| נשלח ב-19/2/2012 13:44 |
|
| |
שמירה עצמית לפני החתונה
אני רוצה להעלות נושא רגיש. בתקווה להבנה ולשמירה על הרמה.
אם במהלך הפגישות יוודע לכן/לכם שהמועמד/ת לא שמר/ה על עצמו לפני החתונה, תמשיכו או תבטלו?
כמובן מדובר אם אתם כן שומרים על עצמכם..
וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 19:29 |
|
| |
כבר כמה חודשים שאני קוראת אשכולות שונים בפורום, אז החלטתי להרשם ולהגיב ואני חייבת לומר שנושא האשכול הזה הוא אחד מהגורמים לכך... לדעתי, בחור שלא שמר על עצמו מספיק לא מתאים לבחורה שכן! גם אם הבחור לא "מחזיק בחטאו", מבחינתי בעניין כזה חמור החרטה לא מועילה... ודאי שהקב"ה מקבל את השבים והם עומדים במקום שאף צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד אבל בשביל בחורה ששמרה על עצמה כל חייה בלתי אפשרי לחיות כל החיים עם אדם שלא... לכן אני ממש מסכימה עם הדיעה של אנונימוס!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:58 |
|
| |
עזוב עמקויות. ניסית להתפלסף מדבריי. לא עם הרבה הצלחה. רק בילבלת אותי מי נגד מי. עזוב את האשכול. לפחות נשארתי ודעתי עימי.
[שוב, אם היית קורא את כל האשכול לא היית מתפלסף בלי פשר וחקר]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:53 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | מדבריך עלה שאתה פשוט לא הבנת שאני לא מדברת על אחד שמחזיק בחטאו. ולכן נימת קולי. היות והבנת. יוצא שאנחנו מסכימים. ויושרו ההדורים. לגבי למה העליתי, אכן, אם לקבל אדם שעוד מחזיק בחטאו, אם לאו. ולגבי ה'על כל פשעים תכסה אהבה', העליתי את דברי הרמב"ם על חומרת עונשו. לא רוצה בעל שאין לו עוה"ב. וזה לא משנה כמה אהבתיו לפני כן. |
|
את סותרת את עצמך. אם את לא דיברת על אחד שמחזיק בחטאיו, אז למה את כותבת שהעלית את זה אם לקבל אדם שכן מחזיק בחטאיו, הרי את לא מדברת על זה. ואם כ"כ ברור לך שא"א לקבל אחד כזה, אז יש לך צד שאם יהיה כן מישהו שיקבל את זה, את תקבלי את דעתו?!
ושוב, אם את מדברת על אחד שחזר בתשובה, אז עוה"ב יש לו, ואם את מדברת על אחד שלא חזר בתשובה, אז את לא צריכה אותו לא בגלל העוה"ב שאולי אין לו, אלא בגלל העובדה שהוא לא "בעל" אלא בוגד...!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:52 |
|
| |
אני חושבת שעשיתם עסק גדול ממשהו שולי וזניח... לא ברור מה הטעם לדוש בביצה הזו...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:50 |
|
| |
מדבריך עלה שאתה פשוט לא הבנת שאני לא מדברת על אחד שמחזיק בחטאו. ולכן נימת קולי. היות והבנת. יוצא שאנחנו מסכימים. ויושרו ההדורים. לגבי למה העליתי, אכן, אם לקבל אדם שעוד מחזיק בחטאו, אם לאו. ולגבי ה'על כל פשעים תכסה אהבה', העליתי את דברי הרמב"ם על חומרת עונשו. לא רוצה בעל שאין לו עוה"ב. וזה לא משנה כמה אהבתיו לפני כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:47 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | בעל תשובה - מסכימה איתך. גם אחת שנפגשת עם כזה לוקחת בחשבון שזה עלול לקרות!!!!!
אבל חרדי מלידה, ומבטן ומאיפה שתרצה, שלומד בישיבות ה... [לא רוצה לתת שמות!!] אני לא אהיה מעוניינת להתחתן עם אחד כזה שכל דבר חמור בקדושה. ובאמת חמור - בשבילו זה כלום!! ואני לא מדברת אם התחרט על כך מעומקא דליבא.
וסתם כך, גם אחד שרק בשביל הפרוטוקול יראה נעצב... אני מוותרת!!!!
ולגבי מה אני צריכה לדעת.... אם אני אדע אחרי החתונה מזה, בלי שיכולה להתגרש, אני אסלוד ממנו עד עמקי נשמתי. שחבל על הכל! |
|
תמחלי לי, אבל את חוזרת על עצמך שוב ושוב מבלי להקשיב לאחרים.
אף אחד לא חשב שאחד שעושה את זה במזיד או שנכשל וטוב לו עם זה הוא ראוי להערכה או שהוא בכלל פרטנר לחיי זוגיות תקינים. כך, שאם את מדברת על אחד שטוב לו עם זה אז מה בכלל הדיון שלך?! וכי אם אחד יצדיק את זה זה ישנה משהו?! או שסתם את סקרנית לדעת אם יש אי מישהו/היא שמצדיק את זה?! ואם את מדברת על אחד שנכשל והתחרט, אז את עצמך מוכנה ללכת על זה.. אז שוב.. מה הדיון שלך? ועל מה את בעצם מתווכחת?!
ולגבי הידיעה, אם אחרי החתונה תדעי שלפני החתונה הוא נכשל בזה את תמאסי בו?! למה? בגלל שהוא נכשל?! (שוב, אני לא מדבר על אחד שעדיין מחזיק בחטאיו!) ובכלל.. אולי כשתאהבי תדברי אחרת.. לבנתיים החכם מכל אדם אמר - "על כל פשעים תכסה אהבה".. אני סומך עליו מספיק בשביל לדעת שאם אהבתך לא תכסה על כל פשעיו אות הוא שאת לא אוהבת..!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:40 |
|
| |
בעל תשובה - מסכימה איתך. גם אחת שנפגשת עם כזה לוקחת בחשבון שזה עלול לקרות!!!!!
אבל חרדי מלידה, ומבטן ומאיפה שתרצה, שלומד בישיבות ה... [לא רוצה לתת שמות!!] אני לא אהיה מעוניינת להתחתן עם אחד כזה שכל דבר חמור בקדושה. ובאמת חמור - בשבילו זה כלום!! ואני לא מדברת אם התחרט על כך מעומקא דליבא.
וסתם כך, גם אחד שרק בשביל הפרוטוקול יראה נעצב... אני מוותרת!!!!
ולגבי מה אני צריכה לדעת.... אם אני אדע אחרי החתונה מזה, בלי שיכולה להתגרש, אני אסלוד ממנו עד עמקי נשמתי. שחבל על הכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:35 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | רגע עמקויות, אתה אוחז שאני אמורה לא לדעת מכך שזה שמולי עשה את זה? זה מיותר????
ואתה כל הזמן מדבר על בעלי תשובה. סלח לי, לא כולם כאלה! |
|
לא אמרתי שזה מיותר, רק תבדילי בין הצורך ב-לספר כזה דבר, בין להגדיר את זה כחוסר אמון, או האם את צריכה לדעת את זה. אם הוא צריך לספר את זה, אני לא חושב שהוא צריך לספר את זה, במידה והוא באמת חזר בתשובה. אין ספק שאחד שחיי ככה גם בהווה, אז ברור שזה שחיתות להתנהג כחזיר ולשטוח את טלפיו כצדיק... אבל אחד שנכשל בזה או נפל בדבר כזה או אחר, מה הטעם לספר את זה? (ועייני בתשובתי לאשכול שפתח יהודי).
ואם את צריכה לדעת את זה, או שכן או שלא, את זה אני משאיר בידי הקב"ה שהוא יידע היטב מה אני אמור לדעת ומה לא, אם הוא ירצה שאני אדע את זה, אני אדע את זה, ואם הוא לא, אז אני סומך עליו שהוא יודע יותר טוב ממני מה נצרך לי לדעת ומה שלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:29 |
|
| |
רגע עמקויות, אתה אוחז שאני אמורה לא לדעת מכך שזה שמולי עשה את זה? זה מיותר????
ואתה כל הזמן מדבר על בעלי תשובה. סלח לי, לא כולם כאלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 13:01 |
|
| |
| משתדכת כתב: |  | ברור שזה חשוב ! מי שלא שמר על עצמו אני בהחלט יוריד אותו זה מגעיל אותי.
הכי מוזרים הבחורים שלפני כמה שנים היו פרחחים ועשו מלא שטויות והיום הם לא מתביישים לבקש מהשדכנית רק מישהי ממשפחה מיוחסת , שמורה , מבית חרדי !!!!
קח אחת שעשתה שטויות כמוך לא מגיע לך מישהי שמורה! |
|
"לא מגיע לך"...?! אם בשביל הקב"ה הוא טוב אז בשבילך הוא לא?! מלבד, שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא עומדים... ואילו שאין להן מקום בלב לקבל את ה-אחר.. לקבל את ה-שונה מהם.. אילו שמרגישות שהן -הטופ שבטופ... "שמגיע" להן.. הן אילו שבעצם לא מגיע להן כלום...! מידה כנגד מידה....!
נקודה למחשבה..!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 12:44 |
|
| |
| יהודי23 כתב: |  | | לא מבין למה לא לספר?
מה זה חוסר אמון הזה ???????? |
|
אם היא מכוערת או אמרה דבר מטופש, אתה גם תהיה כנה איתה?! או שתשמור את זה בבטן...?! תבין, יש דברים שלא אומרים אותם, ולא בגלל שזה נובע מחוסר כנות, אלא משום שאם אין בהם משמעות, אין בהם דברים שמהותיים לעצם הקשר, אז זה טיפשות לומר אותם לא ההפך... אתה יודע... "הטיפש אומר בקול את מה שכולם חושבים בשקט..."...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 05:59 |
|
| |
לא מבין למה לא לספר?
מה זה חוסר אמון הזה ????????
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 23:49 |
|
| |
אחי, אתה כנראה חי בבועה שלך ושל החברים הקרובים אליך. או... שלא הכל מספרים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 23:23 |
|
| |
(לאחרונה, התקשורת שלנו לא משהו...)
|
|
| נשלח ב-19/2/2012 23:20 |
|
| |
אחי השורה הראשונה הייתה מיועדת אליך, השורה השניה בכלליות לכל באי עולם....
|
|
|
|
|