בית פורומים כל העולם כולו

פנים פלאמט פאר בושה פין אפרים שטערן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2012 14:44 לינק ישיר 
פנים פלאמט פאר בושה פין אפרים שטערן

יומן: ר' אפרים שטרן עם כל הכבוד הרגשתי מושפל

יומנו של נזקק מבוייש

לצערי בשנים האחרונות לא הצלחתי להתארגן מבחינה כלכלית לקראת החגים, ולכן פניתי מחוסר ברירה לאנשים וארגונים שיתמכו ויעזרו לי להתארגן לחגים בצורה מכובדת וללא חוסר.

בשנתיים האחרונות הצלחתי באמצעות פרוטקציה להגיע ולקבל תמיכה מארגון עזרת יום טוב של ר' אפרים שטרן, בזמן ההרשמה כבר הרגשתי מושפל ולא נעים לעמוד בתור ולהיות כנצרך, אבל הבלגתי וקיבלתי באהבה את טונות הבושות והמשכתי לעמוד בתור ולהיות עד לויכוחים ומריבות של אברכים חשובים ומבוגרים שאיבדו את כבודם לגמרי הנלחמים על תורם עם בחור בן 18 שהצליח להידחק לתור ללא שימת לב.

כשהגיע זמן החלוקה בשנה שעברה, כבר הרגשתי מכיכר השבת את פרפורי הלב שהנה זה קורה שוב ואני הולך לעמוד בתור ולהילחם על כבודי הנרמס בעת עומדי, ושוב להיות עד למריבות וויכוחים של אנשים מבוגרים שיאבדו צלם אנוש בזמן ההמתנה המורטת עצבים.

נעמדתי בתור ככלי מלא בושה וכלימה, כל רכב ואוטובוס שעבר, הרגשתי כאדם הכי מושפל בעולם והשתדלתי ככל יכולתי לשחק את המשחק כאילו אני לא שייך לכאן. וכשהגיע תורי ב"ה עברתי עם אברך עם חיוך על פניו המיוזעות העושה את העבודה לשם מצווה ושמח לעזור לעוד יהודי.

בזמן שירדנו את רחוב אבינועם ילין, אמרתי לעצמי איזה קידוש ה' גדול יוצא מחלוקה כזאת, מה ההייליגער בארדיצ'ובער היה אומר על חלוקה כזאת, מדובר בכמויות פירות וירקות, בשר, ביצים, מיץ ענבים וכו' פשוט מדהים לראות איך יהודים נותנים בחינם וללא שום תמורה כספית כמות גדולה כזאת.

ראיתי את הצלמים מצלמים את העוסקים במלאכה ואמרתי לעצמי אוווו ב"ה יש לנו את השופר הזה שיראה את הקידוש ה' הגדול הזה באמצעות התמונות שיראו כל עם ישראל בארץ ובתפוצות

כשהגעתי לרחוב יואל עם כל המוצרים שקיבלתי לחג הפסח הודיתי בליבי למארגנים על כל מה שקיבלתי ללא תמורה כספית, דברים שאני באמת זקוק להם לקראת החג ולולא החלוקה הייתי קונה אבל בכמות מאד מצומצמת, ניתן לומר שאפי' חצי מהכמות.

בזמן המתנתי לידיד שיבוא לאספני עם כל הכבודה התחלתי להרגיש שוב את רגשות הבושה עולות ותופסות מקום מרכזי בחשיבה האנושית, ושוב התחלתי לנסות להסתיר את עצמי כאילו אני לא שייך לכאן, וכאן הגיעה ההחלטה שזהו, יהיה מה שיהיה, אני לא ישפיל את עצמי בשנים הבאות לילך ולבקש תמיכה ועזרה ממקום אשר אני עובר ומשפיל את עצמי לעיני כול.

לאחר חג הפסח החלו להגיע אלי כל מיני שמועות וגיחוכים מכיוונים שונים, אהההה גם אתה מהנזקקים שקיבלו מהרב שטרן את הקימחא, בתחילה ניסיתי להתחמק וכשראיתי שיותר ויותר אנשים באים, הבנתי שמשהו לא כשורה. מתברר שבעיתונים התנוססה תמונתי עם חיוך מאולץ על שפתיי עם העגלה עמוסה בכל טוב שקיבלתי בחלוקה. רציתי לקבור את עצמי מבזיונות, וההחלטה קיבלה יותר משמעות, יותר אני לא פונה לאירגונים אלו שתמורת היותי ניצב בסרט המשפיל הזה נותנים לי כמות של פירות וירקות עם בשר ויין.

בשנה האחרונה, עדיין לא השתפר מצבי, ושוב נזקקתי לתמיכה כלכלית לקראת החג. כשהמצב קשה שוכחים מהחלטות, ושוב נרשמתי למרות החלטתי בשנה שעברה.

והשנה הגעתי לשמואל הנביא, ושוב המתנתי בתור, ושוב הבזיונות וההשפלות מסביב, ושוב ההרגשה העילאית של המצווה שאנשים עושים עם הזולת.

אך לפתע ראיתי צלם המצלם תמונה של בחור מיוזע עם פנים עצובות נסחב עם שק תפוחי אדמה, כשמאחוריו עומד צלם וידאו ומצלם אותו גם כשכובעו נופל מרוב אי הנוחות. נכנסתי לאמוק והתחלתי למהר ולסיים את מה שאני צריך ולהמשיך בדרכי, ופתאום אני רואה עוד צלם ועוד צלם מצלמים ללא הרף את כמות הנזקקים, ועוד הגדילו לעשות שהביאו מנוף מיוחד כדי שיוכלו לצלם מגובה את כל החלוקה. מצד אחד מאד צידדתי לכיוון חיובי, אך בהמשך התחלתי לחשוב יותר לעומק, מי משלם לצלמים, מה הסיבה, מדובר באלפי שקלים טבין ותקילין שמשלמים להם, למה את הכסף א"א לחלק בין אנשים הבאמת זקוקים, אם כבר מפרסמים את התמונות בכל העיתונים למה לא מטשטשים את פניהם של הנזקקים.

בעמדי ליד משאית השתיה, שמתי לב ליהודי העומד בצד ומתבונן בתימהון על כל הנעשה, הוא פנה אלי ושאל, איפה נרשמים כדי לקבל. שאלתי אותו שאלה קטנה האם הוא מוכן לקראת החג, כשנעניתי בשלילה, אמרתי לו, שב"ה אני מסודר לקראת החג, והבטחתי להעביר לנצרך את החלוקה שאקבל והנה הרי שלך לפניך. האברך החל לבכות בהתרגשות ולא הפסיק להודות לי על מה שעשיתי עבורו, ונפרדנו כידידים בברכות והודאות כל אחד לדרכו.

פניה אישית

הרב שטרן, אני מאד מעריך אותך ואת פועלך, את החלוקה שלך א"א לתאר במילים למה זה גורם בלבבות האנשים שלצערינו נזקקים, אך מצד שני האופן בה מתבצעת החלוקה, התמונות, הפרסומים, הויכוחים והמריבות, עושים את ההיפך המוחלט מהצד החיובי לכיוון השלילי ביותר. חדל מפרסומים, כולנו מבינים שאת התמונות הנך צריך לנדבנים שיעזרו לך בעתיד שלח לכל נדיב תמונות בפרטיות, האמן לי שיתרמו לך הרבה יותר.

שאלה אישית

מדוע שלא תעשה חשבון כמה עולה כל סל שכל אחד מקבל לפי המידרג, ותשלח בצ'ק לאברך בדואר או ע"י העברה בנקאית ישירות לחשבון. אף אחד לא יודע, אף אחד לא מרגיש, אף אחד לא מושפל, אף אחד לא מרגיש נצרך. לדעתי יודו לך הרבה יותר.

כל הכבוד על פועלך - המשך וה' יהא בעזרך

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2012 14:45 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2952613&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כל העולם כולו > פנים פלאמט פאר בושה פין אפרים שטערן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext