בניגוד לדעה הרווחת בנאורות ובאנשי כת ההשקפה, שהסכנה שהחרדי חרד מהם היא ההפקרות האינטרנט וכדומה,
ולכן הנאורים חולמים אולי תהיה מהפיכה כי אי אפשר להסתגר עוד ועוד,
מצד שני אנשי כת ההשקפה חושבים שעם הסתגרות יצליחו להציל את המהפיכה החלומי\דמיוני של הנאורים,
ושניהם טועים בגדול, הם שניהם לא מבינים את החרדי לעומק,
החרדי מעצמו שונא זימה והפקרות, החרדי הקלסי יש לו משפחה יש לו חמש בנים וחמש בנות ולא רוצה לראות אותם שם בשום מחיר,
מבחינה זו הוא לא צריך עזרה של הרבנים ושל היתד ושל העדה החרדית, כלומר אף אחד לא צריך להטיף להם מוסר איך להישמר מהרחוב, החרדי חרד בעצמו כאמור לעיל,
התקנות של הרבנים\העסקנים. רובם של ההורים מסכימים איתם,
הנאור ואיש ההשקפה צריכים לדעת את הפשוט ביותר,
החרדי לא רואה בנאורות כנאור רק כהפקרות,
החרדי רואה באינטרנט כזימה ותו לא, (החרדי החוטא יודע שהוא חוטא ולא רוצה לראות את צאצאיו שם)
במילא לא תהיה מפיכה כזו לעולם, (השוליים תהיה תמיד,)
אנחנו מפספסים את הנקודה היסודית, מהי הסכנה האמיתית שיכול להשיב את תקופת ההשכלה שהפסדנו אז 90% מהאומה,
החרדי הוא אדם לומד, היהודי המקורי הוא אדם שלומד כל חייו,
מה גרם אז למהפיכה שהביא את ההשכלה וההתבוללות. ואחרי דור הצמיח את החילוניות,
לא זימה ולא הפקרות, פשוט הלמדנים המשכילים (כשמם כן הוא)
דיקדוק הלשון, הלימוד תנ"ך. ומכאן הביקורת המקרא,
מצד שני הטמטום של הקבלה והחסידות ואמונות טפילות של הליטאים = השקפה,
כלומר הצד ההדוק מכר את הקפיצת הדרך של האדמור בכל מוצאי שבת, ושהגר"א למד חברותא עם יעקב אבינו,
ומצד השני עמד המשכיל היודע תנ"ך ולשון הקודש,
איזה סיכוי היה לבחור חרדי לקבל את דברי אנשי כת ההשקפה וכו' מול לקבל את הרציונאליות של המשכיל,
את התוצאות ראינו מיד, 90% עזבו את האומה, ובדור הבא קמה החלוניות שמשך אליה את אלה שלא רצו להתבולל כלומר למדו מהדור הקודם שכל השכלה תביא לכרתת משפחתו מהאומה, ולכן החילוניות כביכול המשכילית משך את הדור הבא, ובעצם הציל את האומה מהתבוללות וודאי,
החילוניות לא הצליחה אחרי קום המדינה לתת לאומה תשובה כמו תרבות וכדומה, חוץ מהפקרות, ולכן כשלו.
מצד אחד היורדים מהארץ ובסוף התבוללות, מצד שני הבעלי תשובה,
כלומר יותר ויותר אנשים עוזבים את החילוניות לטובת החרדיות או הדתיות, (כמיליון אנשים, מספיק לתת לנו את המציאות הכואבת של החילוניות וכשלונה)
החילוני הנאור חושב בטעות שיגיע זמן שהחרדי יצטרך להתחיל לנהל את המדינה ואז בסוף הם במוכרח יהפכו לחילונים או חציי חילונים, החילוני השטחי חושב שבסוף תהיה כאן מדינה דתית קיצונית כמו איראן,
נחזור לעיקר האשכול:
ובכן החרדי לא מוקסם מהנאור, להפך הוא הולך להקיא אם רק מעלה במחשבו שבתו החמודה והצנועה והתמימה תתמודד על כתר מלכת היופי, או על כתר להיות ראש מפלגת קדימה, או שופטת בבית משפט העליון,
אותו דבר לגבי בנו הצדיק התמים והמתמיד בלימודו ביום ובלילה, שיהפוך לעורך דין מושחת או סתם כלכלן משוחת עם רכב שרד,
אפי כאיינשטיין לא רוצה החרדי לראות את בנו, כי מה שווה איינשטיין הגאון בזמן שלא ידע לשמור על השלום בית ומשפחתו, אפי' את בנו לא חינך ולא ראה כמעט בחייו, כלומר לא ראה את בנו גודל,
וכאמור בעניין הזימה אינטרנט וכדומה, אין בכלל על מה לדבר,
החרדי רחוק מזרח ומערב, הוא חיי בפלנטה אחרת לגמרי,
זה לא מדבר עליו, (ואם כן זה נשאר אצלו כחטא, וכל דבר שהוא חטא האדם יודע להפריד בין חטאיו לבין השקפת חייו כלפי משפחתו ותרבותו וחברתו)
אז הישועה לנאור לא תבוא מכאן, לא מי מה שהנאור מציע,
ולא מי מה שהאינטרנט מציע,
ואין שום סכנה באמת לחרדיות מכל זה, כי החרדי בעצמו (מה שאין כן חברתית) לא רוצה בכך, זה לא בא מכפיה או מדיקטטורה כמו שחושבים השטחיים,
הסכנה האמיתית היא השכלתית,
כמו אז בתקופת ההשכלה. בדיוק זה המצב היום,
ההבדל הגדול שאז רק המשכיל באמת היה משכיל וההמון הלך אחריו,
היום החרדי סוגר את ההמוניות, כלומר אין כמעט המון חרדי,
כל חרדי הוא למדן ברמה טובה,
אז בתקופת ההשכלה הלמדן\המשכיל חייב היה לדעת הרבה ולהשיג הרבה ספרות שלא היה רק אצל המשכילים ובערים הגדולות,
גם היה חייב לדעת ולהכיר הרבה שפות ולהכיר את שפת הקדמונים,
ואם כל זה המשכילים הצליחו להשמיד את רוב האומה,
כי ההמון נתן בהם אימון מול הטימטום של החרדיות אז,
היום המצב היא כך,
החרדי למדן די סביר בעצמו,
הספרות נמצא בכל מקום,
השפה היא שפה אחידה, כלומר אין את הקושי של אז, לא צריך להכיר שפות, ואין קושי להבין את שפת הקדמונים,
כי כל הספרות עבר הידור חידוש ופירוש וכו' וכו'
אם לפני עשרים\שלשים שנה, כל הספרות החרדית היית תלמוד ישן ובקושי תנ"ך ישן עם כמה מפרשים שאי אפשר לקרוא וק"ו להבין,
בכל בית כנסת או בית מדרש היה בקושי כמה מדפים של ספרים,
היום זה עולם אחר לגמרי,
מי שמכיר איזה מהפיכה עבר החרדיות בעניין זה, יודע על מה אני מדבר,
אין ספר שלא חודש, אין ספר קדמון שלא הודפס מחדש עם פירוש דיי טוב,
לתת לכם דוגמא פשוטה,
רציתי כבחור ללמוד מסכת עירובין, ולא מצאתי תלמיד חכם שלמד עירובין, אני אומר לכם שרוב מסכות לא למדו, ולא הכירו את המושגי הסוגיות שם,
היום כל בחור יכול ללמוד את כל התלמוד בלי שום קושי, היום ב"ה בהרבה ישיבות יש בחורים ואברכים צעירים ממש שגומרים את כל התלמוד,
השוטנשטיין ועוז והדר המפורש עם התוס' המפורש, ושאר הדברים הטובים שעשו בתלמוד,
התלמוד הירושלמי היום מפורש, (שוטנשטיין) מי למד פעם תלמוד ירושלמי ? (שוב אני מדבר על ההמון, הבחור האברך הרגיל)
עכשיו נעבור לתורה: בקושי היית לנו רש"י
היום יש לנו את כל המפרשים מכל הדורות על המדפים בכל בית מדרש ובכל בית,
התנ"ך:
איזה תנ"ך היה לנו, בקושי רש"י המקוצר מאוד והמצודות,
היום, יש לנו לא רק את כל המפרשים מכל הדורות מחודשים ומפורשים, גם יש לנו אוצר מדרשי חז"ל על כל התנ"ך, ושוכב בכבוד גדול אפי בתלדות אהרן במדפים,
השקפה ודעות ומוסר: את כל ספרי הראשונים והגאונים והאחרונים, מחודשים ומפורשים בשפה קלה,
ספרות חז"ל: כל המדרשים מחודשים ומפורשים,
עכשיו מגיע העיקר,
השליטה בהם: כלומר התוכנות חיפוש, כמו בר אילן ואוצר החכמה ועוד,
וכמובן השגת ספרים עתיקים,
היום אפשר להשיג כל ספר עתיק, באוצר החכמה ועוד, יש גם מדפיסי ספרים עתיקים ונדירים במחיר שווה לכל נפש (30 שח)
אם פעם בכדי לעשות את התורה שלמה של הרב כשר היית צריך להיות משכיל וידען ברמה גבוה והיית צריך עזרה מכמה ידעונים ותלמידי חכמים מוכשרים,,
היום כל אברך רציני יכול דיי בקלות לעשות את כל המפעל של הרב כשר,
שכחתי כמובן את ספרות הקבלה:
היום מצד אחד אפשר לראות אברכים צעירים שמחזיקים ספרות קבלה ולומדים בהם וגם מתפללים בסידורים, כלומר כל הספרות בהשג יד לתמימים ולמשכילים ורציונאלים ביחד,
כלומר המשכילים מיד רואים מהי הבלבולי מוח של תורת הסוד,
ומצד שני התמימים והמבקשים. מוצאים שם את מבוקשתם הדמיונית,
ברצוני לומר שגם הספרות הזו היא כבר לא סגור וסוד כל כך גדול,
בזמני שהייתי בחור היינו רצים לספריה בגבעת רם להשיג איזה ספר נדיר וכדומה,
רוב התלמוד לא היה ידוע לתלמיד החכם הרגיל והקלסי, מי למד וידע אבן עזרא למשל, (שוב אני מדבר על ההמון האברכים והתלמידי החכמים,) ק"ו את המורה ואת אור השם ועוד,
מי הכיר מדרשי חז"ל ועמקם, (חוץ מי הדרשנים הישנים שראו כל מעינם במדרשים)
לסיכום:
כמו אז ההשכלה התחיל דווקא מהמשכילים בתנ"ך ובחוקי לשון וכו',
היום ההשכלה התחיל מלימוד כל הספרות היהודית והקלות להשיג אותם, וכמובן לשלוט בהם (התוכנות חיפוש)
איפה אני רואה את המהפיכה ?
מעצם מהפיכת ההידור הספרות !!!!
הידור הספרות היא היא ההוכחה שלי,
1, מעצם שיש את האנשים שעושים זאת בהצלחה גדולה,
2, עצם הכדאיות הכלכלית, כלומר כדאי לכל הוצאת ספרים לעסיק אנשים כאלה, כי יש ביקוש,
ומי הם המבקשים הרבים ?! ההמון העם החרדי !!!!
מישהו מכם יודע כמה הצלחה יש לחומשים רש"י כפשוטו ?? פשוט רש"י מפורש נחטף כמו לחמניות במוצאי חג שבעי של פסח,
ובכן ידידיי המהפיכה תבוא מכאן, היא תבוא מלימוד תורה, היא תבוא מעומק יכולת להבין את התורה והנ"ך ומדרשי חז"ל,
היא תבוא מי ההמון העם החרדי שיש לו צימאון לחכמה לבינה ולדעת,
הם רואים את כל הספרות כמו סרט,
והם יבחרו ברציונאל מול הטמטום, ידעו לבחור בספרות ובחכמים ששכלם היית ישר ורציונאלי,
אין יותר סודות, אין יותר לההוא יש דעת תורה, ורק הוא מבין את השקפת התורה, אין תורת הסוד ואין יותר בלבולי שכל,
התורה גלויה לכל ומובנת לכל, ולכולם יש שליטה בהם,
הגדולים והמנהיגים של הדור הבא יהיו כבר משכילים רציניים והוגים ברמה אחרת לגמרי,
לא עוד מלמדי תינוקות (ראשי ישיבות ומנהיגי קהילות = אדמורים) הם הם גדולי הדור כמו בדורות האחרונים,
זו תקוותינו,
ומי שיש לו עיניים חדות רואה את כל הסימנים לכך,
ולי מספיק ההוכחה הנ"ל של הביקוש וההידור הספרות,
בינתיים ניתן לנערים לשחק משחקי בנדמה לי (שהבעיה זה אינטרנט או אוטובוסים מהדרין)
תוקן על ידי maxmen ב- 02/05/2012 01:41:25
נשלח ב-3/5/2012 16:24
מקס, כתבתי שזו מהפכה שבגדול כבר שייכת לנחלת העבר , מה שנשאר כיום זה אבולוציה כתוצאה ממהפכת העבר הזו לכל היותר. כך שלקרוא לזה המהפכה של הדור הבא זו טעות בקריאת המפה. יש מבין ?
נשלח ב-3/5/2012 15:17
שותפיסוד כתב:
וחבל שאינך מבין כלום בקבלה, אבל זה נושא אחר.
תראה שופתי היקר,
אין לי שום עניין ח"ו לזלזל בקבלה, בעיני היא עוד דעות אייך להסתכל על היקום וכו' ויש שם הרבה מאוד תובנות חזקות ויפות,
יש לי בעיה עם כל מי שטוען שדעותיו הם משמים\מסיני ואין לערר ולשאול ולבדוק ולחקור,
וכמובן הבעיה העיקרית היא בכך שהם טוענים בתוקף שיש להם את כל התשובות ולא צריך יותר ללמוד ולעמיק לשאול ולחקור,
טעניתי רלוונטי אפי' לגבי המדע המודרנית,
כל סוג טענה שכביכול יש לי את הידיעה האבסולוטית, משתקת את רוח (התובנות המתפתחות בכל דור) האנושות,
ורוח האנושות היא היא ההתגלות האלוקית בעולם, ברגע ששיתקנו את הרוח האנושית אז לעולם לא נגיע לאלוקים,
ולכן אם הקבלה (ושאר תובנות האנושות בכל ההיסטוריה) על כל חלוקיה היו מציעים תובנות תיאוריות לההמון לבדיקה ?!
אז להפך הקבלה תרמה הרבה, ולכן כדאי לכל חכם ללמוד באמת את תובנות הקבלסטים על כל שיטותיה,
אבל ברגע שהפכו אותם מסיני\משמים, אז מה ההבדל בין שאר האלילות שהיו בכל הזמנים,
הרי רוב מלחמתם של חז"ל היית בדיוק מלחמתי, (בלי שום כוונה להתרברב)
חז"ל ביטלו את הנבואה, ואמרו תורה לא בשמים היא,
חז"ל נלחמו נגדד הצדוקים דוקא משום כך שהצדוקים הפכו את התורה\הטקסט עצמה לאלילות,
כלומר, אם ננסה על פי החשיבה של כת ההשקפה להבין מה רצו חז"ל מהצדוקים, לא נבין באמת מה רצו מהם,
הרי כל המחמיר (למשל לא תבערו אש ביום השבת) הוא יראי שמים, כל אדם צריך לרצות להיות מחמיר יותר,
עין תחת עין כפשוטו צריך לדרוש כל יראי שמים, ולא להתחכם עם פילפולים של חז"ל (ח"ו,)
אל כורחינו וברור לכל מעמיק בחז"ל שהם נלחמו דווקא נגד הפיכת הטקסט לאלילות\משמים במובן הילדותי שבדבר,
וכאן נגיע לעיקר טענתי באשכול הזה,
הספרות הרב שיש היום לכל בחור ואברך (לבת ואישה) שולל מהיסוד את הטענה של כל חסיד שוטה שיש תורה אחידה ותובנות אחידות ודעות אחידות,
אין שום תחום שאפשר לומר. שבזה הסכימו כל חכמי הדורות,
במילא בהלכה למעשה הדור הבא יינסה להפעיל את תבונתו הוא, את השכלתו הוא, את המוסר שלו,
אין יותר השתקת התבונה האישית, אין יותר השתקת השכל,
תבין את עומק העניין,
שאין ידיעה אחידה, אין יותר לשקר בשם שמים, הרי לא יכול להיות שמשמים מגיע כל הסתירות והמחלוקות שיש בכל תחום ביהדות ובאנושות,
את היסוד הזה (שאין תורה משמים במובן הילדותי שבדבר) יבין כל לומד הספרות שלנו,
אז מה שנשאר לו, 1, להיות מופקר כמו רוב צאצאי המשכילים של אז, 2, להפעיל את התבונה והשכל ולנסות להבין את עומק התורה הבסיסית שאין לה כלום עם כל הדעות החלוקות,
כלומר שהלל רצה להסביר את התורה לגוי על רגל אחת, הוא לא נכנס לדעות והשיטות, הוא פשוט נתן לו את הבסיס שעליהם אף אחד לא יחלוק,
ולכן, לדעתי החרדי לא יבחר את ההפקרות של צאצאי המשכילים של אז,
הוא יבחר בבסיס, ומשם הכל פתוח,
הבסיס הוא "האדם נברא יחידי" (לומר שכל העולם נברא בשבילו)
האדם מת בסוף במילא כל העומד למות כמת דמי, ולכן התשובה היחידי שיש לכך היא, זרעו האישי של האדם,
והיות שהחיים מעוברים אך ורק על ידי האדם והאישה אישית, (אין החיים יש מאין, ולכן כל החי בעצם קיומו הנצחי של החי הראשון, ולכן רק האדם שרוצה חיים נצחיים הוא הרלוונטי הנצרך בחברה, החברה מתחיל מהצורך באישה, ומכאן חוקי המשפחה, מרוב הזוגות נצרכים לחוקי חברה ומדינה\ועד בית, )
ולכן בעצם רק כך הם ממשיכים לחיות ולא מתים באמת,
יש עוד דבר אחד שהוא נצחי, תובנות האדם,
ולכן יש אדם שחיי חיי נצח בכך שהגה תובנות לאנושות לנצח, מכאן חשיבתו הגדולה של לימוד תורה כל החיים,
כלומר, יש שני דברים בסיסיים ואבסולוטים בחיי הלא מת, 1, זרעו לנצח 2, התובנות שלו לנצח,
ולכן בשניהם התורה וכל החכמים בכל הדורות רוא בהם את עיקר האדם,
1, עמלינו שהם הבנים, 2, לימוד תורה,
מה חבל שהנאור מחפש את הסיבה להמהפיכה המדעית בחמש מאות השנים האחרונות ולא מוצא את ידיו ורגליו,
הם לא מבינים שדווקא הלימוד חובה (חוק חינוך חובה) גרם למהפיכה המדעית,
וכידוע המהפיכה הגיע בסוף מתוך צניעות הדעת, כלומר הכפירה שבה בעקבות הלימוד, גרם לצניעות ולהכרה שאנו בורים של ממש, ואז התחילו לחקור ולבדוק הכל מחדש, ומכאן ההצלחה הגדולה של המדע והכלכלה,
שהאדם מכיר בחולשתו והוא הופך להיות עניו, אז יש אפשרות להחכים, לבדוק ולחקור ולשאול,
(אבל שהאדם גאוותן עם ביטחון עצמי גבוה. בו ובדעות רבותיו שכביכול ידעו את הכל, ויש תשובה לכל שאלה,
אז לעולם לא יבדוק ולא יחקור ולא ישאל,
ובכדי לשכנע אחרים בדעותיו הוא ירחיק את עדיו לשמים ואיים כל הזמן עם האלוקים וגן עדן וגהינם,)
לסיכום:
האדם ונצחותו האישית הם הבסיס, (ולכן בחר האלוקים באברהם מול איוב, כי ידעתיו למען יצווה את בניו ואתביתו אחריו לעשות צדק ומשפט)
החיי נצח מושגים אך ורק על ידי זרעו ועל ידי לימוד תורה וכמובן על ידי ארץ,
בלי ארץ אין נצחיות,
ולכן אמרו עם ישראל ותורה וארץ ישראל והאלוקים "חד הם"
שיהיה לכל אדם באנושות את הבסיס הזה, אז באמת נשיג את ראיתם של הנביאים "ותמלא הארץ דעה את השם"
נשלח ב-3/5/2012 14:21
אישציפור כתב:
כתבתי קודם מה אני רוצה.
אם אתה רוצה להבין קרא בעצמך.
לקשה הבנה כמוני אולי תעשה חסד ותסביר שוב מה אתה רוצה,
נשלח ב-3/5/2012 09:35
כתבתי קודם מה אני רוצה. אם אתה רוצה להבין קרא בעצמך.
נשלח ב-3/5/2012 00:50
מקס,
לענ"ד דעת תורה אחת היתה רק אצל משה רבינו ויהושע בן-נון ושמואל ושלמה. מתקופת אנשי כנסת הגדולה ואילך דעת תורה תלויה בכל חכמי הדור. אומרת הגמרא שבדורות האחרונים האמת נעדרת, נעשית עדרים עדרים והולכת לה. מחד יש שאיפה לשוב לאמת אחת כפי שהיה בתקופת הנבואה, ומאידך מאחר שכל בית מדרש, או כל זרם, סבור שהאמת נמצאת רק אצלו, האמת נעדרת. מהבחינה הזאת אתה צודק.
נשלח ב-3/5/2012 00:37
מ80 כתב:
מקס,
הספרות שנותרה מכל הדורות, גם בישראל וגם באומות העולם, עברה מסננים של צנזורה, שכחה, ביקורת, העדפות, ונסיבות. אם לומדים את הדברים קצת יותר לעומק, מגלים שהיחס של כל דור לספרות של קודמיו משתנה.
לעתים ספרים שהורו את הדרך לרבים נשתכחו, לעתים ספרים שנחשבו לבינוניים בתקופתם הפכו לנכסי צאן ברזל בדורות הבאים, לעתים פירושים עיקריים הפכו לטפלים או להיפך, לעתים ספרים עברו הגהות ושינויי תוכן, ופעמים רבות גרסאות משובשות נתקבעו ונתקבלו במהלך הדורות כמקורות אותנטים. השפע הקיים כיום בחנויות הספרים ובאינטרנט עוזר, אולם איננו תחליף ליגיעה וללימוד בעיון.
נכון מאוד,
אבל בלי קשר אין היום אדם רציני שיטען שיש דעה והשקפה יחידה,
באו נאמר בשום תחום אין דעה אחידה,
ומשום כך זה הסכנה הגדולה לכת ההשקפה המנסה בכל כוחה לטעון שההשקפה היא מסיני ויש כביכול דעת תורה,
אני כבר לא מדבר על זה שכל הזמנים ניסוי כל סוגי הקהילות לטעון כך, הקבלסטים ייטען שהם מסיני, הרציונאלים יטען שהם מסיני, הקנאי יטען שהם מסיני
כל אלה יכלו לטעון כך אך ורק בגלל שלההמון לא היית גישה רצינית לספרות,
היום המצב אחר לגמרי, וזה טענתי באשכול הזה, ואני חושב שאני צודק,
נשלח ב-3/5/2012 00:28
מקס,
הספרות שנותרה מכל הדורות, גם בישראל וגם באומות העולם, עברה מסננים של צנזורה, שכחה, ביקורת, העדפות, ונסיבות. אם לומדים את הדברים קצת יותר לעומק, מגלים שהיחס של כל דור לספרות של קודמיו משתנה. לעתים ספרים שהורו את הדרך לרבים נשתכחו, לעתים ספרים שנחשבו לבינוניים בתקופתם הפכו לנכסי צאן ברזל בדורות הבאים, לעתים פירושים עיקריים הפכו לטפלים או להיפך, לעתים ספרים עברו הגהות ושינויי תוכן, ופעמים רבות גרסאות משובשות נתקבעו ונתקבלו במהלך הדורות כמקורות אותנטים. השפע הקיים כיום בחנויות הספרים ובאינטרנט עוזר, אולם איננו תחליף ליגיעה וללימוד בעיון.
נשלח ב-3/5/2012 00:26
אישציפור כתב:
מקס,
זה בדיוק מה שאמרתי שאלו כבר החדשות של אתמול.
אז תטפח לעצמך על השכם, אני באמת לא מבין מה אתה רוצה,
אני טוען שאנשי כת ההשקפה לא מבינים מאיפה זה יבוא להם, מהסיבה הפשוטה כי הם לא מכירים את הספרות שלנו הם פשוט עםמרצים גמורים,
ההמון מתחיל להשכיל, מתחילים ללמוד ספרות שלא למדו ולא הכירו, הם נמצאים בכל בית מדרש,
הביקוש לספרות גבוה ביותר מכל הזמנים, עובדה היא המהדרים הרבים שיש בקהילה,
אנשי כת ההשקפה מתוך בורתם חושבים וכל כך בטוחים בעצמם שדרכם נכון ומסיני שלא חולמים בכלל שיש בעיה בהידור הספרות, הם חושבים שלהפך זה רק ימריץ תלמידי חכמים,
מה שאני חושב שצריך לעשות, פשוט להקדים את ההמון, להיות מוכנים כלומר שכל מי שיש לו תפקיד ציבורי כל שהוא, צריך להיות דיי משכיל בספרות, ולכוון את הכל לטובה,
ולא שנחזור לטעות של תקופת ההשכלה אז ח"ו,
נשלח ב-3/5/2012 00:14
ביליצר כתב:
מקס
,,אף אחד לא נופל ולא נפל מהכסא,,
הייתי ממליץ למכחישי השואה לקחת אותך בתור תעמולן.
אתה כנראה לא מבין את עומק העניין,
אני טוען שהספרות שלנו מכל הדורות כל כך בהיר היום, שמעמיק ותלמיד חכם מכיר את השיטות לכאן ולכאן
במילא לא מופתעה (= לא נופל מהכסא,)
יותר מיזה, היום כל צעקתן וקנאי מגלה את בורתו ועםארציותו,
כל המושג הזה נפסק בהלכה\בהשקפה (בעניין דעות ומציאות, מה שאין כן הלכה בענין אייך לנהג הלכה למעשה ששם באמת צריך הכרעה ואז כולם מקבלים הלכות פסוקות, ושוב לא בגלל צדקותו של ההלכה רק כי כך הוכרעה ברוב או כך התקבל בציבור) לא מדבר על אף תלמיד חכם אמיתי,
בכל אופן אני מקווה שמובן הנקודה,
הציבור התחיל להשכיל, עובדה הכדאיות של ההידור ספרים. מצד כדאיות כלכלית,
נשלח ב-2/5/2012 23:29
מקס
,,אף אחד לא נופל ולא נפל מהכסא,,
הייתי ממליץ למכחישי השואה לקחת אותך בתור תעמולן.
נשלח ב-2/5/2012 15:08
מקס, זה בדיוק מה שאמרתי שאלו כבר החדשות של אתמול.
נשלח ב-2/5/2012 14:59
אני משתגע אייך אף אחד לא הבין כלום (כנראה אשמתי) אייך אין כאן אחד רבונו של עולם שמכיר את נפש החרדי,
אני אנסה שוב,
מה אנשי כת ההשקפה עושים ליהדות ?
הם טוענים שיש תורה אחת דעה אחת ודעת תורה אחת, והכל מסיני,
אנו נסביר לך את כל השאלות והסתירות והקושיות, בקיצור אתה יש לך תורה אחת ודעת תורה אחת = השקפה,
לשם ההדגמה: (דוגמא אישי שלי כבחור בישיבה קטנה)
אחד מעיקרי כת ההשקפה היא התלות שלנו באלוקים העבדות לאלוקים ושאין לך ייעוד יותר גדול מיזה,
והנה אני יושב לי ומעיין ברשב"ם בפרשת השבוע אז, ופשוט נטרף מדעתי
אומר הרשב"ם בלי להתבלבל
(רשב"ם דברים פרק ח פסוק ב (ב)) למען ענותך - זהו עינוי שאין פת בסלך, וחייך תלוים למרום בכל יום: אני רץ לחפש את המקור שלו בחז"ל, ומיד מוצא את המקור,
אתה פתאום מרגיש שכל ההשקפה בל"ז נפל כבנין קלפים,
ובכן זו טענתי,
אין תורה אחת אין דעה אחת ואין דעת תורה אחת וק"ו כל יסודי כת ההשקפה הוא בלון אוויר,
היום אם אני יטען לאברך שאין הישארות הנפש, הוא פשוט לא יפול מהכיסא,
היום אם אני יטען שאין עולם הבא רוחני, הוא לא יפול מהכיסא,
היום אם אני יטען שהוזהר מזוייף, הוא לא יפול מהכיסא,
אני אתן עוד דוגמא חייה:
ישבנו כמה אברכים ורבנים בשמחה משפחתית,
אחד מהרבנים אמר שם חקירה שהתפילה שאומרים אחרי שלום עליכם בליל שבת, במקור אמרו זאת בבית כנסת,
והסביר שלפי מילות התפילה משמע כך,
ואני כחומד לצון אמרתי, כך מתחיל ההשכלה והמשכילים,
אתה מתחיל לעיין במילות התפילה וחוקר ומגיע להחלטה שהמנהג לומר זאת בבית אחרי שלום עליכם היא טעות ושטות,
בכדי לתת תוקף לטענתי אמרתי לו למה לא תחליט מתוך החקירה שספר דברים לא כתב משה, רק אחד שישב כבר בארץ ישראל ?
ואף אחד לא נפל מהכיסא,
מישהו שאל אבל רש"י וכו',
אז מישהו אחר אמר לו תעיין באבן עזרא במקום,
(אבן עזרא דברים פרק א פסוק ב (ג) )- בעבר הירדן, במדבר, בערבה. ואם תבין סוד (השרים) [צ"ל: השנים] עשר, גם ויכתוב משה (דברים לא, כב), והכנעני אז בארץ (ברא' יב, ו), בהר ד' יראה (שם כב, יד), והנה ערשו ערש ברזל, (דברים ג, יא) תכיר האמת.
ואז התפתח ביקורת המקרא ספונטנית, ואף אחד לא נפל מהכיסא,
כלומר ביקורת המקרא בלי שאף אחד מהם פעם למד ועיין בביקרות של המשכילים,
כולם שם היו חרדים קלסים עם השמונה בגדים,
הצניעות והענווה שיש לתלמידי החכמים היום בעיין לטעון שיש לנו השקפה ודעת תורה והכל מסיני וכדומה, לא עובד היום,
והכל בזכות הספרות שיש היום לכל,
נשלח ב-2/5/2012 13:56
ויקיפדיה היא אינציקלופדיה וירטואלית שניתן לסמוך עליה ברוב המקרים .וזאת לא הדעה שלי אלא דעה של כותבי ערכים באינציקלופדיות עשויות מנייר ובגלל זה הן מעוררות יראת כבוד בחוגים מסוימים.) כמובן שאין להשוות את ויקיפדיה לשום נושא הקשור בלימוד שיטתי בבית ספר או בישיבה ולכן ההשוואה שלך אינה במקומה.
נשלח ב-2/5/2012 13:43
ריבוי הספרים והביאורים אינם תחלופה ליגיעת העיון ובדרך כלל מביאה לאינפלציה של שיטחיות , זה בערך כמו ויקופדיה ,קוראים ערך וישר רצים להקליד בעצכח, צענע כאן צדקת . (ולא אי אפשר לקרא את המורה נבוכים דרך קיצורים)
נשלח ב-2/5/2012 13:40
יהיאור, זה לא שאלה של נבואה (האם זה יקרה ?) זה לא ענין שלנו אם זה יקרה. הענין שלנו הוא אמונה, לדאוג לכך שזה יקרה , או לפחות יתקדם לכיוון. (כענין לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין ליבטל ממנה) אנחנו נעשה את שלנו נחפשה דרכינו וכו', והקב"ה יעשה את שלו.