על כמה מרחק (ואני לא מדברת על סנטימטרים) אתם שומרים בפגישות ראשוניות? האם אתם מדברים חופשי או שומרים על מרחק ואם כן איך למה וכמה?
ושאלה לבנים...אתם מעדיפים שבחורה תזרום, תזרוק בדיחות ותדבר חופשי או שתהיה ענינית מאוד, ויותר מרוחקת? אשמח אם תענו חשוב לי לדעת.
נשלח ב-16/4/2012 02:13
סליחה...לא כתבת "תהיי מה שאת"... כתבת "אם היית עצמך".... היינו אך.... לכל מקום ולכל מצב יש את כללי ההתנהגות שלו... וזה באמ דיי משתנה מאחד לאחד אבל יש חוט מקשר...
נשלח ב-16/4/2012 01:04
חדשונת, אסביר את כוונתי, כתבתי: "אם היית עצמך, ולא שיחקת אותה, והוא הוריד כי את "מדי נחמדה" כנראה הוא לא בשבילך" לפעמים אנחנו מרגישים צורך שהשני ירגיש הכי טוב שאפשר, ולכן אנחנו זורקים משפטים בלי קשר. (שאלה ששנינו יודעים שהתשובה לא מעניינת או שהיא ידועה... וכו' וכו') המשפטים והשאלות האלה גורמים לנו להיראות לא טוב... ומה שרציתי לומר לה שאם היא הרגישה "שהנחמדות הזאת" באה לה בספונטניות, ללא משחק שתמשיך כך!
אגב, איפה כתבתי את זה: "תהיי מה שאת"....(רציתי לשים פרצוף תמהה אבל לא נפתח..)
נשלח ב-15/4/2012 23:54
אחיה...אני לא מסכימה איתך. בתור אחת שממש ממש זורמת בכללי עם חברות חבל"ז... בפגישות זה ממש לא אמור להיות ככה! מה זאת אומרת "תהיי מה שאת"? אני חושבת שלכל מקום אליו מגיעים צריך להתאים את ההתנהגות!... וכן גם בפגישות...אני לא חושבת שצריך להיות יותר מידי נחמדים בפגישה הראשונה. השאלה היא מה זה "יותר מידי נחמדה"... וברור ששזה תלוי בגיל וכיוצ"ב כמו שהזכירה בחורהנט... אני כן חושבת שבפגישה ראשונה צריכים להיות נחמדים אבל בגבול הטעם הטוב!... וזה נראה לי קצת אינדיבידואלי לכל אחד...
נשלח ב-15/4/2012 22:32
שירלי, אני (לפחות נראה לי) פתוח ומדבר די חופשי, גם על דברים שלא נראים הכי וורדים. (לפעמים יותר מדי...) אבל אם אני מרגיש שאין זרימה או שזה לא נוח לבחורה, אני מכוון את עצמי ומוריד הילוך. לא נראה לי שלא יהיה לה נוח ולא ארגיש זאת. מרגישים את זה בתגובות ובשפת גוף. אם היית עצמך, ולא שיחקת אותה, והוא הוריד כי את "מדי נחמדה" כנראה הוא לא בשבילך.
נשלח ב-15/4/2012 21:56
אני חושבת שזה מאד קשור לרמה הדתית של הבחור והבחורה וכן לגיל. כשצעירים מכורך ההפרדה שקיימת בציבור החרדי אז פחות יוצא שבחור ובחורה מדברים ואז ממילא בפגישה יש יותר ריחוק, כשמתבגרים צוברים יותר נסיון וגם יוצאים לעולם שבו יוצא הרבה יותר לשוחח עם המין השני מצד שני יכולה להיות בחורה שמגיעה ממשפחה שבה יש הרבה בנים והחברים מתארחים שם וכו וכו ואז זה בא לה יותר בטבעי. לכן כל אחד צריך לתת לצד השני לזרום בקצב שלו, לתת צ׳אנס הגיוני וזו לא סיבה להוריד. בקטע של מחמאות מוגזמות בשלב ראשוני של פגישות, אני רואה בזה משהו קצת לא מתאים אבל הכל תלוי איך ומה וכמובן ברמה הדתית.
נשלח ב-15/4/2012 15:59
שירלי.... אם את לא מבינה את הקטע של קרבה רתיעה אז אני לא יודעת בדיוק להסביר לך. ברור שזה שלב הפקת לקחים. אני הייתי אומרת לך להבא להראות התענינות... התענינות אמיתית, הקשבה.... כן להוציא איזה בדיחה או משו מצחיק אבל אחרי 4\3 שעה... לאידעת מה בדיוק...אבל שלא מיד יאלללה אנחנו מכירים והאוירה הופכת להיות שיא הנחמדה וזורמת וצוחקת כי מטבע הדברים זה לא ככה מיד בפגישה ראשונה! כן יש דיסטנס כלשהו... לפי התאור שלך זה נשמע שאת מנסה לעשות בפגישה אוירה כאילו את מדברת עם חברה רק על ענינים רציניים יותר... אז לא יהיה כ"כ גרוע אם האוירה לא תרקיע שחקים בצחוקה... נסי פעם אחת...תעשי סטא'ז על הבחור הבא (אם יהיה שלך אז תקבלי אותו בכל מקרה ואם לא אז הרווחת אימונים...) ותראי עד כמה את מצליחה לשמור על אוירה מכובדת (מכובדת אומר שמדברים ברצינות בלי הרבה צחוקים... ענינית...כמובן חיוכים וכו...אבל לא עמוס בדיחות וכמובן שלא על ההתחלה...)
נשלח ב-15/4/2012 15:52
שירלי.... אם את לא מבינה את הקטע של קרבה רתיעה אז אני לא יודעת בדיוק להסביר לך. ברור שזה שלב הפקת לקחים. אני הייתי אומרת לך להבא להראות התענינות... התענינות אמיתית, הקשבה.... כן להוציא איזה בדיחה או משו מצחיק אבל אחרי 4\3 שעה... לאידעת מה בדיוק...אבל שלא מיד יאלללה אנחנו מכירים והאוירה הופכת להיות שיא הנחמדה וזורמת וצוחקת כי מטבע הדברים זה לא ככה מיד בפגישה ראשונה! כן יש דיסטנס כלשהו... לפי התאור שלך זה נשמע שאת מנסה לעשות בפגישה אוירה כאילו את מדברת עם חברה רק על ענינים רציניים יותר... אז לא יהיה כ"כ גרוע אם האוירה לא תרקיע שחקים בצחוקה... נסי פעם אחת...תעשי סטא'ז על הבחור הבא (אם יהיה שלך אז תקבלי אותו בכל מקרה ואם לא אז הרווחת אימונים...) ותראי עד כמה את מצליחה לשמור על אוירה מכובדת (מכובדת אומר שמדברים ברצינות בלי הרבה צחוקים... ענינית...כמובן חיוכים וכו...אבל לא עמוס בדיחות וכמובן שלא על ההתחלה...)
נשלח ב-15/4/2012 15:37
שירלי19 כתב:
אז מה את עושה? מדברת כמו בראיון עבודה או משהו בסגנון? באמת מענין אותי..
ממש לא. אני מקשיבה בחיוך, משתתפת, מביעה את דעתי, זורמת עם בדיחות קטנות.. השוני הוא שבפגישה שניה הכל הרבה יותר פתוח.. [ככה גם יש לך אפשרות לבחון את האופי שלו כשהוא מרגיש בנח..]
נשלח ב-15/4/2012 15:26
שירלי, אני לא הייתי מייחס לזה חשיבות בכלל. לא מתאים לו בחורה שהיא משתדלת להיות חמודה, שיחפש לו בחורה שאינה כזאת. אם זאת מי שאת, אין שום סיבה בעולם להשתנות. תאמיני לי שעל כל בחור שיוריד אותך על נחמדות יתר, יש אלף בחורים שרוצים דוקא בחורה חמודה שמחפשת להטיב.
נשלח ב-15/4/2012 15:16
חדשונט, א. לא מטריד אותי שהוא הוריד אותי, זה יותר שלב של הפקת לקחים.. ב. זה מה שאני שואלת איך אפשר להיות טבעים וזורמים ועדין לשמור על אוירה מכובדת? ג. אני לא אומרת שכל הפגישה אני מפשירה את האוירה.. :) :) ד. ממ.. מבינה את הקטע של צדיקות אבל קירבה שמביאה לרתיעה?
נשלח ב-15/4/2012 15:09
שירלי.... אותי הורידו כי טענו שאני סנובית (ואני מזה לא!)... תאמיני לי...דבר ראשון.. הקב"ה... אח"כ לעניננו.... את לא צריכה להיות פתוחה ומייד לזרוק 2-3 בדיחות כדי להפשיר את האוירה...זה לא כזה גרוע שהאוירה תהיה מכובדת! ולא מתלוצצת או מבודחת... לדעתי את כן יכולה לזרוק איזו בדיחה אבל לא על ההתחלה... מה שכן... צריך להראות התענינות והקשב לדברי הבחור... התענינות והתפעלות מדבריו... כך הוא יהנה בפגישה...וכנ""ל גם על הצד השני...אם הוא יתלהב ממה שאת אומרת את תהני ומימלא האוירה תיפתח כשתהנו... ואני מדברת על פגישה ראשונה כמובן... ואני בהחלט מבינה את הקטע ל להוריד על "נחמדות יתר" כי לדעתי זה נותן תחושה קרובה יותר ואז תופסים סוג של רתיעה... או שזה מציק בקטע של צדיקות...
נשלח ב-15/4/2012 15:09
אז מה את עושה? מדברת כמו בראיון עבודה או משהו בסגנון? באמת מענין אותי..
נשלח ב-15/4/2012 15:05
יש הבדל בין פגישה ראשונה - שניה - שלישית.. בפגישה ראשונה נראהלי לא מתאים להתחיל דאחקות וצחוקים עם בחור שמי אמר לך מה יהיה לך איתו בהמשך??.. אחרי זה אפשר כבר יותר לדעת כיוון, להשתחרר ולהיות זורמים יותר..
נשלח ב-15/4/2012 14:57
ומה אם אין ריחוק? כולכם נראה לי כתבתם שברור שבפגישות ראשונות יש ריחוק..
בפגישות אני דבר ראשון מנסה להוריד את הריחוק הזה, כי אם לא אני לא טבעית, השאלה אם זה דבר נכון לעשות
כי אני ישר שוברת את הקרח עם כמה בדיחות ובמשך כל הפגישה אני מאוד נחמדה ופתוחה,
לא בקטע של לשפוך את כל החיים שלי אלא פשוט להיות נחמדה,
ועכשיו מישהו הוריד אותי כי הייתי "יותר מידי נחמדה" מה זה אומר? זה מלחיץ בחורים שנחמדים אליהם?
אני חושבת שאולי הנחמדות גורמת שיהיה יותר קשה לבנות רגש, אבל בפגשיות ראשוניות זה הרי לא כ"כ משנה...
נשלח ב-15/4/2012 14:36
אני מתנהג ומדבר כרגיל.
נכון שאני לא זורם כמו עם חברים שלי אבל אם היא תגיד משפט חכם או בדיחה טובה אני אפרגן.
הייתי רוצה שבחורה תזרום ותאמר בדיחות וכדומה כי זה פותח משהו ואז שנינו מרגישים יותר חופשי.
אבל כל אחד כפי עניינו העיקר שלא לנסות להיות מי שאתה לא...