| נשלח ב-24/2/2012 02:04 |
|
| |
אוצר תרומה - ופורים
WRITE TO US, REQUEST A SONG, OR YOUR COMMENTS מאת כל איש אשר ידבנו לבו - משנכנס אדר מרבין בשמחה בניית המשכן אומר הרבי מקאצק אפי' אתה מביא נחושת אבל שיהי' בכל הלב, כי בזה השי"ת משרה שכינתו בתוכנו, שאני לא עושה בשביל מצות אנשים מלימודה, רק בכל הלב מלא שמחה שכן צוה ד', ולכן המשכן בא בשביל תיקון לחטא העגל, כי אם עשו עגל מחמת שלא קיבלו את התורה בכל הלב בשלימות, הביאו עכשיו נדבתם בכל לבם ונפשם. וימי הפורים הממשמשים ובאים, שקימו וקיבלו את התורה בהתחדשות מתוך אהבה ושמחה בכל לבם, אחר קבלת התורה כזה ב"ה לא שייך לעשות עגל, ועוד יותר קבלו על עצמן ועל זרעם לעולם, כי המקיים את התורה בכל הלב זה משפיע לדורי דורות, ובזכות זה נזכה לביאת הגואל בב"א. * * *
דער רבי פון קאצק זאגט, צו בויען די משכן קען ברענגן נחושת קיפפער אויך, אבער עס זאל זיין מיט די גאנצע הארץ מיט פרייד, ווייל דאס ברענגט השראת השכינה, און אזויווי די משכן איז א תיקון אויפן עגל, ווייל אויב מען האט נישט מקבל התורה געווען מיט די גאנצע הארץ, קומט יעצט די נדבת המשכן נאר בכל הלב. דאס זענן טאקע די טעג פון פורים, קימו וקיבלו די תורה מתוך אהבה ושמחה בכל הלב, איז נישט שייך צו מאכן אן עגל נאכדעם, און די קבלה איז געווען עליהם ועל זרעם לעולם, ווייל אז מען טוהט מיט די גאנצע הארץ איז דאס אויף אייביג, ובזכות זה נזכה לביאת הגואל בב"א. When building the Mishkan Hashem says bring it with all your heart, not on a forced level, this was the fixing of the Egel, when we did Mitzvos half heartedly, so comes upon us Purim the Emese Kabalat Torah, the true receiving of the Torah, the real receiving of the Torah with Joy. On Yom Kippur, I stand before G-d and make promises. On Purim, I don't make any promises, I don't have to. I want you to know one more thing: On Purim, I receive upon myself and my children and my grandchildren, G-d should mamash bless all of us because anything which I want Whole heartedly, I can also swear for my children. If I force myself, so then I'm not sure of my children having the idea of forcing themselves. But when doing with Joy it will be forever. Shall we be redeemed tonight Omein
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 15:09 |
|
| |
קריאת המגילה מפי ר' שלמה:
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2014 13:54 |
|
| |
זה מה שמצאתי באוצרות שלי...על פורים קטן!
*[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
*[if]>
(לא הכל מרבי שלמה זצ"ל, אבל בוודאי ברוחו...שווה לקרוא ולהפנים! )
כוחה של תפילה בפורים קטן
התיקון של פורים
הוא ההסתר. פורים הוא תיקון של עץ הדעת. פורים קטן הוא מנע נגד חולי ושנאה. פורים
קטן היא תוספת ויטמינים.
מרבינו שלמה
ב"ר נפתלי זצ"ל
כוחה של תפילה בפורים
קטן - פורים קטן שמח!
נשמע מהרב אברהם
שור שליט"א
הרב ציטט את בעל
החידושי הרי"ם שהסביר סיבת המצווה של "חייב איניש לבשומי בפוריה"
(מצוות השתייה בפורים).
הוא סיפר סיפור
שקרה בזמן הבעש"ט. היתה גזירה נוראה נגד היהודים; כולם התפללו ועשו מצוות
שונות, אך שום דבר לא השתנה, והגזירה נשארה במקומה. לבסוף הבעש"ט הורה לאחד
מחסידיו לנסוע לעיר רחוקה, למצוא שיכור מסוים, ולהביאו לבעש"ט. אמרו לשליח לא
לאפשר לשיכור לשתות, כדי שהוא יהיה פיכח כשהגיע אל הבעש"ט. כשהשיכור הובא לבעל
שם טוב, שאל אותו אם הוא יתן ברכה שהצו [הגזירה] יבוטל. הוא נתן הברכה, ומיד
הגזירה בוטלה.
הבעש"ט
הסביר לחסידיו הקרובים שהאדם הזה עשה מצווה לא-יאומן של הצלת בחורה, את מצוות
פדיון שבויים, וגם בשמים הם התפעלו כל כך, שהכריזו שכל פעם שאדם זה יבקש משהו, הדבר
יוענק באופן מיידי. אבל בשמים היה גם ויכוח גדול, איך אדם פשוט כזה יכול להיות
נתון הכח הלא-יאומן הזה של ברכה? אולי הוא ישתמש בו עבור דברים לא נכונים? אז הם
קבעו שהוא יהיה שיכור כל הזמן, עד כדי שהוא לא יכיר את הכח הזה שניתן לו.
בעל חידושי הרי"ם
הסביר כי בפורים יש הלכה: "כל הפושט יד נותנים לו" ("מי ששואל, אתה
חייב לתת לו"). הדבר נוגע גם לתפילה: כשאנו מתפללים לה', הוא חייב לענות
לבקשות שלנו. אז כדי להתמודד עם הכח הזה הלא-יאומן של התפילה, חז"ל קבעו את ההלכה
של השתייה בפורים, כדי שאנו לא נשתמש ביום פורים להתפלל עבור הדברים הלא-נכונים. החידושי
הרי"ם ממשיך: שאם מישהו מרגיש שהוא רוצה להיות יותר חכם מחז"ל, ולא
לשתות, אלא לשבת ולהתפלל כל היום - הוא עובר על אי-ציות לדברי חז"ל.
יש משנה במס' מגילה
שאומרת "אין בין אדר ראשון לאדר שני אלא קריאת מגילה ומתנות לאביונים
בלבד."
כוחה של תפילה,
לעומת זאת, נשאר בדיוק אותו הדבר; אבל באדר ראשון חז"ל לא קבעו
את החובה לשתות. אז כאן יש לנו היום שיש לו את הכח העצום של התפילה, וחז"ל לא
הטילו כח נגדי של ההתחייבות לשתות!
הבה להשתמש בפורים
קטן להתפלל לה' על כל הדברים הנכונים. כלל ישראל חיים בזמנים קשים, ויש הרבה דברים
שצריכים תפילה...שנזכה כולנו לראות משיח צדקינו במהרה בימינו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 17:19 |
|
| |
האם יש דבר תורה לפורים קטן!?!
|
| נשלח ב-9/2/2014 16:09 |
|
| |
| קשר1 כתב: |  | | * xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <* |
| ביוטיוב יש את זה באורך כפול...
|
| נשלח ב-9/2/2014 16:05 |
|
| |
יש כיתוב בעברית!?!
|
| נשלח ב-30/1/2014 20:11 |
|
| |
תורה מרבינו על פרשת תרומה - י"א רגעים, באנגלית:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:17 |
|
| |
ניוטרל - גלשנו מפורים לח"י רגעים לפסח לשואה...באמת לא לפי האשכול הזה...בו נדבר על זה בחודש מנחם אב....אולי עד אז תשבי יבוא ויתרץ קושיות ובעיות!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 20:01 |
|
| |
| דופו כתב: |  | | ההשערה שלי הוא שאם רבי שלמה היה שר את ה"אני מאמין" של פאסטג הי"ד, זה היה בתקופה של לייקווד או אפילה לפני כן [תורה ודעת]. זה היה לפני שאיציק הכיר אותו, ואז לא היו טייפים לכל אחד... |
|
מוזר לי הדבר שהוא היה שר זאת רק בתחילת דרכו...
|
| נשלח ב-5/3/2012 10:10 |
|
| |
ההשערה שלי הוא שאם רבי שלמה היה שר את ה"אני מאמין" של פאסטג הי"ד, זה היה בתקופה של לייקווד או אפילה לפני כן [תורה ודעת]. זה היה לפני שאיציק הכיר אותו, ואז לא היו טייפים לכל אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 23:38 |
|
| |
הוא אף אמר לי שר שלמה לא שר (או הקליט) את אני מאמין המודזיצאי (מהשואה) וקשה לי לקבל זאת ש1 כמו ר שלמה לא יעשה זאת¡
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 18:07 |
|
| |
ניוטרל - לא שמעתי מאייזנשטט ז"ל שהוא הקליט את זה [ממש חבל!] אבל אם בח"י רגעים עסקינן, אולי זה יתגלה עד חג הפסח... 
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 15:37 |
|
| |
האם יש שם קריאת המגילה (בפחות מחי רגעים) מפי ר שלמה!?!
|
| נשלח ב-24/2/2012 15:38 |
|
| |
יש שם תשועתם במנגינה של 'ותשובה'... ישר כח קשר!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 02:05 |
|
| |
* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 02:05 |
|
| |
* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*
|
|
|
|
|