בית פורומים עצור כאן חושבים

מאסטר שף ילדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2012 21:23 לינק ישיר 
מאסטר שף ילדים

איני צופה בתכניות טלויזיה בודאי שלא תוכניות ריאליטי, אך שמעתי שיש תכנית כזו שבו כמה ילדים מתחרים ביניהם מי יבשל ויאפה מנה טובה יותר. אלא דא עקא שהתכנית לא שומרת על כשרות ומכשילה ילדים (גם דתיים) באיסורי תורה של בישול בב"ח ואכילת שאר מאכ"ס.
בשבת דיברתי עם קרוב משפחה שמקפיד בדר"כ על קלה כחמורה ולא אוכל ירקות שיש בה לפי האגדות תולעים אלא שאין רואים אותם והוא רואה את התכנית ונהנה ממנה (???)
שאלתי אותו אם אין הוא רואה בכך איסור של מסייע ביד עוברי עבירה או לפני עוור וכו'. הבחור חש אי נוחות מסויימת, אלא שלא נראה לי שנשתנו דרכיו (ועוד הרבה שאני מכיר). לבסוף כדי לגמור את הדיון בצורה יפה ושלא להעיב על אווירת סעודת החג אמרתי שאף אם אין בזה איסור בוודאי שזו לא מידת חסידות
היום בבוקר דיווח ידידיה מאיר בתכניתו התעוררות שפנו אליו הרבה בקשר לעניין זה והוא אמר שהוא לא רואה צורך להגיב מפני שלדעתו גם אם כל המאכלים היו כשרים בד"צ היה פסול בתכנית. אלא שהוא הקריא כתבה מיתד שהכותב צלב בלהבות את את עניין התכנית.
שאלתי ובקשתי לחברי הפורום הק' מי יכול להעלות את הכתבה, ועוד אשמח אם החברים ידונו האם ואיזה איסור יש בצפייה בתכנית. ואבקש שהכותבים לא יעירו את השד הנורא הנקרא "חילול ה' " אשר צץ תמיד בדיונים מסוג זה. ואם תרצה אמור: האם יש בנוסף לחילול ה' איסורים נוספים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 11:07 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
לכאורה יש שני נידונים: א. איסור הנאה מהבישול הטרף. איני יודע אם קיים כאן איסור כזה כאשר הנאה אינה מהאוכל עצמו (דומה מעט להנאה מהבטת ילד על מטוס הטס בשבת. יש לחלק כי כאן זו כוונת העבירה ובמטוס זו הנאה אגבית).    ב. לפני עיור. וכאן צריך לדון אם השפעה אפסית של אדם אחד נחשבת בכלל (למעשה בכל מצוות המוטלות על הצבור קיימת הבעיה

לא אסרה תורה נבלות וטרפות בהנאה,,

לפני עיור אין עוברים אלא בדומין לתרי עברי דנהרא ,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2012 09:41 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:

בכל התכניות ובעיקר בכל כתבות האוכל בעתונים ראשיים נזהרו שלא
להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות

הצחקתני.

כבר היו תוכניות ריאלטי ישראליות שעל המשתתפים הוטלו משימות של אכילת מרק ג'וקים!

נכון לא זכרתי אבל אני עוסק במדיה הכתובה וב"ה לא הגיע לכאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 11:35 לינק ישיר 

לאברהם 
אני חושב שנחצה קו אדום משום שכאן פונים אל ילדים וחלקם דתיים, ואין זה דומה למבוגר שיש לו סוג של בחרה חפשית, ילד נתון ללחצים חברתיים הרבה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 09:12 לינק ישיר 

yossiw כתב:

להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות

הצחקתני.

כבר היו תוכניות ריאלטי ישראליות שעל המשתתפים הוטלו משימות של אכילת מרק ג'וקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 08:30 לינק ישיר 

ולהוסיף, אין כמעט חנויות מזון שאין להם כשרות (ואפילו על אקונומיקה...), ואם אדם רוצה לקנות לא כשר צריך לטרוח הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 07:06 לינק ישיר 

לא ראיתי את התכנית, אך לפי הכותבים כאן נחצה קו שלא היה עד היום,
להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות מכסימות חמאה עם אזהרת כשרות,
מכוון שכנראה אין תגובות מרשים לעצמם ללכת בדרכי העולם
מה שחשוב להזכיר שלפי כל הסקרים יש בארץ רוב ברור לשומרי כשרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 15:15 לינק ישיר 

egrosss כתב:
נראה לי שמי שראה את התכנית ונהנה לא יכול לדון בסוגייה מדין נוגע בדבר

טוב, בסדר. אז אפשר למחוק את מה שאמרתי על התכנית הזו ולומר את אותם הדברים בדיוק על כל שאר תכניות הבישול שמעולם לא ציפתי בהם (או שזה גם מבטל את העובדה שבפועל צפייה של אדם שאיננו בקבוצת הביקורת לא מעלה את הרייטינג?).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 14:47 לינק ישיר 

נראה לי שמי שראה את התכנית ונהנה לא יכול לדון בסוגייה מדין נוגע בדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 13:16 לינק ישיר 

אני מסכים עם דעתו של אברהםהעברי, שאין כאן סיוע לעוברי עבירה.
גם עניין הרייטינג לא רלוונטי, מכיוון שהוא איננו נקבע ע"ס המספר האמיתי של הצופים, אלא ע"ס מדגם של צופים שמודעים לכך, והסכימו להיות חלק מהמדגם. אם היית אחד מאלו, אז אולי היה עניין של סיוע לדבר עבירה.
מלבד זאת, עוד טיעון מדוע אין כאן סיוע לעוברי עבירה היא שבישול לא כשר לא מגדיל את הרייטינג (ואולי אפילו מוריד)

צפיתי בפרק אחד של התכנית הנ"ל, ולמען האמת די התפעלתי מהכשרונות.
מלבד זאת, הייתה ילדה אחת שלא השתמשה בתבלין מסויים "בגלל שכתוב שצריך לערבב עם חלב, אבל אני לא מבשלת בשר בחלב". הדבר יכל לעלות לה בהדחה, אבל עם מעט תושייה היא ניצלה. מזל שיש חלב קוקוס...
(אני רק לא בטוח מה היה יותר: צופים שאמרו כל הכבוד, או צופים שגיחכו. רושם מסוים זה בטוח עשה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 09:30 לינק ישיר 

מיימוני יישר כח ולסעיף ב התכוונתי, גם אני לכשעצמי לא חשבתי שיש בזה איסור אלא שהדאיגה אותי התופעה שיראי ה' אשר אוהבים אוכל משובח וכשר ולא שמים לב שיש כאן בעיה, וחלילה חלילה להם לראות דברים לא צנועים, אלא שיש כביכול קונצנזוס בציבור שדבר לא צנוע הוא טרף גמור כיון שיש סעיף בשו"ע על איסור הסתכלות בדברים אסורים או שמיעת קול אשה ואין איסור הסתכלות במאכ"ס, אמנם יש איסור סחורה בזה (ונחלקו אחרונים אם הוא מדאו' או מדרבנן, שו"ע יו"ד סי' קיז), אך להנות מכך שיהודי עובר עבירה אפילו שהוא אולי אנוס? זה לא שמענו!  
ולכאורה עתה סבור אני שמא יש מקום לדון באיסור תוכחה שעוברים על איסורים. ואולי להעלות את המודעות של הציבור הכללי לעניין. ועל כל פנים טוב ליהודי לדעת מה קורה בחוץ כדי שיידע על מה להתפלל. 
וכיון שהכל החל בדיון פרטי על שלחן החג רציתי בעיקר לשתף את הקוראים ולשמוע את דרכם בעניין ובעיקר לקבל חיזוקים.
נ"ב האם יש ביד מי מהקוראים להשיב את האבידה ולהעלות את המאמר מהעיתון יתד על עניין זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 08:23 לינק ישיר 

ארגוס

ברוך הבא אל הפורום!

העלית נושא מעניין מאד. ובדרך כלל לא שמים אליו לב. אני למשל לא ידעתי כלל על התופעה הזו, ומסתבר שרוב (רוב?) חברינו לא ידעו עליה.

אחזור על עיקרי הדברים כדי לראות שהבנתי ואכתוב מה שנראה (וכבר קדמני תלמיד ט').

יש טלויזיה. יש תוכנית בישולים. המשתתפים הם ילדים והם מבשלים: אוכל טרף, אוכל אסור, בשר בחלב.

נניח שיש צופה שאכפת לו ממצוות. מהי התגובה הראויה, אם בכלל?

יש כאן לכאורה שלושה נידונים.

א. המשתתפים.
ב. הצופה.
ג. השפעתו של הצופה על הסביבה.

לגבי הסעיף הראשון, מה בידנו לעשות? אולי לכתוב מאמר במקום שייקרא. למרות שהפורום שלנו זוכה לפופולריות מסויימת (וברוך השם על זה) הקוראים שלנו שייכים בדרך כלל למגזר מסויים באוכלוסיה, כלומר אנשים חושבים. הייתי משער, ואולי אני טועה, כי לא רק שהחרדים בינינו איננו משתמשים בטלויזיה (כמוני) אלא שגם מי שאינם כאלו אינם בדיוק צופים נלהבים. ייראה לי שזה לא הולך כל כך ביחד, השתתפות בפורום מחשבה עם השתקעות בצפיה. אבל אולי איני מבין כאן משהו יסודי בנפש האדם או התרבות.

בכל אופן, ודאי שאין ראוי לבשל בשר בחלב וזה איסור בפני עצמו. וכמדומה שלא הרבה יודעים על כך.

בדומה לזה, יש איסור להשתמש ביין נסך, ולכן כל מאכל או משקה שהם איסור הנאה יש איסור עצמי בשימוש בהם. בוודאי שהמשתתפים בתוכנית אינם מודעים לזה. (מהיכן ידעו, ואם ידעו, למה שיחשבו זה חשוב אם יש "קבוצה פרימיטיבית שדבקה באיסורים עתיקים").

אם יש ילדים שומרי מצוות בתוכנית, אכן כדאי ליידע אותם, את הוריהם ואת המגזר כולו שבו הם גדלים. ולשם כך יש לפנות לרבני המגזר. כך ייראה.

ב. מעבר לבעיות שיכולות להיות בשימוש בטלויזיה (אך מסתבר שיש גם מעלות בזה, אלא שאצלנו, החרדים, המאוס דוחה את התועלתי), אכן יש נזק לצופה. אבל האם זה איסור הנאה שהצופה עובר עליו? זו שאלה מעניינת הראויה לפיתוח. בדרך כלל לא מצאנו שהנאה עקיפה תחשב להנאה אסורה. בוודאי לא מן התורה. אבל אולי יהיה איסור מדרבנן (או שראוי שיהיה?).

אפרט. מי שמבשל, נניח, בשר בחלב, עובר איסור מן התורה. אם הוא ילד, אז האחריות היא על הוריו או על מי שנותן לו לבשל. בישול כזה שמשמש בתוכנית יוצר כמובן הנאה מסוג מסויים. הרי אחרת לא היו מצלמים ומשדרים. זו הנאה עקיפה אבל עדיין אסורה לכאורה. אולם מה עושה הצופה?

עם כל זה, יש כאן תחושה קשה. יש משל מפורסם המובא בשם החזון איש על מי שרואה דליקה או אדם מדליק אש בשבת ומדליק לו סיגריה מן האש (כנראה ביום חול). (נראה לי שאיני זוכר בדיוק את המשל ומי ישיב את האבידה). כלומר, יש דברים שאינם איסור ברור ומפורש אבל הנפש אמורה לחוש שזה לא בסדר.

הצד השני של תובנה זו הוא שתחושת האיסור נקלשת (=נחלשת) אצל המתבונן. אולי מי שלא חוה שמירת מצוות לא יבין זאת מתוך הרגש אלא רק מן התיאור. זה באמת קשה לראות אדם מחלל שבת או אפילו לדעת שזה קורה. כוונתי כאן לתאר מבחינה פנומנולוגית את מה שקורה לאדם שומר מצוות ומאמין בקדושתן כאשר הוא נתקל בזלזול בהתנהגות (בכוונה או אפילו כתינוקות שנשבו). כלומר, זה באמת מזיק לתחושותינו, ליחסנו למצוות. (ולא התייחסתי כאן לשאלה איך ראוי לנהוג בזה אלא רק לאיך זה ישפיע על מי שאכפת לו. יתכן שאדם ששייך למגזר אחר יחוש כך, כמו באשכול אחר, למקרא תגובות שקוראות לגרש סודנים בלי לרחם עליהם. ושוב, זה בא להדגמה ולא לפתיחת דיון אם זה באמת חשוב או לא. התופעה הפסיכולוגית היא הנידון. אני מקוה שהצלחתי להסביר).

לפיכך, נראה לי שאכן לא כדאי לצפות בזה. לצד ההנאה שיכולה להיות מן התוכנית, יש גם אותה השפעה פסיכולוגית של צפיה בעשית איסור בידים (מונח הלכתי).

כתבתי ארוך מאד כי לא הגדרתי לעצמי לפני כן את הדברים והיה עלי לחפש איך להעבירם למי שאינו שותף לחויות אלו. סליחה על האריכות.

ג. יש כאן שני חלקים.

האם העובדה שאני צופה מועילה לרייטינג? באינטרנט כל כניסה לדף נרשמת ושווה כסף. אבל האם זה קיים בטלויזיה? מסתבר שלא. ובערוצים של הכבלים שבהם יש הרשמה ותשלום, האם יש מדידה של מספר צופים (למשל על ידי רישום של מי צופה באיזה מכשיר ובאיזה תדר?). אם כן, אז באמת יש כאן מסייע לדבר עבירה על ידי חיזוק הרייטינג. מצד שני, עצם האיסור כאן די קלוש. התרומה של הצופה אינה כה גדולה (וזה נכון מבחינה זו גם לגבי דפי אינטרנט) ועוד, הרי הוא יכול לכוון לא לאיסור המפורש שנעשה רק בחלק מן התוכנית. מצד שלישי, אולי די בתרומה קטנה זו, אם יש כזו מדידה, כדי ליצור איסור מפורש. וצריך בירור בגדרי סיוע ומשתתף. (ושוב, דברי בכלל דברי תלמיד ט' שאינו טועה כלל).

האם יש אופן להשפיע על אחרים להתרחק? איני יודע, וראו בסעיף א'.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 08:01 לינק ישיר 

לכאורה יש שני נידונים: א. איסור הנאה מהבישול הטרף. איני יודע אם קיים כאן איסור כזה כאשר הנאה אינה מהאוכל עצמו (דומה מעט להנאה מהבטת ילד על מטוס הטס בשבת. יש לחלק כי כאן זו כוונת העבירה ובמטוס זו הנאה אגבית).    ב. לפני עיור. וכאן צריך לדון אם השפעה אפסית של אדם אחד נחשבת בכלל (למעשה בכל מצוות המוטלות על הצבור קיימת הבעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 23:44 לינק ישיר 

egrosss כתב:
אם הדתיים לא אומרים כלום ועוד נהנים ובולעים את הרוק - לא. אך אם הדתיים היו מרימים את הכפפה ומפרסמים מחאה באינטרנט ומחתימים אלפי אנשים - כן. הרייטניג היא הדת החזקה ביותר היום (יותר מכסף).

- הם מאוד ישמחו בזה. זה יעיף להם את הרייטינג!

בכלל, אני לא מבין מה אתה מתעורר. אין תוכנית ריאליטי אחת שלא כרוכה באיסורים. בודאי שמי שזה מפריע לו (כפי שארתח כתב- מי מסוגל לראות?)  אין לו מה לחפש בטלויזיה.   בקושי באינטרנט... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 22:56 לינק ישיר 

אמרו לי שיש שם דתיים וילדה דרוזית אחת שלא הסכימה לטעום אלכוהול
והשווה:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4235420,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 22:53 לינק ישיר 

הילדים לא מתכוונים לבשל לא כשר במזיד.
מדובר בילדים חילונים שכך חונכו אין פה כוונה להכעיס אף אחד
המוצרים כולם כשרים לא ראיתי שם שרימפסים או חזיר.
זה כמו חילוני שנוסע בשבת כך מדי פעם יוצא לו לבשל לא כשר.
להגיד לך שזה כיף לראות סטייק ברוטב שמנת ממש לא.
אבל מכאן ועד חרמות ומסייע לעוברי עבירה לענ"ד זה פשוט לא שייך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאסטר שף ילדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext