בית פורומים עצור כאן חושבים

מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2012 11:53 לינק ישיר 
מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)

א.נ.

אנו, רבנים, אנשי ציבור, חוקרים וסופרים פונים אליך על רקע הפרסומים בדבר "סגירת אתר בחדרי חרדים" ומבקשים להעמידך על ההשלכות ההרסניות של מעשה שכזה באם ייצא לפועל. אתר בחדרי חרדים כולל בתוכו מאות פורומים בעלי מיליוני הודעות שנכתבו במרוצת 10 השנים האחרונות ע"י מיטב המוחות במגזר החרדי ועוסקים בכל תחומי החיים המעניינים את הציבור החרדי בפרט והציבור האמוני בכלל, ולא פעם הם מצוטטים בספרים, עיתונים ומחקרים אקדמיים. אובדנם מרשת האינטרנט יסב נזק ציבור עצום הן לציבור הרחב בישראל והן לציבור החרדי.

אי לכך, אנו קובעים כי האינטרס הציבורי לחופש המידע מחייב עשיית המירב על מנת להבטיח שארכיון הכתבות והפורומים של בחדרי חרדים ייוותרו פתוחים לציבור הרחב. אנו מבקשים מהיועץ לשקול אחת מהחלופות הפוגעניות פחות מסגירת האתר, בדרגת חומרה עולה:

1. מניעת כתיבת הודעות חדשות ע"י משתמשים שלא מזוהים בשמם המלא ב"פורום בחדרי חרדים" (פורום מס' 771

2. מניעת כתיבת הודעות חדשות ע"י כל הכותבים ב"פורום בחדרי חרדים" (פורום מס' 771).

3. מניעת העלאת כתבות חדשות ל"אתר החדשות בחדרי חרדים".

4. מניעת כתיבת הודעות חדשות בכל מאות הפורומים ומניעת העלאת כתבות חדשות לאתר החדשות (לא מומלץ).

אם הדבר באמת נדרש אז אנו מבקשים לשקול קודם כל את חלופה מס' 1, קרי, סגירה "כירורגית" של "פורום בחדרי חרדים" בלבד (הפורום הגדול באתר שמספרו 771, שהוא פורום אחד מני מאות הנמצאין באתר "בחדרי חרדים") לכתיבה אלא ע"י כותבים המזדהים בשמם המלא כאמצעי שפגיעתו פחותה וישרת את התכלית של אי שיבוש החקירה שלמיטב ידיעתנו מהפרסומים עוסקת אך ורק ב"פורום בחדרי חרדים" (שמספרו 771) מבין כלל מאות הפורומים שבאתר.

בתודה מראש,
1.
2.
3.
.
.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 05/04/2012 12:23:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2012 22:26 לינק ישיר 

תאריך פרסום: 07/04/2012
דרישת המשטרה לסגור את האתר "בחדרי חרדים" היא פגיעה חמורה בחופש העיתונות ובזכות הציבור החרדי לדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2012 12:00 לינק ישיר 

ירוחם, אני לא מתווכח אתך, אני הייתי הראשון שהעלה כבר לפני 3 ימים את הנושא של קריסת המודל העסקי של האתר, אבל מדובר בלוח זמנים שונה מזה של סגירה מיידית בצו כזה או אחר, והוא נותן לנו יותר זמן לגבות ולמצוא פתרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2012 11:14 לינק ישיר 

אזנים לכותל
אין ולא יהיה צו מנהלי לסגירת הפורומים- זה תקדים מאד מסוכן והוא לא יעמוד במבחן השכל המשפטי הישר של פרקליט זוטר ביותר. וודאי לא בבג"ץ. אין דבר כזה ולא יכול להיות כדבר הזה.
הבעיה כאמור אפילו ויהיו מפרסמים, יש ויהיו יותר, מי יטפל בגביית הכספים וכו' צריך מנהל בשביל זה.
להזכירך מנהלי ח"ח רק חשודים, עד שיורשעו אם בכלל יקח זמן זמן רב. אבל אפילו אם יורשעו נכסיהם- קרי האתר- לא ילקח מהם, הם לא יטפלו באתר- אבל לא יתנו לאחרים לטפל בו.
ולכן כל העצומות הן דבר יפה מרנין. אבל בלי תועלת, כי לא זו הבעיה.
ההנהלה צריכה לחפש אכסניא אחרת, יהיו הרבה קופצים לארח את הפורום, הוא מוכר ובגין כך מושך אנשים ומפרסמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2012 00:28 לינק ישיר 
פתחתי קבוצת פייסבוק, בתקוה שיתחיל להתגלגל, כנסו והצטרפו

http://www.facebook.com/groups/217428818357753/217489521685016/ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2012 00:10 לינק ישיר 

ירוחם, תבדיל בין הסוגיה המימונית לבין הסוגיה המשפטית. אני מסכים שמבחינה מימונית יש איום לקיומו של האתר אפילו אם שום דבר לא ייסגר בו, יש ספק עד כמה מפרסמים ירצו לפרסם כאן משהו בתקופה הקרובה ואם כן איך יממנו את השרתים ורוחב הפס.

אבל אין בין זה לבין רעיון העוועים של הורדת אתר חדשות ופורומים ענק מהרשת בצו שיפוטי או מנהלי דבר וחצי דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 23:00 לינק ישיר 

אין כל עילה חוקית  דתית או מוסרית לסגור את עצכ"ח, הבעיה היא טכנית- הפלטפורמה שעליה  עומדת עצכ"ח היא ח"ח, ואם היא תסגר. מבחינה טכנית לא תהיה פלטפורמה. כי את זה מישהו צריך לממן ,הרי לתחזק את המחשב עולה כסף,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 22:28 לינק ישיר 

מוכן לחתום.

[אני מודה שאין לי מושג על מה שמספרים, שמעתי את הפרטים המוזרים לאחרונה, ואפשר להבין לכאורה את הטענה לפיה סגירת העסק תגרום למתלוננים חדשים להופיע - כמובן שאין לי מושג איפה זה עומד מבחינה חוקית. בכל מקרה יכאב לי מאד אם עצכ"ח יסגר ואינני רואה שום סיבה לעשות זאת בהקשר הפרשיה הנידונה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 22:22 לינק ישיר 

חכם, מה הקשר בין פרשת הסחיטה לבין פורום עצכ"ח, למה שמישהו ירצה לסגור את פורום עצכ"ח בגלל זה?! זה הזוי, ונגד זה בדיוק מכוונת העצומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 20:50 לינק ישיר 

לדעתי לא יהיה ניתן להגיע למידע על היקף הסחיטה,, אלא ע"י סגירת האתר.
ולדעתי על חכם מימוניי, להתחיל לחפש אכסניה חדשה לעצכ"ח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 19:00 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אני בהחלט מוכן להצטרף. איפה חותמים? לדעתי אין צורך להעלות הצעות פרטניות מדיי, שכן הוא בין כה וכה יעשה מה שהמומחים ימליצו לו (היועמ"ש אינו איש מחשבים). די בהצבעה על כך שהסגירה נראית מאד בעייתית.
כך שהנוסח לא ממש חשוב. רק למחות על הרצון לסתום פיות, וקריאה להפריד את האנשים הפושעים מהפורום ותפקידו החברתי החשוב.
כדאי לשלב בקריאה גם קריאה להעניש את האשמים בכל חומר הדין, אבל להשאיר את הפורום.

מצטרפת לעצומה/קריאה.

אפשר לשלב גם הצעה שימונה מפקח על המערכת מטעם היועץ המשפטי שיבדוק שאכן חופש הביטוי נשמר ביחד עם שמירה על חוקי לשון הרע הוצאת דיבה ומניעת אשכולות/כתבות/טוקבקים מוטים ומכורים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2012 18:41 לינק ישיר 

אני בהחלט מוכן להצטרף. איפה חותמים? לדעתי אין צורך להעלות הצעות פרטניות מדיי, שכן הוא בין כה וכה יעשה מה שהמומחים ימליצו לו (היועמ"ש אינו איש מחשבים). די בהצבעה על כך שהסגירה נראית מאד בעייתית.
כך שהנוסח לא ממש חשוב. רק למחות על הרצון לסתום פיות, וקריאה להפריד את האנשים הפושעים מהפורום ותפקידו החברתי החשוב.
כדאי לשלב בקריאה גם קריאה להעניש את האשמים בכל חומר הדין, אבל להשאיר את הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 17:36 לינק ישיר 

אזנים, 

אני מדבר רק על עצכח, לא על בחח.
אם אשתכנע שהחומר בסכנת הכחדה, מה שעדיין לא בטוח, - אזי אתגייס לענין.
אם הענין רציני, יש לפעול בגלוי, לא באנונימי ולא כאן בפורום. חשבתילהריץ את הענין באמצעות 'פורום חוקרי החברה החרדית' במכון ירושלים לחקר ישראל, בו אני חבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 16:11 לינק ישיר 

גם אהבתם גם שנאתם גם קנאתם כבר אבדה וחלק אין להם עוד לעולם בכל אשר נעשה תחת השמש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:06 לינק ישיר 

גלגול העיניים לשמים כאילו רק עתה כולנו מזדעזעים לאור החשדות למעשי סחיטה מכוערים, אינה במקומה. זה שנים ע"ג שנים שאנו עדים למעשים שפלים ומכוערים של סגירת חשבונות אישיים - שאינם קשורים למעשיי סחיטה - בפורום החדשותי באמצעות פתיחת אשכולות בנוסח: "מי מכיר את פלוני אלמוני, פרטים בבקשה" כאשר המטרה המוצהרת היא להזמין את כל שונאיו ואוייביו של נשוא האשכול לשלוף חרבות, ואיש לא פצה את פיו. לפתע כאשר שומעים על אלמנטים פליליים של סחיטה, כולנו מזדעזעים? מבחינתי,'פלילי' הוא לא חמור מרצח!

בחברה בעייתית כשלנו, אין מקום לפורום חדשותי. נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2012 15:01 לינק ישיר 

דיברתי עם בני בראון והוא הביע נכונות טנטטיבית לחתום. שלויימע, מבחינתי אם אתה לוקח את היוזמה הזו ומריץ אותה הלאה בכל צורה שהיא, אז תבורך, אני קצת מוגבל בסד האנונימיות שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכתב פתוח ליועץ המשפטי לממשלה (טיוטה, תציעו שינויים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext