השאלה מוזרה ואפילו מעלה תמיהה אבל זו האמת אני די בתחילת השידוכים שלי (בשונה מהרבה חברה פה) וב"ה יש הצעות כמובן שרובם לא רלונטיות אבל אחת הצעות האחרונות הצליחה לקומם אותי היא היתה הצעה הזויה מלכתחילה אין לי מושג מי חשב להציע דבר כזה סגנון משפחה שונה לגמרי הבחור בכלל לא קשור אלי משום צומת לא הטיפוס לא הסגנון לא המראה, לא האופי.כלום כלום אמרתי להורי שישאלו את השדכן למה הוא חשב להציע הצעה כזו מוזרה ומה היתה התשובה? הבחור דורש דירה ואתם נותנים אז... באותו רגע העצבים שלי עלו לרמה כזו שאי אפשר לתאר אז מה אם להורים יש לי יש כסף? אולי נותנים עלי יותר מכל בחורה רגילה אבל בזה זה מסתכם? איפה האישיות איפה הבן האדם איפה האופי והתאמה כלום? זה באמת מניע שידוכים? אחד המשפטים שאני הכי שונאת זה: ילך לך קל בשידוכים כי ההורים שלך משלמים עליך ברור שזה מוסכמות חברתיות דוחות אבל האם הכסף יענה את הכל? ואיך אני אדע שבאמת הבחור רוצה אותי ולא את הכסף של הורי?
תוקן על ידי פספוסה ב- 20/05/2012 15:11:44
נשלח ב-23/8/2012 08:14
available1 כתב:
את יודעת מה את מזכירה לי פספס? שרציתי להציע פעם מישו לחברה שלי ואז הוא שאל כמה היא נותנת אז בררתי אתזה והתגובה היתה(לא שלו ממש אלא של מי שתווך)שזה לא מתאים..שהוא נפגש כבר עם אר בעה חמישה חדרים..מה פתאום שהוא ירדלשלושה..גודל האבסורד..אם כי זה כבר היה די מזמן והמחירים השתנו מאוד..והיום כבר גם למי שיש קצת יותר לאף אחד אין כסף שמונח בבנק בשביל לתת דירה..(בריכוז חרדי מרכזי אני מדברת..)
זה עוד טוב.... מישהו שמע פעם על הביטוי: " ספר תורה"???
מעשה שהיה כך היה: שדכנית מתקשרת לאם של בחורה להציע בחור פלוני. בעודן הן מדברות, עלתה שאלת המיליון: "כמה אתם נותנים?" . והאם אומרת: "אצלנו נותנים חצי חצי, כמובן שאנחנו כהורים תומכים נעשה כל מאמץ גם לאחר החתונה בעז"ה לעזור גם ביום יום לזוג בלי קשר להוצאות החתונה הרגילות והמתבקשות. אם זה בקניות או בעזרה לבית וכ"ו ". (השדכנית מבררת אצל אם הבחור ואומרת:" הם (צד הבחור) אומרים שבגלל שהם מביאים ספר תורה (קרי: תלמיד חכם למדן וגדול בתורה) , הבחורה צריכה להביא יותר....." עד כאן סוף המעשה.
כמובן שכבוד התורה במקומה מונח (אולי זה נשמע מעט צורם אבל נמאס שמשתמשים בתורה בצורה כזו!) מה עם בין אדם לחברו שכידוע גם קודם לבין אדם למקום.
על כן הקישקוש הזה על זה ש:" הבן שלי ספר תורה" הוא חסר שחר! כבר שמענו על משפחות רבים וטובים שחתניהם אמרו שחייהם מוקדשים ללימוד תורה וחצי שנה אחרי הם כבר היו בחוץ!
ומה עם הכלה???!!!! נכון הבחור הקדיש מקדיש ויקדיש לדברי הוריו את כל חייו ללימוד. אבל הכלה לא מגיעה יש מאין!! ~ היא למדה מקצוע וחוגים וקורסים מכאן ועד אנגליה, היא עובדת, מן הסתם היא גם תפרנס. זה לא בא ברגל! זה כסף, זמן והרבה השקעה.
אבל ככה זה....כשאתה חושב רק על כסף אתה יכול לראות רק את עצמך.....
בכלל: מה רע בחצי חצי????
תוקן על ידי אבידה ב- 23/08/2012 08:15:22
נשלח ב-14/8/2012 14:28
את יודעת מה את מזכירה לי פספס? שרציתי להציע פעם מישו לחברה שלי ואז הוא שאל כמה היא נותנת אז בררתי אתזה והתגובה היתה(לא שלו ממש אלא של מי שתווך)שזה לא מתאים..שהוא נפגש כבר עם אר בעה חמישה חדרים..מה פתאום שהוא ירדלשלושה..גודל האבסורד..אם כי זה כבר היה די מזמן והמחירים השתנו מאוד..והיום כבר גם למי שיש קצת יותר לאף אחד אין כסף שמונח בבנק בשביל לתת דירה..(בריכוז חרדי מרכזי אני מדברת..)
נשלח ב-14/8/2012 11:41
אדם_ה1 כתב:
ומה הוא נותן? למה לא הוא צריך לשלם כדי לקבל אותך? זה לא היה תמיד ככה? ממתי האשה צריכה לחזר אחרי האיש?
א. רוב הורי הבחורים נותנים אולי לא כמו הבחורה אבל בהחלט נותנים ב. הכל עניין של הצע וביקוש פעם היה מותר לקחת כמה נשים לכן היה יותר בחורים מבחורות והבחור היה זה שנותן מוהר היום המצב התהפך והבחורה היא זו שמשלמת קצת יותר .
נשלח ב-14/8/2012 11:40
האמת. אצלי בד"כ אבא שלי מתקשר לאבא של הבחורה אחרי פגישה שניה/שלישית ומדברים על כסף.
לפני הפגישות אין עניין לדבר ובסוף זה כבר מאוחר מידי וכבר שמעתי על שידוכים שירדו על כסף. אז בשביל מה?
כמובן שהיישובניק צודק וכל זה אמור להיעשות בין ההורים ללא קשר לזוג.
אדם לא ידעתי שאתה פמיניסט. כך נוהגים בציבור החרדי יחד עם עוד מליון מנהגים שטותיים.
בואו נתקן את העולם
נשלח ב-14/8/2012 11:35
ומה הוא נותן? למה לא הוא צריך לשלם כדי לקבל אותך? זה לא היה תמיד ככה? ממתי האשה צריכה לחזר אחרי האיש?
נשלח ב-14/8/2012 11:23
פספוסה כתב:
טוב שנזכרתי באשכול הזה... התקשרה אלי היום חברה ואומרת לי אתם נותנים ככה וככה עניתי לה אולי... אז מה אומרת לי החצופה... אני צריכה לדעת בדיוק כמה אתם נותנים, אחרת הבחור בכלל לא יקשיב להצעה אמרתי להבעצבים מה את רוצה ממני תשאלי את אבא שלי... ואז היא עונה לי "לא נעים לי..." אם לא נעים לך למה אותי את שואלת?????????????????? ומה זה שאלות המפגרות האלה? אה??????????
לא חושב שזה אמור להיות הנושא המרכזי של ההתאמה אבל בהחלט מובן לי הצורך לסכם את הענינים הכספיים לפני הכל כדי שלא יתקע לאחר מכן על נושאים לא מהותיים (כמו שיש כאלו שבודקים דור ישרים לפני)
כמובן שהכל צריך להיות בטאקט וכמובן שלא לדבר עם הבחורה עצמה על הנושאים האלו
תוקן על ידי לא2מהישוב ב- 14/08/2012 11:24:46
נשלח ב-14/8/2012 03:22
תודה אריסה
נשלח ב-13/8/2012 22:56
פששש איזה אשכול. פספוסה. לאמר לך עד איפה מגיעה הנאיביות של "השדכנים"? נו שוין. תסבלי את זה בשקט..... תשמחי... זה נותן לך אינדיקציה איפה מעיניו של הבחור/הוריו נמצאים :)
נשלח ב-13/8/2012 18:18
תהיה רגוע. גם שדכניות חושבות על כסף.
נשלח ב-13/8/2012 18:06
צדיקאלוקי כתב:
שדכן? חושב על כסף???
ממתי???
מנסיון אישי שלי! שדכן פורש מעיסוק או מתחיל לקחת דמי רישום... בשונה משדכנית שרובם ללא דמי רישום...
נשלח ב-13/8/2012 17:55
שדכן? חושב על כסף???
ממתי???
נשלח ב-13/8/2012 14:55
על זה נאמר "בטל דבר בטל אהבה".... כאן את צריכה לעבוד בחוכמה לראות שיש אבל עם גבולות לבדוק אם הוא באמת יהיה איתך בכל מצב? או שזה בכלל הכסף?
אני מדבר על הבחור עצמו ולא השדכן..כי השדכן הוא לא פוקציה כניראה שכאן הוא גם חושב על כסף..ורק על כסף...
נשלח ב-13/8/2012 13:53
וכבר אמר מי שאמר עדיף להתחתן עם אשה ולגור בדיר מאשר להתחתן עם פרה ולגור בדירה...
אגב אני באופן אישי יותר מעריך את מי שהגיע לזה בזכות עצמו, אין לאחר מכן מחוייבות כלפי מישו חוץ מבורא עולם..