רץ ברשת, בהרבה מאד אתרים אסלאמיים. הוכחותיו של הדוקטור טארק סוידאני לכך שהנוסח של הקוראן בא מאללה ואינו יכול להיות יצירה אנושית:
أكتشف د. طارق السويدان معجزة إلهية داخل آيات القرآن الكريم وذلك من خلال الربط بين علم الأرقام ومعانيها من حيث عدد مرات تكرار كلمة:
1) "الدنيا" وردت 115 مرة مقابل 115 مرة لـ "الأخرة".
2) "الملاك" وردت 88 مرة مقابل 88 مرة لـ "الشياطين".
3) "الحياة" وردت 145 مرة مقابل 145 مرة لـ "الموت".
4) "النفع" وردت 50 مرة مقابل 50 مرة لـ "الضر".
5) "الناس" وردت 50 مرة مقابل 50 مرة لـ "الرسل".
6) "أبليس" وردت 11 مرة مقابل 11 مرة لـ "التعوذ من الشيطان الرجيم".
7) "مصيبة" وردت 75 مرة مقابل 75 مرة لـ "الشكر".
8) "الصدقة" وردت 73 مرة مقابل 73 مرة لـ "القناعة".
9) "الضالين" وردت 17 مرة مقابل 17 مرة لـ "الهالكين".
10)"مسلمين" وردت 41 مرة مقابل 41 مرة لـ "الجهاد".
11)"الذهب" وردت 8 مرات مقابل 8 مرات لـ "رغد العيش".
12)"السحر" وردت 60 مرة مقابل 60 مرة لـ "الفتنة".
13)"الزكاة" وردت 32 مرة مقابل 32 مرة لـ "البركة".
14)"العقل" وردت 49 مرة مقابل 49 مرة لـ "النور".
15)"اللسان" وردت 25 مرة مقابل 25 مرة لـ "البهجة والأحتفال"
16)الرغبة وردت 8 مرات مقابل 8 مرات لـ "الخوف".
17) "الظلم" وردت 114 مرة مقابل 114 مرة لـ "الصبر".
18)"محمد" وردت 4 مرات مقابل 4 مرات لـ "الشريعة".
נשלח ב-19/4/2012 11:55
מיימוני - תודה. ברוכים הנמצאים - אוהו נמצאים. שמעתי לפני למעלה מעשור את אחד המתמתיקאים הבכירים (בעולם) המתנגדים לשיטה המתמטית ששתמשים בה תומכי השיטה שאף הם מתמטיקאים לא רעים, והוא דיבר על הטענות נגד השיטה ואחת הטענות היו כדברים שכתבתי. כתבתי מתוך הזיכרון וצריך לחפש מקורות כתובים. הרשב"א כמובן היה דוגמא אך העיקרון היה גדולי ישראל במקביל לתאריך פטירתם. הדברים מפורסמים וידועים ובטוחני כי יש כאן משתתפים שיוכלו לתת לינקים ראויים. היינו שלא רק חיפשו את המופע של השמות שזה כמבון אפשר למצוא לכל הפחות בדילוג של מאה ויותר אלא את הגדולים ביחס לתאריך פטירתם. אנסה לחפש. בכ""א הגאון ר' אלי הקדימני בלינק. לא הספקתי עוד לעיין בו.
היה פה בזמנו אשכול מלא על הנ"ל עם תאריכי הלידה והסבר מפורט על ה"טריק" שנעשה כדי שזה יעבוד.
נשלח ב-19/4/2012 01:13
סוכר
ברוך הבא לפורום!
כתבת דבר חשוב מאד.
אולי תוכל להרחיב בדוגמא שלך.
היכן הרשב"א מופיע בדילוג במקרא?
עד כמה שזכור לי, הרעיון הוא לחפש את המופע שלו במספר הדילוגים המינימלי. מה באמת נמצא לגבי "הרשבא", "הרמבם" ועוד?
יש כמובן מקום לערער על החיפוש באמצעות ביטויים אלו בדווקא, אבל אני מסכים שאם יתברר שכל אחד מן הכינויים האלו, המקובלים בזמננו ומזה דורות, יופיע בדילוגים במקום "משמעותי" (וצריך לאפיין מהו משמעותי) זה יהיה חידוש מעניין. במיוחד אם לא יימצא דילוג מקביל גם בטקסט אחר, לא מקודש.
אמנם לפי הידוע לי מה שכתבת כי "מצאו נגד כל סבירות אנושית את הרשימות חופפות" בין כינויים לבין תאריכי פטירה" הוא מפתיע. התוכל לפרט דוגמאות ואולי להביא לינק לאתר שבו מתפרסמים הדברים בהרחבה? הרי לא כדאי למנוע הוכחה כה מרשימה מן הקוראים כאן ולאלצם להסתמך על דבריך שלך, שחידושם המופלג גורם לחפש להם מקור?
אם זכורני נכונה, דוקא הקריטריונים המדעיים שהיו מוסכמים על שני הצדדים, היו להכין רשימה מראש של לדוג' גדולי ישראל ורשימה אחרת של תאריך פטירתם, היינו ששני הצדדים הסכימו כתנאי הקודם למעשה שצריך לסגור רשימה מוגדרת קודם שיתחילו את החפוש. אלא שאחר שמצאו נגד כל סבירות אנושית את הרשימות חופפות, טענו המתנגדים שהרשימה היתה שרירותית. לדוג' השם - רשב"א הוא אינו שמו של הרשב"א אלא ר"ת שהתקבלו עם הזמן כמו גם שמו של הרמב"ם או מיימןני או מה שהם לא חיפשו. כך שלבוא ולטעון שסימון מטרה היא בעיתית זהו נד דעת שני הצדדים. הניסוי וההוכחה המדעית נבעה מסימון המטרות מראש דוקא.
נשלח ב-18/4/2012 09:58
מואדיב כתב:
.
כולכם מתבלבלים!
"אינטרנט" בגימטריה זה בדיוק "מזכה הרבים" (אנא בדקוני, אל תאמינו בלי לחשב!).
אבל זה עוד כלום, אינטרנט = אנחנו עם סגולה.
לעומת זאת, "סרטן" = "מי הירדן", אבל זה עוד כלום.
"עצור כאן חושבים" = "ביאת השכינה" !!!
(ואנצל את ההזדמנות לצרף :-) למימוני על מחמאותיו, ולהודות לו על מתנת החתונה לבן דודי שטרם הודתי עליה)
נשלח ב-18/4/2012 07:50
מיימוני כתב
"יש דרך שלישית, שהלכתי בה באשכול על הדג המדבר (כך שם האשכול) והיא לשאול על התיאוריה המטפיזית שמאחורי הקודים. כלומר, מדוע שנניח שה' מדבר אלינו דרך דילוגים. מה גם שפיענוח דילוגים יתכן רק בידי אדם בעל כשרון וזמן למכביר או על ידי תוכנת מחשב. אבל דרך זו חשופה לטענת הנגד שבאמת אין בדילוגים הוכחה אלא רק דבר האומר "פרשוני". וכאן יש להודות כי אילו הדילוגים היו באמת מייצרים נבואות אזי היה עלי לקבל שהם משמים. אין לי תיאוריות אחרות סבירות בה במידה. רק שאני סבור שהדילוגים הם משחק מוצלח ולא יותר".
1. a,h vgru,
אם זה נכון (ואיני יודע אם נכון) אזי השאלה מדוע ה' מדבר כך אינה שאלה.
2.הטענה שאין בזה הוכחה אלא דבר האומר פרשוני גם תמוה. אם יש עובדה כזו ואין תיאוריה חליפית יש בזה משהו.
ותמיהה כללית שלי- זה נושא כה טכני ומדוע לא ניתן לערוך מחקר השוואתי אמיתי עם ספרים אחרים?
נשלח ב-18/4/2012 07:19
[אחשל,
התוכנה נשגבת ופלאית? ומאין היא באה? משומקום? אתה צריך שאזכיר לך את המשל (הנשגב והפלאי) על השעון?]
נשלח ב-18/4/2012 01:04
אמשלום
אם התוכנה מצליחה למצוא משמעויות עמוקות בתנ"ך, במובי דיק ובקוראן, הרי ברור לכל בר/בת בי רב/ה שיש לפנינו טקסט נשגב ופלאי שיכול היה להיכתב רק בידי א-להים בכבודו ובעצמו!
ואולי פשוט יותר לומר שיש לפנינו תוכנה נשגבת ופלאית
נשלח ב-17/4/2012 23:05
מיימוני
הדוגמא שהבאתי של המטרה והחץ נטענת גם למביאי גימטריות לשנה שסימנו כשנת הגאולה, שוב ,גימטריאות הובאו הרבה גם בתלמוד וגם בראשונים בהדגשים של יותר מרמזים בעלמא . במקרה הנוכחי ההקשר לאותה מחלה ארורה החץ נורה עוד לפני ,הרי לא מביאי הגימטריאות קישרו בין הדברים, אלא כל חותמי האנטי אינטרנט והסרטים שהוסיפו את אותו טעם ,וכשאתה רואה קישור ברור אחד על אחד הוא יכול להראות לך לא מיקרי ומפחיד.
נשלח ב-17/4/2012 22:19
.
כולכם מתבלבלים!
"אינטרנט" בגימטריה זה בדיוק "מזכה הרבים" (אנא בדקוני, אל תאמינו בלי לחשב!).
אבל זה עוד כלום, אינטרנט = אנחנו עם סגולה.
לעומת זאת, "סרטן" = "מי הירדן", אבל זה עוד כלום.
"עצור כאן חושבים" = "ביאת השכינה" !!!
נשלח ב-17/4/2012 21:55
כבר קדמוני גדולים והוכיחו, שבגימטריה חסה=אוטיזם. מכאן שהאוטיזם מקורו באכילה מרובה של חסה. [שמא הייתי צריך להעלות את הנקודה הזו לפני ליל הסדר].
היכן הוא קעלמר שיזהיר את עם השפנים?
נשלח ב-17/4/2012 21:50
ביליצר
סליחה שלא דייקתי בלשונך. אתה צודק שהמילה "מזוייפות" אינה מתארת נכון את סוגי הקודים וההוכחות המתבססים עליהם.
מן הראוי אכן להדגים את החיפוש אחרי קודים ולראות איך הוא עובד ולמה הוא מוביל.
המשל שבו השתמשת, לירות את החץ ואז לסמן מטרה, הוא לא מספיק ברור לדעתי. זה מתאים כאשר רוצים להסביר כיצד אדם נראה חכם, ויודע לענות על שאלות (בדומה לקולע למטרה קשה לפגיעה) אך למעשה התשובות שלו מוכנות ולכן גם השאלות מוזמנות. ואם ישאלו אותו במקום אחר כבר לא ידע.
לעומת זאת, בקודים יש בעיות אחרות, כמדומה.
לצערי איני זוכר דוגמאות וגם אין לי כרגע את התוכנה שבודקת קודים. אם יש למישהו לינק לכזו תוכנה זה יהיה שימושי ביותר!
ואז נוכל לבחון אם הדוגמאות אכן מוליכות למסקנות המבוקשות.
*** לגבי ראיות מן הגימטריא, לא הבנתי כל כך מה רצית לטעון.
אציין אפשרויות.
א. האם רצית להסכים שבגימטריא אין ממש אבל זה עדיין כדאי לחבר כאלו מודעות כדי להרחיק את האדם ממקומות של עבירה: סרטים ואינטרנט?
ב. האם אתה סבור שזו באמת הוכחה שהמדיות האלו, אינטרנט וסרטים, הם מסוכנים כמו סרטן (או אולי גורמים לסרטן?) וטענתך היא שהמילה "אינטרנט" ראויה להיכתב בעברית בלי י' ולכן הגימטריא מתאימה?
אם כן, עלינו לדון בשאלה מה קובע לגימטריא. והאם בכלל ניתן לבצע גימטריא למילה שבאה משפה אחרת.
יותר מכך, יש בעיה עקרונית לדעתי עם גימטריות, שכן ניתן למצוא מילים מקבילות, בעלות אותה גימטריא, שמשמעותן או חיובית או שלילית, ולפי מה נקבע מה שייך למה? נכון שיש לנו דעה מראש, לפי הנחות היסוד שלנו, אבל אז מה הערך של הגימטריא? האם חיפוש מילים מקבילות בעלות אותו ערך לא הופך למשחק?
מזוייפות ?כתבתי כיוון מטרה לפני שליחת החץ,לדוגמא מטרה לחפש את מיימוני בתורה ואז למצוא אותה .
אגב הגימטריא של אנטרנט ואם תחשב גם המילה סרטים אכן מפחידים גם עם חסרון היוד,כי בלשון המקרא אין ליוד הזה מקום .
נשלח ב-17/4/2012 21:16
הבה נעשה סדר. לי זה חסר.
יש נסיונות למצוא השוואות מספריות בקוראן כדי להסיק מהן על כתיבתו ממקור אלוהי (לא שם ה').
נסיונות אלו, לפי המודגם כאן, הם כושלים מאד, וכמדומה שניתן למצוא יפים מהם בספרים שונים. כלומר התאמות מספריות מחושבות מראש בידי המחבר. אין לי דוגמאות כרגע, אבל אני סבור שיש, ובמיוחד בשירה.
יש השוואה בין נסיון זה של נציג האיסלם לבין הנסיונות שעושים בעלי הקודים להוכיח שהתורה היא אמת וממקור א-לוהי (כאן הכוונה לשם ה').
אני משער שכוונת פותח האשכול היתה להצביע על כך שאלו ואלו דברי שטויות. ואני, לשם הגילוי הנאות, מסכים עימו.
אולם צריך להודות שבעלי הקודים מציעים נתונים מתוחכמים הרבה יותר.
זה לא הופך את דבריהם לנכונים. והדרך היחידה להכריע מי צודק היא להביא דוגמאות.
סתירות אפשריות:
1. להביא קוד או דילוג שמתיימר להביא לתוצאה משמעותית ולהראות את הזיוף שבדבר (למשל, הקוד לא נכון. בשכבר הימים הבאתי דוגמא שעלתה בידי מפירסום של אירגון מחב"תי ובו סטו מהכללים שלהם עצמם כדי "להוכיח" משהו.
למה הדבר דומה? לאותן פירסומות שמילאו את בני ברק והזהירו כי "אנטרנט = סרטן". אינטרנט חסר י'.
2. להביא דוגמאות של קודים מוצלחים בה במידה (ויש לציין מה הם הקריטריונים למוצלחות של קודים) בספרים אחרים.
יש דרך שלישית, שהלכתי בה באשכול על הדג המדבר (כך שם האשכול) והיא לשאול על התיאוריה המטפיזית שמאחורי הקודים. כלומר, מדוע שנניח שה' מדבר אלינו דרך דילוגים. מה גם שפיענוח דילוגים יתכן רק בידי אדם בעל כשרון וזמן למכביר או על ידי תוכנת מחשב. אבל דרך זו חשופה לטענת הנגד שבאמת אין בדילוגים הוכחה אלא רק דבר האומר "פרשוני". וכאן יש להודות כי אילו הדילוגים היו באמת מייצרים נבואות אזי היה עלי לקבל שהם משמים. אין לי תיאוריות אחרות סבירות בה במידה. רק שאני סבור שהדילוגים הם משחק מוצלח ולא יותר.
וכמובן, בלי דוגמאות אי אפשר להכריע בדבר.
כיון שביליצר כתב שיש דוגמאות שגם אם הן נראות מזוייפות הן מרשימות ביותר, אולי כדאי שיביא אחת או שתים מהן הלום. לאשכול הזה או לאשכול חדש.