| נשלח ב-26/3/2012 03:55 |
|
| |
התאמה רוחנית
שאלו כאן כבר את השאלה הזו, אבל אני רוצה להתייחס יותר לעומק..
זוג שנפגש, בפגישה הכל מתאים, בעיקר מפן הרוחני.. כלומר יש תחושה ש'זה זה'.
אבל.. אחד מבני הזוג מאודד רוחני. והשני - מבחינה השקפתית מרגיש התאמה לגמרי, מבחינת המציאות - הוא מרגיש פחות חזק מהפרטנר..
ראוי להמשיך, או בגלל שהיו נפילות, ולב יודע מרת נפשו - להעמיד דברים במקומם, שמא זה יהיה מעין מקח טעות?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 22:22 |
|
| |
תודה עמקו'.. חשבתי על זה הרבה והנה קבלתי תשובה כהלכה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 22:17 |
|
| |
כמו שכתבו לפני, השאיפה היא העיקר ,דע עקא לפעמים השאיפות הנהדרות הם גיבובי דברים חסרי תוכן. חשוב באמת לבדוק האם השאיפות אמיתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 22:10 |
|
| |
בקשר למצב הרוחני, נראה לי שהשאלה היא פחות מה הם כעת, ויותר מה השאיפה של כל אחד מהם, אם השאיפות שוות, אם הם רוצים להגיע לאותה מטרה משותפת מבחינה רוחנית, פחות משנה האם עכשיו אחד הצדדים פחות "רוחני" מהשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 11:56 |
|
| |
אין דבר כזה מבחינתי "אובר" ממשהו טוב... אם הוא מרגיש שאת פחות ממנו אז שהוא יעשה את החושבים וההחלטות אם הוא מתאים לך מכל הבחינות והדבר היחיד שאת חושבת עליו זה האובר הרוחני זכית :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 11:41 |
|
| |
אני לא הולכת לוותר בגלל אובר רוחניות [הקטע שתמיד אמרו לי שאני האובר.. :)] אבל אני מפחדת שאני לא ראויה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:56 |
|
| |
מסכימה איתך, הבנתי את דעתך. שוב, תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:51 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | אני לא מדברת על חטאים שמקורם בעיה בהשקפה.. שכן אז באמת לא היה כיוון להתאמה, אלא קח דוגמא -
סרטים. מתוך שעמום וכיוצא ולא מתוך התעניינות בכך. ההשקפה היא נגד וגם זה לא חלק מהאדם, אבל הבן זוג בכלל לא יודע מה זה.. |
|
שוב, השאלה איפה את עומדת.. ומה את באמת רוצה בחיים העתידיים שלך.. אם באמת את לא רוצה לראות סרטים, מבחינתך זה מנוי וגמור בכל מחיר, ובפרט שכל מה שאת רואה זה מתוך שעמום ולא מתוך היתר או התמכרות.. אז מה בעצם הבעיה?! ותאמיני לי.. אם הקב"ה ירצה שהוא יגלה את זה ושזה יגרום שזה לא יצליח, אז זה לא יצליח! ואם לא אז סימן ש...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:45 |
|
| |
| roeiuzan כתב: |  | ואם הפרטנר יגלה זאת לבסוף לבד, ויבין שהסתרת ממנו דברים כאלו? מה אז עמקויות? |
|
אם הפרטנר יגלה את זה לבד (נניח מבירורים וכו') זה החלטה שלו, אם זה מתאים לו רמה כזאת או שלא, זה החלטה שלו האם להבין את השני למה הוא לא סיפר או שלא.. ואגב, אם הוא לא מבין את השני למה הוא לא סיפר, אז אני אישית לא הייתי רוצה אותו.. אבל עדיין זו לא סיבה לספר ולשתף בהכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:31 |
|
| |
אני לא מדברת על חטאים שמקורם בעיה בהשקפה.. שכן אז באמת לא היה כיוון להתאמה, אלא קח דוגמא -
סרטים. מתוך שעמום וכיוצא ולא מתוך התעניינות בכך. ההשקפה היא נגד וגם זה לא חלק מהאדם, אבל הבן זוג בכלל לא יודע מה זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:29 |
|
| |
ואם הפרטנר יגלה זאת לבסוף לבד, ויבין שהסתרת ממנו דברים כאלו? מה אז עמקויות?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:26 |
|
| |
תודה עמקויות.!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 10:17 |
|
| |
"אשרי כסוי פשע נשוי חטאה".. לומדים מכך חז"ל: שאסור לו לאדם לספר את חטאיו לכל אדם באשר הוא! כך, שעוד בלי קשר לסוגיית השידוכים אל לך לספר שום דבר ממה שנפלת, נכשלת וכו'..
לעצם עניין השידוכים, ברגע שהשאיפות מתאימות.. ובנפשך את מרגישה שאת כן ברמה הזאת.. אז אין שום סיבה שזה לא ילך, שזה יפריע למהלכו התקין של חיי הנישואין, מה גם שזה היסטוריה, אז למה לנבור בנפילות שקרו? שהיו? העבר אין, העתיד עדיין והווה כהרף עין...!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 09:58 |
|
| |
לספר על הנפילות.
|
|
|
|