| נשלח ב-16/2/2012 08:18 |
|
| |
כנות בשידוכים
אני חושבת שלהיות כנה זה לא בושה.. זה לא מראה על חולשה, אלא להיפך. במה דברים אמורים? נתחיל מהבסיס, חברה רוצה להפגש אך לשניה לא נוח, יש את אלו שימציאו תרוצים של 'בת מצווה לבת דודה שניה' במקום לומר ש'לא באלי', יש את אלו שיבואו אבל יתענו כל הדרך על דברים אחרים שפספסו.. אבל מה שהתכוונתי.. עמוק יותר. למה בחורים לא יכולים לומר בכנות 'לא רוצה להמשיך' או בשידוכים למה לא לומר את הסיבה האמיתית, גם כשהיא לא מדברת על השקפות, פשוט 'לא באלי עליה'! זה היה חוסך המון התלבטויות - מה עשיתי? מה הבעיה בי? סה"כ - לא בא לו עליי!! אז לא.. הוא לא חייב לי כלום!
חברה, טיפת כנות לא תזיק לאף אחד. וזה הרבה פחות מפדח מאשר שבסוף יגלו את זה לבד...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/02/2012 08:49:09
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 18:20 |
|
| |
לדעתי כדאי להיות כנים כי לפעמים מורידים על חוסר הבנה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 11:26 |
|
| |
בס"ד
אז זה כבר לא קשור לכנות זה קשור להתנהגות כמו בנאדם נורמלי ולא התנהגות בהמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 11:11 |
|
| |
לא ביקשתי סיבה. ביקשתי שיודיע שהוא לא מעוניין ולא יעלם. אפי' במחיר סיבה "לא בא לי". יש?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 10:49 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | אני חושבת שלהיות כנה זה לא בושה.. זה לא מראה על חולשה, אלא להיפך.
במה דברים אמורים?
נתחיל מהבסיס, חברה רוצה להפגש אך לשניה לא נוח, יש את אלו שימציאו תרוצים של 'בת מצווה לבת דודה שניה' במקום לומר ש'לא באלי', יש את אלו שיבואו אבל יתענו כל הדרך על דברים אחרים שפספסו..
אבל מה שהתכוונתי.. עמוק יותר.
למה בחורים לא יכולים לומר בכנות 'לא רוצה להמשיך' או בשידוכים למה לא לומר את הסיבה האמיתית, גם כשהיא לא מדברת על השקפות, פשוט 'לא באלי עליה'!
זה היה חוסך המון התלבטויות - מה עשיתי? מה הבעיה בי? סה"כ - לא בא לו עליי!! אז לא.. הוא לא חייב לי כלום!
חברה, טיפת כנות לא תזיק לאף אחד. וזה הרבה פחות מפדח מאשר שבסוף יגלו את זה לבד... |
|
בס"ד
לא מדוייק!!
נכון שכנות חשובה ונכון שרצוי לומר את הסיבה לתשובה השלילית אבל תלוי למי.
אם זה לגורם שלישי סבבה ,הוא ידאג כבר חהעביר לצד השני את הסיבה גם אם לא כ"כ נעים לשמוע אותה.
אם זה ישירות למועמד,פה יש קצת את הקטע של הפאדיחה..כאילו מה אני אומר לו בפרצוף:"לא רוצה אותך כי אתה מכוער בעיניי /שמן מידי לטעמי /וואטאבר...
לא שייך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 14:00 |
|
| |
ממליצה שתקראי את הכל. עניתי כבר על שאלתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:53 |
|
| |
אני גם לא ככ הבנתי למה את מתכוונת, ולא קראתי את כל ההודעות. אבל לא מובן לי למה את חושבת שלכולם זה בא בקלות להגיד לשני דברים לא נעימים בפרצוף.
לא כולם סתם תככנים כמו שנראה לך, יש אנשים שבאמת לא רוצים לפגוע ולגרום לשני להרגיש אי נעימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:17 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | ראשית, אין ספק שכנות זה דבר יפה, זה דבר חשוב, אבל רק טיפש אומר בקול את מה שכולם חושבים.. וכמו שטוב לומר דבר שנשמע כך טוב לא לומר דבר שלא נשמע.. זה לא חכמה להגיד את כל מה שיש על הלב, צריכים להיות חכמים מה לומר ומה לא לומר.. וגם כשאומרים, איך לומר.. בפרט בכל מה שנוגע להרגשתו של השני.
שנית, לעצם הדבר שאת התכוונת - להשאיר תלוי באוויר. אין ספק שזה דבר לא הגון ולא אנושי. אבל את הגעת למסקנה שזה נובע מחוסר כנות, אבל אני חושב שזה בכלל לא מוכרח. הרבה פעמים זה יכול להיות מחוסר נעימות, מחוסר החלטיות, מגלגל שהתחיל להתגלגל והחוסר יכולת לעצור את זה. אישית הייתי מייחס את זה לתכונה אחרת - חוסר אומץ.. פשוט לאנשים אין אומץ לעמוד מול האמת, לעשות את מה שנכון לעשות.
ומה לעשות? לא כולם טובים.... |
|
עמקויות... להשאיר בן אדם תלוי באוויר זה יותר מראה על חוסר רגישות מאשר להיות דוגרי.. פחות פוגע לקבל אמת בפרצוף מאשר להיות על hold..
חוסר אומץ? אמרתי כבר.. שצריך יותר אומץ לייבש מאשר לומר ולסיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:13 |
|
| |
שיהיו תרוצים.. זה כבר משהו.
ואם כבר.. אפשר להכניס לפאדיחות בפגישות את כל המשפטים האויליים הללו: "את מידי צדיקה בשבילי" יאללה... זרמי.. קחי את החיים קליל" "את כבדה"
אבל כאלו דברים, מבטיחה שמוכנה לשמוע. רק לא התעלמות ונעלמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:08 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | אני חושבת שלהיות כנה זה לא בושה.. זה לא מראה על חולשה, אלא להיפך. במה דברים אמורים? נתחיל מהבסיס, חברה רוצה להפגש אך לשניה לא נוח, יש את אלו שימציאו תרוצים של 'בת מצווה לבת דודה שניה' במקום לומר ש'לא באלי', יש את אלו שיבואו אבל יתענו כל הדרך על דברים אחרים שפספסו.. אבל מה שהתכוונתי.. עמוק יותר. למה בחורים לא יכולים לומר בכנות 'לא רוצה להמשיך' או בשידוכים למה לא לומר את הסיבה האמיתית, גם כשהיא לא מדברת על השקפות, פשוט 'לא באלי עליה'! זה היה חוסך המון התלבטויות - מה עשיתי? מה הבעיה בי? סה"כ - לא בא לו עליי!! אז לא.. הוא לא חייב לי כלום!
חברה, טיפת כנות לא תזיק לאף אחד. וזה הרבה פחות מפדח מאשר שבסוף יגלו את זה לבד...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/02/2012 08:49:09 |
|
צודקת..ויש להם עוד תירוצים רבים ומגוחכים כמו:
* היא אינטלגנטית מידיי.. (אז אני צריכה להיות טיפשה???) *היא עקרונית מידיי... (אז אני צריכה להיות חסרת עקרונות?)
כאילו ...מה???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:07 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | אני חושבת שלהיות כנה זה לא בושה.. זה לא מראה על חולשה, אלא להיפך. במה דברים אמורים? נתחיל מהבסיס, חברה רוצה להפגש אך לשניה לא נוח, יש את אלו שימציאו תרוצים של 'בת מצווה לבת דודה שניה' במקום לומר ש'לא באלי', יש את אלו שיבואו אבל יתענו כל הדרך על דברים אחרים שפספסו.. אבל מה שהתכוונתי.. עמוק יותר. למה בחורים לא יכולים לומר בכנות 'לא רוצה להמשיך' או בשידוכים למה לא לומר את הסיבה האמיתית, גם כשהיא לא מדברת על השקפות, פשוט 'לא באלי עליה'! זה היה חוסך המון התלבטויות - מה עשיתי? מה הבעיה בי? סה"כ - לא בא לו עליי!! אז לא.. הוא לא חייב לי כלום!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/02/2012 08:49:09 |
|
צודקת..ויש להם עוד תירוצים רבים ומגוחכים כמו:
* היא אינטלגנטית מידיי.. (אז אני צריכה להיות טיפשה???) *היא עקרונית מידיי... (אז אני צריכה להיות חסרת עקרונות?)
כאילו ...מה???
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:03 |
|
| |
ראשית, אין ספק שכנות זה דבר יפה, זה דבר חשוב, אבל רק טיפש אומר בקול את מה שכולם חושבים.. וכמו שטוב לומר דבר שנשמע כך טוב לא לומר דבר שלא נשמע.. זה לא חכמה להגיד את כל מה שיש על הלב, צריכים להיות חכמים מה לומר ומה לא לומר.. וגם כשאומרים, איך לומר.. בפרט בכל מה שנוגע להרגשתו של השני.
שנית, לעצם הדבר שאת התכוונת - להשאיר תלוי באוויר. אין ספק שזה דבר לא הגון ולא אנושי. אבל את הגעת למסקנה שזה נובע מחוסר כנות, אבל אני חושב שזה בכלל לא מוכרח. הרבה פעמים זה יכול להיות מחוסר נעימות, מחוסר החלטיות, מגלגל שהתחיל להתגלגל והחוסר יכולת לעצור את זה. אישית הייתי מייחס את זה לתכונה אחרת - חוסר אומץ.. פשוט לאנשים אין אומץ לעמוד מול האמת, לעשות את מה שנכון לעשות.
ומה לעשות? לא כולם טובים....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 11:40 |
|
| |
אכן, לעניין נימוק ההורדה אני בעד נימוק הגיוני ולא פוגע. לא יפה 'להשאיר אנשים באוויר'.... כנות היא היופי המחמיא ביותר שאדם יכול לסגל לעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 11:07 |
|
| |
א. יתכן. אבל זה לא סותר שכתבתי מתוך מחשבה. ב. זה לא רק בזמן. אלא בכלל לא. עד שצריך לרדוף אחרי השדכן, או גרוע מכך - אחריו. ג. אכתוב שוב. מקווה שאהיה מובנת. אלו 2 נושאים, שהא בהא תליא. נושא ראשון זה להחזיר תשובה. נושא שני זה כנות. התלות של אחד בשני היא בכך שאם היתה כנות, לא היה צורך להתמהמה עם תשובה. תהיה כנה עם עצמך ותאמר כן לא שחור לבן. זה יותר בריא מאשר למתוח. ד. עם כל הכבוד לאומץ.. יותר אמיץ (במובן השלילי) להתעלם. ה. לא משנה לי מה יגיד. אבל שיגיד משו!!!!!
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 16/02/2012 11:09:06
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 10:36 |
|
| |
א. אני מרגיש שכתיבת הודעת הפתיחה נכתבה מסטרס של עצבים, ובצדק. ב. מי שלא מחזיר תשובה בזמן הכי מהיר שהוא יכול, הוא מושחת רע לב. ג. מה הקשר בין כל זה לכנות??? אנונ' את סוטרת עצמך כאן מתגובה לתגובה.
ד. כתבת ש"תוספת כנות ירד ערכם", אני לא מאמין שבר דעת לא יודע שלהיות כנה צריך אומץ! (כך שמי שכנה הוא אמיץ). ה. עדיף לומר "לא התחברתי" " אני מידי מודרני \ צו"ל ממך" וכו' וכו' מאשר להגיד "את מכוערת"! (=אנחנו נגד הדרת נשים!)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 10:10 |
|
| |
יתכן ולא הייתי מספיק ברורה. הבעיה עם אלה שלא מחזירים תשובה. לא עם אלה שאומרים שלא מתאים. ממש לא מעניין אותי למה הוא לא רצה. יש לו זכות לא לרצות. אין לו זכות להשאיר אותי באוויר.
ומחוץ לקופסה.. עדיף לומר 'את מכוערת' ושאני אמצא מישהו שיראה אותי כיפה..
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 16/02/2012 10:11:13
|
|
|
|
|