בית פורומים עצור כאן חושבים

פסיכיאטריה תלוית תרבות: מתי מוצדקת התערבות ולפי אלו ערכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2012 09:42 לינק ישיר 
פסיכיאטריה תלוית תרבות: מתי מוצדקת התערבות ולפי אלו ערכים?

לאחר שספרן הביא את הלינק ולאחר שהחל דיון קצר, אולי בכל זאת אפשר לנסות להפוך זאת לאשכול. זהירות: צהוב מאד!

ספרן הביא לינק ל"הארץ".

פואת הנפש החרדית/חסידית, בדרך קצרה

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1680685

התוכן: ביום עיון פסיכיאטרי בנושא העולם החרדי גילו פסיכיאטרים מסויימים שהם רושמים תרופות שיש להן השפעה על דיכוי היצר המיני גם כדי לסייע למטופל להתגבר על יצר זה. ההצדקה: היצר החזק ולפעמים הכניעה לו יוצרים מתחים חזקים מדי בנפשו של המטופל. התערבות זו נראית זרה ולא מוצדקת אבל אחד מחשובי הפסיכיאטרים בכנס (כדלקמן) הצדיק אותה בקטע שיצוטט לקמן.

חלק גדול מהכתבה עוסק בהאשמות (זו מילה חזקה, כן) של יוצאים בשאלה ובאמירות שמקבלות פרשנות מסויימת למדי של הכותב מן "הארץ". בעיני זה לוקה בחסר. אבל לא זה הנושא שלנו כלל!

**** שונתה הכותרת לפי המונח החשוב מאד בכתבה ****

תוקן על ידי מיימוני ב- 08/04/2012 09:44:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2012 15:57 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2012 16:18 לינק ישיר 

גלולה לעיצוב השקפת עולם
http://tinyurl.com/bofjxlw

האם זהו פתרון אלגנטי לבעית הנעביך אפיקוירס? במקום להוריד ולא להעלות, גלולה קטנה וחסל.

ועוד משפט מהמאמר של אמנון לורד:
"התפיסה הייתה שהאדם הסובייטי הוא האדם החופשי האמיתי."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2012 21:38 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1689825

לאחר שנחשפו עדויות חדשות סוף סוף נזכרו המטפלים לקיים דיון אתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 08:02 לינק ישיר 

יינן ככלל אתה צודק וברור שזו המוטיבציה העיקרית, אבל יענו לך הצבועים "ערבות". זו הי המסכה הלכתית לכל השיטה של שמירת השליטה בעדר. אמנם לגבי תרופות לאברכים החפצים בנשותיהם יותר מפעמיים בחודש אין זו טענה כי איני חושב שיש ערבות על חומרות (נניח שזו חומרה)  שאינן דין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 23:01 לינק ישיר 

אני רואה פה דיון ארוך ומפותל בשאלה מהי מחלה ומתי מוסרית יש לנקוט בפעולה נגדה.
אבל בנידון דידן (הדחה לטיפול פסיכיאטרי בעקבות בעיות רוחניות) אצלי עולה שאלה לחלוטין אחרת:
האם בכלל המדיחים לטיפול (הרבנים, למשל) חפצים בטובת הנער או בשימור השליטה עליו? אם, כמו שאמר לי חסיד גור אחד שעובד איתי, המטרה היא פשוט למנוע ממנו עוון אוננות - אז יש פה אולי דיון על בסיס דברי מיכי; אבל אם לא זו המוטיבציה, אלא דווקא הרצון לשמר שליטה ו"טוהרה" על המרחב הישיבתי, ולא הפרט הוא במוקד העניין אלא הכלל של הקהילה והחברה (ובזה אין שום מצווה או עניין הלכתי, רק עניין פוליטי) כאן לכל הדעות מדובר ב"האח הגדול" של אוורול בהתגלמותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 19:29 לינק ישיר 

אמשלום

מעולם לא טענתי על נתק מוחלט עם המשפחה ברוב המקרים ,כמו שברוב המקרים של יוצאים בשאלה הקשר או לא מתנתק או מתחדש לאחר תקופה.אבל בהחלט ברוב המקרים התיסכולים קיימים ,הבושה קיימת ,והנחת מונח ליד האושר ,שלא נדבר על השוק וההתמודדות ההתחלתי,
הורים שמקבלים את זה באהבה ושלוים עם העניין עושים מזה תוכניות וראיונות וכותרות.
ונכון עם עובדות אני לא מתוכח ,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 16:33 לינק ישיר 

[ביליצר,

כל ימי חייתי בתוך הציבור החילוני ואני מכירה לא רק הומואים ולסביות רבים אלא גם את משפחותיהם. הם חיים בשלום ובשמחה לא פחות (ולפעמים הרבה יותר) ממשפחות שילדיהן הפכו לחרדים (לצערי הגדול, ובניגוד לאופן בו אני מנסה להדריך הורים שפונים אליי עם "בעייה" כזו).  ברור שיש גם אחרים, אבל בסה"כ הם מיעוט. מה שאני מתארת הוא הרוב והרוח המיינסטירימית של העולם (בהחלט מותר להתפלמס עם החיוב שיש בכך ולהביע דעה על הערך שיש בהתנהגות כזו וכו' וכו', אבל להתווכח עם העובדות עצמן זו שטות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 15:23 לינק ישיר 

לא מתביישת                                                                                                                                        

נתחיל בזה שהאשכול התחיל מביקורת של התנשאות על הציבור החרדי וטוב שכך שהמגינים הביאו למצב של הרגשת התנשאות הפוכה למבקרים למרות שאין זאת הכונה בכלל.
האם הנורמות החרדיות היו לא נכונות?לא,המודעות עלתה ביחד עם המודעות והנורמות הכלל עולמיות ,כמו שעד לפני כמה שנים לא היה בלקסיקון החוקתית עבירות של הטרדות ,וכמו שהפמיניזם עלתה בעולם היא נכנסה יותר מאוחר לציבור הדתי ,וכשהפמיניזם הביאה למצב שלאשה יש שליטה ,הטראומה של אונס שהוא חוסר שליטה עלתה איתה ,לצערינו בשנים עברו ,אונס היתה עבירה הרבה פחות חמורה ,ובזמני מלחמות היו לדאבונינו חגיגות אונס ,כמו בצבא הגנה לישראל הקדושה,
האם הצלקות הנפשיות של הטראומה של אותן מסכנות מתקופות יותר שובניסטיות ,שהנשים בכלל בחייהם היו נשלטות ולא שולטות, היו ברמות של היום ?לטאטא מתחת לשטיח כמו שאת קוראת לזה היתה נורמה עולמית עד לא לפני הרבה זמן מתוך עולם שמרני יותר.ובהתחשב שאחוזי התלונות של נאנסות מתקרבות יחסית לאפסיים ,והטרדות באוטובוסים בציבור המהולל הם נורמה ,על איזה עולם מתוקן ושלו בדיוק את מדברת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 14:48 לינק ישיר 

ביליצר- אתה צודק שעדיין יש בקרבנו הרבה שנאת חינם, אבל האמירות הגורפות שלך שגויות. אני מכירה סיפורים של הורים שהתקרבו יותר לילדיהם אחרי שהם הורידו את המסכות וממילא גם מחיצות נשברו. אני מכירה סיפורים של הורים שלמרות שקשה להם, הם מבינים שעדיף שילדיהם יהיו מאושרים (הורים כאלה אני מכירה באופן אישי...). ונכון, יש גם הורים שזרקו את ילדיהם לרחוב. מה זה מלמד אותנו, מלבד העובדה שהומופוביה היא מחלה קשה ומסוכנת שיכולה לעוור אפילו עיני הורים?
דווקא סיפור כמו שכתבת-"אין ספק שיש קבלה ופתיחות לקהילה למרות הלעג והבוז כי הנאורות מחייבת,עד שזה מגיע לילדיך ,ואז אתה לא רק מתבייש לצאת מהארון אלא גם ממפתן ביתך", אני לא מכירה. הורים שקיבלו לפני שידעו על ילדיהם, יקבלו אותם בלי ספק והורים רבים שקודם היו שבויים בדעות קדומות, פתאום הבינו במה באמת מדובר.

אני לא מבינה את הנטייה בציבור החרדי להשוות את מצבם עם מצב החילונים בד בבד עם התנשאות עליהם. האם יעלה על הדעת שילדים בהקבצה  א' יתרצו כישלון במבחן בכך שגם הילדים בהקבצה ג' נכשלו? אם באמת הציבור החרדי מתנהל לפי "הוראות היצרן" (אותי הוא לא יצר?!), איך יש כל כך הרבה סבל בתוכו? סבל שלא נובע מפאשלות או חטאים (שתמיד יהיו), אלא מהאתוסים החרדיים הבסיסיים ביותר. למה המודעות למקרי אונס צריכה להשתפר? יכול להיות שהנורמות החרדיות לפני 10 שנים לא היו נכונות? איך יכול להיות שאנשים רבים צריכים לקחת כדורים כדי לעמוד ב"הוראות היצרן"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 14:47 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
צענע

זאת שתמיד מייחסת האשמות שמייחסים אליה למניעים של שנאה לדאגה גרידא למרות שהכתובים מוכיחים אחרת ,והנה היא מייחסת מסקנות שלא כתובות לעמדתי.
מי שמאמין שיש יצרן והוראות לא תצפי שינקוט עמדה אחרת ,בעיניו הבשריות האישיות ייתכן שיחשוב אחרת .בכל אופן את עמדתי לא נקטתי.

את עמדתך לא נקטת.
ממי אתה מפחד?הרי אתה ניק אנונימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 14:20 לינק ישיר 

צענע

זאת שתמיד מייחסת האשמות שמייחסים אליה למניעים של שנאה לדאגה גרידא למרות שהכתובים מוכיחים אחרת ,והנה היא מייחסת מסקנות שלא כתובות לעמדתי.
מי שמאמין שיש יצרן והוראות לא תצפי שינקוט עמדה אחרת ,בעיניו הבשריות האישיות ייתכן שיחשוב אחרת .בכל אופן את עמדתי לא נקטתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 11:44 לינק ישיר 

"ואז אתה לא רק מתבייש לצאת מהארון אלא גם ממפתן ביתך"

לביליצר
כך כתבת.

אז מה אתה מספר לנו כאן?
שהמורשת הדתית בת אלפי השנים חלחלה ללבבות ?
הרי יש מקומות בדרום ארצות הברית שעד עכשו בן אדם שחור מתבייש בצבע שלו.

אז מה זה מוכיח?
זה רק מוכיח שהדת והמורשת הגזענית הורישו לעולם סטיגמות ושנאה ובושה וזה יקח מאות שנים עד שערכים של חופש משנאת השונה יכנסו ללבבות.
וטוב לדעת איפה אתה נמצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 11:25 לינק ישיר 

אמשלום

לצערי אני מדבר מתוך ידיעה ברורה ואין לי מושג מאיזה מקום [תרתי משמע]את מגיבה כי זה מריח מאותו ירק ,והרבה,שבירכת עליו לאחרונה וכיונת על ברכתו לכל השנה ולא רק מטיבול לטיבול.
השמרנות במדינתינו נובעת בכל נושא זוגי מתוך אותם אחוזים גבוהים של שומרי גרעין המסורת בכל דרגה שהוא ,שזה רוב רובו של הציבור החילוני ,ואותם הורים גם יתעקשו על חופה עם רב כדת ועל ברית מילה וקל וחומר עם הקושי ,אם בכלל ,לקבל את ילדיהם כחד זוגיים ועוד עם אינטראקציה רגילה,הבושה והסטיגמה הוא נחלת הכלל והלעג והגועל האישי החברתי בפרט לגברים שתמיד היה פחות נסלח שומעים מכל עבר.אין ספק שיש קבלה ופתיחות לקהילה למרות הלעג והבוז כי הנאורות מחייבת,עד שזה מגיע לילדיך ,ואז אתה לא רק מתבייש לצאת מהארון אלא גם ממפתן ביתך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 10:03 לינק ישיר 

אמשלום,
אני לא מאמין למשמע אוזני, את מדברת בטינופת בלי שום הצדקה, כמו שאת דורשת מביליצר קצת צניעות ביחס לקהילה שהוא לא מכיר, כך אני חושב שאת צריכה לדרוש מעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 07:11 לינק ישיר 

[ביליצר,

זה לא כ"כ שייך לאשכול הזה, ובכ"ז חשוב לי להגיב - 
אין לך שמץ של מושג על היחס להומואים ולסביות בעולם החילוני הרחב. אתה מדמיין אותו מתוך מה שאתה מכיר, וזו שטות שיוצרת תמונה מעוותת של המציאות -  אתה שבוי בעולמך שלך ורואה הכל רק דרך משקפיך שלך. זכותך, כמובן, להמשיך ולחיות בתוך החזרת שלך, אבל לפחות הפסק להביך עצמך (ואת קהל שומעיך) ולהכריז בקול שהיא מתוקה מדבש.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסיכיאטריה תלוית תרבות: מתי מוצדקת התערבות ולפי אלו ערכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext