בית פורומים פורטל הנפש

דרושים מרואיינים שנעזרו בהתערבות מקצועית של פסיכולוג שאינו חרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2012 16:22 לינק ישיר 
דרושים מרואיינים שנעזרו בהתערבות מקצועית של פסיכולוג שאינו חרדי

במסגרת עבודת גמר לתואר שני בפסיכולוגיה אני עורכת מחקר אודות התערבות פסיכולוגית עם פונים השייכים לציבור החרדי, הניתנת ע"י פסיכולוגים שאינם חרדים. מצב עניינים כגון זה שכיח במסגרות ציבוריות, בהן על פי רוב אין לפונה אפשרות לבחור את המטפל שלו.

מטרת העל של המחקר היא לאסוף מידע שיסייע לשפר את השירותים הפסיכולוגיים הניתנים לציבור החרדי – בין אם על ידי פסיכולוגים חינוכיים, פסיכולוגים קליניים, או פסיכולוגים מהתמחויות אחרות. 

לטובת המחקר אני מחפשת אנשים השייכים לציבור החרדי, שנעזרו בהתערבות מקצועית של פסיכולוג חינוכי/קליני, ומוכנים להתראיין.

העזרה הפסיכולוגית יכולה להיות תהליך של אבחון, עבודה של פסיכולוג חינוכי עם צוות ביה"ס או התערבויות פרטניות כמו טיפול או הדרכת הורים.

גם התרשמויות מהתערבויות קצרות או כאלו שלא עלו יפה יכולות להועיל למחקר.  

סודיות מובטחת לפונים.
לפרטים נוספים:  [email protected] 

תמר נוסבאום

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2012 00:07 לינק ישיר 

חמצן - המחקר שלי לא מתמקד בסיבות להעדפת מטפלים מסוימים. זאת באמת שאלה מצומצמת (אם כי בעיני היא מעניינת)
אני מבקשת לבדוק באילו אופנים (אם בכלל) המצב הבין תרבותי משפיע על הקשר הטיפולי. מה שמעניין אותי זה החוויה של המטופל החרדי בתוך קשר כזה (ולצדה, גם החוויה של המטפל הלא חרדי), ומחשבות/רגשות/תובנות של כ"א מהצדדים על עבודה בהקשר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 23:16 לינק ישיר 

השאלה שלך גבעתיים
מדי שיטחית
כי לדעתי אין לזה כלל חד משמעית
תלוי גם מה הנשוא ומה המצב ועוד ועוד
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 21:31 לינק ישיר 

נכון, אין סתירה. רק נשמע שהדבר נעשה מחוסר בררה. ולא תמיד כך הוא.
ממה שאני הכרתי, החשיבות היתה בעיקר לניסיון והמקצועיות. והשמות הטובים שעלו לא היו דתיים. 
[היה מקרה שמטפל חרדי עשה טעות שפגעה מאד כך שבחיפוש הבא חרדי יצא מכלל אפשרות.] 
ובגדול אני חושבת שזה עניין של הרגשה של כל אחד. וככל שאדם סומך על המגזר המסוים כך יסכים ללכת לטיפול אצל בנאדם מתוכו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/3/2012 23:03 לינק ישיר 

להבנתי אין סתירה בין הקטע שהדגשת לבין התופעה שתיארת - פשוט ציינתי את העובדה שכיום, במסגרות הציבוריות של בריאות הנפש, רוב המטפלים אינם חרדים.
אשמח לשמוע עוד על ההעדפה שתיארת למטפלים שאינם חרדים. האם הדברים אמורים במידה שווה לגבי מטפלים שהם דתיים ולגבי מטפלים חילוניים? האם יש העדפה מסוימת לאחת הקבוצות?
האם יש סיבות פניה מסוימות/מצבים מסוימים בהם מתאים יותר להפנות למטפלים שאינם חרדים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 17:04 לינק ישיר 

גבעתיים78 כתב:

במסגרת עבודת גמר לתואר שני בפסיכולוגיה אני עורכת מחקר אודות התערבות פסיכולוגית עם פונים השייכים לציבור החרדי, הניתנת ע"י פסיכולוגים שאינם חרדים. מצב עניינים כגון זה שכיח במסגרות ציבוריות, בהן על פי רוב אין לפונה אפשרות לבחור את המטפל שלו.

למה הגעת למסקנה כזו?
אני יודעת על כמה מקרים שחרדים העדיפו טיפול אצל כאלה שאינם חרדים, מסיבות שונות. ביניהם: וותק וניסיון, העדר תחושה של תפיסה ע"פ מוסכמות החברה, הרצון שלא להיחשף בתוך הקהילה, ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > דרושים מרואיינים שנעזרו בהתערבות מקצועית של פסיכולוג שאינו חרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext