בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הגרח"פ שיינברג זצ"ל ועולם החזנות והזמרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2012 21:28 לינק ישיר 
הגרח"פ שיינברג זצ"ל ועולם החזנות והזמרה

בס"ד

לפני כשלש שעות נטמן בהר הזיתים הרב הגאון חיים פנחס שיינברג זצ"ל
זכיתי להכיר את הרב זצ"ל ולשהות במחיצתו כמה שנים בהיותי תלמיד הישיבה, לשמוע את השיעורים ואף להנות מעצה טובה וברכת הצלחה חמה.
זכיתי והרב זצ"ל אף סידר לי חופה וקידושין. בביקוריי בירושלים נהגתי לעלות תמיד למעונו בקריית מטרסדורף ושאבתי מלא חופניים של התעלות והערצה לאדם כה גדול ומיוחד אשר זכה לו דורינו.

הרב שיינברג מאז ומתמיד נהג לעבור לפני התיבה בכל תפילות ימות החול, ואף במרבית תפילות השבת והימים נוראים.
למי שזכה לשומעו לפני התיבה יהיה זכור לעד את הבכי האמיתי ב"האל הגדול הגיבור" מלך ממית ומחיה" וכו'.
בתקופת הימים נוראים נהגתי להשמיע לרב זצ"ל נעימות על "מכלכל חיים בחסד" והרב לא וחזר שוב ושוב על הנוסח והנעימה ששמע בבית אבא.

בשנים האחרונות מידי תקופה הבאתי אל הקודש פנימה לביתו: חזנים ידועים שהשמיעו יצירות ונעימות אהובות על הראש ישיבה זצ"ל.

לתלמידיו זכור היטב את כה אמר ה' זכרתי לך חסד נעורייך (חיים בנט) אשר לא היה מאורע שלא הושמע שיר זה כשהרב היה נוכח בו, כאשר עיני הרב זולגות דמעות.......
במיוחד היה אהוב על הרב זצ"ל "קלי קלי למה עזבתני" בגירסתו המיוחדת של יוסל'ה רוזנבלט ז"ל (הטמון מטרים ספורים ממקום מנוחת הרב) עליו העיד הרב כי יוסל'ה היה "חזן ירא שמים וצדיק".

שקעה חמה שקעה נפשי, בתהום רעיונות רב כים - אם לזאת קראת חיים, אמור לי מה זה מת?!
('השיר' של הרב ביום הולדתו בכ"ו אלול).

קשה עד מאוד לכתוב על הרב בלשון עבר - - -
יהי רצון שיהיה מליץ יושר על כל עם ישראל
ת.נ.צ.ב.ה

יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 17:42 לינק ישיר 

יהודה תודה
רק כעת ראיתי הודעה זו ואני יכול להעיד כי רבות פעלת למען הראש ישיבה זצ"ל בתחום החזני.

ולוואי ויהא מליץ יושר עלינו.

נ.ב. אולי תעלה איזה וידאו מאחד הפעמים?
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 10:37 לינק ישיר 

הגרח"פ שיינברג זצ"ל והחזן :  http://www.youtube.com/watch?v=231ne-qpl_A

ולהלן דיווח עם החזן חיים אדלר :

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2602062&forum_id=14617

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 23/03/2012 10:41:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 06:17 לינק ישיר 

בהחלט מרגש. תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 23:59 לינק ישיר 

yeoda כתב:
בשנים האחרונות מידי תקופה הבאתי אל הקודש פנימה לביתו: חזנים ידועים שהשמיעו יצירות ונעימות אהובות על הראש ישיבה זצ"ל.

בס"ד

החזנים שהגיעו לשיר בבית ראש-הישיבה זצוק"ל, לא רק שהגיעו בהתנדבות מלאה, אלא אף תרמו בעין יפה לישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 16:47 לינק ישיר 

יהודה
ידוע לי שגם אתה זכית לשיר לפניו בחדרו , וראיתי את האור בעיניו כשברך אותך ובנפרד את אשתך בחתונתכם.
זכית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 01:55 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 00:25 לינק ישיר 

אמן! תודה רבה יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הגרח"פ שיינברג זצ"ל ועולם החזנות והזמרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext