה שהרבה מקהלות וותיקות לא מתקרבות אליה. היה כיף לראות חיבור ככפפה ליד בין חזן למנצח ומקהלה, דואטים מרגשים של יחזקאל ויוסי, ופאלסטים עדינים של המקהלה והמנצח, דינאמיקה ודיקציה ששורשם במקהלות החשובות ביותר של אלי יפה ורפי ביטון, מוטיבים בלוזיים ועיבודים מרעננים.  שבת מיוחדת שנמנית עם השבתות חזנות היותר יפות שבהן הייתי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 10:25 לינק ישיר 

חיובי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 10:21 לינק ישיר 

זגלול -

השבת שהיתה קשורה לזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 09:24 לינק ישיר 

קולני היטיב לתאר את שהתרחש בשבת הנפלאה בעין הנציב שחגגה גם 66 שנים להיווסדה.התוכנית היתה עשירה ומגוונת
והחזן והמקהלה לא וויתרו לעצמם ונתנו את כל כולם.
החזן יחזקאל קלאנג היה פשוט מעולה.בלט בדיוק הרב ובשליטה ביצירות והגיע לגבהים בדיוק במקומות הנכונים.ראוי במיוחד לציין את אופיו הנוח והחביב, את הפשטות הנעימה וללא דרישות מיוחדות.
המקהלה-וכאן אני מגיע ל"תגלית השבת" המנצח יוסי שוורץ.הקהל עמד משתאה בזמן התפילה נוכח הניצוח הווירטואוזי ,הקשר עם חברי המקהלה והתאום עם החזן.כמו כן יוסי הפליא בקולו ובמספר קטעים אף נתן דואט עם החזן.ניחוש שלי-הדבר הבא בעולם הניצוח/חזנות.אני מתקשה לזכור רגע בתפילה ללא פעילות של המקהלה,ללא ריספונסים, מה שכמובן מוסיף רבות.
ראוי לציון במיוחד "מי שברך לחיילי צה"ל" במנגינת על ארץ צבי.עקב התעקשותי על ביצוע זה ,ששמעתי לראשונה בשבת החזנות בלביא{ביטון+מוצן} המקהלה נעתרה לתחנוני ובימים האחרונים{ובדקות האחרונות} עבדה על הקטע הזה והיטיבה
לבצעו מה שגרם לקהל להתמוגג ולהתרגש.חברי המקהלה שכולם צעירים מאוד, היו חדורי מוטיווציה והיטיבו לעמוד בדרישות
הגבוהות של יוסי.בקיצור-השילוב בין החזן למקהלה-קטלני.
תודה רבה לחזן למקהלה וכמובן ליהודה קלמן-השושבין של השיד'ך.
שי שטרן-בשם קיבוץ עין הנציב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים מעונג שבת בקיבוץ עין הנציב עם החזן קלאנג ומקהלת רינה ותפילה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext