בס"ד
צהריים טובים להלן הדיווח מקונצרט החזנות הלפגוט שר קוסוביצקי מס' 2
בקונצרט השתתפו החזן איצ'ה מאייר הלפגוט וילד הפלא מישל כהן
מקהלת החזנים יובל
התזמורת הפילהרמונית הישראלית
הפסנתרן ר' מנחם בריסטובסקי
ומנצח ד"ר מרדכי סובול
היצירות שבוצעו:
השבועה לירושלים - נוף - מקהלת יובל
אשא עיני - מ,ירדני/דוד קוסוביצקי
השם מלך - ניסי בעלזר/קוסוביצקי
רבונו של עולם - אלתר
ימלא פי - מדינה - ילד הפלא מישל כהן
אב הרחמים - ברודי/מכטנברג
הפסקה
מחזורת פסח - סובול - הפילהרמונית הישראלית
אל ארץ צבי - אליגון
עננו - קוטולוביץ
נסונדורמה - פוציני
שיבנה בית המקדש - שור מהאמצע
סוף
כאן מסיימים הספרדים, דהיינו זאת נקודת יציאה למעוניינים.
מכאן ואילך מגילת רשמי האישיים מהקונצרט על פי הבנתי מבטי ותדהמתי
(1):
(עדיין לא חיברתי ברכה למגילה, רעיונות יתקבלו בברכה)
אמש התקיים קונצרט הלפגוט שר קוסוביצקי 2, הקונצרט הראשון התקיים בשנת 2004, שנה וחצי לאחר פריצתו של המטאור הגדול איצ'ה מאייר הלפגוט אל עולם החזנות.
הלפגוט שר קוסוביצקי הראשון היתה בעצם ההתקפה הגדולה ביותר של המטאור, אני לא זכיתי להות בקונצרט הזה, אך למרבה המזל הקונצרט הוסרט והוקלט כך שיש זכר חי ועומד מערב פלאי זה. ומאז ועד היום עדיין האגדה הפלא הגדול "הלפגוט" עדיין מצליח להפתיע בכל פעם מחדש, אם בתחילה זה היה בעיקר בעזרת קולו והגבהים אליהם הצליח להעפיל ולנוח עליהם בקלילות מדהימה
(2), אז היום זה גם בזכות שירתו הנקיה והמתורבתת, הדיקציה, ההבעה, קולו שהתרחב והשתפץ, הטכניקה הקולית הנהדרת הפנטסטית והמדהימה (3) ועוד...
יעידו על כך חברי ומכרי שאמש התגשמה משאלה לה ציפיתי זמן רב, והמשאלה היא: קונצרט הלפגוט שר קוסוביצקי מס' 2, לשמוע את איצ'ה מאייר הלפגוט ערב שלם שר יצירות שנבראו בשבילו (קוסוביצקי יכל לשיר כל דבר) זה חלום, והלוואי וכל חזן היה שר רק את היצירות שמתאימות לו כך היינו חוסכים המון כאב ראש מחובבי החזנות ומהחזנים.
אמנם אני מצפה שבעז"ה שנה הבאה בגאלה ישוב קונצרט הלפגוט שר קוסוביצקי הראשון במלוא תפארתו אל במת האנגר11(היכל התרבות לא יבנה עד אז, לא נראה לי)
אמנם צדק מי שכתב שהיצירות כולם הושמעו כבר בעבר על ידי הלפגוט, אך את מי זה מעניין? ובכלל מבחינתי כל מה שהלפגוט שר זה זהב, ודווקא כיום כשהוא הפך לחזן של ממש והוא שר יצירות עם הבעה עם אישיות והכי חשוב עם דינמיקה, ואם כן זה כבר יצירות אחרות לגמרי ממה ששר לפני שלש שנים ויותר!
ותכלס הרי כולנו יודעים שכל מה שמסתובב היום בעולם החזנות בשבתות בקונצרטים זה כבר חומר שנדוש החל משמעה ותשמח ציון של אייזנשטט וכלה בשים שלום של נדל. אין מה לעשות הקהל המשלם בעלי ההון רוצים לשמוע את אותו דבר בכל פעם, אני נזכר שבשנה שעברה בקונצרט הגאלה נכתב בתוכניה שהחזן הלפגוט אמור לשיר את 'טיהר' של זבולון קוורטין אחת היצירות היותר לעוסות שידעה החזנות, לבסוף לא בוצעה היצירה ואני זוכר את האכזבה על פניהם של יושבי הקונצרט על כך, אז מי שרוצה גיוון מוזמן להשיג תקציב שמן ולהכין רפרטואר מגוון נדיר ושונה ואני מקווה שיהיה לו יותר ממנין מאזינים שישלמו על כרטיס...
היה אחד שטען מדוע לא הביאו עוד אמן, אז רק מעט הסטורית הגאלות: קונצרט הגאלה הראשון שהיה קונצרט חזנות זה הלפגוט שר קוסוביצקי1 שנה לאחר מכן היה הלפגוט ודודו פישר שנה לאחר מכן הלפגוט שר יוסלה ומאז היה הלפגוט ועד שנת 2010 היה הלפגוט לבד ופסטיבל חזנים וב2010 היה הלפגוט ושוואקי 2011 הלפגוט מארח והשנה הגענו אל הנחלה "הלפגוט שר קוסביצקי 2" , לדעתי ולטעמי הגאלה צריך להיות הלפגוט לבד ואולי איזה דואט קטן או איזה זמר אורח לשיר קטן, את השאר נוכל לשמוע בהופעות שלהם, חבל לבזבז קונצרט עם הלפגוט בשבילם.
ובחזרה לקונצרט אמש: אני בעיקר נהנתי היצירות ומפני חטאינו, אב הרחמים, אשא עיני, ארץ צבי היה ביצוע מלא רגש ועוצמה, זה היה המשך טוב מאוד ל'אחי גיבורי התהילה' שהושר על ידו בקונצרט הגאלה לפני שנתיים ול'הביתה', מקונצרט הגאלה דאשתקד, עאני כבר מזמן אמרתי שהלפגוט צריך להקליט דיסק של שירים ישראלים.
כמו כן נסונדורמה היה פנטסטי הוא הביע הרגיש ונשם את מה שהוא שר, וזאת מבלי שאני מתייחס לטקטס הנאמר, הוא הוכיח שהוא אמן ושהכל קטן עליו.
עננו לא הרגיש לי כל כך טוב, זה היה לו נמוך והרגשתי את הקושי שלו זה היה כעין רכב שמתניע ומתניע אך לא נדלק. ומהיצירה 'רבונו של עולם' של אלתר שבקונצרט עצמו לא כל כך נהנתי אך בהקשבה חוזרת ונשנית שיניתי את דעתי, והיופי ביצירה זו היה דווקא בשל העבודה הקשה, שהרי אנו רגילים לראו את הלפגוט נח על הבמה. הבלבול הקטן בהשם מלך ב"נשאו כסאך מאז" הוכיח שמדובר ביצור אנושי כמוני וכמוכם רק עם מיתרים מזהב.
"ימלא פי תהילתך" אל תשליכני לעת זקנה" ניסיתי לחשוב מי יהיה האורח בקונצרט הגאלה אולי יהורם גאון אולי עידן רייכל(שנכח בקונצרט) אך לא עלה בראשי הילד המטאור הקטן מישל כהן, לא הוא לא חזן (אך היושב לפני אמר שעוד כמה שנים בטח נראה אותו מנצח על מקהלת חזנות

) האו נתן ביצוע יפיפה לשיר המיוחד הזה.
סך הכל היה קונצרט
חזנות אמיתי כבד ומהנה, ממה שנהנתי נהנתי ממה שלא זרקתי לצד.
מי שקרא עד כאן ככל הנראה ביתו כבר נקי לפסח...
תודות למארגנים למפיקים למופיעים ולהגברה
אהה ונזכרתי שאת שמו של רוני כלל לא הזכרתי במגילה אז קבל

לתגובתך!
פסח כשר ושמח
לייזר