בית פורומים עצור כאן חושבים

דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2012 14:59 לינק ישיר 
דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול

א. מהי לוגיקה?
לוגיקה ע"פ ויקיפדיה (ימח שמה):

לוגיקה (מיווניתλογική) היא תורה העוסקת בהבחנה בין הסקה נכונה להסקה לא נכונה, ומציעה כללים שבעזרתם ניתן להסיק מסקנות ולבסס טענות בהסתמך על טענות קודמות. התרגום העברי הוא "תורת ההיגיון" (שם מקובל נוסף הוא שכל הישר). מוצאו של המונח מהמילה היוונית לוגוס (λόγος), שלה פירושים שונים כגון "מילה", "מחשבה" או "טיעון", ותרגומה הלטיני הוא "רציו". הלוגוס הוא המבדיל בין האדם ליצורים אחרים בהיותו מדבר, חושב ורציונלי. על כן יש צורך בתורה מיוחדת - לוגיקה - המלמדת אותנו את צורת הדיבור והחשיבה התקפה. מכאן שהלוגיקה היא הבסיס שעליו מושתתת כל חשיבה מדעית והמלכה השולטת בעזרת חוקיה על מחשבה זו. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 06:31 לינק ישיר 

מקס
כאמור, מסכים אני לכל דבריך, אך איני רואה צורך להכניס אותם לכל נושא. למעשה הלוואי שיעשו כהצעותיך, אבל זה לא קשור לשאלת הנבואה. 
די הוא הנבואה שדון עליה כקטגוריה עצמית, ללא קשר לכל הענינים שאתה מעלה.
התשובה היסודית לשאלה מ1+1 הוא שהנבואה יש לה סייגים שהיא צריכה להתאים א"ע אליה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 17:42 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
אבל אין בכל זה בכדי לשלול את עניו הנבואה כפשוטו

מהי ואיך משיגים אותה, בעברית פשוטה, (המקורות ידוע לי)

זה לא רק 1+1=2, את זה רק אני אומר בכדי שנהקל את העניין,

יסוד הטענה שלי שבסוף כל סוף הנביא חייב להסכים עם הנבואה מתוך שכלו מוסריותו וכדומה,
הוא לא אקבל נבואה שלא נראה לו, על דרך ארבעה דברים עשה והסכימה דעתו לדעת המקום. או על דרך נצחוני בני וכדומה,

אותו דבר לגבי העתיד, נבואה לעתיד היא לא ראיה של מציאות מוכרחת שזה כל אחד יכול לדעת, ראיה לעתיד של נביא לעולם היא על תנאי. מהסיבה הפשוטה כי זה תפקידו להטיף מוסר ולומר מה תהיה אם כך וכך נעשה, והמקבלים מבינים שזה באמת כך רק פשוט לא איכפת להם ולכן הם רשעים,
מי שלא מקבל את דברי הנוביא הוא לא אונס שאפשר לטעון תשמע אני לא מאמין בנביא במילא אני אנוס,
לא ולא ראית הנביא לעתיד עם הסבר רציונאלי שכלי היא בהכרח ברורה לכל שומע ולכן כל מי שלא שומע לדבריו פשוט רשע שיודע מה התוצאות ופשוט לא איכפת לו,

היום זה החכמים במקום נביאים שזה בעצם אותו דבר,כל חכם בתחומו הוא בעצם נביא,
רק לא כל חכם מעניין אותו מוסר והטפת מוסר, נביא כן בדרך כלל מעניין אותו ולכן מטיף מוסר, 

ולכן שטות היא לאשים אותי שאני לא מאמין בנבואה ושאני רפורמי או צריך פסיכיאטר,
אני מאמין בכל הנביאים וטוען שאפשרי שתפקיד הנבואה תחזור ולדעתי חייב שתחזור,
אני חושב שכל גודל הדור שכובש את נבואתו הוא חיים מיתה, וכל גדול הדור יודע למשל שאסור לתת דירות לילדים,
וכן שכל יראי השם חייב לבוא לארץ ישראל ולגור בה, וכולם יודעים זאת, צריך שהגודל הדור שיוכיח יום ולילה על כך,
הרב שך רמז לזה הרבה ואמר מי מבטיח לנו שביבשת אמריקה לא תהיה שואה,
כל גדולי הדור יודעים שצריך לבטל את הסידורים (נוסח) ולעשות סידור אחיד לכל האומה,
כל גדול הדור יודע שלא תתגודדו היא מיסודות האומה,
כל גדול הדור יודע שלקיחת כסף מהזולת בשם האלוקים היא נבואת שקר וגזל,
וכן על זו הדרך, 

במקום זה מה קיבלנו ? בעלי זרוע = העסקנים בורים ועםארצים שהם בעצם משחקים עם הגדולים ועושים מה שהראש הריק מוח שלהם רוצה,
כך זה מאז חז"ל ועד ימינו אנו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 29/05/2012 17:44:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 09:53 לינק ישיר 

מקס

דבריך בעקרון צודקים, אבל אתה הולך עם אותו נקודה ומנסה להחיל אותו על כל מקום גם כשאינו הולם. ובקיצור- הולך איתם כמה צעדים יותר מהנובע מהם.  נכון שגם אילו נביא יגיד בפירוש ש1 ועוד 1 =5 לא נשמע לו, אבל זה בגלל כי כמו לכל דבר ישנם שיקולי ראיות. ולגבי יסודות התבוניים הם מכריעים את המתקבל בנבואה. אבל לא נובע מכאן בכלל שאין שום ערך להתחשב עם תופעות נבואיות כפשוטם עד כמה שניתן לאמתם וכו'. כמובן שמהסיפורים והחלומות שלך קשה להוכיח כלום לענין היסודי. אולי אתה צודק שההנהגה העיקרית שלנו צריכה להיות על יסודות תבוניים, אבל אין בכל זה בכדי לשלול את עניו הנבואה כפשוטו. ואת הלכות הנביא שקר וביטול הנבואה ע"י חז"ל גם זה הקצנת בכמה סדרי גודל. אם כי יסודות הדברים נכונים. חבל שאתה דוחף את הטעה הכללית הנכונה שלך לתוך כל מיני הקשרים לא רלוונטיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 23:49 לינק ישיר 

צדיק אני לא יודע מה עדיף לי להיות רפורמי או עדיף שאני הלך לפסיכיאטר,
בתכלס אתה מבין שזה לא משנה כלום, חבל לנו להתווכח מה הרמב"ם חשב הוא לא חיי איתנו היום,
אבל ברור לו היה כמו לחכמינו בכל הדורות שהבינה לפני התורה, ולכן אם כל הכבוד שאתה רוצה להכניס לפה לרמב"ם שהאמין שכל מה שנאמר במעמד הר סיני אמת אפי' אם היה אומר שקר ?! את זה לא תצליח לעשות !!

הרמב"ם מסכים איתי שלו אמר משהו לא נכון (כמו שיש שני מאורות ואין רק מאור אחת השמש) לא היינו מקבלים זאת,
בסוף כל סוף הרמב"ם מסכים איתי שההתגלות לא שווה כלום אולי לילדים לעובדי אלילים וכדומה,
כי הכל תלוי בנו, אנו נבחון את דבריו של האלוקים האם הם אמת או שקר, אז האלוקים מוכרח לומר את מה שאנו נבין במילא,
ומה שלא נבין הוא לא יאמר,

עכשיו לעצם העניין, אני לא מרמז כלום אני ממש מדבר גלויות (לדעתי היום כל הרמיזות לא רלוונטיים זה רק מזיק עובדה שרוב האומה לא איתנו כלומר רובם לא מאמינים לא בתורה ולא באלוקים)
אני לא משחק איתך משחקים אני פשוט אומר מה שיש לי להגיד בגלוי,
במילא לא הצלחתי להבין על מה אתה רומז,

לעצם התופעה שנקרא "הרמב"ם"
אם אתה מחפש את האולהים אחרים אצל הרמב"ם אז אנא פשוט תשכח,
הוא היה כופר מוחלט,
עצם רצונו לשלול את הגשם בא מסיבה אחת, כדי שלעולם לא נמצא אותו, ולמה ? כי הרמב"ם פיחד אולי תמצא פעם האלהים אחרים ואז האדם יקבל ממנו דברים שקריים רק כי האלהים אמר,
ולכן עשה הכל שזה לא יקרה.
לא לחינם אמר ששכלו של אדם זהו כבודו של האלוקים,
לא לחינם חז"ל אומרו (בשם האלוקים כביכול ) "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו" והבן זאת לעומק,
לו חז"ל או כל נביא אחר היה מאמין באלהים אחרים (כן כן האלהים האחד אבל בכל זאת אלוהים אחרים)
הם בוודאי לא היו חולקים על הטקסט של התורה. והיו מתנהגים כמו הצדוקים שקידשו את הטקסט כאלילות גמורה,
אותו דבר אנו קידשנו את הקדמונים כאלוהים אחרים, ולכן הספורנו נזעק על כך,
אמר היעב"ץ חבל שלא תגנוב זה לא מנהג. כי מנהגים אנו שומרים בכל תוקף,
אנו יש לנו עסק עם עםארצים גמורים שרק מנהגים מוקדשים, והלא תגנוב של האלוקים בעצמו בקושי שומעים ומבינים,
תראה כמה אני צריך לשכנע אותך בכך ?
נראה כביכול שלו לא שמענו לא תגנוב במעמד הר סיני היינו גונבים, נראה כביכול שהסמכות העליונה שלך היא מעמד הר סיני, ולא התוכן.
הרמב"ם וכן חז"ל לא חשבו כך, להפך נלחמו בחרב ובחנית נגד הדעה המטורפת הזו,
אצלהם היית ברור שהבינה השכל החכמה היא היא הסמכות העליונה, ואם האלוקים מפריע לך לקבל זאת ?! עדיך שתוותר עליו העיקר לשמור על התורה "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"

אתה צריך להבין שאת האלוקים לא מצאנו. והוא כנראה לא רוצה שנמצא אותו,
הרמב"ם חשב שהיונים אריסטו אמר את המילה האחרונה,
מה לעשות שהמציאות היא שדווקא הפוכה לגמרי. השונא הפילוסופי של הרמב"ם שהוא אפיקורוס דווקא צדק. שאין דטרמיניזם מוחלט. ויש אקראיות ביקום ולכן יש לנו בחירה ורצון חופשי. ולכן באמת אי אפשר לחזות את העתיד כי העתיד תלויה בבחירה ובחופש של כל פרט ביקום,
היום החשיבה היא שהאלוקים כן משחק בקוביה. וכמה נפלאה ומתוק הוא האלוקים שנתן לנו באמת להיות כאלוקים, כלומר צלם אלוקים,
לא הכל קבוע מראש. אנו קובעים הכל לטוב ולרע ולדורי דורות, ולכן חשוב היה לחז"ל לומר בשם האלוקים "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"

מצד שני חז"ל גם אמרו תורה לא בשמים היא, לומר לנו לא רק תוותרו על האלוקים גם התורה היא לא בשמים, אנו החכמים בכל דור ודור כותבים את התורה,
אמר החידושי הרי"ם למה אנו לומדים מגילת רות דווקא בחג מתן התורה\שבועות ?! לומר לנו שהחכמים מחדשים את התורה בכל דור כפי הבנתם, כתוב לא יבוא מואבי ואמרו כן יבוא מואבית (הדיקדוק מואבית מול מואבי היא רק לטיפשים max )

וכאן קבור הנקודה, אם הלימוד\הדרש נכון אז מה החידושי הרי"ם מבלבל אותנו במוח ?
לא התחדש כלום היה מותר מאז משה רבינו מואבית,
רק אם הדיוק היית לטיפשים ותו לא, אז מובן מה החידושי הרי"ם רוצה לומר,

לגבי הרפורמים:
ובכן לדעתי אנו אשמים בכך. לו חכמי הדורות היו מבינים לעומק. (או לפחות ההמון היה באמת מקבל את דבריהם ולא נאשים את חכמי הדור בכך) את כל זה לא היית רפורמים ולא היית התבוללות בכל דור דור ולא היית חילוניות,
ברור לנו שהכתות בזמן חז"ל (בית שני) גרמו לנצרות, ושניהם גרמו לאיסלם,
יוצא שכל הטירוף שיש העולם הם תוצאה ישירה של העבדות האליל האחד,
ואנו היהודים סובלים משניהם כבר אלפיים שנה,
ואת זה בדיוק הרמב"ם רצה לשלול,
ולו היה חיי היום היה כותוב בדיוק מה שכתבתי,
אנחנו צריכים להודות על הכפירה, כי הכפירה היא הדרך היחידה להגיע לאלוקים האמיתי,
בלתי אפשרי לכפור לפני שהסכמנו שהיקום אחדותי ויש בינה אחת, (שיש שני אלוהים ח"ו או יותר אז אין כפירה, רק שהאנושות הבינה שיש אחדות היקום ובינה אחדותית אז מתאפשר לכפור לגמרי ח"ו)  ולכן יש שפת המתמטיקה אחת, ולא רחוק שהאנושות תגיע לדבר בשפה אחד עם בינה ואמת אחת, ואז תהיה מה שהנביאים הבינו כבר מזמן "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,,

רק נחשוב אם תמצא תרופה לסרטן בסוף, אז כמה מכות צריך לתת לקדמונים שלא חיפשו ??
כמה מכות צריך לתת לאבותינו שפגעו בגנים שלנו (כל המחלות התורשתיות כמו סכרת ועוד) לדורי דורות מחוסר לימוד ומיחוסר דעת,
אותו דבר לגבי מוסר וצדק אבסולוטי,
אם נגיע באמת ליום המובטח הזה, אז נאשים את הקדמונים ראו לאן הצלחנו להגיע אז למה אתם לא הגעתם לכך והיינו חוסכים את כל הסבל המיותר,

זה התורה שלנו, אנו סובלים את חטאי אבותינו עם אנו ממשיכים בדרכי אבותינו,
כל כך פשוט תוכן דברי שאני ממש לא מבין על מה יש להתווכח יותר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 23:47 לינק ישיר 

בוקר טוב. עוד לא שמעת על דת מקסמן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 22:35 לינק ישיר 

שלום ,

מנתוח היסטוריית התכתבותנו הקצרצר אני למד על סגנון ואופי השיח ביננו.

זה הולך בערך כך, יש נושא\ מושג תורני מסויים שאנו דנים עליו. אתה מעלה שאלות ותמיהות –מהן אני נהנה, אגב.- ומכאן אתה עובר בקפיצה ומעמיד אלטרנטיבה רפורמיסטית–תורה\דת חדשה. תוך שאתה מביא אסמכתאות ממקורות שנראה שאף אתה מודה\מבין שלא הסכימו עם הרעיון שלך.  (ובנוסף 'על הדרך' פותח עוד עשרות נושאים שראוי לדון עליהם)

אשר ע"כ היות ולמצער אין לי ענין בחלק השני, בהמצאות החדשות שלך [את הסיבות לכך ניתן לנחש מתוך ההתכתבות דלעיל] לכן אתעלם ברשותך מחלק זה ואתיחס רק לחלק השאלות אותן העלית.

שאלת אודות דברי הרמב"ם 'קול נברא'. ושאלת שא"כ זה לא נחשב לקולו של ה'. [בניגוד לכתוב בתורה וכל מושג הנבואה]

כונת הרמ', כפי שניתן ללמוד מכמה מקומות במו"נ ובפרט בח"א פס"ה, שהיות שה' הינו טרנסצנדנטי א"א להשיג את ה' =גם בנבואה. ולכן ברא ה' את האפשרות להשיג השגות בו. אמחיש את דברי במשל (מגושם במידת מה) למשל השולחן עליו אני כותב, ניתן היה, ה' היה יכול לברוא עולם בו לא היה ניתן לראות עצמים ובתוכם את השולחן שלי. אך ה' ברא (-בריאה נוספת) את האפשרות לראות את השולחן [א' את אפשרות 'ההראות' של הדבר – מבחינה פיזיקלית החזרת קרני האור. ב' לאדם אפשרות 'לראות']

עכשיו האם מקובל עליך שנכון להתיחס אל הראות כראיית החפץ עצמו? כך ברא ה' 'קול נברא' אך לאחר שנברא הינו מיוחס אל ה' כקול ה'.

סבורני שהרמב"ם היה מספיק עמוק בשביל ש'נחון' אותו בעיון מעמיק לפני שאתה מעמיד אלטרנטיבות ליצניות לדבריו.

על שאלת הדטרמיניזם בנבואה ראה מו"נ ח"ב פרק לב'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 13:56 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

הביטוי "קול נברא" אצל הרמב"ם בא להרחיק את ההגשמה ולהדגיש שזהו אצילות ממנו, וכפי שביאר שחלק א פרק סה'.

בתכלס זה לא השם רק קול נברא, (שיהיה מיוחד ופעם יחידי שזה סתם לא מובן הרי הרמב"ם האמין ביקום דטרמיניסטי כמו קהלת וחלק מחז"ל שכל ניסי התורה נבראו בבין השמשות,)
עכשיו אני שואל אותך
1,האם קול הנברא הזה היה אומר תרצח במקום לא תרצח ? היה אומר לא לכבד הורים ולשקר עדות שקר,(אגב עדות שקר: משמע שהיית להם כבר תורה הרי היו בתי דין ואין בתי דין בלי תורה\חוקה, הרי אין טעם לדבר על עדות שקר בלי שתהיה מושג כזה לקבל עדות)  
2, האם הקול הזה יכול היה להיות קול אדם ? (יתרו אולי ?!)  (האבן עזרא מסביר שהמלאך חייב גוף אדם בכדי לדבר, ולכן יש ביטול החושים של האדם בנבואה, המלאך חייב מוח זיכרון פה ושפה ודיבור וכמובן קול) אז נגיד שהאלוקים ברא אדם חדש (שיצטרך ללמוד שפה וכו' וכו') או נסתפק שהשתמש עם אדם קיים כמו יתרו ?
הרי במילא אם לא היה אומר מה שהאלוקים רוצה שיאמר אז לא היינו מקבלים את דבריו,
רק כי אמר בדיוק מה שהאלוקים אמר אז קיבלנו את דבריו,
לדוגמא נתתי לך את שני החוויות שלי לעיל,
אנחנו נקבל תובנה כתובנה שקיבלנו מאלוקים אפי' שאנו מודעים שזה רק דימיון פרוע, אבל התוכן היא אלוקית, כלומר שימוש המכוניות גובה מאיתנו בכל שנה את מכסת ההרוגים במיליונים, ולכן אנו רוצחים קרובים למיזיד,
ואת התוכן ההצלחה שלי בעסק נראה בעצמינו שזה לא התגשם כלל,
ושוב שני החוויות הם דימיון פרוע,

הרלוונטיות של מעמד הר סיני בתוקף לנצח, עובדה שכל הגויים מאז מקבלים את התוכן בלי שום פיקפוק,
זה רק ביזיון לתבונה האנושית שהאלוקים היה צריך להטריח לרדת להר לומר לנו זאת,
ראה את הרמב"ן מסביר למה נענשו דור המבול לפני שקיבלו תורה, התשובה הפשוטה היא שהתוכן נטוע בנו בלי שהאלוקים יאמר לנו, כלומר בעצם אמר\חקק (= הבינה\השכל) בנו מאז האדם התבוני הראשון,
לא לחינם מחשבתית התורה חושבת שכל בני אדם הם אב קדמון אחד, לומר לנו שאין שני או שלושה סוגי בינה,
בכדי שכל אדם יזעק שיש לי אמת אחר ואין אמת אחת,
לא ולא אומרת לנו התורה, כולנו בני אדם קדמון אחד במילא הבינה אחת ומחייבת את כולם,
וזה עומק האלוקים האחד, אבותינו לא למדו פילוספיה לא למדו את אפלטון ואריסטו,
להפך מיצידם לא היית בעיה שהאלוקים גשם, לא עניין אותו היקום האם נברא מאחד או שיתף מלאכים. האם יש שטן שיכול להסיט את האלוקים נגד יראיו כמו איוב או אברהם וכו' 
התורה בהחלט הביא אלוקים גשמי למעמד הר סיני, ואפי' אצילי ישראל ראו את רגליו, ובסוף נהרגו במשכן, (רמז: אומרים חז"ל שהיו מורדים ואמרו מתי ימותו זקנים אלה (= משה ואהרן) ונהניג את האומה) כי גם שם רצו לראות מהם הטריקים בכדי שיוכלו להנהיג את האומה אחרי הזקנים משה ואהרן,
בכל אופן הגשימו את האלוקים. ולא אלוהי אפלטון אריסטו הם רצו, הם לא ממש חיפשו את הידע = כוח כמו השקפת הנאורות,
הם חיפשו את המוסר והצדק היחיד שקיים בבינה, בכדי לדרוש את הצדק והמוסר ושאף אחד לא ייטען שיש כל אחד עם האמת שלו כי נבראנו מאליל אחר,
זה כל תוקף טיעון התורה לגבי הקל האחד,

אלוקי ישראל לא צריך שנעבוד אותו, (לא איכפת לו אם זה יביא צדק ומוסר, ולכן ביקש בסוף את המשכן)
הוא צריך את המוסר הצדק והאמת היחידה שיש,

תוקן על ידי maxmen ב- 28/05/2012 14:00:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 01:41 לינק ישיר 

שלום maxmen' ,
הינך סבור שלא זכיתי להבין את דבריך, אז אין טעם להגיב.

אצטט רק את המו"נ -עליו התכתבנו במס' 5]
מו"נ ח"ב פרק לג'  (תרגום שוורץ אונברסיטת ת"א):
"היוצא מן הכתובים ומדברי החכמים הוא שכּל ישֹראל לא שמעו במעמד הזה אלא קול אחד בלבד פעם אחת והוא הקול אשר ממנו השׂיגו משה וכל ישֹראל: "אנכי" ו"לא יהיה לך"...ואילו את קול ה', כלומר את הקול הנברא, אשר ממנו הובן הדיבור לא שמעו אלא פעם אחת בלבד, ככתוב בתורה, וכפי שהבהירו החכמים במקום אשר העירותי לך עליו, והוא הקול אשר יצאה נשמתן בשומעו, והושׂגו בו שתי הדברות הראשונות.
ודע שגם בקול הזה אין דרגתם שווה לדרגת משה רבנו...

הביטוי "קול נברא" אצל הרמב"ם בא להרחיק את ההגשמה ולהדגיש שזהו אצילות ממנו, וכפי שביאר שחלק א פרק סה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2012 16:39 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

maxmen'

השבתי לתגובתך, המספור לפי הפסקאות שחלקת.

1.      אין קשר בין השאלה לתשובתך. נסיון חיים זה דבר נחמד. השאלה האם קריאת חדשות זה לקרוא דברי נבואה?

חדשות אמת מה היה אתמול לא שייך לקרוא נבואה, נבואה היא הטפה אמיתית ומוסרית, בוודאי שהנביא יספר את העבר שנדע ונלמד,
נבואה מיועדת להזהיר את ההמון ואת השילטון שמשעבדת את ההמון, כראיה לתוכן טענתו הוא יביא את העבר ואת העתיד על תנאי,

2.      שוב כנ"ל. אכן לימודי חובה קדמו את האנושות, אבל אין לזה קשר לנושא.

אלישע בן אבויה שאל שאלה רצינית מהפסוק 'למען יאריכו ימיך -ימיך שלך,

זה הפרשנות שלו ולא של התורה, התורה דיברה בלשון יחיד כי האומה היא אחד, וזה המושג ערבות, כל יהודי ערב לכל האומה, אף אחד מבני ישראל במעמד הר סיני חשב לרגע שאם יכבד את אביו לא יפול במלחמה או בכל סכנה אחרת, טיפש היה אלישע ששאל בכלל שאלה שכזו,
רק אפשר ללמד עליו זכות שהוא נולד בתקפוה שהפכו את האלוקים לאלוהים אחרים לאליל,

האבסורד היא שאת השואה נצדיק כי האלוקים מעניש את כולם בגלל הערבות, ואת השכר אנו נרצה שתהיה פרטי אישי ומידי ??? ואם נפרש שזה ליום שכולו ארוך ? אז למה את העונש ואת השואה הוא לא נתן ליום שכולו ארוך ? למה עונשים כן עכשיו ויש ערבות ודווקא הרשע ניצל אישית, ובשכר זה אישי אבל בעולם דימיוני אחרי המוות או ביום ארוך שתהיה הי פעם, זו ליצנות לשמה ומתאים רק לגננת,

תיאוריות פילוסופיות של זמנם ולפי זה לפרש את התורה נשמע לך היגיוני ? ואתה עוד מאשים אותי בכך ? האם ראית או מישהו בימי משה ראה שמי שמכבד את אביו או מקיים שלוח הקן מאריך ימים ? האם בני ישראל היו טיפשים ח"ו, ברור הרי מה הכוונה הפשוטה,

.

האם אתה אכן סבור בתמימותך כי ה'הבנה' והפרשנות הזו שלך מסמלת את הקידמה האנושית?.

"ברור היום ... ובזכות כיבוד הורים וזקנים התפתח הרפואה והאריכות ימים" האומנם?!? מנין לך הנחה זו? אולי בגלל הדאגה של החוקרים לעתידם הם לעת זקנותם נתפתחה הרפואה, אולי בקשת התהילה?איך "ברור" לך? –האם לא שמעת על חוקרי רפואה שעשו ניסויים בבנ"א ע"מ שיוכלו להתקדם ולהקדים את חבריהם. מה דעתך על ד"ר מנגלה ימ"ש שרצה לקדם את הרפואה הגנטית?.

ובכלל הקשר הסיבתי, -כבוד לאב =חמלה על זקנים=התקדמות המחקר הרפואי – מעורר גיחוך.

מה זה משנה מה חשבו החוקרים ? אם אני עושה חסד למישהו בשביל כבוד ההוא לא ניצל מהחסד שלי ?? זה חוקי האלוקים וזהם התוצאות,
ידוע המחלוקת האם להודות לרומאים על הגשרים וכו'
בוודאי שהאנושות לא עושה לשמה לא תהיה תוצאות אלוקיות כל כך טובות, ראה אשכול זה מה בין לשמה ללא לשמה ?? (לא תרצח בלי אלוקים)

בכל זאת אתה חושד בכל האנושות כרשעים, אבל אתה לא מבין שאילולי המשתעגים אין קיום לעולם, פירוש המילה משתעגים זה בדיוק אלה שעובדים לשמה, מי המשורר עד הרופא,
הם משתעגים כי עמלים לזולת בטירוף במקום לאנוכיות שלהם,

אגב: אומר האבן עזרא, האדם לא יודע מחשבות אדם (וזה עומק מליצת חז"ל שהאלוקים לא מדבר לשון הרע) אז אייך האדם אומר פרשנות על הזולת ? אומר מייעץ האבן עזרא לטיפש לא לבקר את הזולת כי בעצם הוא מגלה את מחשבותיו הוא כלומר את המידות שלו בעצמו הוא מדביק על הזולת,

ולכן לא טוב לפרשן אחרים, כי בסוף כל סוף לא אמרת כולם עליהם רק על עצמך,

3.      מתגובתך אני לומד שאתה מבין את העמדה המקובלת על נבואה כאילו הנביא הינו 'חמור נושא ספרים' מקבל מידע סודי ומעבירו הלאה ... הייתי מציע שתלמד קצת על הנושא לפני שתמציא היפותזות משונות. בפרט כשהמדובר על נושא רציני שהינו גם אחד מעיקרי הדת.

אתה בכלל לא עיינת באשכול שלי מהי נבואה, ממתי אמרתי שנביא הוא חמור נושא ספרים להפוך חמור נושא ספרים הוא עובד אלוהים אחרים, כפי שטוען הספורנו,

ספורנו דברים פרק כח

שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.

מצחיק שאתה שולח אותי ללמוד ולהיות חומר נושא ספרים ועובד אלהים אחרים,

ובהמשך "משה רצה שכל התורה תהיה תורה אישית, שלא צריך סמכות של מנהיג" שוב תאוריה על "תורה אישית" חסרת בסיס. אך הבה נבחן מעט את התזה החשה "תורה אישית" למה כונת "אישית" האם כל אחד ימציא לעצמו מצוות חדשות או רק יבין את התורה של משה באופן אישי? הם כונתך לחידוש "מצוות אישיות" אז לא מובן איך משה (-הפלורוליסט, הלא גער ביהושוע כותב בתורה בשם ה' ' לא תוסיף'?? אם כונתך "הבנה אישית" אז אתה סותר את דבריך. הלא כתבת שאין שום יתרון לנביא ע"פ האחר. א"כ הלא כל העם שמע ממשה את התורה, ומה הייתרון ב"תורה אישית"?!

תורה אישי מול תורה חברתי שילטוני, צדק מוחלט אפשרי אך ורק שכולם צדיקים ונביאים, בצדק שילטוני לעולם יש מישהו שמפסיד, ראינו מה יצא משלמה המלך עם המיסים שלו,

התורה רוצה שתשלם 10% לעובדי החברה = הכהנים, ישר לכיסם ולא למלכות כי מלכות בסוף תהיה משחתת, זה הכוונה תורה אישי, לא החברה והשלטון הם סוציאלי רק כל אחד אישי יהיה סוציאלי לחברו ולאחיו

מה קשור לא תוסיף לכאן, אגב: מה עשו חז"ל עם הלא תוסיף ? וכאן תבין שהלא תוסיף פירושו נגד הבינה ונגד האלוקים על תוסיף, התורה מספרת לנו מה קורה שמוסיפים, אדם הוסיף לחוה ציווי לא לנגוע בעץ ולכן נכשלה,

אסור לשקר כלפי האלוקים, כי בסוף ההמון יראה שזה לא נכון כמו חוה שנגע בעץ ואז יקצצו בנטיעות, ולכן באותו נשימה שהאלוקים אמר אונכי גם אמר לא תשא כלומר ידע שברגע שהוא מתגלה ולמוחרת לא יתגלה אז יש סכנה שנדבר בשמו, ולכן מיד אמר לא תשא את שמי לשווא,

בראשית רבה (תיאודור-אלבק) פרשת בראשית פרשה יט

אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל ו), תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות,

זועק ר' חייא על תעשה גדר חכמים כעיקר, למשל לנגן בכלי זמר בשבת, כי אז יראה שהוא מנגן ולא מת, למחר פשוט לא יאמין בתורה ולא באלוקים, מצב האומה ש90% לא איתנו מוכיח לך את זעקת ר' חייא וזעק משה לא להוסיף,
כל הדיבורים כאילו יש משהו סודי בתורה היא פשוט אבל אבלים ואלהים אחרים, הרוצה לשקר מרחיק עדיו,

"לא פלא שאנו כבר מעל 2500 שנה בגלות" כאן כבר יש גילוי משיחי משהו. מי אמור להיות המשיח שיוציא מהגלות אם השכל הוא אלוהים? ומה תיהיה מהות היציאה מגלות, אולי לימודים אקדמאים בחינם?

אין שום גלוי משיחי יש כאן תורת משה כפשוטו, תרצה לחכות למשיח אז נמשיך להיות בגלות עוד אלפיים שנה, אמונה במשיח מיסטי שיוציא אותנו מצורותינו היא עבדות אלילים ותו לא, ולכן אנו מקבלים את כל קללות התורה כפשוטו בכל דור דור,
בכל דור ודור אנו מאבדים את צאצאינו לטובת ההתבוללות והאשמד, וקויים בנו

דברים פרק כח

בָּנֶיךָ וּבְנתֶיךָ נְתֻנִים לְעַם אַחֵר וְעֵינֶיךָ ראוֹת וְכָלוֹת אֲלֵיהֶם כָּל הַיּוֹם וְאֵין לְאֵל יָדֶךָ:
(לג) פְּרִי אַדְמָתְךָ וְכָל יְגִיעֲךָ יֹאכַל עַם אֲשֶׁר לֹא יָדָעְתָּ וְהָיִיתָ רַק עָשׁוּק וְרָצוּץ כָּל הַיָּמִים:
(לד) וְהָיִיתָ מְשֻׁגָּע מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה:

5.      המו"נ אינו אומר שהיה רק קול נברא. אדרבה ככל שזכורני אינו מטעה, הוא אומר שמעמד הר סיני היה נבואי ובנוסף היה גם קול נברא.

אז זכרונך מתעה בך,

בהמשך "לא יכול להיות שהאלוקים עשה מעשה התגלות בכדי שנאמין בו, ובסוף לא מאמינים בו, הרי הוא לא עושה דברים שהוא יודע שבמילא לא תצליח"  ע"ז נאמר לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכי דרככם' מנין לך הבטחון מה הם דרכי ההשגחה?! ובפרט כאשר שוברו בצדו, אלוקים כותב בתורה שהוא נותן בחירה חופשית.

מה זה קשור לבחירה חופשית ? אם בכל דור יתגלה אז אין בחירה חופשית ? להפך שיתגלה ואז הוא יהיה צודק בכל דור על העונשים כביכול,

כל אלא שחיפשו את מקורות הסמכות ביהדות במעמד הר סיני. עשו טעות טרגית ביותר, כי אם התגלות למה לא כל דור ? לא הבנתי מה הטעות? מה הסמכות לדידך? מדוע לא ניתן לשנות את התורה?  האם כונתך שנסמוך על אלוהי_השכל? מה תשיב לאהרון ברק ש"מבין" משפטים אחרת מהתורה, במה ה"נבואה" של אהרון ברק נחותה? האם שכלו של מר ברק אינה אלוהים?

דומני שאין טעם שאמשיך לדשדש בדבריך, לא סביר בעיני שאתה בעצמך מאמין במה שכתבת.

תבין דבר פשוט מאוד, למה האלוקים נגד ע"ז ?! כי היא שקר וכל הרוצה לשקר מרחיק עדיו,
יסוד היוסדות של התורה היא שהתורה פשוטה שמובנת לכל אדם לא רחוקה היא ולא במשים היא,
אהרן ברק הוכיח כמה הוא טיפש ולא חכם, ובוודאי טיפש לא יכול לטעון שדבריו הם אלוקיים,

עתה עם סיום דברי שמתי לב להודעתך השניה הייתי מציע לך לפנות לפסיכיאטר מומחה – יש להם תרופות מצוינות לנביאים והוזים.

מצד שני לחוסר שכל אין פיתרון, ואת זה אני אומר בהלצה על דבריך כלפי,

בתכלס לא הבנת את דברי כלל אם זו התשובה שלך,
בכל אופן תודה שהתייחסת על דברי כך שאני שוב ושוב לומד וחוזר על הלימוד שלי,
ואני חייב לומר לך שאני כבר כאן שלש שנים וכל יום ויום אני משתכנע בצדקות דרכי יותר ויותר,
ולמה ? כי לא הצלחתי לשמוע משהו מקורי נגדי, חוץ כמובן את התשובות הקלסיות שמשום מה אנשים חושבים שלא למדדתי אצל הגננת, ובכן למדדתי אצל הגננת למדדתי את כל ספרי היהדות הרלוונטיים, בדיוק כמוכם,

אבל מה אני אישית קשור לכל התוכן שכתבתי, אתה תצטרך להתמודד עם התוכן, אני בסך הכל ניק ווירטואלי ותו לא,
מסביר האבן עזרא את העשרים (בערך) הבדלים בין עשרת הדברות בשמות פרשת יתרו לבין עשרת הדברים באתחנן, שהתורה הקפידה על התוכן (טעם) ולא על המילים, ולכן לא משנה  באיזה מילים כתב\אמר משה את עשרת הדברים באתחנן,

אתה צריך להבין שלא תוכל לברוח מיזה, לא אני אישי העניין כאן רק התוכן, ותתמודד עם זה כן או לא,

אומרים חז"ל שהבינה לפני התורה, (אגב: גם דרך ארץ)

(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר" 
(אותיות דרבי עקיבא)

חג ביכורים שמח.

תוקן על ידי maxmen ב- 25/05/2012 16:44:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 22:04 לינק ישיר 

maxmen'

השבתי לתגובתך, המספור לפי הפסקאות שחלקת.

1.      אין קשר בין השאלה לתשובתך. נסיון חיים זה דבר נחמד. השאלה האם קריאת חדשות זה לקרוא דברי נבואה?

2.      שוב כנ"ל. אכן לימודי חובה קדמו את האנושות, אבל אין לזה קשר לנושא.

אלישע בן אבויה שאל שאלה רצינית מהפסוק 'למען יאריכו ימיך -ימיך שלך, לא השפעה גלובלית חיובית. אגב, גם חז"ל הבינו כמו 'אחר' רק פי' ליום שכולו ארוך. (הפרשנות שלך לפסוק נראית יותר כנסיון התאמת התורה למציאות המוכרת???).

האם אתה אכן סבור בתמימותך כי ה'הבנה' והפרשנות הזו שלך מסמלת את הקידמה האנושית?.

"ברור היום ... ובזכות כיבוד הורים וזקנים התפתח הרפואה והאריכות ימים" האומנם?!? מנין לך הנחה זו? אולי בגלל הדאגה של החוקרים לעתידם הם לעת זקנותם נתפתחה הרפואה, אולי בקשת התהילה? איך "ברור" לך? –האם לא שמעת על חוקרי רפואה שעשו ניסויים בבנ"א ע"מ שיוכלו להתקדם ולהקדים את חבריהם. מה דעתך על ד"ר מנגלה ימ"ש שרצה לקדם את הרפואה הגנטית?.

ובכלל הקשר הסיבתי, -כבוד לאב =חמלה על זקנים=התקדמות המחקר הרפואי – מעורר גיחוך.

3.      מתגובתך אני לומד שאתה מבין את העמדה המקובלת על נבואה כאילו הנביא הינו 'חמור נושא ספרים' מקבל מידע סודי ומעבירו הלאה ... הייתי מציע שתלמד קצת על הנושא לפני שתמציא היפותזות משונות. בפרט כשהמדובר על נושא רציני שהינו גם אחד מעיקרי הדת.

ובהמשך "משה רצה שכל התורה תהיה תורה אישית, שלא צריך סמכות של מנהיג" שוב תאוריה על "תורה אישית" חסרת בסיס. אך הבה נבחן מעט את התזה החשה "תורה אישית" למה כונת "אישית" האם כל אחד ימציא לעצמו מצוות חדשות או רק יבין את התורה של משה באופן אישי? הם כונתך לחידוש "מצוות אישיות" אז לא מובן איך משה (-הפלורוליסט, הלא גער ביהושוע כותב בתורה בשם ה' ' לא תוסיף'?? אם כונתך "הבנה אישית" אז אתה סותר את דבריך. הלא כתבת שאין שום יתרון לנביא ע"פ האחר. א"כ הלא כל העם שמע ממשה את התורה, ומה הייתרון ב"תורה אישית"?!

4.      ."אני רק אומר שהאלוקים הוא לא מחוץ לנו, הוא פשוט בתוכינו" כאן כבר קפצת לאתיאיזם שפינוזאי השכל=אלוהים [חול]. השאלה האם אתה מודה שיש 'מצוי אחד' שהוא סיבת הכל והוא המנבא מבחוץ?

"לא פלא שאנו כבר מעל 2500 שנה בגלות" כאן כבר יש גילוי משיחי משהו. מי אמור להיות המשיח שיוציא מהגלות אם השכל הוא אלוהים? ומה תיהיה מהות היציאה מגלות, אולי לימודים אקדמאים בחינם?

5.      המו"נ אינו אומר שהיה רק קול נברא. אדרבה ככל שזכורני אינו מטעה, הוא אומר שמעמד הר סיני היה נבואי ובנוסף היה גם קול נברא.

בהמשך "לא יכול להיות שהאלוקים עשה מעשה התגלות בכדי שנאמין בו, ובסוף לא מאמינים בו, הרי הוא לא עושה דברים שהוא יודע שבמילא לא תצליח"  ע"ז נאמר לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכי דרככם' מנין לך הבטחון מה הם דרכי ההשגחה?! ובפרט כאשר שוברו בצדו, אלוקים כותב בתורה שהוא נותן בחירה חופשית.

כל אלא שחיפשו את מקורות הסמכות ביהדות במעמד הר סיני. עשו טעות טרגית ביותר, כי אם התגלות למה לא כל דור ? לא הבנתי מה הטעות? מה הסמכות לדידך? מדוע לא ניתן לשנות את התורה?  האם כונתך שנסמוך על אלוהי_השכל? מה תשיב לאהרון ברק ש"מבין" משפטים אחרת מהתורה, במה ה"נבואה" של אהרון ברק נחותה? האם שכלו של מר ברק אינה אלוהים?

דומני שאין טעם שאמשיך לדשדש בדבריך, לא סביר בעיני שאתה בעצמך מאמין במה שכתבת. 

עתה עם סיום דברי שמתי לב להודעתך השניה הייתי מציע לך לפנות לפסיכיאטר מומחה – יש להם תרופות מצוינות לנביאים והוזים.

חג ביכורים שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 15:57 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

אני אתן לך שני חוויות נבואיות שהיית לי ונשפוט יחד מי מהם נבואה אמיתית,

חוויה 1

ישבנו כבחורי ישיבה בכינרת בטבריה, היינו קבוצה של שני רכבים,
הקבוצה ברכב הראשון רצתה כבר לחזור לישיבה בירושלים,
אני אמרתי להם חבריה עכשיו לפנות בוקר לא כדאי,
הם התעקשו. אז אמרתי להם חבריה רק מכבישי הארץ (המוארים) לא לנסוע מכביש הבקעה (כביש 90) 

ובכן אנו שוחים במים ושרים שרי שבת זמירות חסידיות בדבקות ונהנים מכל רגע. היו שם בניו של זמר חסידי ענק מחול. שלמדו בארץ ויחד איתם השירה היית ממש אלוקית,

כאילו מעשה שטן מגיע הבשורה הרעה שקרתה תאונה בכביש הבקעה  והרכב הראשון שלנו מעורב בה,
אחז בי טירוף והתחלתי לבכות ולזעוק לאלוקים למה ? למה ? מה חטאו לך הבחורי חמד האלה ?
תענה לי חסר לך רשעים שתנקום בהם ? תנקום בהיטלר למה להיטלר לא קרה תאונת דרכים ?
התרחקתי מחברי ובכיתי וזעקתי לאלוקים בטירוף ממש,
עד שאני שומע מתוכי קול:
הקול: הזהרת אותם מראש לא לנסוע מכביש הבקעה,
אני: אז מה ? לא יכולת להשגיח עליהם ? (נזכרתי בזעקת הזוהר (ספר הזוהר) על האלוקים למה לא התערב שקין רצח את הבל)
הקול: תשמע שוטה אחד שכמותך, אם לא תפסיקו להשתמש עם מכוניות אז אני בכל שנה התבע מכסה של מיליון ושלש מאות אלף הרוגים אנשים נשים וטף ושלושים מיליון פצועים, תעשה חשבון כמה יוצא לכל יום בממוצע = 3500 הרוגים ו8000 פצועים,
לך תאמר לכל בני אנוש את הפשוט ביותר, אם לא יפסיקו זה מה שיקרה, אתם רוצים נוחיות על חשבון המכסה הענק הזה ?! אתם תקבלו זאת,
ותדע מקסי היקר שלי לא לחינם נתתי לגואל הדם זכות להרוג את ההורג בשוגג קרוב למזיד,
כי ידעתי שרק באופן שההמון העם ידרוש את הדם כך תהיה צדק,
ידעתי שאם יצטרכו לבית דין ולשלטון ?! אז הבית דין = מערכת המשפט והשילטון ישתפו פעולה עם ההרג הענק הזה, על דרך "הן בקדשיו לא יאמין" (כמו שקורה היום בכל האנושות,)
אם נהג ידע שברגע שהוא נכנס למכונית יש סיכוי שיהרוג ילד, ואז המשפחה תהיה חייב לרדוף אחריו ולהרוג אותו מצד דין תורה, אז אף נהג לא ינהג במכונית, כי יידע שהוא חייב מיתה ויצטרך לברוח לגלות (עיר מקלט) 

מאז אני לא מפסיק לומר את הנבואה הזאת בכל הזדמנות,

חוויה 2

אני ושותף\חבר פתחנו יחד חברה\עסק טוב ומצליח מאוד,
אחרי כמה ימים שפתחנו כבר את העסק ברוב עם במסיבה גדלה כנהוג,
אני בלילה חולם חלום ענק,
אני יושב במשרדי ושומע צילצול, אני לוחץ לפתיחת הדלת, ולא פחות ולא יותר נכנס אליהו הנביא בכבודו ובעצמו,
ואני כמובן מתרגש מאוד ואליהו נותן לי את ידו ומברך אותי ואת העסק שתצליח מאוד,
אני קם מהחלום, ואני נטרף לגמרי, אתה מבין אליהו בעצמווווווווו בה עלי ? ומברך אותי ואת העסק ?! מי צריך יותר מיזה ?

אני סיפרתי את החלום למי שרק רצה לשמוע ולהאמין לי,

לא עובר כמה זמן והחבר השתלט על כל העסק במרמה, (סיפור ארוך וכאן לא המקום)
העסק מצליח מאוד עד היום אבל לא שייך לי ולא מרוויח מזה כלום,

עכשיו צדיק תאמר לי מהי חוויה נבואית ומהי דמיון פרוע ?
לדעתי שניהם דמיון פרוע,
אחד דמיון אמיתי ונבואה אמיתית,
אחד דמיון שקרי ונבואה שקרית,

רוץ לקבל את התורה, כי קבלת התורה קורה בכל רגע אם רק שמים לב לכך,
חג שמח לך ולכל חברי וחכמי הפורום
max

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 05:30 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

היי maxmen'

שוב נהניתי משאלותיך המחכימות (לשאלות אלו רמזתי בהודעתי שהן בכנה טובה לחג מת"ת), אך מתנגד בחריפות למסקנותיך.

1.        לפני שאנסה להציג את עמדתי אשאל אותך כמה שאלות על תפיסתך את הנבואה.

א.      אם כפי דעתך שכל סוג של מידע אמיתי הינו נבואה. א"כ האם לקרוא עיתון (לאו דווקא 'יתד נאמן'J ) זה 'נבואה' ?! -בהנחה שהידיעות המופיעות בו אכן התרחשו. מה ההבדל בין הידיעה העיתונאית לדברי הרמב"ן "כי דבר השם, גזרותיו"?!? 

בהחלט כן רק עיתון נותן לך מידעת העבר, זה חשוב גם כן הרי העבר מלמד את האדם חכמת חיים = ניסיון חיים

ב.     
כתבת "נבואה .. היא בדיוק ההשגה של האמתיות, למשל השגתי ש1+1=2 זוהי נבואה"  האם לדעתך עלי להתגייס להוראת המתמטיקה על מנת שלא להיות חלילה נביא הכובש נבואתו שחייב מיתה?!?

יש מי שעושה זאת ב"ה וזכינו שמאז שהאומות חוקקו את חוק חינוך החובה לפני חמש מאות שנה, זכינו למהפיכה המדעית, כלומר לימוד חובה במיוחד באמתויות האלוקיות מביא את האדם להשגים גדולים במיוחד כפי הבטחת התורה, לדוגמא אלישע\אחר לא היה שואל את שאלתו הטיפשית אייך הנער נפל מהסולם הרעוע בזמן שקיים מצוות כיבור הורים ומצוות שלוח הקן,
כי ברור היום שבזכות הרחמים למוגבלים ולחולים ובזכות כיבוד הורים וזקנים התפתח הרפואה והאריכות ימים עד כדי כך שהיום גיל הפנסיה כבר 65 במקום 60 לפני כמה שנים,

ג.       האם ההבנה שלך בנבואה נראית לך סבירה ומותאמת לדברי חז"ל והרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק ז אין הנבואה חלה אלא על חכם גדול בחכמה גבור במדותיו ולא יהא יצרו מתגבר עליו בדבר בעולם אלא הוא מתגבר בדעתו על יצרו תמיד והוא בעל דעה רחבה נכונה עד מאד וכו'. הלא גם בתקופת חז"ל וכנראה גם בתקופות הקדומות היו חכמי טבע ומדע. האם לכל ילד שהבין קצת מתמטיקה קראו נביא?

להפך רק לפי דעתי מוסבר למה הוא צריך להיות חכם גיבור ועשיר, כי לזכות לחכמה באמת צריך האדם להיות רגוע, אם הנבואה היא שליחות האלוקים אלינו אז מה לי איך השליחות אלינו יבוא, למה הוא צריך להיות חכם הוא יכול להיות אתונו של בלעם, אל כורחינו שנבואה היא השגה שלנו ולא שליחות של האלוקים אלינו, בכדי להשיג נבואות יותר מתוחכמות ויותר עתידיות על דרך איזה חכם הרואה את הנולד, חייב הוא להיות רגוע מכל צרות הזמן,

אתה מזכיר לי את הויכוח שהיה בין יהושע למשה, יהושע היה קנאי למנהיגות ולהיררכיה חברתי כמו יתרו, משה לא חשב כך, משה רצה שכל התורה תהיה תורה אישית, שלא צריך סמכות של מנהיג,
משה אחרי שיהושע אומר לו כלם, אז מיד משה עונה לו המקנא אתה לי ? כלומר משה מוכיח ליהושע הנה הנה כל העם יהיו נביאים,

ד.      עתה מנקודת מבט מהותית יותר. בעצם הוצאת את אלוקים מהנבואה. הנבואה הינה השכלת האמת לדידך. וזה מופרך מעצמו. הלא מושג הנבואה מתקשרת תמיד לאלוקים. (ויותר מכך כ'דבר האלוקים') ולדידך אין לזה שום מובן.

אני לא מוציא את האלוקים, אני רק אומר שהאלוקים הוא לא מחוץ לנו, הוא פשוט בתוכינו, הוא שוכן בתוכינו ממש כמו שהבטיח בתורה, דווקא עבדות האלקים מחוץ לנו היא היא עבודת האלוהים אחרים שהתורה נזעקת כל הזמן, לא פלא שאנו כבר מעל 2500 שנה בגלות,

ה.      מה המשמעות של הדיבר הראשון 'אנכי ה"א' ? הלא כבר ידענו שיש אלוקים? (לכאו' משמע שיש משמעות בעצם ההתגלות וההשגה בדרגה נבואית)

אייך תסביר את הרמב"ם במורה שזה היה קול נברא ולא ממש האלוקים דיבר ?
מי ידע שיש אלוקים בתוכינו עובדה שעשו את העגל, ולא כל כך התרגשו מהקול הנברא של הרמב"ם,

אין טעם בהתגלות חד פעמית, כי אז לא יכול להיות שנפקפק, כלומר לא יכול להיות שהאלוקים עשה מעשה התגלות בכדי שנאמין בו, ובסוף לא מאמינים בו, הרי הוא לא עושה דברים שהוא יודע שבמילא לא תצליח, אל כורחינו שההיתגלות תלויה בנו, שמיעת האונוכי נשמעת עד היום, על דרך כול יום יוצא בת קול מהר חורב,  נשאל מה הטעם שיוצא בת קול מהר חורב בזמן שאף אחד לא שומע אותה, התשובה היא פשוטה כפי דרכי, לא שאז נשמע רק אמיתויות נשמעת כל הזמן, שצריך רק לשים לב לכך,  האבן עזרא אומר שחוץ משבת כל עשרת הדיברות הם שכליים (כמו המתמטיקה) אני אומר שטעה גם שבת היא אמת תבונית פשוטה,

כל אלא שחיפשו את מקורות הסמכות ביהדות במעמד הר סיני. עשו טעות טרגית ביותר, כי אם התגלות למה לא כל דור ? ואם התגלות אייך אפשר לפקפק בהם כנ"ל,

אנו צריכים לחפש במעמד הר סיני את האמת שהיינו יודעים גם בלי המעמד, אז היא נצחית אז אפשר להבין את מליצת חז"ל שכל יום יוצא בת קול מהר חורב, ואז לא ממש נתרגש ממי שמפקפק במעמד, והבן זאת לעומק,
והבן אייך אומרים חז"ל שהאבות הקדושים קיימו את התורה לפני שנתנו אותה, 

בקצור,התאוריה שלך על מהות הנבואה [והוצאת אלוקים מתמונת הנבואה] נראית בעיני אבסורדית.

שוב אני לא מוציא את האלוקים להפך אני מכניס אותו חזרה. מאז שהפילוסופים ואחריהם הנצרות והאיסלם הוציאו אותו לחוץ, אני מכניס אותו בחזרה 

ראשית מהותית; להבנתי [מסברא ולא מתוך למידת את הנושא] התוכן הנבואי אמור להיות בעלת אמת ערכית ובעלת משמעות. לידיעות המתמטיקה, אין כל ערך -ובכלל לאלגברה,גיאומטריה ולוגיקה אין בכלל תוכן מהותי, ובעצם הם רק 'כלים לאנליטיקה',- כך שמופרך בעיני שידיעה מתמטית תהווה את התוכן הנבואי.

בוודאי נתתי לך דוגמא מי המתמטיקה רק שתוכל להקל את זה, הלימוד חובה של כל המקצועות האלה מביא את האדם את הכלים להשגת נבואות רלוונטיות, כמו מזג האוויר בעוד כמה ימים, כמו אם תעשן ח"ו לא רוצה לומר מה,
היום אפשר להבין למה האלוקים מעניש על שלישים ועל רבעים, כי אם אתה לא שומר על הבריאות אתה פוגם בגנים שלך לדורי דורות,
היום על פי הגנום אפשר לנבא הרבה צרות צרורות, מצד שני לימוד מעמיק יותר יכול דווקא להציל ולתקן גנים רעים, אז שוב לימוד את דרכיו של האלוקים מביא לנו את כל הטוב שבתורה,

כמו"כ גם עובדות סיפוריות הן חסרי ערך. (ואם אנו מוצאים נבואות על מאורעות עתידיים או סיפורי עובדות שארעו, המשמעות הינה כפי שכ' הרמב"ן (שהבאת) עה"פ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר ה' כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו" היינו השגת דרכי ההשגחה, כאשר העובדות הן פועל יוצא מ"מחשבות ה' וענין דרכיו" אלו.

נבואות עתידות הם על תנאי, כך כל רופא יאמר לך נבואות על תנאי,
מי שחושב שנביא יודע עתידות באמת, פשוט לא למד תנ"ך מימיו, כי אין נבואה אחת שהתגשם בתורה והתנ"ך, האבסורד הכי גדול היא, אייך האלוקים כשל ? לפי התזה שלך ריבונו של עולם הוא חייב להיות רשלן טוטלי, כל מה שעשה הלך לו הפוך, בראה את העולם ומיד אדם וחוה לא שומעים לו, ואחריו מתחרט ומביא מבול, ואחריו מתחרט ומבטיח לא עוד מבול,
מבטיח לאברהם את הארץ ובסוף לא נותן לו, מבטיח ליעקב שיהיה עימו ודווקא אז כל הצרות באים על יעקב, מבטיח ליעקב על תפחד לרדת מצרימה, אני יעלה עמך בחזרה, ויעקב מבקש מיוסף לעלות אותו אחרי מותו,
ובסוף האלוקים מוציא את זרעו משם בקושי אחד מחמש\מחמישים,
האם זה נקרא אני היה עמך ועל תפחד לרדת ??

ואחריו נותן להם תורה והנה העגל, בונה משכן באין ברירה, והנה הולך להכניס אותם לארץ, אבל שוב מזל רע, נשארים תקועים במדבר ארבעים שנה, בעצם אין לאלוקים שום הצלחה עד ימינו אנו,
רוב שנות ההיסטוריה שלנו היינו בגלות, 

אני שואל אותך שאלה פשוטה, אייך הרמב"ן מעיז ? למה לא טוב לו מה שחז"ל אומרים ורש"י מצטת אותם שם במקום,

אנא תתאושש ותבין,

2.      מכאן לשאלתך, "אם אמת אבסולוטית קיימת אז מה לי נבואה מה לי שקיבלתי זאת מדעתי או מרבי?" (חזרת על שאלה זו בדיוק בכמה סגנונות, אך כולן זהות מהותית). ומכאן קפצת לתזה שלך על נבואה בלי אלוקים, ובכך 'שפכת את המים עם התינוק'. ורוקנת את הנבואה מהתוכן העיקרי של המושג.

ראה לעיל

א.      הנחת כהנחת יסוד מובלעת שלתוכן הנבואי אמור לשאת משמעות נוספת, משקל סגולי נוסף בעצם היותו נבואי –אך לא ביארת זאת מנין? ובפרט שבעצם לפי ההיפותזה שלך אין בכלל משמעות למושג נבואה. [לדבריך כל דבר נכון הינו נבואה, נכון=נבואה, א"כ איזה תוכן נוסף לאחר שאני משכנע\מגלה אמת מסוימת במה שאני אומר שהיא נבואה?]

לא הבנתי מה אתה שואל כאן

ב.       גם אם נקבל את ההנחה (אני סבור שהיא נכונה) עדיין אפשר להסביר את הקשר של אלוקים כמקור-הצדק של האמת הנבואית.

תראה, שוב ושוב, האלוקים בתוכינו שזה אומר הבינה השכל הם כבוד השם
משנה מסכת חגיגה פרק ב "כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם"
מפרש לנו הרמב"ם (בפירוש המשנה לרמב"ם מסכת חגיגה פרק ב)
כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.

ג.       לא הסברת מדוע אינך רואה משמעות בעצם ה'מפגש' עם אלוקים והכנסת אלוקים לאקזיסטנציה. האם אינך מוצא משמעות בפגישה של פנים אל פנים עם אנשים –מעבר לתוכן שהם מחדשים?!

תסתכל במראה ותראה את (צלם) האלוקים, המפגש עם האלוקים היא בכל רגע שאתה דן עם שכלך ובינתך,

אתה לא רוצה אלוקים גשמי אז אייך אתה רוצה להיפגש איתו ממש פנים מול פנים,
בכלל שתבין שמשה רבינו והתרה לא ממש עסקו בפילוסופיה, ולא ממש חששו מלהגשים את האלוקים, ולמה ? לפי דרכי (והרמב"ן) תבין למה, כי אם הריגת נדב ואביהוא היא דבר השם, וגורל אליעזר היא דבר השם לגוים המנוולים לבן ואביו בתואל ?! אז מה הבעיה להגשים את הקל ?
הרי כל דבר ביקום הוא הקל,

ביחס למובאות מאליהו רבה הם חדשים לי –ואני רוצה לעיין בהם. אך לגופו של ענין לא הבנתי איך קשרת את זה לתזה שלך על מהות הנבואה?

אני טוען דבר פשוט, לו חכמינו היו מקבלים את הנבואה במובן הקלסי, אז אין דרך שיכחישו את עין תחת עין כפשוטו, אין דרך שיכחישו את לא תבערו אש ביום השבת של הצדוקים, ואין דרך שיכחישו את ממחרת השבת של הצדוקים,
אין דרך ללמוד מק"ו ושאר לב מידות,
כל זה בעצמו צריך לתת לך הבנה שנבואה היא שכל\בינה טהור,
אבל בכדי שתראה ממש ולא בעקיפין, אז צטתי לך את החז"ל הנ"ל, הנה הוא פשוט אומר שמשה שיקר ח"ו,
ואז נשאל עליו אם אתה כל כך בטוח שהאלוקים לא אמר, ודבר האלוקים היא דרכיו (על פי הרמב"ן), אז אם כן יוצא שכן אמר, הרי הק"ו של משה היא גם אמירת האלוקים בעצם,
לדעתי ישיב החז"ל הנ"ל שנכון. למשה היית הזכות לחשוב שזה דבר האלוקים ולכן באמת לא שיקר מבחינתו, אבל אני אומר לך שלא, האלוקים לא נותן להרוג אנשים בלי משפט,

הכיוון שכתבתי לך בדברי הרמב"ן על השגת מחשבותיו ודרכי הנהגת ה' כעין "ישלח דברו וירפאם" עושה מלאכיו רוחות. נראה שיש בהם תחילת הסבר גם לענין. אני יעיין בזה.

אני מבין שקשה להבין אותי ברגעים הראשונים, אבל במשך הזמן תתרגל בעזרת השם,

ראה אשכול זה

האלוקים ביהדות, מיהו ומהו ? (כן כן גם הוכחה)

תוקן על ידי maxmen ב- 24/05/2012 05:41:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 00:33 לינק ישיר 

היי maxmen'

שוב נהניתי משאלותיך המחכימות (לשאלות אלו רמזתי בהודעתי שהן בכנה טובה לחג מת"ת), אך מתנגד בחריפות למסקנותיך.

1.        לפני שאנסה להציג את עמדתי אשאל אותך כמה שאלות על תפיסתך את הנבואה.

א.      אם כפי דעתך שכל סוג של מידע אמיתי הינו נבואה. א"כ האם לקרוא עיתון (לאו דווקא 'יתד נאמן'J ) זה 'נבואה' ?! -בהנחה שהידיעות המופיעות בו אכן התרחשו. מה ההבדל בין הידיעה העיתונאית לדברי הרמב"ן "כי דבר השם, גזרותיו"?!?

ב.      כתבת "נבואה .. היא בדיוק ההשגה של האמתיות, למשל השגתי ש1+1=2 זוהי נבואה"  האם לדעתך עלי להתגייס להוראת המתמטיקה על מנת שלא להיות חלילה נביא הכובש נבואתו שחייב מיתה?!?

ג.       האם ההבנה שלך בנבואה נראית לך סבירה ומותאמת לדברי חז"ל והרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק ז אין הנבואה חלה אלא על חכם גדול בחכמה גבור במדותיו ולא יהא יצרו מתגבר עליו בדבר בעולם אלא הוא מתגבר בדעתו על יצרו תמיד והוא בעל דעה רחבה נכונה עד מאד וכו'. הלא גם בתקופת חז"ל וכנראה גם בתקופות הקדומות היו חכמי טבע ומדע. האם לכל ילד שהבין קצת מתמטיקה קראו נביא?

ד.      עתה מנקודת מבט מהותית יותר. בעצם הוצאת את אלוקים מהנבואה. הנבואה הינה השכלת האמת לדידך. וזה מופרך מעצמו. הלא מושג הנבואה מתקשרת תמיד לאלוקים. (ויותר מכך כ'דבר האלוקים') ולדידך אין לזה שום מובן.

ה.      מה המשמעות של הדיבר הראשון 'אנכי ה"א' ? הלא כבר ידענו שיש אלוקים? (לכאו' משמע שיש משמעות בעצם ההתגלות וההשגה בדרגה נבואית)

בקצור,התאוריה שלך על מהות הנבואה [והוצאת אלוקים מתמונת הנבואה] נראית בעיני אבסורדית.

ראשית מהותית; להבנתי [מסברא ולא מתוך למידת את הנושא] התוכן הנבואי אמור להיות בעלת אמת ערכית ובעלת משמעות. לידיעות המתמטיקה, אין כל ערך -ובכלל לאלגברה,גיאומטריה ולוגיקה אין בכלל תוכן מהותי, ובעצם הם רק 'כלים לאנליטיקה',- כך שמופרך בעיני שידיעה מתמטית תהווה את התוכן הנבואי.

כמו"כ גם עובדות סיפוריות הן חסרי ערך. (ואם אנו מוצאים נבואות על מאורעות עתידיים או סיפורי עובדות שארעו, המשמעות הינה כפי שכ' הרמב"ן (שהבאת) עה"פ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר ה' כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו" היינו השגת דרכי ההשגחה, כאשר העובדות הן פועל יוצא מ"מחשבות ה' וענין דרכיו" אלו.

2.      מכאן לשאלתך, "אם אמת אבסולוטית קיימת אז מה לי נבואה מה לי שקיבלתי זאת מדעתי או מרבי?" (חזרת על שאלה זו בדיוק בכמה סגנונות, אך כולן זהות מהותית). ומכאן קפצת לתזה שלך על נבואה בלי אלוקים, ובכך 'שפכת את המים עם התינוק'. ורוקנת את הנבואה מהתוכן העיקרי של המושג.

א.      הנחת כהנחת יסוד מובלעת שלתוכן הנבואי אמור לשאת משמעות נוספת, משקל סגולי נוסף בעצם היותו נבואי –אך לא ביארת זאת מנין? ובפרט שבעצם לפי ההיפותזה שלך אין בכלל משמעות למושג נבואה. [לדבריך כל דבר נכון הינו נבואה, נכון=נבואה, א"כ איזה תוכן נוסף לאחר שאני משכנע\מגלה אמת מסוימת במה שאני אומר שהיא נבואה?]

ב.       גם אם נקבל את ההנחה (אני סבור שהיא נכונה) עדיין אפשר להסביר את הקשר של אלוקים כמקור-הצדק של האמת הנבואית.

ג.       לא הסברת מדוע אינך רואה משמעות בעצם ה'מפגש' עם אלוקים והכנסת אלוקים לאקזיסטנציה. האם אינך מוצא משמעות בפגישה של פנים אל פנים עם אנשים –מעבר לתוכן שהם מחדשים?!

ביחס למובאות מאליהו רבה הם חדשים לי –ואני רוצה לעיין בהם. אך לגופו של ענין לא הבנתי איך קשרת את זה לתזה שלך על מהות הנבואה?

הכיוון שכתבתי לך בדברי הרמב"ן על השגת מחשבותיו ודרכי הנהגת ה' כעין "ישלח דברו וירפאם" עושה מלאכיו רוחות. נראה שיש בהם תחילת הסבר גם לענין. אני יעיין בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2012 02:32 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:
ב'דיון לשאלה A' דנתי "האם אפשרי שתהינה חוויות שמקורן בא-לוהים"
היינו שאלה עקרונית האם אנחנו שוללים יתכנות של קשר ואינטרקציה עם האלוקים.
[אני נגעתי בנושא בצורה קלילה רק כמקפצה לדיון העקרי דיון B. אבל באמת יש עדיין הרבה לדון בשאלה A בהקשר להתכנות קשר עם הטרנצנדנטי]

תוקן על ידי Zeev_w ב- 23/05/2012 00:54:08

כתבת:
דיון בשאלה A: בשאלה האם אפשרי שתהינה חוויות שמקורן בא-לוהים לכאו' התשובה היא חד משמעית שכן. שהלא בכל ישות שקיימת אנו מזהים יכולת ליצור אינטראקציה עם ישות_בעל_הכרה שכנגדו, א"כ מדוע שנניח שא-להים - כישות_בעל_הכרה אינו יכול. [וכפי שבתנ"ך מתוארת אפשרות נבואית כזו – תחת מגבלות של "כי לא יראני" לעומת "תמונת ה' יביט" או "ואראה את ה"א" - ומדוע לא נקבל כאפשרות אפשרית את היכולת הזו בדרגה פחותה מנבואה?! דהיינו מידת מה של אינטראקציה עם הכח שמבחוץ]

כתבתי אני, כי לתשובה זו שלך אין לה על מה שתסמוך לפני שהחווה מגיע לידיעה שיש בכלל א-ל או כל ישות מטהפיזית אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2012 01:43 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

תודה ואני שמח שנהנת מדברי,

בכל אופן אנו חייבים להבין, אם אמת אבסולוטית קיימת אז מה לי נבואה מה לי שקיבלתי זאת מדעתי או מרבי ?
למשל מתמטיקה 1+1=2 האם האלוקים יכול לסתור לי זאת ? לדוגמא אני חווה חוויה נבואית ממש (נגיד שיש דרך לדעת ולהיות בטוח שאלוקים מדבר איתי) שאומרת לי ש1+1=5 אני מיד יאמר לו. אנא אלוקים על תעבוד עלי, 1+1=2

מצד שני אם אני מקבל חוויה נבואית ממש שאומרת לי דבר שעוד לא שמעתי ועוד לא הבנתי (נגיד כילד קטן) ש1+1=2
כלומר בפעם הראשונה בחיי ששמעתי והבנתי ש1+1=2
אז אני מיד יודע כמה שזה נכון ואי אפשר שבן אנוש יתווכח על כך, כל כושי מאפריקה שאין לו שפה ולא למד מימיו מיד יבין שזה נכון וגם יבין שמיד שהאלוקים יבוא עליו ויאמר לו אתה טועה 1+1=5 מיד הכושי יאמר לאלוקים אל שקר לי,

כלומר בסוף כל סוף כל אמיתויות נמצא בנו ולא יעזור לאלוקים כלום,
האלוקים ברוב חסדו נטע בנו את אמתויות בתוכנה של המוח, מאז אדם הראשון או בתא חי הראשון באובולוציה,

מכאן נשאל בשביל מה נבואה ? אם מה שנכון נקבל ומה שלא נכון לא נקבל אז בשביל מה נבואה ?
ואם נבואה היא פשוט מידע אמיתית שאני אישית לא חשבתי ולא ידעתי, או כל בני אנוש לא ידעו ולא חשבו ?!
אז למה שלא יתן מידע כל הזמן למשל תרופה לסרטן, למה אנו צריכים לחפש את התרופה בעצמינו ?
לא רק זה אנו רואים שאם התורה נתנה כבר מידע על היקום, היא דווקא התברר כלא נכון, למשל אין שני מאורות הירח לא מאור, השמש מושל 24 שעות ביממה ולא ככתוב רק ביום, בכלל אין יום ולילה בכדור הארץ יש כל הזמן יום וכל הזמן לילה,

אל כורחינו שפשוט אין מושג כזה נבואה במובן הקלסי שבדבר,
נבואה בתורה היא בדיוק ההשגה של האמתיות, למשל השגתי ש1+1=2 זוהי נבואה,

בכדי שלא תחשוב שאני מדבר מהבטן אני אתן לך דוגמאות מהתורה עצמה,

ראה מה כתבתי בפרשת חיי שרה ופרשת שמיני כאן
 http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2382414&forum_id=1364 לפני שנתים וההמשך שם ותבין
-----------------------------------------------------------------------------------
קיבלתי פעם על הראש איך אני מעז לומר שדיבור האלוקים בזמן התנ"ך לאו דווקא היית דיבור ממש,

כאן http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=2302972&forum_id=1364 בפרשת חיי שרה,

וכתבתי שם כך:

חשבתי הרבה השבת האם לכתוב כאן בעניין אבל אני לא יכול להתאפק, והנה,

אליעזר עבד אברהם עושה איזה גורל ודיי מצליח לו וגם משכנע את משפחתה של רבקה אמנו, והנה הם אומרים לא פחות ולא יותר שזה דבר האלוקים,

והנה הפסוק: (נא) הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק:

האם אין כאן ראיה שזה היה דרכו של נבואה בזמנם ?
האם זה נקרא דבר השם ? מתי השם אומר\דיבר ?

כאמור אין דיבור מהאלוקים אז איך משפחת רבקה אומרים כאשר דיבר האלוקים ??

השבת שמחתי מאוד שמצאתי לי חבר בעניין והוא הרמב"ן,

כידוע יש בלגן שלם במפרשים מתי אמר האלוקים "בקרובי אקדש" משה רבינו אומר  אֶל אַהֲרן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק לֵאמר בִּקְרבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כָל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדּם אַהֲרן:

וראו מה אומר הרמב"ן (זה פשוט ענק ענק והוא מצטט את הפסוק שלי כראיה)

"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר"

(זה עלה לי שני בבקבוקי יין בליל שבת מרוב שמחה על הרמב"ן הזה)

-------------------------------------------------------------------------

ובכן ברור לנו מה ואיך הרמב"ן הבין את הפשוט ביותר, ותוסיף לזה את החז"ל הנ"ל
ויש עוד הרבה מקורות במישרין ובעקיפין שזה כך,

ולכן מה לנו לחפש בחוץ אם החוץ לא יכול לעזור לנו, הרי כל מה שיבוא אם יבוא מבחוץ אנו מבפנים נצטרך לומר האם נכון התוכן שקיבלנו או לא, אנו מבקרים זאת,
ואמרנו שלסתם מידע זה בלתי אפשרי אחרת למה אנו לא מקבלים את המידע כל הזמן,
יותר נכון לומר אם ייתנו מידע מבחוץ למה יש בעצמינו מבקר ?
עצם שיש בתוכינו את הבינה המבקרת כל דבר, מוכיחה שאנו חייבים לחפש את המידע בעצמינו ולכן קיבלנו את המבקר\הבינה,
לו קיבלנו מידע מבחוץ אז בשביל מה מבקר ? והבן זאת לעומק,

ראה גם אשכול זה בעניין נבואה, מהי נבואה ?? (חשיבה מחדש)

ראה גם אשכול זה הבזק תבונה מהי ??
שם אני דן בעניין השגה תבונית שבא משום מקום,

(אגב: לעולם אל תנסה לכופף תוכן של חכמינו לחשיבה המוקדמת שלך, תנסה להיות קר ופתוח ומקורי שאתה ניגש לתוכן של חכמים,
אני אומר זאת כי נדמה לי שניסית לעשות זאת לגבי החז"ל הנ"ל)

קח עוד חז"ל עמוק,

(פסיקתא רבתי (איש שלום) פיסקא יז - ויהי בחצי הלילה)
מקים דבר עבדו זה משה לא כן עבדי משה (במדבר י"ב ז'), ועצת מלאכיו ישלים זה משה וישלח מלאך ויוציאנו ממצרים (שם /במדבר/ כ' ט"ז), אמר הקב"ה למשה לך אמור להם לישראל ועברתי בארץ מצרים בלילה הזה (שמות י"ב י"ב) הלך משה ואמר לישראל כה אמר ה' כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים (שם /שמות/ י"א ד') אמר הקב"ה כבר הבטחתי למשה ואמרתי לו בכל ביתי נאמן הוא (במדבר שם), יהא משה עבדי כזבן,(?!) אלא מה אמר משה כחצות הלילה אף אני פועל בחצי הלילה.

חז"ל שתראה שמידע צריך להשיג לבד ונביא לא מקבל מידע אפי' שצריך

(פסיקתא דרב כהנא (מנדלבוים) פיסקא ז - ויהי בחצי הלילה)
תני ר' שמעון בן יוחאי: משה לא היה יודע לא עתותיו ולא רגעיו ולא זמניו של לילה לפיכך אמר כחצות הלילה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת הערפל או אשכול הצביעות הגדול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext