חשבתי על סדרה חדשה של אשכולות. לירחמיאל יש היצע עצום של שירים - לכל זמן ולכל עת. בפורום הישן ראיתי כמה סיווגי שירים לפי תאריכים - ימים נוראים, למשל - אבל על פסח לא ראיתי. ובכן, באשכול הזה נרכז את כל השירים שקשורים לפסח - וזה לאו דווקא האלבום "שירו לו". (זאת אומרת, לא רק ) קדימה, לשלוף ממעמקי המוח כל מה שקשור!
נשלח ב-24/4/2016 08:50
"ישראל בטח בה'" (שיר של ירחמיאל ועוד סולן. כמדומני ממן השמיים) מתאים להלל
יש עוד שירים. בכלל פסח זה חד של חירות וגאולה מצד אחד עם כיסופים לגאולה שבוא תבוא. בפרט שבהגדה אנו אומרים "לשנה הבאה בירושלים", ובפרט על פי מאמר חז"ל "בניסן נגאלו ובניסן עתידים ליגאל"(פלא שעדיין לא הלחינו על המילים הללו של חז"ל...).
עכ"פ מה שעולה לי בראש כעת זה השירים "יבוא" "עד מתי" "משיח" ו"ירושלים".
נשלח ב-13/4/2013 23:09
זה היום
ישראל בטח בה'
שירה חדשה
ברך עלינו
נשלח ב-12/4/2013 00:49
חברים! למרות שברור מאד שמופע "שירו לו" קשור לפרחי מיאמי, אני חייבת לעצור ולהזכיר שהמקהלה שם זה משהו- משהו!! גיוון אדיר והרמוניה מופלאה!
נשלח ב-8/4/2013 22:54
התכוונתי- על מה התעוררה שאלה? זה הכל! אני לא טורפת! אל תדאגי!
נשלח ב-5/4/2013 02:32
אוי. לא היו כוונות זדון... מתנצלת :(
התכוונתי לשמוע את דעת החברים בדיון מועיל!
נשלח ב-4/4/2013 22:29
אידי! היתי צריכה להתעטף בעור של פיל כדי לא להבין את הרזים העבים האלו...:) מה כל כך רחוק מפסח,אה?
נשלח ב-23/3/2013 22:58
חחח... אילו פרשנויות
מה אתם אומרים, חברים: להישאר בפשט הדברים - או לקבל גם אופציות רחוקות שצריכות פרשנות כדי להבין איך הן קשורות?
נשלח ב-20/3/2013 16:57
אולי זה קשור מצד זה "שאין בן חורין אלא מי שעוסק בתורה" (מקווה שציטטתי נכון...)
נשלח ב-20/3/2013 16:48
מממ... לא ממש הבנתי איך זה קשור לפסח דווקא... :(
נשלח ב-18/3/2013 22:55
והיא שעמדה מתוך שירו לו- (סליחה אידי:) אני מאמין- פסח הוא חג האמונה לא יודעת למה אולי אני פשוט אוהבת יותר מדי את השיר הזה- LIVE A LIFE OF TORAH בביצוע עודד קאריטי- הוא עושה את זה מושלם! מתוך מיאמי אקספירינס 3 - כשיבוא משיח נכון?:)