מה גילה המחקר שלא ידענו עד עתה? האם ישנו קשר בין תוצאות המחקר לפתגם? או קשר בין הפתגם למציאות?
נשלח ב-26/4/2012 11:59
פי
<אנחנו לא מספרים לה שום דבר, אנו חושבים טוב ובאמת נהיה יותר טוב<
משום מה נראה לי שמה שהתחיל כלא יותר מפתגם, התפתח ללא פחות ממציאות.
היכן טעיתי?
נשלח ב-23/4/2012 16:21
אמר להם כפרי חכם- אל תחפשו את הסוסים בחוץ, הסוסים יושבים בפנים הרכבת.
לא אני אמרתי -שלמה אמר- אין חדש תחת השמש, אם אין חדש אז גם המחשב לא חדש, וגם הטאבלט לא.
נשלח ב-23/4/2012 16:02
שסינים אוכלים אייפון שמעת אתמול וכבר מהרת להקיש לסוסים אוכלי מחשב... לא צריך לשחזר לך את הבדיחה הלעוסה על הכפריים הנבערים שראו את הרכבת לראשונה וחיפשו סוסים קטנים קטנים שמושכים אותה איכשהו . אם שלמה ידע הכל הוא לא היה צריך לסוסים שיפענחו לו תוכנות מחשב , ויותר חשוב האם את הסוסים האלו, התורה אסרה כשאמרה לא ירבה לו סוסים???
נשלח ב-23/4/2012 13:39
פי האדם הוא המשנה את מה שמסביב, ואם האדם בריא ושמח, הסביבה בריאה ושמחה. כפי שאמרו לנו חכמנו בסטיקרים- תהיה אתה בסדר- כולם יהיו בסדר- והכל יהיה בסדר,
איני יודע אם הכל בתורה- אבל שלמה אמר -אין חדש תחת השמש- והאגדה מספרת כי סוס היה לו לשלמה ובבטן הסוס היו כל ההמצאות החדשות ביותר,אפילו המחשבים החדישים ביותר.
נשלח ב-23/4/2012 13:08
ירוחם, אנו לא מדברים על האדם בלבד אנו מבטיחים ומתחייבים לשינוי המציאות הכללית מסביב. מטפחת , שנים שאני תמה מה מעלה יותר גדולה? לטעון שהכל נמצא בתורה והחכמים רק מגלים את הידוע או שיש לחכמים יכולת היסק וניתוח שהתפתחה מהתורה הנותנת להם להביע עמדה נבונה על כל עניין מתחדש ... ( כמובן שהאבולוציה לא נכונה משום שהתורה היא שמרנית ומקובעת והעולם נברא מהתורה... אולם אלו שאצלם התורה וההלכה מתפתחת- :) יכולים להכריח שגם העולם מתפתח, מש״ל!...
נשלח ב-23/4/2012 12:58
פי למה הרווארד? פשוט לעיין מדי פעם בפעם במקורות- פסוק יתר מפורש וברור משלי פרק יז (כב) לֵב שָׂמֵחַ יֵיטִב גֵּהָה וְרוּחַ נְכֵאָה תְּיַבֶּשׁ גָּרֶם:
נשלח ב-23/4/2012 12:42
"הפוך בה והפוך בה דכולא בה". "אסתכל באורייתא וברא עלמא".
נשלח ב-23/4/2012 12:35
אנחנו לא מספרים לה שום דבר, אנו חושבים טוב ובאמת נהיה יותר טוב ... זו עוד נקודה שיש בפסק דין שלא שמת אליה לב . לאמרה של הצמח צדק לא היה תאריך תפוגה . יהיה טוב מתישהו אולם לפסק דין יש תמיד תאריך הוצאה לפועל .
נשלח ב-23/4/2012 12:28
<אולם עכשיו משהטבע מכיר במציאות זו אין אנו צריכים לפסק דין זה>
מה שנותר זה לספר למציאות שהטבע מכיר בה
נשלח ב-23/4/2012 12:08
נישט. לא הבנת . פסק דין היינו צריכים כשהמדע עדיין לא גילה את נכונות הפתגם ובתקופה זו אף אם על פי טבע מי שהיה חושב חיובי היה מרע את מצבו -( כסטיקר הידוע -אמרו לי: ״תתעודד אחי , יכול להיות יותר גרוע. התעודדתי , ובאמת נהיה יותר גרוע....״) התורה כידוע שולטת על המציאות ופסק דין משנה את המציאות לטובה. אולם עכשיו משהטבע מכיר במציאות זו אין אנו צריכים לפסק דין זה ואנו לומדים גזל מנמלה צניעות ופיזיקה ... מחתול ואושר ממדענים בהרוואד.
נשלח ב-23/4/2012 11:56
ירוחם
הפתגם הפך לפסק דין, ואין בינו למה שנאמר בכתבה דבר.
"און עס איז דאך באוואוסט דער פסק דין פון רבותינו נשיאינו: טראכט גוט וועט זיין גוט. און ווי באוואוסט פילע סיפורים אין דעם, ווי מ'האט דאס געזעהען אויך בעיני בשר".