בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

המנצח והחזן ניסן תורן ז''ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2012 19:46 לינק ישיר 
המנצח והחזן ניסן תורן ז''ל

ביום כ' באדר היה יום השנה של החזן והמנצח סא''ל מר ניסן תורן (טירנובר) ז''ל

ניסן הוא בנו השני של החזן הירושלמי ר' מנחם מנדל טירנובר ובצלו גדל ונתחנך, עוד בתור ילד שר במקהלת
בית הספר תחכמוני בניצוחו וניהולו של ד''ר צבי טלמון שליוותה את אביו בתפילותיו בביה''כ אוהל שם ברחוב תחכמוני, 
המקהלה שהיתה מהידועות והמפורסמות באותה העת הורכבה מלמעלה מארבעים זמרים ונערים בארבעה קולות,
כמ''כ הופיע בערבי חג ומועד ברדיו לצד אביו ומשפחתו שהשמיעו פרקי תפילה שונים
בבגרותו היה בין היתר זמר במקהלת בן ברוך ומקהלת יובל עם פטירתו של בן ברוך ניצח בעצמו על המקהלה
והודות לו נתפרסמה המקהלה והיא ליוותה חזנים רבים בתפילותיהם בארץ

לפי הידוע לי בספ''ש זה אמורה להתקים עליה לקברו בהרצליה בהשתתפות המשפחה וחברי מקהלת יובל בראשות ד''ר מרדכי סובול

הקלטה של משפחת טירנובר ברדיו קול ציון לגולה-וביום השבת הלחן:יוסלף שליסקי הסולנים הם האחים ניסן וזאב טירנובר והבנות מינה ואורה שיבלח''ט
מנצח האבא ר' מנדל ההקלטה משנת 1960

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 17:21 לינק ישיר 

jerbek כתב:
ביום כ' באדר היה יום השנה של החזן והמנצח סא''ל מר ניסן תורן (טירנובר) ז''ל

לפי הידוע לי בספ''ש זה אמורה להתקים עליה לקברו בהרצליה בהשתתפות המשפחה וחברי מקהלת יובל בראשות ד''ר מרדכי סובול

אם יום הזיכרון היה בכ' באדר כמו שכתבת וכמו שאלי יפה אמר בתוכנית שלו ברדיו
למה רק בספ"ש זה נזכרים חבריו לעלות לקברו ???
ולמה אלי יפה יכל לדבר עליו בתוכנית שלו ברדיו והדר' סובול שמנצח על המקהלה שניסן תורן ז"ל שר בה עשרות שנים לא יכול לעשות ככה בתוכנית שלו ברדיו ??? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2012 19:09 לינק ישיר 

בחגוויהסל כתב:
ניסן תורן ז"ל היה המנצח היחיד (כמעט) על מקהלות בתפילות בעת פריחת החזנות לפני כ-25 שנה. 

משך כ-15 שנה השביעיה שלו (לעתים שמיניה) ליוותה את החזנים שטרן, מולר, מילר, שולהוף, גרינבלט, מזרחי ועוד רבים רבים במשך רוב שבתות השנה.   קולם היה נישא למרחוק, והתענוג בשמיעתם היה עצום. 

למעשה, הוא ומקהלתו היו בעלי ההשפעה הגדולה ביותר עלי ועל רבים בני גילי, בהבנת החזנות ובדרך הגשתה.  
[עד כדי כך. אחד מבני משפחתי התחפש באחד מחגי פורים ל... ניסן תורן. עם הצעיף המצוייץ, השפם הקטן (עם המקל או ללא!?!) והארשת החמורה בעת הניצוח...] 

אני זוכר היטב את השיחות המאלפות שניהלנו אתו ועם שאר החברים במקהלה בזמני הבין-לבין בתפילות... חבורת 'משוררים' שידעה וזכרה רבות.

:ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2012 19:05 לינק ישיר 

עולם החזנות בימינו השתנה לבלי היכר כיום אין מקהלות מסוג זה חבל על דאבדין ולא משתכחין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2012 17:39 לינק ישיר 

ניסן תורן ז"ל היה המנצח היחיד (כמעט) על מקהלות בתפילות בעת פריחת החזנות לפני כ-25 שנה. 

משך כ-15 שנה השביעיה שלו (לעתים שמיניה) ליוותה את החזנים שטרן, מולר, מילר, שולהוף, גרינבלט, מזרחי ועוד רבים רבים במשך רוב שבתות השנה.   קולם היה נישא למרחוק, והתענוג בשמיעתם היה עצום. 

למעשה, הוא ומקהלתו היו בעלי ההשפעה הגדולה ביותר עלי ועל רבים בני גילי, בהבנת החזנות ובדרך הגשתה.  
[עד כדי כך. אחד מבני משפחתי התחפש באחד מחגי פורים ל... ניסן תורן. עם הצעיף המצוייץ, השפם הקטן והארשת החמורה בעת הניצוח...] 

אני זוכר היטב את השיחות המאלפות שניהלנו אתו ועם שאר החברים במקהלה בזמני הבין-לבין בתפילות... חבורת 'משוררים' שידעה וזכרה רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > המנצח והחזן ניסן תורן ז''ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext