בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חדשות מהחזן שמואל לוין וממונטריאול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2012 16:35 לינק ישיר 
חדשות מהחזן שמואל לוין וממונטריאול

החזן שמואל לוין כתב לי חדשות ממונטריאול.

כמו שכבר יש כאלו שיודעים, הוא עוזב את הבית הכנסת הקונסרבטיבי והוא התמנה לחזן ראשי בבית הכנסת "עדת ישראל" במונטיראול. זה בית כנסת עם הסטוריה חזנית מפוארת, ושימשו שם בקודש חזנים כמו דוד בגלי ובנימין הס זכרונם לברכה, ויבלח"ט החזנים יעקב מוצן ומשה שולהוף. החזן לוין יתחיל שם בחודש יולי, אחרי שיגמר החוזה שלו עם "שערי ציון". בינתיים הוא מתפלל רק בשבתות ובחגים, ובתנאי שהמקהלה המעורבת לא שרה איתו.

החזן לוין חתם על מכתב מיוחד שבו הוא הצהיר שהוא יודע שהוא לא היה בסדר בזה שהוא נכנס להתפלל בבית כנסת קונסרבטיבי, והוא התחייב שהוא אף פעם לא יעשה דבר כזה שוב. על המכתב הזה הוא חתם בנוכחות שלשה רבנים, וזה מסמך שהוא הציע והתנדב לכתוב ולחתום, ולא מכתב שדרשו ממנו. אני חושב שזה סימן שהוא באמת חזר בתשובה, כמו שצריך.

עוד הוא מספר לי, שהקהילה הקונסרבטיבית "שערי ציון" איבדה את הכיוון לחלוטין בשנה האחרונה, מבחינה דתית. הם החליפו את המחזור שלהם של ימים נוראים למחזור מודרני שיהודי דתי לא יכול להשתמש בו. הם גם עומדים להרשות שנשים יעשו חלק מהתפילה. חוץ מזה, בחודש אפריל יש איזה אירוע בקהילה שם שמשתתפת בו מקהלה נוצרית, בתוך בית הכנסת עצמו, וזה כמובן דבר חמור מאוד.

הקהילה של "שערי ציון" מחפשת עכשיו חזן חדש, אבל הרב שלהם הודיע שהוא לא מוכן לעבוד עם שום חזן שיש לו רקע אורטודוקסי. שני חזנים כאלו הציגו את המועמדות שלהם, אבל הם נפסלו מיד. אני הייתי אומר  שלמזלם הם ניפסלו... בינתיים לא הצליחו למצוא מחליף לחזן לוין, ובינתיים הזמינו לימים נוראים את החזן בועז דוידוף, שהיה חזן שם שש שנים, לפני חזן לוין. ההחלטה של בועז דוידוף לחזור ולהתפלל ב"שערי ציון", למרות המחזור המודרני החדש ולמרות המקהלה המעורבת וכולי, היא החלטה מוזרה קצת. דוידוף הוא חסיד ברסלב...

חוץ מכל זה, בחודש אייר אחרי יום ירושלים יהיה קונצרט חזנות בבית-הכנסת "בית אורה" במונטריאול, בהשתתפות החזנים אריה סובר, משה שור, יצחק אפשטיין, שמואל לוין, בנימין מושייב, ואולי עוד אחד או שניים. לפני ימים נוראים יהיה קונצרט ב"עדת ישראל" עם החזן לוין, גדעון צלרמאייר, יוסי פליישמן, ואחרים.

בהצלחה לידידי החזן לוין, פסח כשר ושמח לכולם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 20:01 לינק ישיר 

Mendel777
אני מקבל את דבריך לגבי בועז דוידוב. לא הייתי צריך להתפלא ולא הייתי צריך לכתוב את זה. אכן צריך לדון גם את דוידוב לכף-זכות, ואני מבקש סליחה על מה שכתבתי, שלא היה במקום.
פסח כשר ושמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 19:52 לינק ישיר 

רב אלחנן הנכבד, אני מקבל את דבריך לגבי החזן לוין. לא היתה כוונתי להנציח את פולמוס לוין לעוד סבב. לא אני הוא זה שצריך לקבל את תשובתו כי אם הקב"ה, ואני מקוה שיצליח בכל דרכיו למצוא חן בעיני אלקים ואדם.

אך לפי דבריך, פליאתך על בועז דוידוב הוא היפך הרוח הטובה והדיון לכף זכות שהנך שופע כלפי ידידך. האם לא מגיע לו לדון אותו לכף זכות? על זה חרה לי מאד כי אני מכיר אותו ויודע שהוא צדיק בבחינת כל שמעשיו מרובים מחכמתו -חכמתו מתקיימת, ועושה הכל בתמימות.

ולנחום וכל הצדיקים, במטותא מינייכו. כמה שזה אופנתי להיות הצדיק שקורא תגר על כל מבקר שהוא, אנא תקראו קודם את התוכן. גם אני כמוכם רוצה שלום, אך לא על חשבון חזן אחר.

חג כשר ושמח לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 19:20 לינק ישיר 

אני מזדהה עם נחום בכל מילה. וכן עם הרב אלחנן. אדם שב לדרך הישר, גמרנו...

בהצלחה לך החזן שמואל לוין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 16:32 לינק ישיר 

אני פשוט נגעל מהאופן בו רומסים אדם כאן בפורום,
האם אתה, כן אתה!     -היית מעוניין שיחפרו בעבר שלך וימצאו את הפגמים והחטאים?
האם אתה כ"כ נקי ללא רבב, שתפקידך לבדוק בציציותיו של האחר?
החזן לוין מאז ומתמיד זכה ליחס צונן ואפילו בוטה כאן בפורום הזה, לאחר שכנראה לא כ"כ הצליח כאן בארץ, הוא פנה למקורות אחרים בכדי להתקיים, זה לא מצא חן בעיני הפנאל החשוב היושב כאן שמגיב תחת שמות עלומים ונסתרים ובחסות חופש הביטוי השתלחו בו ללא הרף וללא מעצורים!
כעת, כאשר החליט לעזוב את משרתו מכל סיבה שהיא, נעמדים ובאים כל צדיקי העולם, אשר וודאי העולם מתקיים בזכותכם ודנים אותו לכף חובה יהיה אשר יהיה.
יש סוף לדבר הנתעב הזה?
אתם לא חושבים שאתם רוצחים אדם בדם קר???
אני לא מכיר אישית, פעם אחת שמעתי אותו בתפילה בעיר מגוריי, אמת, לא התלהבתי, אך לא רצתי וכתבתי את כל אשר על לבי לגנות ולבזות את האדם.
זה מנהג מכוער ומתועב שחייבים לשים לו כאן קץ וסוף.
די!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:46 לינק ישיר 

הרב אלחנן לוין חג שמח, מאד נהננו לקרוא באמת היה קצת שקט לאחרונה וחזן לוין לא היה בכותרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 07:13 לינק ישיר 

Mendel777,

באופן עקרוני אתה בהחלט צודק, ובגלל זה אני רוצה בבקשה להבהיר שאת ה"התפלאות" על בועז דוידוף לא אמר החזן שמואל לוין, אלא אני. שמואל גם לא זה שסיפר לי שדוידוף חוזר להתפלל בקונסרבטיבי, אלא שמעתי את זה ממישהו אחר לגמרי. שמואל יודע מצויין שמי הוא שיהיה מותח ביקורת או התפלאות על אנשים אחרים.

לגבי זה שהוא משלים את החוזה שלו, גם אני שאלתי את אותה שאלה. התשובה היא שהחזן לוין התפטר מתפקידו אבל בקשו ממנו להישאר עד סוף החוזה, והוא הסכים בכמה תנאים, אחד מהם זה שהוא לא צריך יותר לשיר עם מקהלה מעורבת, שלא ישתמשו במקרופונים בשבת, ושהוא לא צריך להיות במנין מעורב. נכון שזה לא פוטר את כל הבעיות, אבל זה בהחלט משפר את המצב. גם רבנים שהוא התייעץ איתם הציעו שהוא יגמור את החוזה שלו בצורה שקטה, כדי שלא לגרום למריבות בין בתי הכנסת.

כשהחזן שמואל לוין עבר לבית הכנסת הקונסרבטיבי, עשו לו יחצנות "שלילית" (ובצדק גמור לדעתי) על מה שהוא עשה. עכשיו שהוא נוטש את העבירה ועומד לחזור לאנשי-שלומנו, אני חושב שצריך לעשות יצחנות חיובית. למה לדבר על הרע מותר, אבל לדבר על הטוב - אסור???

ולמי שחושב שמדובר באיזה תרגיל, אז בבקשה: הציעו לשמואל לוין שתי מישרות נוספות, אחת בבית-הכנסת "טמפל מנורה" במיאמי ואחת בקהילת "בני ישראל" ליד ניו-יורק. שני בתי-הכנסת הם קונסרבטיבים-מסורתיים, ולשני בתי-הכנסת האלו החזן לוין אמר מיד "לא!", ולא התפתה למרות שההצעות היו מבחינה כספית טובות מאוד.

אני מציע שבמקום להתסכל על העבר ועל הרע, נסתכל קדימה ועל מה שעכשיו חיובי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 01:22 לינק ישיר 

על הכל אפשר להבליג- על חזרתו "בתשובה" המיוחצנת של החזן שכבר חתם על מסמך התשובה, ועדיין מתפלל שמה עד סוף החוזה...על גישתו הפסולה כאילו הוא מחליט מתי מותר להתפלל בביכ"נ קונסרבטיבי ומתי הוא נפסל, למרות פסיקתו המפורשת של הגאון רבי משה פיינשטיין, אבל על דבר אחד אסור להבליג-

מי התיר לו להתחיל מעכשיו ל"התפלא" על חזן אחר שממלא את אותו תפקיד? ועוד בהדגשה כאילו הוא חסיד ברסלב וזה פוסל את מעשיו עוד יותר!

ההבדל הגדול בין לוין לחזן החדש הוא שלוין התחנך כאדם דתי, וככזה, היה צריך לדעת טוב יותר מה מותר ומה אסור. החזן השני גדל כחילוני- אומנם אדם מקסים, ואני יכול אפילו לומר ירא שמים מאד- בדרך שלו, אבל ללא הדרכה או חינוך דתי כלשהו, דבר שמסביר היטב למה אין לו בעיה עם כל סוג של בית כנסת.

אדם שסרח ורוצה לחזור בתשובה באמת, צריך להזהר בכפליים לפני שהוא מתפאר על אחר באותו עוון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2012 23:02 לינק ישיר 

בהצלחה לחזן לוין שבלי קשר לבתי הכנסת שהוא מתפלל בהם, אני נהנה לשמוע אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2012 22:07 לינק ישיר 

מזל טוב וברכת הצלחה לחזן שמואל לוין לרגל קבלת המשרה החשובה.
חג שמח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2012 20:05 לינק ישיר 

עכשו הרב אלחנן יחזור בתשובה ובא לציון גואל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2012 17:44 לינק ישיר 

נתמנית יחצ"ן לחזן לוין בהצלחה בתפקיד!?

תוקן על ידי גאון_לירי ב- 04/04/2012 17:45:14

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חדשות מהחזן שמואל לוין וממונטריאול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext