| נשלח ב-26/3/2012 15:26 |
|
| |
שבת 'נעימות ייתנו' בהרצליה- רשמים
השבת (ז"א: בשבת שהיתה)- התארחנו, חברי מקהלת 'נעימות ייתנו' בהרצליה, וזו היתה 'שבת מקהלה' שבה ה'כוכבים' האמיתיים היו סולני המקהלה. המנצח היה כמובן מנצח המקהלה מימים ימימה- ה"ה יותם סגל נ"י, וכל חברי המקהלה זכו להשמיע קטעי סולו שונים, מי יותר ומי פחות.
לקבלת שבת ניגש החזן שלמה סלצקי, לערבית- החזן בנימין משה, לשחרית עד תפילת העמידה- החזן יוסל'ה קלצקין, לחזרת הש"ץ והלל- החזן יואל גפני ולמוסף- עבדכם הנאמן.
חברי הפורום שנכחו בשבת זו מוזמנים להעלות את רשמיהם באשכול זה, כמובן- ברוח טובה. גם ביקורות, אך כמובן- שתהיינה בונות ולא מהרסות. (עליי אין אני מבקש שיכתבו שום דבר שבח. ואם יש למישהו מהנוכחים איזושהי ביקורת- הוא מוזמן להעלותה, ובלבד שתהיה לפי הפרמטרים שהזכרתי).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 14:21 |
|
| |
אכן היתה שבת מוצלחת, מאוד נהניתי מחבריי - החזנים. כל אחד הביא ממנחתו לד', וזה עשה ריח ניחוח משובח. (הראל - היית מצויין.)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 13:25 |
|
| |
'לאקוני' מצידי- כיוון שאני די 'נוגע בדבר'...
והחזן סלצקי- זה נכון, הוא באמת לא שר עם המקהלה בעבר, אך כולי תקווה שיצטרף למקהלה כחזן מן המניין, אין לי שום ספק שזה יעלה את קרנו וייתן לו פרסום כפי שלא זכה לו בעבר. (מניש- אילו הוא היה בא בתור 'חזן אורח'- קרוב לוודאי ששמו היה מתנוסס באותיות גדולות ע"ג המודעה. זה לא קרה, וכנראה שעוד חזון למועד, וד"ל). גם החזן גפני- זו לו רק השבת השניה עם המקהלה, אך אני מאוד מקווה שימשיך לשיר עימה ולהיות אחד מסולניה הקבועים.
אני מוכרח לציין פה את החזן יוסל'ה קלצקין, שמתקדם מאוד במסגרת המקהלה ושר עוד ועוד יצירות חזנות כבקי ורגיל. ללא ספק- אנחנו כבר מזהים את 'הקול שלו' בפרשנות היצירות ובדרך ביטוין. יישר כח לו ובהצלחה רבה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 08:56 |
|
| |
שבתות כאלו הינן מבורכות. יש בה הבאת החזנות היפה והאותנטית, ועם מקהלה כמו נעימות ייתנו ומנצחה המיוחד, אין לי ספק שהציבור נהנה מאד. מקווה שאכן יעלו רשמים והתרשמויות, ולא יסתפקו בדיווח הלקוני משהו של חא"ש.
ורק הערה- החזן שלמה סלצקי עד כמה שידוע לי היה בתור חזן אורח ולא כסולן מקהלה. תקנו אותי אם אני טועה.
|
|
|
|