השבוע שלח חבר המועצה חנניה וינברגר מכתב מפורט למפקד משטרת רחובות וכן לראש העיר בו טען כך: "ביום 26.3.2012 פניתי אל ראש העירייה ויו"ר הוועדה המקומית, מר ר. מלול,בנושא "בנייה בלתי חוקית – רחוב בילו 50" – וביקשתי ממנו "מתן צו מינהלי לאלתר להפסקת העבודה".
העובדות והעילות לבקשתי הנ"ל {שהיו ידועות לי באותו מועד ואף קודם לכן} פורטו על ידי במדויק במכתבי הנ"ל. חלקם אף צויינו על ידי גם ב"שאילתה" ששאלתי בפתיחת ישיבת וועדת המשנה שהתקיימה קודם לכן עוד ב- 21.3.2012, ודומני, שגם בישיבת וועדת משנה שקדמה לישיבה הנ"ל או במסגרת פורום או מפגש אחר – עוררתי את נושא הבנייה הבלתי חוקית ברח' בילו 50 רחובות.
עד למועד כתיבת המכתב הנושא את תאריך ה- 26.3.2012 לא ידעתי כלל כי מר חזן הינו מעורב באופן כל שהוא בנושא הבנייה ברח' בילו 50.
מאתר הטלוויזיה שבכנסת פנו אלי ב- 27.3.2011, למחרת האסון המשפחתי הטרגי והנוראי, שאין לו תקדים בתולדות האסונות שאירעו בישראל, וביקשו לראיין אותי על נושאי הבנייה בעיר – חוקיותם, היקפם, תנאי בטיחות וכיוב.
נעניתי לפנייה. אנשי הטלוויזיה של הכנסת קבעו תחילה לקיים את הראיון עמי ביום רביעי ה- 28.3.2012. אך לאחר מספר שעות שינו את המועד ליום חמישי ה- 29.3.2012 בשעות הצהריים.
אדוני ראש העירייה, מר ר. מלול, אתמול, בשעות הצהרים כאשר יצאת מהמעלית פגשתיך ושוחחנו על כך, ביקשתי ממך לגשת לחלון והסברתי לך את הבעיה. אמרת לי מסרו לך מידע אחר. אך ציינת מפורשות שהודעת להם כי המבקש חייב להגיש בקשה להיתר בקשר לבניית קיר מסוים.
היום, יום חמישי {ה- 29.3.2012} בשעה 10.45 קיבלתי טלפון ממר חזן ורעייתו שניסו להסביר לי את הנושא מזווית הראייה שלהם, שהכל חוקי ושהם אפילו בונים פחות ממה שמותר לפי ההיתר משנת … 1952 וכיוב'. גב' חזן אמרה שביום שלישי, בשבוע הבא, הם יגישו לעירייה את התכניות ועוד. מאחר הקליטה בנייד שלי איננה תקינה, הצעתי להם שאם רצונם להיפגש עמי – נוכל לעשות זאת בשעות אחר הצהריים.
אם התכניות טרם הוגשו לעירייה כיצד ומי היתיר להם לבנות ?!. הרי וועדת המשנה טרם דנה בבקשה. הרי לוועדה אין יכולת כלשהיא לדון וזאת מאחר שהמבקש עצמו טרם הגיש את בקשתו-תכניותיו. העבודה בשטח מתבצעת בקצב מהיר ביותר – אם התכניות לא הוגשו עדיין – מדוע לא הוצא באורח מיידי צו מינהלי להפסקת העבודה כדרישתי הנ"ל ?!.
היום, בשעה 13.00 בערך, הגעתי לרחוב בילו 50 יחד עם העיתונאית- המראיינת והצלם וכולנו אוימנו על ידי מר חזן. הצלם – "אני אשבור לך את המצלמה", "אל תצלם את המבנה" ועוד.
ואילו אני, הח"מ, אויימתי "אני אשבור לך את הצורה, את הפנים" {מטעמי נימוס – הנוסח הזה – "אשבור" – הוא שלי, מר חזן נקט בלשון "תרבותית" ו"אלגנטית" יותר} ועוד.
בעבר, נודע לי זאת רק לאחר זמן מאד ממושך {ולא במועד האירוע וה"הזמנות"}, שאחד מן ה"מקורבים למלכות", בקדנציה הקודמת, לאחר שהגשתי עררים על תכניות בנייה בהם הוא היה מעורב – פנה ל"חברה הטובים" יוצאי "גואריש" שיטפלו בי.
למזלי ולמזלו של הפונה אנשי "גואריש" היו נבונים ואחראיים יותר מן הפונה-המזמין את "הפעולה".
איני נמנה עם אלה שמפחדים או זה שנבהל מאיומים כאלה או אחרים. אך חובה על כל מי שמאוים, ובפרט על איש ציבור המאוים, לנקוט בכל אמצעי הזהירות הסבירים.
קיימת חובה בלתי מתפשרת לבער נמרצות ומן היסוד את האלימות, האיומים והטרור מחיינו הציבוריים. הריני מצהיר בזאת על אמיתות המידע המפורט במכתבי. כחבר מועצה בעיריית רחובות הנני מביא מידע זה לידיעתכם. בטוחני שתמלאו את חובתכם החוקית והציבורית."