היתה תפילה משובחת בליווי מקהלת רינה ותפילה בניצוחו של יוסי שוורץ שעשה עבודה נהדרת. לתפילת מנחה ניגש החזן יחזקאל קלאנג פתח באנא בכח מודזיץ עיני כל קוסוביצקי בנוסח של מנחה. המקהלה שרה נקדש. אתה חונן רפאינו ולירושלים עירך ושמע קולינו לתפילת מעריב ניגש החזן יעקב מוצן ששר והוא רחום אהבת עולם המעביר בניו עם קלאנג והשכיבנו לספירת העומר ניגש החזן חיים אדלר הוא ביצע הנני שלו ורבונו של עולם של פינציק ישר כח על התפילה שנדירה בארצינו זיעזע אותי לראות שבית הכנסת לא היה מלא למרות הסחורה הטובה והמחיר הזול פשוט בושה
תוקן על ידי Cb3000 ב- 08/05/2012 22:22:13
נשלח ב-13/5/2012 16:33
רגושים - איני בטוח "שהיית שם " אם אתה כותב : כל זמן שהחברה לא יקראו תווים קשה לעשות דברים,,,,,,,,,,,,
בשביל :תמיכה בתפילות בלחני מודזיץ /קאליב או אב הרחמן - בלחן מכניסי רחמים של בנט אין צורך שחברי
המקהלה יחזיקו תווים . מאידך ,כשהחזן התפלל :השכיבנו - חולק ביניהם במהירות תווים
לגבי תפילות אחרות - עיקר התמיכה של המקהלה היה ברספונסים ( לטעמי די טוב )
לגבי הנוכחות הדלילה של מתפללים :גם בבורו-פארק (יומיים קודם) השנה היתה נוכחות דלילה
של מתפללים - למרות ששם זה היה ביום שבתון מעבודה (יום ראשון) . לדעתי , במידה והתפילה היתה
מתקיימת בר"ח אייר / ביום ירושלים ( שהרי השנה במוצ"ש של ערב יום ירושלים לא יתקיימו
תפילות חגיגיות ) - היינו זוכים לקהל מתפללים יותר גדול
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/05/2012 16:47:58
נשלח ב-13/5/2012 15:22
אחרי כל התגובות הרשו לי הקטן גם לתת את התרשמותי ואני הייתי שם... בהחלט היה מאכזב כמות האנשים ,אבל אין מה לעשות זה לא היה שעה נוחה כמו שאמרו כבר שבת באותו פורמט פחות או יותר ובית הכנסת היה מפוצץ. דבר שני החזנים ,מוצן וקלאנג בסדר גמור נתנו את שלהם אבל עם כל הכבוד להם חיים אדלר זה ליגה אחרת והאמת גם שפת הגוף של חיים היתה כזאת אוקי סורו נא נערים נחמדים ותנו לאבאלה להראות לכם איך עושים את זה נכון. ודבר שלישי המקהלה נתחיל בחלק הטוב יוסי שוורץ בחור מוכשר החברה שאיתו מוכשרים מבינים דבר או שניים בחזנות והרמוניה. אז זה טוב ונחמד אבל זה לא מקצועי מספיק ,כל זמן שהחברה לא יקראו תווים קשה לעשות דברים קצת יותר מורכבים חוץ מתשובות ורקע לשבת עליו. ולכן טוב ונאה לתת מחמאות אבל חלק מהתגובות פה ,כאילו שזאת מקהלה שטרם נראתה בעולם קצת מוגזמות. למשל התגובה הזאת ("ובפרט הדהימו אותי מקהלת הצעירים בניצוחו של יוסי שורץ שללא ספק נועד לגדולות באחיזתו הכוללת של כל החברים ובסינכרונם עם החזנים ובתפיסתו המוזיקלית הגאונית" של קובי R) על תשכחו שחלק גדול מבאי התפילה נמצאים בשבותת שם ושומעים את אחת המקהלות עם המנצח הטובים ביותר שיש והיו. ככה שיש עוד מרחק גדול אבל בטוח שאם יתמידו יצליחו בגדול.
התפילה אכן היתה מעולה. החזנים: קלאנג, מוצן, וחיים אדלר, שכרגיל היו נהדרים, ומחדש ריגשו אותי בנוסח והאימפרוביזציה המלאת חן ופנימיות שהם שופעים בשפע. ובפרט הדהימו אותי מקהלת הצעירים בניצוחו של יוסי שורץ שללא ספק נועד לגדולות באחיזתו הכוללת של כל החברים ובסינכרונם עם החזנים ובתפיסתו המוזיקלית הגאונית. התרשמות מיוחדת היתה מהעיבודים לנעריצך,(אשמח לדעת מי המלחין?) והוא רחום, והמעביר בניו,
אמנם אלו שאינם באים אלא לצלם ולהסריט וכל מעיינם נתון בכך באמת עדיף שישארו בביתם ואל להם לבוא לתפילות רק בשביל זוטות אלו, הם אלו שהורסים את עולם החזנות ומונעים ממנה לקום לתחיה. (כמובן שאין כוונתי לאלה העושים זאת לטובת הכלל) שלכם יקי
תוקן על ידי קובי_R ב- 13/05/2012 13:17:10
נשלח ב-10/5/2012 23:34
bnei אני מסכים עם עיקרי דבריך, אך מתפלא על כך שהופתעת מהחזן יחזקאל קלאנג. החזן קלאנג מורה לחזנים ושולט ברזי התפילה ובהבנת החזנות לעומקה.
נשלח ב-10/5/2012 22:15
הקשבתי לכלהתפילה זה לקח זמן רב ויקר וזה לא היה לריק אין דרכי לבקר חזנים צעירים וככלל זה גם מקהלות צעירות מה שאני מוכרח לציין שהיו רגעים ששווים מבט ויותר. כל הכבוד שהחזנות מתפתחת אצל הצעירים. חזן שהיה בצעירותו במקהלה בנקל נוכל להבחין בכך בזה שמסוגל לשיר עם מקהלה ומסוגל להשתלב ועוד ועוד מעלות שחזן שלא שר במקהלה מימיו לא יוכל להבין מניסיוני אני ממליץ למנצח להמשיך ולהופיע גם אם מפשלים בדרך בשביל לנצח על מקהלה לא מספיק לימוד תאוריה הכי חשוב זה המעשה ואם יש לך כמה פראיירים צעירים (סליחה) שממושמעים לך זה שווה את זה אין דבר שיקדם אותך יותר קלאנג הפתיע אותי בתפילה בהבנה שלו לעומק נוסח התפילה שומעים את המשחקים והחזרה תמיד אל הנוסח התפילה הזאת היתה למבינים. אני מקווה שגם העמך יכל להנות מזה כמו שצריך מוצן חזן שמסתדר גם כשהוא עם חצי קול בעזרת משחק שנובע מהבנה אמיתית ומהותית בתפילה. לא כל חזן היה יכול להסתדר ללא נמוכים זו גאונות מסוימת אך בשלב מסוים זה קצת היה יותר מידי ולאדלר יש קודם כל קול אני מוכרח לציין שהיה לו גישה שלו לספירת העומר היו קצת פראזות מגנשוף והלמן וקצת שטרן הוא נתן הרבה לב ונשמה עם הרבה הבעה אישית שלו וזה עושה את זה לא היה מגיע לי שיעלו את ההקלטה לפה כעיקרון היה צריך להיות שמי שלא היה הפסיד
נשלח ב-10/5/2012 19:10
גם עבדכם הנאמן היה נוכח בתפילה.
נהנתי מאד מהחוויה המיוחדת, במיוחד מספירת העומר מהחזן חיים אדלר.
שלושת החזנים היו במיטבם וגם המקהלה עשה עלי רושם טוב.
ההערה לגבי הנוכחות - אמנם הבית כנסת לא היה מלא ואולי אני טועה אבל נראה לי שהיו כמה מאות אנשים.
היה נראה לי שהגושים הצדדים היו מלאים והגוש האחרונית היה דליל
השאלה אם היה מספיק פרסום.
לי נודע על התפילה מהפורום המכובד שלנו.
אני חושב זה אחד מהמטרות הראשיות של הפורום
כמו כן ראיתי מודעה בעיר מגורי פתח תקווה.
אמנם ספרתי עם מספר חובבי חזנות הגרים בקרבתי אך הם לא היו ערים לקיום התפילה.
האם התפילה התפרסם בעלונים המחולקים בבתי כנסת?
לסיום ברצוני לציין שאכן בית כנסת היא המקום לשמוע חזנות.
הרי חזנות זה קודם כל תפילה ולאחר מכן מוסיקה או זמרה.
נשלח ב-10/5/2012 16:04
אני מתפלא כל פעם מחדש איך אנשים לוקים בהבנת הנקרא. אני "השתלחתי ביעפ"?? לא כתבתי אף מילה מזלזלת או פוגענית, מעבר להעמיד אותו על העוול שהוא עשה.
לי אישית אין קשר לאף אחד- יעפ או שוורץ, אבל ברור לכל מבין שלכתוב על מנצח "חיקוי של מנצחים" זהו עקיצה והעלבה בלבד, ולא ביקורת בונה. למה? כי אין דבר כזה "חיקוי" בניצוח. ק"ו שאין זה קומפלימנט, אלא ניסיון לטעון שהוא לא מנצח אמיתי, בלי להביא סיבה או טענה לכך. לכן נראה לי שיעפ כתב כדי לפגוע בשוורץ.
כמי שדורש כתיבה איכותית וניקיון כפיים, הייתי מצפה ממנו להתנצל בפניו, ונגמר הסיפור.
נשלח ב-10/5/2012 15:33
כבוד רוממותו בבקשה תקרא את האותיות המודגשות
Cb3000 כתב:
לכל מספידי החזנות מסכים איתכם!!! עוד נוכנו לה ימים יפים עם תזמורות פילהרמוניות או באמירת קל מלא רחמים בטקסי יום הזיכרון. הקהל "חובב החזנות" יגיע אל מועדון החברים בהאנגר או בתיאטרון ירושלים וישלם ממיטב כספו בכדי להיות שם. וללא קשר למה שמושמע שם בין אם יהיה זה מישל כהן עמיר בניון או יעקב מוצן ובן ציון מילר. גם אם וכפי שאמר לי אדם שמבין וחי בתחום שגם אם הכניסה היתה עולה חמש שקל בית הכנסת לא היה מתמלא. הקהל התרגל למתנת חינם! היה מספיק פירסום לקונצרט הספירה וכל מי שהיה צריך לדעת ידע, ויתרה על זאת לפני כמה נים אירגנו תפילת יום כיפור קטן עם מוצן ואדלר בבית הכנסת הגדול בתל אביב ובית הכנסת לא היה מלא וזה היה עם מקהלת רמתיים זה מה שואמר שנסגר הגולל על החזנות. בבית הכנסת הגדול בירושלים ההיכל מלא מפני שזה האיזור התיירותי ביותר בארץ לשומרי תורה ומצוות, האנשים באים למלונות מכל העולם בכדי להיות בקרבת הכותל המערבי והעיר העתיקה ומהמלונות לבית הכנסת הגדול זה ענין של דקות הליכה, ורוב אלו שמגיעים לבית הכנסת הגדול בירושלים לא היו מעולם בקונצרט חזנות ולא היו משקיעים שקל או אולי רק שקל על קונצרט חזנות! וזה עובדות בשטח. רוב רובם של הקונצרטים שהתקיימו בירושלים ולא בחינם היו ריקים ברובם חוץ מאלי יפה שהצליח למלא קונצרטים בירושלים וזה נחשב עבורו להישג של ממש. אפילו הלפגוט רנד מוצן ואדלר לא הצליחו בעבר עם שלל מנצחים ותזמורות למלא את תאטרון ירושלים וזראר בכר וזה מה שהיה קורה לו היה האירוע מועתק לירושלים בית הכנסת הגדול ברמת גן הוא גדול יותר מכל היכלי התרבות של הפרברים ואף משל חלק מההיכלות הגדולים כך שזה לא תירוץ. קונצרט חזנות עם פסנתר לבד או עם מקהלה לבד זה כבר בכלל לא אופציה אלא אם כן רוצים להישאר עם שלוש רבעי אולם ריק וכן גם אותי הצליחו לשכנע שהחזנות מתה אך החזנים חיים ולפחות יש מה לנצל
בעוד עשרים שנה חזן יקרא אחד ששר מודזיץ וקרליבך נוסח התפילה ישכח ועל הטקסט של הנני העני ממעש ישירו את מנגינת על הדבש ועל העוקץ! התעוררו לפני שיהיה מאוחר
תוקן על ידי Cb3000 ב- 10/05/2012 02:41:36
נשלח ב-10/5/2012 15:29
1. cb3000 כותב (ונימוקיו עמו) שבירושלים, לאור העובדה שהמרחק נמדד בדקות הליכה מגיעים יותר. נו, אז למה לא לעשות את התפילה-קונצרט בירושלים? 1.אינני יודע מיהו mendel777, אך הקנאות שלו לכבודו של שוורץ (ובשעה שהוא עסוק בהגנה על כבודו של שוורץ, הוא משתלח ופוגע בכבודו של יעפ) יוצרת תחושה שהוא קשור באיזושהי צורה למנצח הצעיר. לא ראוי לפגוע ביעפ, אחד האנשים הבודדים שתורמים באופן ממשי לקיומו של הפורום ולעניין בו, וכדאי גם לזכור שאדם כמו יעפ שנמצא בכל קונצרט (ומסריט) יודע, כנראה, דבר או שנים בחזנות, ומותר לו גם לבקר לפעמים.
נשלח ב-10/5/2012 14:39
בתמונות רואים שיש עוד כמה מסריטים בבית הכנסת אין אפשרות לעלות הסרטות לפחות רק של החזנים ללא המקהלה
אתה חזן גדול, היית נפגע. יקירנו יוסי, אם הוא מסוגל לחקות, ושלא מייבין כמוני ירגיש כך ,זה קומפלימנט.
אני רואה את מה ששכחת אחרי רגע ,כי אני צופה בתפילה רבות, ונהנה מהביצועים של מקהלה מתחילה, של בני ישיבות
לא יושבי תווים, יוצרים קטעי הרמוניה מענגת .
אני לא מבקר באופן בוטה ואיני נגוע באינטרסים.
אתה מוזמן לביתי לצפות בתפילה ותביע עמדותיך.
כיבוד 5 כוכבים מובטח.
תוקן על ידי יעפ ב- 10/05/2012 12:20:55
נשלח ב-10/5/2012 12:00
יעפ יקר. אם לא התכוונת, תגיד. זה מה כתבת ואני מצטט:
ממרומי בעזרת נשים יכולתי להבחין בחיקוי מנצחים ע"י המנצח הצעיר.."
אני במקומו, הייתי נפגע מזה, כי זה לא ביקורת, רק זלזול.
נשלח ב-10/5/2012 11:50
מנדל יקירי,
לא זלזלתי ביוסי שוורץ . אינני יודע אם ממקום עומדך ראית אותו. אני השקפתי ממעל , וכתבתי כי נהיניתי מאוד מביצועי המקהלה
ודעותי מוכרות .
להזכירכם שבשבתות חזנות ממלאים את בתי הכנסת בני ישיבות. בימות השבוע רובם לומדים.
אם היו מקיימים קונצרטים בשעה 18:30 אולמות הקונצרטים היו ריקים.
בקונצרט בית הספר לחזנות שהתקיים בביהכ"נ הגדול ברמת גן לא היה מקום פנוי.
נשלח ב-10/5/2012 09:32
גם אני זכיתי להיות בתפילה, התאכזבתי והופתעתי כמו כולם ממספר הנוכחים אבל החזנים נתנו תפילה מדהימה כל אחד בגישתו הוא, תודה לחזנים למקהלה בניצוחו של יוסי שורץ וליוזמי ומארגני הארוע, מצפה לארועים דומים בעתיד