בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2012 11:44 לינק ישיר 
פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה

בשבת הקרובה פרשת בחוקותי בבית הכנסת הגדול ברמת גן יעבור לפני התיבה החזן ישראל רנד עם מקהלת לשמוע אל הרינה בניצוחו של מאיר בריסקמן כמו כן שמעתי שגם בחג השבועות תהיה אותה המתכונת בבית הכנסת הגדול בר"ג

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2012 14:05 לינק ישיר 

עזרת אבותינו שהמקהלה המדוברת מבצעת תתמקדו בהוספות בדקה השביעית של המקהלה, החזן שטרן ביקש בעקבות היצירה והביצוע http://chazzanut.org/videoN.aspx?id=296

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2012 12:41 לינק ישיר 

יש לכם דוגמאות לנושא עליו אתם מתווכחים או שזה אשכול אישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2012 01:50 לינק ישיר 

בני
אחרי מה שכתבתי, ואחרי שענית לי, ואחרי שהבאת את תגובתו של מישהוא שקשור למקהלה,
שזה  בעצם מה שאני כתבתי .אני מסכים איתך בדבר אחד .
שגם אם הוא רוצה לפתוח  ליותר אנשים את החזנות ולקרב עוד ,זה חייב להשאר במסגרת
המוסיקה היהודית חסידית(שאתה בעצם הזכרת את זה ) ולא להביא כל מיני דברים מבחוץ
אם זה ישראלי או גוי, צריך לשמור על קדושה בבית הכנסת, לא חסר לנו מוסיקה שאפשר לשלב.
לא צריך להביא מהטמא. אבל מוסיקה חסידית ודברים יותר קלים כדי להביא עוד שוחרי חזנות בהחלט כן
כי צריך עוד ועוד ואם זה הנישה שלו שיבורך אצל אחרים תהנה מהאוטנטיות... חג שמח..

תוקן על ידי רגושים ב- 25/05/2012 01:52:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 12:23 לינק ישיר 

היתה לי שיחה מאוד מעניינת עם אדם שליווה את מקהלת קולות מן השמים מתחילת דרכה אך הוא לא קשור מעשית למקהלה. הוא ניסה להסביר לי את המהלך של המקהלה כניסיון להביא דבר חדש לעולם החזנות, ולפתוח את הצוהר בפני אלו שאינם חובבי חזנות. הוא כעס עלי שלא ביקשתי את תגובת המקהלה לפני שאני כותב דברים קשים על התנהלותה
הוא הסביר לי את הגישה של המקהלה כניסיון להביא דבר חדש ומיוחד למקהלה הזאת, דבר שיתן למקהלה יחודיות על גבי מקהלות אחרות.
בשל ההגינות הבאתי את הצד שלהם בפני צופי הפורום, אך חובה עלי לציין שמדובר באדם שאינו בהנהלת המקהלה ודברים אלו נאמרו על פי מה שנאמר לו ועל פי הבנתו, ולא שתירוצים אלו יישבו את דעתי, אני עדיין עומד על מחאתי בעניין ולדעתי זה בושה לבית הכנסת ואין זה ראוי!
מה שכן אני מאוד מעוניין לקרוא תגובה מסודרת מצד הנהלת המקהלה בה הם מסבירים התנהלות כזאת.
והלוואי שקיים הסבר שיניח את הדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2012 20:41 לינק ישיר 

ערב טוב, לקרוא לרפי ביטון מקהלת חזנות זה כמו לקרוא לתפוח עץ בשם שוקלד, ראשית החזנים תמיד מתלוננים שהוא לוקח להם את הבמה וכידוע מטרת המקהלה היא לתת תמיכה לחזן ולא להפך ח"ו, יתירה על זאת הקולות שבוקעים מפי מנצח המקהלה ודברים נוספים שלא כאן המקום לפרטם לא מתאימים לעולם החזנות וזו בצורה עדינה, כואב לי על רפי ביטון שהוא דווקא בעיני אחד מהמוזיקאים הגדולים שנמצא בתחום שגלש למקומות ולמחוזות אחרים ולריגושים, למרות שאתה צודק שמצב חובבי החזנות לא מזהיר, עדיף להשאיר את החזנות על כנה ולא לגרום לה להיסחף למוזיקה(אני מקווה מוזיקה) אחרת

תוקן על ידי לדודמזמור ב- 22/05/2012 20:49:06

תוקן על ידי לדודמזמור ב- 22/05/2012 20:50:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2012 17:24 לינק ישיר 

גם אלפי סימני קריאה לא יגרמו לי לחזור בי!
לפני שאתה ממלא כאן שורות בתארים בלתי ברורים, קודם כל תבין על מה יצא הקצף. תפילה בעיניי היא דבר נשגב ובית הכנסת מקום מקדש ולא יתכן בשום פנים ואופן שיהפוך למושב ליצים מבוזה על ידי להקת היפים !
וזה עוד לפני שאני מדבר על קדושת החזנות כסלע יצוק שאין לשנותו כפי שברור לנו שלא ניתן לשנות את טקסט התפילה כך לא ניתן לגעת בנוסח התפילה! בנוגע לקונצרטים זה כבר נושא אחר שבו פחות מפריע לי כשנעשים אי אילו פשעים נגד החזנות.
תענה לי הכותב הרגשן מדוע שלא נביא בדרך לבית הכנסת שיעשה מופע בידור זול במקום דרשת הרב, מה דעתך? הרי זה ימשוך צעירים לבית הכנסת. מדוע זה ברור כך שאין לשנות וענין חשוב פי כמה וכמה כמו התפילה לא ברור לך? אני יענה לך על השאלה: משום שהורגלת בכך אט אט. אם לא נעצור את ביזיון בית הכנסת והריסת כל יסוד שהחזיות על ידי מקהלות פופ אנו נשכח שאי פעם היו חזנים! בתחילה זה רק הוספה קטנה בעזרת אבותינו לאחר מכן זה קדושה בסגנון זול עם מנגינות מעולם הספורט, ולאחר מכן כבר לך תדע. זה עצוב
עם הבאת תזמורת פילהרמונית שמחליפה את העוגב השלמתי, עם השתמשות בשירים ״חסידיים״ בתפילה גם כן השלמתי האם אנו צריכים לוותר על כל הערכים שלנו? מה יהיה הסוף?
תפילה היא לא הצגת תיאטרון!
החזנות גוססת ומתפוררת, אבוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2012 03:45 לינק ישיר 

בני  וגם שמאלציסמו  
אני מסכים אתכם וחולק עליכם לגמרי באותו משפט .הכיצד??????
אני מסכים אתכם לגבי העניין שזה לא החזנות המקורית האותנטית.נקודה!!!!
אבל מי צריך את החזנות האותנטית ?????!!!!!!!
רבותי כמו בכל העינינים ונושאים אחרים בחיינו כך גם החזנות, אנחנו חיים ב121 
רבותי העולם זז קדימה העולם משתנה .
לפני 100  שנה רוב העולם שמע מוסיקה קלאסית כמה היום?.?? אחוז אפסי מה קרה ? פופ שמופ דיסקו וכ"ו
לפני 100 שנה ופחות שמעו חזנות טהורה .עד לפני 15 שנה שהד"ר והקרדיט כולו לד"ר סובול מחייה 
החזנות  כמעט והחזנות נשכחה לגמרי בתהום הנשיה.מי בא? מ.ב.ד פריד קרליבך. וכ"ו
ולכן כדי להחיות את החזנות חייבים היו, ועדיין חייבים, לפתוח אותה ולעניין בה כמה שיותר צבור גדול וצעיר .
וכדי שהציבור הזה יתאהב בחזנות חייבים אחד כמו רפי ביטון שעושה את זה בצורה נהדרת שסוחפת 
אחריה הרבה צעירים שמאוד אוהבים את זה ונשאבים לזה, נכון, זה לא החזנות הטהורה ,אבל מפה חלק מהם 
יתפשו לחזנות וזאת הכוונה .
עושים את זה גם במוסיקה קלאסית שהולכת ונעלמת,, מה עושים ??? השבוע ראיתי כתבה ששרית חדד 
הולכת להופיע עם תזמורת קלאסית  ויש והיו עוד מקרים .למה הם עושים זאת?? כדי שדרך זה צעירים יוכלו להתוודע למוסיקה קלאסית,,.וגם שם אם אחד מהמלחינים הקדומים היה שומע את זה היה מתהפך בקברו .
אבל זה מה יש, וזה נחוץ וזה מצויין וזה יביא עוד ועוד קהל לחזנות בסופו של דבר.
ואתם תמצאו לכם את המקומות לשמוע גם את החזנות הטהורה. לא חסר.
אבל אל לכם לתקוף את הדרך הזאת כי זאת דרך טובה ומתקדמת להפיץ את החזנות .
כי אם לא יהיה כך גם החזנות הטהורה תיעלם בסופו של דבר.ויצא" שכרכם בהפסדכם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 18:16 לינק ישיר 

אוי אוי אוי... נראה שאתה ממש סובל! למה שלא תשקול פנייה לסיוע מקצועי?! רק שלא תתאבד מרוב ייאוש... אם דברים ששמעתי במו אוזניי מהחזן שטרן נחשבים בעיניך כשקר ועושים אותי לשקרן, הרי שאין לי שום סיבה לשכנע אותך באמיתות הדברים. וקח עצה בגרוש, לך תמצא לעצמך חיים ותהיה מאושר, המצב שלך מדאיג...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 16:19 לינק ישיר 

שמאלציסיאמו אתה שקרן!!!
משה שטרן אף פעם לא אסר! על רפי ביטון לשיר את לחניו!
הוא אמנם התרעם על ששינה את לחנו: "עזרת אבותינו"
אבל לא ידעתי שהפינטוזים שלך הפכו להיות "דברים כהוויתם", עלעק.

יאללא נמאס ממך,
סע מכאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 10:42 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם,
1. לא התכוונתי ח"ו להשוואות בין מאיר לרפי, דברי היו על רפי כרפי בלבד, כליגה בפני עצמה, ואיני סוטה מדברי. ידידי היקרים, השימוש שלי במלים מעולם הספורט הוא להמחשה בלבד, כולי איתכם בענין המכובדות לתפילה.
2. אתמול בשיחת חברים בר"ג אמרתי שלע"ד הפורום מהווה (חוץ מכמובן מקום לפרסם ולראות היכן יש שבתות, קונצרטים וכו', העלאת קטעים וכד')  בסה"כ במה של כ- 50 אנשים להביע רגשותיהם, ואין לו השפעה כלל על עולם החזנות, איזה חזן או מקהלה יבחרו הגבאים, בעלי המאה, ת"ת וכו'. יהודה חולק על דעתי, ואני מניח שיש לו נתונים לביסוס דבריו.
3. בין היתר דיברנו ע"כ שגם בין בעלי הניקים ה"עלומים", לותיקים שביננו לא קשה לזהות את אלו שכותבים מתוך כאב אמיתי, למרות שאישית אשמח מאד אם ירבו המזדהים בשמם.
4. במספר מגיבים באשכול זה זיהיתי את הכאב הנ"ל. הרשו לי להעלות לינק למה שכתבתי לפני כמעט ארבע שנים:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2457860&forum_id=14617
מאז כשאני מגיע לר"ג רפי שומר על תפילה מכובדת, ולעתים בקטע בודד מרשה לעצמו לחרוג, כשאנו מקבלים זאת בחיוך של "זכר עשה לנפלאותיו". נאמר לי לא מזמן, שכאשר רפי יוצא מחוץ לר"ג הוא מרשה לעצמו ל"השתולל" מעט יותר. בתקווה שמה שנאמר לי אינו לשון הרע, אני מבקש מרפי לנסות להימנע כמה שאפשר, ולו כדי למנוע כאב אמיתי ואפילו מבודדים.

שלכם, אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:34 לינק ישיר 

שיערב להם ולשומעיהם!
אני סיפרתי דברים כהוויתם, ולשומע ינעם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:17 לינק ישיר 

הם עדיין שרים את עזרת! בשבת בפ"ת הם ביצעו את היצירה עם ההוספות שלהם!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:15 לינק ישיר 

ידוע מעשה שהיה כששמע החזן משה שטרן כיצד מלווה המקהלה ומנצחה את יצירתו "עזרת אבותינו" בלחנו, ניגש אל המנצח ואסר עליו לשיר את החומרים שהלחין!!!

לא צריך להוסיף כלום על כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2012 21:05 לינק ישיר 

כבר העלתי את הנושא בדיווח מהתפילה של רנד בפתח תקווה זה כבר מאוס בהתחלה זה הצחיק אחרי זה זה עבר לגיחוך ועכשיו זה כבר מרגיז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 17:19 לינק ישיר 

ציקוצורים כתב:

בסופו של יום השאלה היא מידת ההנאה ועונג השבת (או החול.. בקונצרטים) של עמך חובבי החזנות. כל מי שאני מדבר איתו בשבתות בר"ג אומר שרפי ומקהלתו זה ליגה אחרת, מה שכמובן אינו גורע כהוא זה מכל האחרים.  

אלכס החביב
מידת ההנאה אינה מסמלת את הנכון ואת הראוי, ליגה או לא ליגה זה לא הדיון. הדיון כאן מדבר על צורת תפילה להבדיל מצורת חאפלה. בית הכנסת אינו מקום בילוי ובשעת התפילה לכ"ש, בית הכנסת הוא מקום תפילה!
הורגלנו לדבר כזה שכיום כמעט וזה לא מפריע לקהל, בתחילה היו הרמות גבות היו חרמות הבהרות אבל זה נרגע והציבור התרגל שבית הכנסת בבין רגע יכול להפוך למרכז בילוי ולמגרש כדורגל, ואם לכך הצליחו להרגיל את הקהל מי יודע מה יהיה הסוף. הייתי שמח לראות מה היה קורה לו המקהלה ההיא היתה מעיזה לבצע את מעלליה בבית כנסת של בני עדות המזרח. הרי הם היו מוצאים החוצה בביזיון, שם יודעים קדושת בית הכנסת מהו ומהי חשיבות התפילה.
ושוב אני מצפה ליום שאני יוכל לשמוע את המקהלה הזאת כמקהלת חזנות סטנדרטית ואז הם יקבלו את מלוא התשבחות ממני כמובן באם יגיע להם.
את מקהלת לשמוע אל הרינה אני לא מכיר היטב, את מאיר אני מכיר כבחור תרבותי אחראי יודע מוסיקה וממנו אני מצפה להרבה, מקהלה ששמה על דגלה מקצוענות וחזנות גם יחד אשריהם. העבודה הקשה היא להוציא מהמוזיקאים חברי המקהלה שאינם דתים את האקצנט היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > פרשת בחוקותי ישראל רנד ולשמוע אל הרינה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext