בית פורומים עצור כאן חושבים

האם זה אמיתי ? ימות המשיח הגיע ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2012 05:31 לינק ישיר 
האם זה אמיתי ? ימות המשיח הגיע ?

צפו בצעדת האחדות: חילונים למען חרדים

עשרות צעירים דתיים וחילונים צעדו הבוקר מתל-אביב לרחובות בני ברק במה שכונה על ידם מצעד האחדות, במטרה לאחד את השורות. לדברי אחד המארגנים ששוחח עם כיכר השבת, מטרת הצעדה הינא להסביר לציבור החרדי כי לא כל החילונים מושפעים מהתקשורת וישנם רבים האוהדים את הציבור החרדי

ישראל כהן, יהודה פרקוביץ'
|
י"ט בניסן תשעב   16:22  11.04.12
הדפסה
* id="artmedia_flowplayer_99426_api" name="artmedia_flowplayer_99426_api" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="100%" height="100%"> <*צפו במדור וידאו
******* type="text/">(function(){var need_stop = true;var thumbimg = 'http://s1.kikar.net/th/data/auto/flv/thumb/sc/1s0t5419__w450h338q70.jpg';var movie = 'http://s3.kikar.net/data/auto/flv/nl/xesj5jms.m4v';var addon_id = 99728; var playlist = []; if (thumbimg) playlist.push({ url:thumbimg, autoPlay: true }); playlist.push({ url: movie, provider: 'lighttpd', autoPlay: !need_stop, start: 0, onBegin: function(){ media_count_views(addon_id); } }); my_flowplayer_wrapper("artmedia_flowplayer_99426",{src: "http://s3.kikar.net/swf/flowplayer/flowplayer-3.2.5.swf", wmode: 'opaque'},{clip:{autoPlay: false, scaling: 'fit'},playlist: playlist,plugins:{gatracker: {url: "flowplayer.analytics-3.2.1.swf",trackingMode: "Bridge",bridgeObject: "pageTracker"},lighttpd: {url: 'flowplayer.pseudostreaming-3.2.5.swf'}}});})();
******* type="text/"> flowplayer('*').each(function() { var pause_others = function() { var current_player = this; flowplayer('*').each(function() { if (this!=current_player) this.pause(); }); }; this.onResume(pause_others).onStart(pause_others); });
*-- RELEVANTI_ARTICLE_START *

עשרות צעירים דתיים וחילונים צעדו הבוקר מתל-אביב לרחובות בני ברק במה שכונה על ידם מצעד האחדות, במטרה לאחד את השורות ולהגביר את האחווה בין המגזרים.

הקבוצה צעדה ברחובות העיר בליווי מוזיקה חסידית כשהצעירים נושאים שלטים ובהם מסרי אחדות ופיוס.

לדברי אחד המארגנים ששוחח עם כיכר השבת, מטרת הצעדה הינא להסביר לציבור החרדי כי לא כל החילונים מושפעים מהתקשורת וישנם רבים האוהדים את הציבור החרדי.

"באנו לשדר מסר של פיוס ושלום על רקע חילוקי הדעות במהלך החודשים האחרונים בין הציבורים השונים ולומר ״כולנו אחים וערבים זה לזה", הסביר. ᥿

*-- RELEVANTI_ARTICLE_END *
******* type="text/">googletag.cmd.push(function() { googletag.display('_dfp_2_692600'); });*************** style="border-bottom: 0px; border-left: 0px; border-top: 0px; border-right: 0px" id="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_1_0" height="60" marginheight="0" frameborder="0" width="430" name="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_1_0" marginwidth="0" scrolling="no" vb="true"><*
******* type="text/">googletag.cmd.push(function() { googletag.display('_dfp_3_813813'); });*************** style="border-bottom: 0px; border-left: 0px; border-top: 0px; border-right: 0px" id="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_2_0" height="60" marginheight="0" frameborder="0" width="430" name="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_2_0" marginwidth="0" scrolling="no" vb="true"><*
******* type="text/">googletag.cmd.push(function() { googletag.display('_dfp_4_175033'); });*************** style="border-bottom: 0px; border-left: 0px; border-top: 0px; border-right: 0px" id="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_3_0" height="60" marginheight="0" frameborder="0" width="430" name="*********s_iframe_/14723412/articles_images_430x60_3_0" marginwidth="0" scrolling="no" vb="true"><*

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 16:15 לינק ישיר 

מקס ידידי היקר

לא הייתי שם אבל בתמונות שהבאת- יש רבים חובשי כיפות,

אף אחד לא שונא חרדים, אף אחד לא שונא אף אחד סתם, מה ששונאים זה לא את החרדים- אלא את אורחם וריבם

הגמרא בשבת קכ"ז מספרת על אותו אדם שהשכיר את עצמו לעבודה ולאחר שלש שנים שבקש את משכורתו, בעל הבית לא נתן לו כלום לא כסף לא כרים וכסתות לא פירות וכיב', לאחר זמן שבעל הבאית בא ל ביתו אמר לו שהוא דן אותו לכף זכות, הגמרא בשבת לא מספרת לנו מי היה הפועל ומי היה בעל הבית, בעל השאילתות מגלה לנו כי הפועל היה

שאילתות דרב אחאי פרשת שמות שאילתא מ

דתניא הדן את חבירו לכף זכות דנין אותו מן השמים לכף זכות ומעשה ברבי עקיבא בן יוסף שהיה מושכר אצל רבי אליעזר בן הורקנוס ועשה עמו שלש שנים כשבא ליפטר ממנו בערב יום הכפורים אמר לו תן לי מעותיי ואלך ואפרנס את אשתי ואת בניי אמר לו אין לי מעות שאתן לך והיה רואה מעות בידו תן לי בהמה אמר לו אין לי בהמה שאתן לך והיה רואה בהמה בתוך ביתו תן לי תבואה בשכרי ...
כמובן שזה היה ר' עקיבא לפני היותו רבי- שואל החתמ"ס איך יתכן שאדם בעל אישיות והנהגות מוסריות ואנושיות כמוהו מסיגל להגיד את המשפט- מי יתן לי ת"ח ואנשכהו כחמור?
ענה- עקיבא העם הארץ לא שנאה תלמיד חכמים- אלא רק אורחם וריבם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 15:42 לינק ישיר 

הרב מיימוני,
לא חשוב לי אייך עשו זאת, (ויכול להיות שאתה צודק בביקורת על הדרך) העיקר שקיים דבר כזה,

לירוחם:
לא אני ולא אתה היינו שם, אז מנין לך שזה לא חילוני ממש,
את האמת אני לא רואה סיבה אחת למה חילוני יישנא חרדי, ובאמת ההמון החילוני לא שונא אותם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 13:04 לינק ישיר 

אםשלום

אותי הטריד יותר כי כמעט ולא ראיתי נשים בהפגנת האחדות.

יש חרדים -בעיניהם אנשי הכיפות הסרוגות -חילונים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 12:50 לינק ישיר 

[פשש.. כל הכבוד לחילונים האלה - לא רק שהם מביעים אחדות בדבריהם, הם אפילו חבשו כיפה ולבשו ציצית כדי להראות את כוונות האחדות שלהם...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 08:27 לינק ישיר 

מקסמן

ציפור אחת אינה מביאה את האביב.

צעדה אחת אינה מביאה את האהבה והאחדות.

מה זה כן מראה?

שיש מי שרוצה לארגן צעדה.

שיש מי ששומע לו.

את זה אפשר היה לשער גם קודם, שלא כל אלו שאינם חובשים כיפה מתנגדים לדת, שלא כל מי שהוא חובש כיפה סרוגה רחוק מהחרדים.

מה כן השתנה? שחלק מהם מוכנים להגיע כדי לבטא את העמדה. אך הם מבטאים אותה בצורה שיש מקום לשאול על משמעותה. כמה תורמת צעדה? אל מי היא מדברת?

אני יכול מן הסתם להעיד על תחושת של חוסר נוחות מצעדה כזו. אם רוצים להביע הזדהות, האם אין דרכים אחרות של ביטוי לכך?

אצל החרדי האופייני, כל דבר יימדד לפי השולחן ערוך (אין הלכות צעדה, זו תופעה מודרנית) ולפי השפעתו על הילדים. חרדי אופייני יעדיף שלא יפלשו לגטו שלו, גם למטרות שאמורות להיות טובות. סמיילי עצוב אבל אולי צודק.

מן הדברים שלי משתמעת איזו ביקורת על הצעדה, וזה אכן מה שאני רוצה לומר. אני מלא הערכה לאלו שסבורים שצריך לקרב גם חרדים, ולא רק אלו שנמצאים לפי הצהרתם רחוק מהתורה. אבל כמדומה שלא זו הדרך להגיע לכך.

ואולי זה אחד העיכובים בפני ימות המשיח כפי שאתה סבור שהם מתקרבים. שהחרדים לא יהיו פתוחים להעריך צעדות בבני ברק.

אם עלי לסכם את הרגשות הסותרים שיש כאן, אזי כוונתם רצויה אבל חוששני שמעשיהם לא יהיו רצויים. לא כאן ולא באופן הזה. (ואולי אני טועה?)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 07:57 לינק ישיר 

טוב. בחיי הקצרים אני לא זוכר דבר שכזה,
ואם באמת יפסק השנאה, אז זה הפירוש של ימות המשיח,
משיח היא מושג,

עד היום ידענו שכל מי מהפוליטיקאים רצו להסית את השומת לב של ההמון העם, אז ניצלו את השנאה, את זה ידעו טוב לעשות בכל הדורות,

ביום שלא יהיה שנאה בין ההמון העם, אז הפוליטיקאים כבר לא יכלו להשתמש עם הדמגוגיה הזו,
ואז יצטרכו להביא תוצאות אמתיות, ומי ירוויח מזה ?! ההמון העם כמובן !!!
והנה לנו ימות המשיח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2012 07:23 לינק ישיר 

מקסמן

מה אומרת הצעדה?

שיש מי שחש אחדות במחנה שלו, לא חרדי, עם החרדים. יותר מאחדות, אולי אחוה.

איך זה מקדם את ימות המשיח?

מה הם "ימות המשיח"?

האם ימות המשיח תלויים בנוכחותו של אדם מסויים שיהיה המשיח או שזה סמל לא הכרחי לשינוי בעם היהודי באמונה, בהתנהגות, ובהישגים כמו שיבה לארץ ובנין המקדש (כמדומה שכך נקטו רבנים ציונים לפני, רגע, יותר ממאה שנה)?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם זה אמיתי ? ימות המשיח הגיע ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext