| נשלח ב-12/3/2012 13:17 |
|
| |
תעלומה- עיר אובות-קיבוץ שיתופי של העדה החרדית- סאטמאר???
נזדמן לי לאחרונה לשמוע על פרשייה עלומה ומיסתורית של יישוב חרדי/משיחי? בנגב בואכה אילת, מדובר ביישוב בשם עיר אובות ליד עין יהב וחצבה בדרך לאילת לפי החיפושים בנט העליתי את הנתונים הבאים. היישוב הוקם ע"י יהודי אמריקאי ממיאמי ולו שני נשים1 יהודיה הנשואה לו כדין ועוד נוצריה(התגיירה?) בתחילה זה היה יישוב יחסית ציוני ולאחמ"כ היישוב נהפך לבן חסות של העדה החרדית -סאטמטר והיה לקיבוץ שיתופי ונהפך לשוקק חיים בלובשי הכתונת פסים (בנוסף לאורך תקופות היו שם משפחות נוצריות מהולנד ומגרמניה ועוד מקומות בדרך לגיור וכו') לאחר תקופה הבד"ץ פירסם שהמקים הינו יהודי משיחי ומיסיונר והעסק התפרק ונשאר הוא ומשפחתו וכמה מהמשפחות הנוכריות ,בדף שיחה בערך עיר אובות מתעמת בנו של מקים המקום(שכבר נפטר) עם אחד הויקיפדאים וטוען שאביו היה יהודי "ירא וחרד ושומר על קלה כבחמורה" רק שהאמין בישו בתור משיח(עפ"ל)... בסוף השיחה מתערבת אחת שטוענת שהיא ביתו שעזבה את היישוב והתחתנה עם גר צדק מהמקום היא מציינת שהלכו משם עקב דעותיו של אביה וכיום היא מתגוררת בבני ברק.
סקרנותי התעוררה בנושא מוזר ומיסתורי זה , אבקש את עזרת הגולשים ובייחוד בקיאים בהיסטוריית העד"ח אם אפשר לתת קווים פרטניים סזמן שהתגוררו שם תחת חסות העד"ח מי היו התושבים, חרדים רגילים מהעד"ח קרי תו"א וכו'? וכן מה המצב כיום שם מי מתגורר חוץ מבנו ומשפחתו? האם המקום מתפקד כיישוב דתי וללא נגיעות משיחיות? ומה עם כל משפחות המתעתדות לגיור שהיו שם וככלל מה זה המקום המשונה הזה והאם מישהו מהגולשים הזדמן לשם אי פעם תודה מראש לכל העוזרים
תוקן על ידי במחשבהתחלה ב- 12/03/2012 13:20:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2024 20:34 |
|
| |
בד"ה (הרב) עמי כץ ז"ל. מעיר האובות, מתורה ויראה, מתולדות אהרן מאפרת, ופיז דה א לוך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 18:37 |
|
| |
הקפצה לכבוד יוסף90 שנמצא ב"אזור", שמא יעזור בחלקה של העד"ח במקום
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 20:09 |
|
| |
יש כל כך הרבה הבדלים בכתות המשיחיות רובם לא יודעים בעצם עד לאיזה דרגה הם מאמינים בישו אך באופן עקרוני המשיחיים מאמינים שישו הוא המשיח ולא בן והיהודים למען ישו הם נוצרים רגילים שמאמינים שהוא גם בן
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 14:05 |
|
| |
דבר מעניין שמצאתי על עמי כץ
מסתבר שהוא נוכל לא קטן
וגם טיפוס תמהוני בפני עצמו.
בחורים חב"דים יושבים בכלא בגלל נוכל
http://www.col.org.il/news_print.rtx?artID=41040
תקראו את כל התגובות לכתבה הנ"ל
84. פעם הוא גרבקיבוץ עם משיחיים..
(2008-09-09 21:20:06) לפני כ 26 שנה עברתי חוויה לא נעימה, נשלחנו קבוצת תמימים, ע"י בית חב"ד באר שבע לקיבוץ עיר אובות, שם מפחד, אבל, ממש כך, זה היה השם של הקיבוץ. נשלחנו לשבת זכור כדי להשלים להם מנין בשבת זכור. התארחנו אצל רב הקיבוץ... הרב עמי כץ... ההרגשה בשבת הייתה מוזרה ומפחידה, היו שם כל מיני תופעות מפחידות ממש. מעט זמן אחר כך התברר שמנהלי הקיבוץ הזה היו משיחיים ר"ל 70. 63 צודק...
(2008-09-09 04:57:15) אני לא מתבייש להגיד את שמו כי אני ישבתי במאסר שבוע וחצי בגללו... שמו הוא עמי כץ!! הוא חסיד קרעטשניף מהישוב אפרת,כל מי שכותב שהוא נטורי קרטא,תולדות אהרון או נדבורנא...זה לא נכון...הוא משפחה שורשית של חסידי קרעטשניף בקרית גת,ואפי' בנו נשוי לנכדת האדמו"ר מקרעטשניף...הוא מספר לאנשים שתוך שלושה חודשים הוא משיג להם פטור...מה שכמובן לא יצא לפועל... השנה הוא סיפר באמצע שיחת טלפון שיש לו בעיות בכבד,והוא לא יכול לדבר...הוא באמת דיבר חלש ובקושי שמעתי אותו,בסוף השיחה אחרי שאמרתי לו להת' הוא לא שם לב והשאיר את הקו פתוח וצרח "ימח שימו"...90% מהבחורים החב"דיים שנכווים ממנו,הם תלמידי ישיבת חב"ד קרית גת...אנא בחורים היזהרו מנוכל זה...
73. ל-69 אינך יודע (2008-09-09 09:57:28) עמי כץ הוא ממשפחה חילונית מנהריה. יעאני, בעל תשובה (וכבר הספיק להיות חבר בכת בישוב אובות בערבה, וגם להיות הרב של ...מרץ) 91. תגובה ל- 83 בקשר לקיבוץ עיר אובות
(2008-09-17 19:52:43) הוא לא היה "רב הקיבוץ", הוא היה בקושי המזכיר. "שמחה פרלמוטר" היה יהודי משיחי שהקים את הקיבוץ עם בני משפחתו ועוד כמה תמהוניים אמריקאים, לקיבוץ הגיעו במרוצת השנים מסלתא ושמנה של היהדות החרדית 92. תגובה ל69 הוא לא חסיד קרעטשניף (2008-09-26 16:48:51) האיש איננו חסיד קרעטשניף, אלא חסידו של האדמו"ר מקרעטשניף-קרית גת, ואף אחד מבני משפחתו איננו נשוי לנכדה של אף אחד מאדמור"י בית קרעטשניף, הבל מוחלט! בכלל אין לו שום בן נשוי אלא רק בן אחד גרוש, ומבעלת תשובה וגם הוא עצמו ממשפחה של בעלי תשובה וללא כל שורשים חסידיים.
תוקן על ידי breslever ב- 15/03/2012 14:25:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 13:55 |
|
| |
| יעקברוכמן כתב: |  | אני זוכר במעומעם שבד"ץ העדה"ח הוציא פעם מודעה בענין הישוב, שמחה פרלמוטר ועמי כץ.
אם איני טועה, הרי שנכתב בה שעמי כץ עזב את המקום בעקבות קביעת הבד"ץ כי שמחה פרלמוטר מאמין ביש"ו.
יתכן שאני טועה.
היכן הארכיונאים של העדה"ח ? תביאו חומר |
|
אילו נושא זה היה מעניין את יוסף90 הוא כבר היה נובר ומביא לך כמה מסמכים שתרצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 13:23 |
|
| |
בצילום הכתבה שהבאתי למעלה מופיע הנוסח:
לאחר שגבינו עדויות מהימנות מעניין הישוב הנקרא קיבוץ "עיר אובות" בנגב ובענין העומד בראש ישוב זה שמחה פרלמוטר, מפי עסקנים מסורים בשטח ההצלה מהמיסיון, הננו לגלות דעתנו, כי המקום הוא בגדר סכנה איומה לכל יהודי באשר הוא, כי הנ"ל איש מסוכן עד מאוד אשר באיצטלא חרדית רוצה להשפיע על יהודים להאמין באותו האיש ר"ל. אשר על כן אנו מזהירים את כל אחד ואחד מבני ישראל כי לא תדרוך כף רגלו במקום ההוא ולא יהיה במחיצתו של איש זה כלל וכלל, כי כרוך הדבר בסכנה איומה וממשית וגם מר עמי כץ, מזכיר החוץ של הקיבוץ, קיבל עליו בפנינו לעזוב את המקום. בציפיה לרחמי שמים המרובים, בית-דין הצדק של העדה החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 13:07 |
|
| |
אני זוכר במעומעם שבד"ץ העדה"ח הוציא פעם מודעה בענין הישוב, שמחה פרלמוטר ועמי כץ. אם איני טועה, הרי שנכתב בה שעמי כץ עזב את המקום בעקבות קביעת הבד"ץ כי שמחה פרלמוטר מאמין ביש"ו.
יתכן שאני טועה. היכן הארכיונאים של העדה"ח ? תביאו חומר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 12:29 |
|
| |
במה הייתה אמונתו של שמחה פרלמוטר בישו מאמונתו של יהודי משיחי בישו? האם כל היהודים המשיחיים מאמינים בכך שישו הוא "בן א-לוהים" בדווקא? או שחלקם מאמינים רק בעניין המשיח? (סליחה על הבורות...)
או שכל ההבדל מסתכם ביחס המכבד/מזלזל לברית החדשה?
אשמח אם תעבירו את שאלתי לדרי..
תוקן על ידי חולמת_בקיץ ב- 15/03/2012 12:32:05
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 12:24 |
|
| |
תגובה הוספת מבנו דרי שהגיעה במייל מהניק לעייל
באחד מן התגובות שלך כתבת: "והבנו שזה לא בדיוק חרדים אלא נוצרים למחצה"
אבי, ז"ל, היה יהודי מלידה. את זה לא ניתן לקחת ממנו. לא זו בלבד, אלא שבשיעורים שהעביר הוא היה יוצא נגד הנצרות, ארגון "יהודים משיחיים" ועוד פלגים כאלה ואחרים אשר מעורבים בהם יהודים ונוצרים כאחד. אבא שלי האמין שאותו האיש הוא המשיח, אבל כל הביסוס של אמונתו הוא ביסס על כתובים אורטודוכסיים אוטנטיים. את ה"ברית החדשה" הוא הכיר, ולא פעם היה מכנה ספר זה בשם "slime", שבפירושו התכוון לערימה של שטויות. אבי מצא שלהאמין באותו האיש זה לא נוגד את היהדות, אלא להיפך, והוא ידע לבסס את זה. הטענה המרכזית שלו כלפי היהודים המשיחיים והפלגים האחרים היא שלא ניתן לזרוק את התורה ולקבל את ה"ברית החדשה". התורה, זו שבכתב וזו שבעל פה, אחד הם והם נצחיים גם אחרי ביאת המשיח, ואפילו אותו האיש עצמו היה יהודי, דתי המקיים תורה ומצוות במלואם.
אני מעיד על עצמי שאינני מאמין שאותו האיש היה משיח. אמנם אני נוהג יותר ב"סבלנות" כלפי אלה שכן מאמינים, ואני יודע לתת להם מענה הולם לטענותיהם.
הכותב המזדהה כ"מדריך_טיול" הוא דוגמא טובה למה שכתבתי על לשון הרע. הוא כתב: "גם אבא שלו הכחיש שהוא מאמין בישו, אז מה"
האם הוא רומז שאני מאמין? הרי אמרתי שאינני נמנה מבין מאמיניו.
מאין הוא יודע שאבי "הכחיש את אמונתו"? הרי כבר אמרתי ונאמר שהיו שלטים המעידים על כך שהוא כן האמין. אמנם בצורה שונה מזו של "יהודי משיחי" או של הנוצרים.
אודה אם תפרסם גם את תגובתי זה כלשונו.
בברכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 21:27 |
|
| |
שימו לב לכתבה הזאת:
מוזכר בה בחור בן 16 (כלומר, שצריך להיות היום כבן 70) בשם "לוי קורנבליט" כצעיר היישוב. לוי קורנבליט זה שם די ייחודי ואכן חיפוש גוגל מגלה שכיום הוא.. פרופ' לפיסיקה באוניברסיטת בן גוריון. אולי הוא יהיה מוכן לספר על קורותיו באותה התקופה.
תיקון: לפי גוגל הוא היה פרופ' באב"ג בשנים 1989-1990, והוא נפטר בשנת 2002 לפי ילקוט הפרסומים:
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 14/03/2012 21:30:52
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 18:28 |
|
| |
מאי רבותא, גם אבא שלו הכחיש שהוא מאמין בישו, אז מה.
הכיתוב על גבי המצבות שהבאתי בעד עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 18:16 |
|
| |
אחד מן הניקים טרח והשיג את האימייל של בנו דרי וניהל איתו דו שיח במייל ושלח לי באישי חן חן לו
הניק: שלום דרי בפורם בחדרי חרדים התפרסם אשכול בעניין היישוב http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2948506&forum_id=771 בעקבותיו חיפשתי מעט ונסתקרנתי גם אני על היישוב הקטן והחריג בקצה הערבה אשמח אם תוכל ליידע אותי מעט פרטים ותמונות כבודו עדיין מתגורר במקום ומי עוד מה עם המשפחות המועמדות לגיור שהיו שמה ובכלל מה עושים ביישוב כזה קטן? כשם שפותח האשכול שאל האם באמת היה שמה במשך הזמן גם קהילה של כתונת פסים? הגעתי למייל משיחה של ערך עך היישוב סליחה על ההטרדה ועל החטטנות פשוט כל הערבה המבודדת מרתקת אותי ובמיוחד סיפור מסתורי ומעניין זה באם תרצה אעזור לך לעלות תשובות לאשכול בפורום
דרי(בנו):
ראשית, תן לי לומר לך כי לא כל דבר שכתוב באינטרנט או בעיתונות הוא אמת. למעשה, ליתר דיוק, הרוב אינו אמת. שנית, נכון להיום המקום מחולק לשניים: 1. אתר עתיקות - שראית את התמונות שפורסמו באשכול - מנוהלת ע"י עמותה נוצרית מארה"ב בחסות המועצה. 2. נחלה פרטית השייכת למשפחתי - גודלה כגודל כל נחלה אחרת בערבה. נכון להיום, גרים במקום משפחתי. אנו דתיים אורטודוכסיים (לא חרדים) שומרי תורה ומצוות. במקום יש משפחות מעורבות (יהודים וגויים - לא נוצרים!!!). הם כרגע מתארחות בנחלה שלנו כי אין להם מקום אחר ולא את האמצעים להיות במקום אחר. אני כולי תקווה כי הם ישכילו לנצל את ההזדמנות ויעברו גיור אורטודוכסי. כעת, נפתחה בפניהם אפשרות כזו. אני חייב לציין כי עקב הרגישות בכל הסיפור, הדבר פותח פתח לאנשים כאלה ואחרים להביע את דעתם בצורה בוטה, חסרת אחראית ושקרית. כאשר הדעה מוסתרת, שהרי לא יודעים מיהו הכותב, אנשים מרשים לעצמם לכתוב דברים לא נכונים, לא קשורים ודברים שמקורם משמועות מוטעות. ולכן, הדבר פותח פתח ללשון הרע, ואינני מעוניין בכך, וזו הסיבה שאינני מגיב לכל התגובות. אין לי בעייה להגיב למי שרוצה באמת לשמוע ולדעת, ממקור ראשון, אך אין לי את הרצון להתעמת עם אנשים המחפשים להחפיש ולדבר לשון הרע. בברכה. דרי הניק: שלום דרי תודה גדולה על התשובה! באמת ובתמים רוצה לדעת את הסיפור על כן אני פונה אליך ושואל, אשמח אם תוכל לספר לי את העובדות מנקודת מבטך, כפי שכתבתי לך וכפי שכתבו אחרים מדובר בפרשייה מסקרנת ומעניינת עד מאוד . מעבר לסיפור העבר יש כמה פרטים שמשכו את צומת ליבי: אחד הניקים ציין שתמיד שהגיע ליישוב הוא היה שומם ללא נפש חייה וכשראה מישהו זה היה מתנדבים מחו"ל (הנחתי שאלה המתנדבים של העמותה מחו"ל )היוצא מדבריו שמשפחתך כבר איננה מתגוררת במקום האם זה נכון? וכן לגבי המשפחות שאתה מספר עליהם מהיכן ומדוע הם מגיעם דווקא אליכם לחור נידח ומבודד שכזה אשמח לשמוע ואם תיתן אישור אשמח לשלוח לניק שיפרסם בשמך ושוב תודה וסליחה על הסקרנות(בשם כל הניקים...) דרי: מו שאמרתי, הישוב מחולק לשניים - אתר העתיקות, שלרוב הוא שומם אם אין מטיילים או אם אין קבוצת מתנדבים של העמותה במקום. החלק השני הוא הנחלה של משפחתי. זהו החלק שיותר קרוב לכביש. פעם, כשהמקום היה קיבוץ, שני החלקים היו שייכים לקיבוץ. לגבי המשפחות, מקורם מגרמניה והם הכירו את אבי. הם הגיעו לכאן בעודו בחיים. אינני יודע מה אתה רוצה לפרסם בשמי, אך אינני מעוניין שאיש ידבר בשמי. אין לי בעייה לענות על שאלות אך אינני מעוניין שמשהו ידבר במקומי.
הניק: רוב תודות דרי עיקר התענינותי היה (שכחתי לכתוב זאת עימך הסליחה) בתקופה שהיישוה היה מזוהה (בצדק או שלא בצדק) עם הציבור החרדי מה היו פניו? היו משפחות חרדיות של ממש בעלי כתונת פסים וכו' או משהו אחר אשמח לכל שביב מידע כמובן בהתאם לזמנך ורצונך, אני מבין מדבריך שמשפחתך ומשפחות המועמדים לגיור עדיין גרים בנחלה המשפחתית והכותב שסייר פשוט לא חיפש במקום הנכון אלא במחנה המתנדבים של מתחם העתיקות ( ז"א שהטווח בין שני המתחמים רחוק מכדי לשים לב) לא נתכוונתי לדבר בשמך כלל, אלא הצעתי לך לכתוב כראות עיניך ואעביר את דבריך ככתבם וכלשונום לפירסום באשכול שגם הגירסא של תישמע הצעתי בעודה עומדת באם תרצה לספר לקהל הגולשים את סיפור המקום לאורך ציר הזמן על כל תהפוכותיו המענינות בתודה וסליחה על הטרחנות של סקרן...
דרי:
אמת הייתה תקופה שהיינו חרדים. לבשנו גלימות שחורות וכובעים שחורים ולבשנו שחור לבן. ביקרנו הרבה בתולדות אהרון. גם לאחר ה"התנתקות" מתולדות אהרון המשכנו להתלבש כחרדים. אבי, ז"ל, המשיך כך אולי כ-10 שנים נוספות. בין שני החלקים של הישוב מפריד ואדי. המרחק בין החלקים הוא כ-300 מטר. יתכן מאוד שהעיתונאי לא ראה את הנחלה שלנו מכיוון שהזרימות שהיו בואדי הרסו את דרך הגישה שבין שני החלקים. ברמת העיקרון אין לי בעייה שתפרסם דברים שאני כותב, אך הם צריכים להיות בקוניטציה שבהם הם נכתבו וללא סילופים. אתה צריך להבין אותי. במהלך שנות חיי נתקלתי בכל-כך הרבה סילופי דברים, הודעות שקר ופרסומים לא מדויקים, שהפכתי להיות פרנואיד בדבר זה. כל טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 12:45 |
|
| |
תגובה שקיבלתי באישי
לפני כשלשים שנה בחוה"מ פסח נסעתי עם משפחתי לטיול בערבה, ופתאום ראינו מושב שנראה חרדי לכל דבר היו שם נשים צנועות בכניסה וכו', וילדים עם פיאות, נכנסנו פנימה כשאנחנו תמהים על כך שלא ידענו כלל על מושב חרדי כזה
ואז, פתאום נגלה לעינינו אחד עם זקן ופיאות אבל בלא כיסוי ראש ותמיהתנו גברה
עד שכשנכסנו לאיזה אולם שנראה כחדר אוכל, ראינו מודעות על אותו האיש יש"ו, והבנו שזה לא בדיוק חרדים אלא נוצרים למחצה, וכשבררתי אחר כך במה המדובר נודע לי ככל הכתוב כאן באשכול, התעלומה היחידה שלא הבנתיה עדיין היא מה העדה"ח קשורה לנושא
|
|
|
|
|