בית פורומים שידוכי חרדים

"קליק"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2012 05:03 לינק ישיר 
"קליק"

ב"ה
היי
נפגשתי עם בחורה... שיחה זורמת ויפה ונעימה
אבל לא מרגיש אהבה, "קליק"

טעות להוריד? אשמח לדעת למה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:36 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
א. אני בהחלט יודעת מה זה. שוב- זמשו שמרגישים וא"א להביע אתזה במילים.
ב. שתף מידע. מהי אהבה ע"פ התורה? חוית את זה פעם??
ג. מה?? לא נכון בעליל. מה לעשות שהתאהבות היא תוך פרק זמן קצר, לכן לא קראתי לזה אהבה, וכן! אם אתה לא מתאהב אתה מבחינתי מתחתן "שכלית" ותו לא.
אם ההתאהבות היא רגש חיצוני שמבוסס על יצרים- תתאהב בכל אחת ברחוב.
ההתאהבות מבוססת על משו קצת יותר עמוק ממראה חיצוני ויצרים גופניים. 
ד. תן לי לנחש.. להביא ילדים לעולם? לדעתך? (ניחוש ע"פ הקרירות הזו שנודפת ממך..לא קרירות- אולי הגיון קר ניקרא לזה)
אני מתחתנת כי טבוע בי הרגש הזה שלל לאהוב מישו, לתת, לקבל אהבה. חילוניות יגדלו כלב ויטחו אותו- אני אתחתן.
וכמובן- להרגיש נאהבת.
להקים דור המשך.
לתקן את המידות שלי.
ו..אם כבר הזכרנו את התורה- אז כי ככה כתוב. 

א. את יודעת.. חוסר בהסברה חוסר בהבנה.. אם התורה ציינה את זה ומצווה על זה, בהכרח שזה דבר מוגדר אחרת איף אפשר לצוות על דבר בלתי מופשט?!
ב. אני מכבד אותך לעמוד באתגר ולנסות לחשוב ולא רק "להרגיש"...
ג. אם אני לא "מאוהב" זה אומר שאני מתחתן שכלית?! רק רגשות של פרפרים זה מכריח שחיי הנישואין יצליחו?!
ואם מדובר על משהו עמוק יותר, אז אין זה התאהבות אלא משהו אחר.. ואז שוב.. מזה הדבר הזה?!
ד. סתם לא הבנתי מה הקשר בין "ההגיון הקר" שלי לתשובה של להביא ילדים?! וכמובן.. טעית בניחוש... (אגב ללמדך, להבא אל תסתכלי בקנקן אלא במה שיש בו..)
ה. איפה כתוב בתורה שהמטרה ב-להתחתן זה האינטרסים האישיים שלך?! הצרכים הפרטיים שלך? (שזה בעצם כל מה שמנית חוץ מתיקון המידות, שאגב זה התשובה הנכונה. רק אשמח אם תסבירי לי איך בדיוק זה קורה דווקא בחיי נישואין?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:29 לינק ישיר 

א. אני בהחלט יודעת מה זה. שוב- זמשו שמרגישים וא"א להביע אתזה במילים.
ב. שתף מידע. מהי אהבה ע"פ התורה? חוית את זה פעם??
ג. מה?? לא נכון בעליל. מה לעשות שהתאהבות היא תוך פרק זמן קצר, לכן לא קראתי לזה אהבה, וכן! אם אתה לא מתאהב אתה מבחינתי מתחתן "שכלית" ותו לא.
אם ההתאהבות היא רגש חיצוני שמבוסס על יצרים- תתאהב בכל אחת ברחוב.
ההתאהבות מבוססת על משו קצת יותר עמוק ממראה חיצוני ויצרים גופניים. 
ד. תן לי לנחש.. להביא ילדים לעולם? לדעתך? (ניחוש ע"פ הקרירות הזו שנודפת ממך..לא קרירות- אולי הגיון קר ניקרא לזה)
אני מתחתנת כי טבוע בי הרגש הזה שלל לאהוב מישו, לתת, לקבל אהבה. חילוניות יגדלו כלב ויטחו אותו- אני אתחתן.
וכמובן- להרגיש נאהבת.
להקים דור המשך.
לתקן את המידות שלי.
ו..אם כבר הזכרנו את התורה- אז כי ככה כתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:21 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
 ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....ויהודי, אהבה זה דרך, לא צורך.  אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. אהבה זה בהחלט צורך,אני רוצה לראות אותך מתחתן עמישי מהרציונאליות שבדבר,היא צנועה, חסודה, ישלה כסף או לאדעת מה..אהבה זה צורך.אולי לא אהבה- כי אהבה אמיתית נבנית רק אחרי החתונה,אבל בהחלט ה"ריגושים".
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!א. אנלא מתיימרת לענות על שאלה שטובי החוקרים של תורת הרגש הזה ששמו אהבה לא ידעו לענות עליה.קשה לי להסביר את עצמי.חוית פעם אהבה? א"כ- ישלך הגדרה סטטית יבשה לתת לי?מה גם שזה המיוחד באהבה-  שא"א להסביר אותה.ב."התאהבות"- כמו שקראת לזה, איך אמרת אתזה שם?! בלשון העם- פרפרים..אם אני זוכרת נכון.בטח שיש צורך..חתונה היא לא פרויקט שעושים מתוך שכל. זו הקללה הכי גדולה להתחתן מתוך שכל- "כי ככה השכל הישר אומר לי"..

תוקן על ידי מתוקיתתתתת ב- 19/02/2012 21:16:51

א. אם את לא יודעת מזה, אז איך את תדעי בכלל מה לחפש? ואיך תדעי שמה שאת מרגישה זה באמת רגש "אהבה"..?!
ב. מספיק לי מה שהתורה חושבת מזה "אהבה"...
ג. אני לא יודע למה שוב ושוב את חוזרת על אותה נקודה ש-להתחתן מתוך שכל? מי אמר את זה, ומי אמר שאפשר להתחתן בלי רגש.. ?! אבל ההבדל הוא, שאת מדברת על רגש חיצוני.. רגש שלא נובע ממקום פנימי ועמוק. אלא רגש של יצרים, רגש שנובע מהשוני המיני. וזה רגש חולף, רגש שמתפוגג.. ואז עם מה את נשארת?!
ד. אם כבר דברת על פריויקט הנישואין.. אז אולי באמת תסבירי לי מה המטרה שבכלל מתחתנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:16 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
 ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....ויהודי, אהבה זה דרך, לא צורך.  אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. אהבה זה בהחלט צורך,אני רוצה לראות אותך מתחתן עמישי מהרציונאליות שבדבר,היא צנועה, חסודה, ישלה כסף או לאדעת מה..אהבה זה צורך.אולי לא אהבה- כי אהבה אמיתית נבנית רק אחרי החתונה,אבל בהחלט ה"ריגושים".
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!
א. אנלא מתיימרת לענות על שאלה שטובי החוקרים של תורת הרגש הזה ששמו אהבה לא ידעו לענות עליה.קשה לי להסביר את עצמי.חוית פעם אהבה? א"כ- ישלך הגדרה סטטית יבשה לתת לי?מה גם שזה המיוחד באהבה-  שא"א להסביר אותה.ב."התאהבות"- כמו שקראת לזה, איך אמרת אתזה שם?! בלשון העם- פרפרים..אם אני זוכרת נכון.בטח שיש צורך..חתונה היא לא פרויקט שעושים מתוך שכל. זו הקללה הכי גדולה להתחתן מתוך שכל- "כי ככה השכל הישר אומר לי"..

תוקן על ידי מתוקיתתתתת ב- 19/02/2012 21:16:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 20:30 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.

א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?
ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 20:22 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?

א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. 
במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.
ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 13:17 לינק ישיר 

אהבה היא חיבור, ולכן היא צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 13:13 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:

אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 13:12 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

אהבה זה דרך, לא צורך.  
אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. 
תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. 

משהו פה לא נכון...
אהבה דרך ולא צורך- טעות. אהבה היא צרוך.
אין משמעות לזוגיות ללא אהבה- טעות. יש משמעות, אבל פחותה בהרבה.
אין בית בלי אהבה- גם לא נכון. יש הרבה בתים ללא אהבה.

הנ"ל נכתב בהנחה שאהבה היא חיבור ואיחוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 13:12 לינק ישיר 

תוקן על ידי שיר852 ב- 16/02/2012 13:11:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 03:50 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

בוקר טוב לכוווווווולם...

יהודי23- אולי לפני הפגישה אכלת משהו בשרי ואסור לך קליק והקב"ה לא רוצה שתיכשל? אתה באמת רוצה למצוא את הקליק כבר בפגישה הראשונה?
רגש הוא מרכיב חשוב בחיי הזוגיות אבל לפני הכל צריך שכל, אני אישית לא אחפש ריגושים בפגישה ראשונה. מה שאני כן אבדוק זה האם אני אוהב את המראה החיצוני, האם הסגנון לבוש הוא הסגנון שאני אוהב, האם הסגנון דיבור הוא הסגנון שמתאים לי וכדו'... אבל לא מאמין שמה שאנסה למצוא זה קליק... קליק אני אחפש אחרי הפגישה במכולת או בסופר הקרוב...

אושר_תמידי, אנונימוס, נעמה10, מעפיל, טיע, אחת_מהיישוב וניוטרל- גם אני מצטרף לדעתכם  אני גם חושב שלא כדאי לחפש את הקליק, אחרת בפגישה השניה והבאות אחריה הראש יעבוד שעות נוספות כדי לבדוק איזה טעם הקליק הזה ותשכח מה היא המטרה שבגינה בכלל אתה נפגש.... אממממ... זו רק דעתי אולי כי אני חסר ניסיון בתחום, יכול להיות שאני טועה...

מתוקיתתתת- ממך לא ציפיתי לקרוא כזו תשובה אבל...

שיר852- יפה ענית לגבי הזרם החסידי אבל מה אם הוא לא חסיד?

חחחחחחחח עזבי עזבי אני לא מחפש קליק... חח
אבל אמרת משהוא יפה "רגש הוא מרכיב חשוב בחיי הזוגיות אבל לפני הכל צריך שכל"

תוקן על ידי יהודי23 ב- 16/02/2012 03:53:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 03:48 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
אם אני מבין נכון, מה שחסר לך זה "הרגש" הפרפרים בבטן.. הריגוש.. והיות ואת זה לא הרגשת, אתה מרגיש מאוכזב, אתה לא מרגיש מספיק חשק להמשיך וכו'... אך מצד שני, אתה מספיק חכם כדי להבין שלא זה העיקר ולכן אתה שואל את שאלתך.. 

אם הבנתי נכון, אז אני חושב שהתשובה כבר טמונה בעצם השאלה. 
הפגישות לא נועדו ליצור ריגושים ורגשות הומים, הם נועדו לבדוק אם יש לך חשק ומוטיבציה להשקיע בה או שלא.. 
זה לא אומר שזה לא יכול לקרות, אבל לא זה הסממן והפרמטר לבדוק אם היא מתאימה או לא, אלא החשק והרצון שלך לחיות עם כזאת אשה.. 
וכ"ש בפגישה ראשונה, שאין היא נועדה אלא לבדוק האם היא דוחה אותך או שלא.  שאז ברור שגם אם לא חשת באותם תחושות שציפית לחוש אין זה סיבה להוריד. 

והסיבה? העיקרית שבהם: משום שבד"כ שאדם מתוודע לפנימיות, שהוא מעריך את האישיות של השני, אז גם נוצרת משיכה אמיתית, "קליק" או כל רגש מסוג כזה.. ואם הוא לא מעריך את האישיות ובכל זאת יש לו "קליק" זה אומר שאין זה אלא משיכה חיצונית, רגש ייצרי שבחלוף הזמן הוא יתפוגג כבועת אוויר.. 

אהבתי את הנוסח ומעביר את המסר בצורה יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 20:14 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
 ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....ויהודי, אהבה זה דרך, לא צורך.  אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. 

אהבה זה בהחלט צורך,
אני רוצה לראות אותך מתחתן עמישי מהרציונאליות שבדבר,
היא צנועה, חסודה, ישלה כסף או לאדעת מה..
אהבה זה צורך.

אולי לא אהבה- כי אהבה אמיתית נבנית רק אחרי החתונה,אבל בהחלט ה"ריגושים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 20:10 לינק ישיר 

lily20 כתב:
 במילים אחרות להסתכל על דברים חשובים לי, את אהבה לשאיר בצד?האם לקיים בית ללא אהבה זה נורמלי? [/quote] 

[quote]
לאאאאאאאא..
זה הטעות הכי גדולה שיכולהיות..
מי שאומר לך שהאהבה תגיע עם הזמן- בולשיט..הוא מבלף תצמו. [/quote] 

[quote]
נראה לי שקצת נסחפת סוויטי,אהבה היא תוצאה של נתינה הדדית והיא חייבת לבוא עם הזמן.
יותר הגיוני שהתכוונת להתאהבות,וגם היא ממש לא הכרחית.
רק בונוס.
אני מודה שאם הייתי מוותרת על הקליק הראשוני שנקרא לו התאהבות או וואטאבר,והייתי ממשיכה עם בחורים שהורדתי אותם כי לא היה לי את כל הדברים האלו,יכול להיות שהייתי נחשפת לאופי מדהים שהוא בעצם מה שחשוב.
כן זה קצת קשה לצפות ממישהו להמשיך כשאין חשק ומשיכה אבל אם הוא מתעלה על עצמו אשריו.

כע, אם תשימי לב אמרתי באחת ההודעות שלי שאהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה,
אבל המשיכה, הלהתאהב בו, ה..לחכות לשיחה שלנו, זה המתכון היחיד לבנות קשר..
יכולהיות שהיית נחשפת לאישיות מדהימה, והיית מתחתנת איתו מתוך שכל, מרציונל..

יכול להיות שלא עברתי הרבה בתחום הזה..ואינלי ניסיון, אבל מהמעט- אני אומרת את דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 20:05 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
 במילים אחרות להסתכל על דברים חשובים לי, את אהבה לשאיר בצד?האם לקיים בית ללא אהבה זה נורמלי?
לאאאאאאאא..זה הטעות הכי גדולה שיכולהיות..מי שאומר לך שהאהבה תגיע עם הזמן- בולשיט..הוא מבלף תצמו.

ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... 
או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....

ויהודי,
אהבה זה דרך, לא צורך.  
אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. 
תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "קליק"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext