בית פורומים פורטל הנפש

מה תאמרו לאיש על הגג?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2012 23:41 לינק ישיר 
מה תאמרו לאיש על הגג?

שלום לכם, רציתי להעלות פה שאלה בנושא טראגי, והוא:
מה תאמר לאדם הנמצא רגע לפני שהוא מאבד עצמו לדעת (עד כמה שנשאר לו).
במקרה בו אתם נמצאים שניכם לבד או בגלל שנקלעת לסיטואציה, או שפשוט לא היה מישהו אחר באזור שיכול לדבר במצב כזה-אז בקשו ממך לדבר על ליבו. 
ובכן, לאיזה מקום בחייו ובלבו תפנה בשביל לשנות את דעתו ברגעים קריטיים אלו?
האם תשתמש אך ורק בדברי אמת?
האם תבטיח הבטחות שאתה יודע שלא תוכל לקיים (אני אלווה אותך בכל תהליך הריפוי..)?
(ישנם הרבה מחקרים בנושא ואף מאמר ממצה של ישראל אורבך בעניין - אך מעניינים האינסטינקטים האנושיים בעניין הזה.)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2012 22:27 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2965173&forum_id=771 

ככה עושים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 15:14 לינק ישיר 

סביר מאד שמי שנמצא במצב רגשי קיצוני כזה של עמידה על סף התאבדות, כבר חווה מספיק אכזבות, ומבחינתו כל מי שינסה "לדון" איתו עכשיו על סוגיות החיים שהכריעו אותו - סתם בא "לשגע לו את השכל", כי הרי הוא כבר התייאש מכל המערכת הזאת ומשליחיה (הורים, מורים, חברים). כל שיחה שבאים לפתוח עמו היא עוד סוג של ציפייה שנועדה לכשלון, כלומר לאכזבה. אולי הדבר היחיד שניתן לעשות כדי להניא אותו מלשים קץ לחייו, כאן ועכשיו, זה להפריע לו להיות ממוקד ב"משימתו" (כמו הבחור ב'טיטאניק'...). לאתגר את התודעה שלו מכל כיוון. אפילו להכעיס אותו ותוך כדי זה להביא אותו "לזקוף גבה" ולהיכנס איתך בדין ודברים לגופה של סוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 08:25 לינק ישיר 

נשמה_תועה כתב:
 זו כמובן רק דעתי הענייה.

מצטרפת לדעתך העשירה.
אינטגרציה זו אינה פשוטה בחלקה משום הפחד מפני השינוי העשוי להתרחש בכל אחד מהמרכיבים (האמונה והחוויה האישית) .
אך זוהי עבודתינו.... לפחות הנפשית.
יום טוב לכולם

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 23:43 לינק ישיר 

עייפה, אני חושב שאני מבין את המקום הנסער ממנו את מדברת, וודאי שאת צודקת, ואת צריכה לשמוח מאד על כך שאת מרגישה כך ורואה כך, ובכל זאת אני לא רואה סתירה
מציאות היא שלאנשים רבים, ואני בכללם, ישנו פער (ולפעמים נתק) בין הידע שאנו לומדים בתורה ובחז"ל ואנו משתדלים להאמין בנכונותו ביחס למה שהוא מתייחס, לבין החוויה הנפשית הבלתי אמצעית ביחס לאותו דבר, זה לא הופך את אי מי משניהם לחסר זכות קיום, וגם אין ביכולת אחד לבטל את השני, מדובר בשני מישורים, והעבודה המוטלת היא לחפש ולמצוא את הדרכים שיחברו ביניהם, בבחינת וידעת ואז והשבות, שהתורה תהיה תורת חיים, ולא משהו כפוי מבחוץ ע"י פחד או שאר רגשות שליליים. מכל מקום כל זמן שהסינטזה המיוחדת הזו עדיין לא נוצרה, לא נראה לי שהקב"ה מבקש להתייחס לרושם והרגש הטבעי כמשהו חסר לגיטמציה הראוי להשתקה והדחקה. גם אין בזה תועלת לקבור משהו חי, הוא נמצא בפנים כבוי ומושתק. עדיף לי להכיר את מקומי, מקומי הרחוק והחסר, מאשר להכריח עצמי ולעשות שקר בנפשי. מהניסיון, לפעמים אפשר לומר ולחזור על דברים שוב ושוב, לצעוק אותם בתקיפות, אבל עדיין אין שיתוף פעולה מבפנים, זה יותר נסיון מבוהל להשתיק את הפחד מלחשוב משהו שלכאורה אסור לחשוב. זו כמובן רק דעתי הענייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 22:49 לינק ישיר 

לא יודעת. בעיני, וזה אולי אינדיבידואלי, המוות נתפס כמוות ההתמודדות. טוב או רע, מה שיהיה שם יהיה ללא בחירה. ללא החלטות........ לזה אני קוראת ריק. בלי התלבטויות מייסרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2012 21:18 לינק ישיר 

אנלא מבינה.
מוות הוא כזה העדר?
מוות הוא מקום שצדיקים נהנים מזיו שכינה.
מוות הוא מקום שעטרותיהם לראשיהם.
מוות הוא מקום של חיבור הנשמות.
מוות הוא המקום של חוסר העשיה, ורק - אכילת הפרות.
אז בטח שאדם חי רוצה לחיות כדי להנות מהעבודה, שנותנת סיפוק שמרימה לגבהים.
אבל מוות הוא לא ריק!
ולכן תאורטית... כן, רק  תאורטית, לומר את זה למי שרוצה להתאבד זה בע ל משמעות.
אם הוא חושב שהוא רוצה למות כדי להנות מזיו השכינה - טעות בידו כי הוא ייאלץ  לחזור לעבוד.

טוב, אני יודעת שיש גם חלקים אחרים במוות, ולא בקלות ניצלים מהם...אבל כללית - מוות הוא לא תוהו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 17:09 לינק ישיר 

להפך- להזכר למה כדאי, ושהשאיפה עדיין כאן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2012 15:41 לינק ישיר 

אולי לכן אסור להעלות באוב....
כדי שלא יתגלה אותו סוד איום ונורא- שהמוות הוא חתיכת שעמום וריק! ושכולנו נמשיך בשלנו ונייחל להגיע לשם...
אהה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 08:57 לינק ישיר 

מוות הוא סוף. הוא מקום מפלט. הוא ריק אינסופי.......שם לא יהיה טוב אולי אבל גם כל הרע הזה לא יהיה יותר........אוףף למה הקפצתם :(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2012 02:57 לינק ישיר 

אולי הרצון למות הוא משום שהמוות נתפס בטעות כמשהו בעל קיום, בעל תכונות, מקום של מנוחה, אדם מכיר רק חיים לכן גם על המוות הוא חושב כמשהו ששייך למסגרת החיים, מסתכל עליו במושגים של החיים, אי אפשר לחוות את המוות, לחוות העדר, זה ניגודים. אי אפשר להבין משמעות של העדר כי זה מקום שלא מכירים ולא היינו בו, זה סותר את עצם הקיום, במובן מסויים אדם לא יכול להאמין באמת שהוא ימות, להכיר בקיום של המוות מחייב לחוות אותו, יש רק תכנים שכליים במקום. מי שרוצה למות המוות נדמה לו כסוג של חיים שהוא מאד היה רוצה, ושהוא מאמין שאין באפשרותו להגיע לשם, סוג של חיים שאין בהם כלום ממה שהוא חווה עכשיו, לכן אולי במצבים קיצוניים כל כך אפשר להסתכל על המוות כמשהו שיש בו תקווה, כעל סוג של קיום ברמת מציאות אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 01:51 לינק ישיר 

השאלה מתייחסת למציאות תיאורטית, ואי אפשר על סמך מה שחושבים עכשיו כשלא נמצאים בסיטואציה (ושלא נהיה..) לנבא שאכן כך נגיב, התשובות שניתן עכשיו יכולות רק ללמד על איך אנו מתמודדים עם ההשפעה הנפשית של העלאת מציאות כזו לתודעה. מסתבר שרוב ככל בני האדם שיקלעו לסיטואציה מחרידה כזו בה אדם מבקש לשלוח יד בנפשו, מאד יתקשו לשמור על קור רוח, ולא יצליחו לפעול מתוך שיקול דעת, מסתבר שהתגובות תהיינה של פאניקה והיסטריה ואיבוד שליטה רגשית, לכן די נראה לי שבעבור האדם הממוצע שלא עבר הכשרה או התכונן לכך (עד כמה שאפשר), השאלה מה לומר לאדם שעומד לקפוץ היא לא תהיה רלוונטית, יישאר לו רק לברר אח"כ עם עצמו איך הוא הגיב ולנסות להבין מדוע ולהבין את אופן התגובה. יכול להיות בעצם שלסוג כזה של תגובה אמוציונאלית יש יותר סיכוי להשפיע מאשר תגובה שקולה ומדודה, סיכוי להשפיע לכאן או לכאן. גם ברור שכפי רמת הקירבה ביניהם כך סוג ועוצמת התגובה. רק אם האדם שעל הגג לא עומד ממש ברגע זה לקפוץ אלא מאיים לקפוץ והוא בסוג של משא ומתן עם הסביבה, אז יש יותר מקום לשאלה.

מצד אחד לעמוד מול מצב של מישהו שעומד לקפוץ ואי אפשר למנוע אותו פיזית זה יותר גרוע ממצב כשרואים מישהו שנמצא בסכנת חיים אחרת שלא "בבחירתו", למשל ח"ו כשמישהו כמעט טובע בים, ההתנגשות היא של כוחות פיזיים, ידוע מול מה מתמודדים ודרך התגובה ברורה יותר, הים הוא נטרלי מבחינת רצון, כשמדובר בהתנגשות רצונות זה יכול לגרום ללחץ נפשי גדול יותר, כי כאן ההתמודדות היא רק במישור הנפשי

אם האדם באמת באמת נחוש לקפוץ או אם הוא ברגע של דחף בלתי נשלט לקפוץ, הוא יראה במי שנקלע לאזור שלו רק הפרעה, ויותר מסתבר שהוא לא יראה את מי שלידו כלל, הוא פשוט יקפוץ, וספק גדול אם יש בכח כל סוגי הדיבורים אליו לחצות את סף עולמו בכלל. רק אם יש אצלו עוד מקום פנוי שדיבורים בסגנון של ריוח והפסד תועלת ונזק מהווים אצלו שיקול או שיש להם יכולת השפעה, אז באמת יש יותר סיכויים להניא אותו מכך, ואז כנראה גם יש סיכויים טובים שמלכתחילה הוא לא באמת היה מממש את האיום. בנוסף נראה שכשההתאבדות באה מתוך החלטה מיוסרת ונוראה אז יש יותר סיכוי לפנות ולנסות למנוע, מאשר כאשר זה דחף בלתי נשלט של מי שאינו יכול לעמוד יותר בסבל. גם כנראה יש הבדל אם זו החלטה שבאה בעקבות אירוע יחיד מסויים שמפעיל לחץ בלתי נסבל, או שקודמת לזה היסטוריה ארוכה וקשה

מכיון שאנו לא יודעים ויתכן ויש סיכוי למנוע את ההתאבדות, ודאי שמוטל לנסות למנוע את המתאבד הפוטנציאלי מכך, וזה מה שגם רוב האנשים יעשו ממילא בלי לחשוב פעמיים אלא זו תהיה התגובה המיידית בלי לחשוב ולתכנן. ככל שהאדם נחוש פחות כך יתכן שיש למילים ולפעולות מבחוץ משקל (וברור שיש מצבים שלמילים אין באמת משקל ולו בגלל שהמתאבד הפוטנציאלי לא היה רציני לגמרי אלא רק הרגיש שאין לו ברירה אלא להכריז קבל עולם שאינו יכול יותר). הכי פשוט הוא כשהסיטואציה היא שיש אפשרות למנוע ממנו זאת פיזית, ואז בטוח שכל אחד יפעל כאוטומט וירחיק אותו ממקום הסכנה. אם אין אפשרות של התערבות פיזית, השאלה באיזו דרך יש הכי הרבה סיכוי, וזו בעיה בפני עצמה כי בדרך כלל מאד קשה לדעת מהו המניע או המניעים (חיצוניים או פנימיים), ויותר מכך איך ובאיזו דרך זה גורם ומשפיע על האדם הספציפי, בלתי אפשרי או כמעט בלתי אפשרי לחוש את המקום הפנימי והמצב הנפשי בו הוא נמצא, ולכן מאד קשה לנסות למצוא משהו שידבר לאותו מקום, אם נגיב באופן שהוא ירגיש שהתגובה באה מחוסר הבנה זה יכול להגביר את המצוקה והייאוש והבדידות, כשהמניע והמצב ידוע יש יותר סיכוי. כל אדם ינסה להניא לפי איך שהוא תופס את המציאות בו שרוי האדם שעל הגג, איך הוא היה רואה את עצמו כך. ברגעים של יאוש נורא הייתי יכול לומר לו בלבי (אך ורק בלבי) "הצל את חייך וקפוץ" (זה אני כותב כמובן עכשיו כשאני מול המחשב), ברגעים של תקווה נואשת הייתי מנסה לצייר ולהעביר בכל דרך אפשרית את המציאות האחרת שאני רואה בעיני רוחי

לא יודע אם לומר למי שמאד מיואש שגם אם הוא יתאבד עדיין איננו נפטר מהעבודה המוטלת עליו זה יתן תקווה, מסתבר שזה יגביר את היאוש וחוסר האונים, ואם יש לזה יכולת להשפיע ההשפעה לא תהיה טובה, לא כל הצודק הוא חכם ולא כל אמת נכונה לכל מצב, זה לא יכול לתת כח למי שכבר לא מסוגל יותר לשאת את החיים. שום אדם שרוצה למות הוא באמת רוצה למות, אף אחד לא יודע מהו המוות, הוא רק לא מסוגל יותר לחוות את החיים שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2012 21:38 לינק ישיר 

מה הפתעתי?
ומה העליתם את זה עכשו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2012 19:30 לינק ישיר 

סינדרלה - כנראה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ,
את זימנת לה לעמד מהצד השני של המצב ,
לפני כן היא חשבה מהצד השני . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2012 18:41 לינק ישיר 

תן לזה עוד צ'אנס. למות תוכל גם מחר. לחזור לחיים אי אפשר. אני יודעת, גם אני הייתי שם. ציפור, הפתעת אותי בתגובות שלך כאן...... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2012 17:37 לינק ישיר 

מישו אמר לי כיוון חדש  לומר לאיש על הגג....
בלאו הכי לא תתפטר מהעבודה שיש עליך לעשות. אם לא תשלים אותה כאן, תצטרך לחזור כדי לעשות אותה ואז יהיה קשה יותר. אז זה לא באמת שווה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מה תאמרו לאיש על הגג?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext