כתבתי באשכול סמוך בהקשר אחר כי "לא כל אחד יכול לשיר כל דבר..." אחד מאלה שכן יכולים לשיר כל דבר - ולהפוך אותו ליהלום - הי'ה דוד קוסביצקי. ואכן, השיר "אברימלה מלמד" הוא דוגמא טובה מאד. הוא לקח שיר בנאלי למדי, גם במילים וגם במנגינה, והפך אותו לאופרטה שלימה... וירטואוזיות קולית, שירת פיאנו עדינה לצד "קולות וברקים" , הדגשים, מימיקה קולית כמו שרק הוא יודע, שינויים ותוספות - ושיר בלתי נחשב - נהפך ליצירת אומנות.
ובנושא קרוב... : הייתי השבוע בבנין החדש של מוזיאון תל אביב לאמנות... אין מה לדבר, הבנין עצמו מושקע מאד, אבל ה"יצירות"... על הקירות תלויים כל מיני קישקושים שלא הייתי מסכים להכניס הביתה גם אם היו משלמים לי... ועל יד כל תמונה הסבר: מי ה"אמן", מי המליונר שמימן את ה"רכישה", ואנשים עומדים ודנים ב"משמעות" של הקישקוש ולמה התכוון ה"אמן"... ממש בגדי המלך החדשים ... ואני מביא זאת כאלגורי'ה למוזיקה ול"זמרים" של היום... כאשר יהורם גאון ניסה להגיד מילה נגדם - מיד קיבל "עליהום" ונאלץ להתנצל ולרכך את דבריו... כל צרחן ויללן נהי'ה לאליל וזמר מבוקש בשכר שגם טובי החזנים לא יכולים אפילו לחלום עליו... כנראה שבאמת זו "עיקבתא דמשיחא"... אבל אפילו חז"ל לא צפו כזו ירידה גדולה. חודש טוב ושבוע טוב אבי
 |
|
|