| נשלח ב-31/5/2012 19:36 |
|
| |
החוויה שנחקקת בנפשנו
אנחנו יכולים לתת לילדים המון , ועצמת הנתינה לא תחקק אצלם באותה צורה שבה רצינו ושאפנו . יכול להיות שהם יזכרו רק את הדברים הרעים , וישכחו שהיה גם טוב . יכול להיות שזה תלוי בנפשו של הילד , אם הוא מסתכל חיובי על החיים או מרגיש טוב עם עצמו , ובטוח שהכל לטובתו וכד' ? מה דעתכם ? דוגמאות נוספות ? מהן החוויות שנחקקו בנפשכם ? מה הייתם רוצים שיחקק בנפש ילדכם ? אילו חוויות הייתם רוצים למחק , לשנות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 19:50 |
|
| |
נראה לי שזה מה שעושים בטיפול . פותחים את מקומות הטראומה - מפרקים לגורמים . איך זה בסוף מועיל ,אני לא יודעת. לי נראה שזה חייב להעשות עם איש מקצוע .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 19:34 |
|
| |
מעניין מאד כיוון המחשבת הזה... לפי זה - עדיף להציף שוב ושוב את הטראומה כדי שתשחק... נשמח רונית אם תספרי על דעתך...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 23:18 |
|
| |
אולי דוקא להפך.....חוויה "טובה" אנחנו משחזרים במוחנו שוב ושוב, עד שהופכת שחוקה וכבר פחות מרגשת....לעומת זאת, חוויה קשה נעדיף להדחיק, ולכן לא תארע שחיקה רגשית והחוויה תשתמר במלוא עוצמתה. מקווה שיצא ברור, אני הפוכה קצת עכשיו...... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 23:09 |
|
| |
לא התכוונתי לאימה איומה שכזו. צר לי. ולכן בכוונה פתחתי את זה בתגובה נפרדת. אימה של פיגוע היא באמת זוועה. שואה.
ולהבדיל. ואני מתקשה לכתוב את זה בהמשך הזה, כאילו שזה קשור.
אבל בחיי היומיום הרגילים, בשגרה של עליות וירידות, כשיש נתינה ויש לקיחה, כשיש כאב ויש שמחה, וכשיש אהבה וגם - אדישות, תסכול, כעסים, אנחנו בדרך כלל זוכרים יותר את הכאב, את המציק, את המשפיל. ופחות מוכנים לקבל ולהכיל את הטוב. נכון? אולי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 22:56 |
|
| |
לא יודעת מהי המשמעות של חוויה קשה בעינייך. כזאת שמשאירה רושם בל ימחה שיעבור לך מול העיניים שוב ושוב ושוב.......לראות אדם ברגעיו האחרונים, והוא יודע זאת, האימה והחרדה....זה נחקק בנשמה. וכלום לא יוציא זאת. יש וד דברים אבל.....לא רוצה לטרגר....אז רק אומר שקשה לי להאמין שיש חוויות חיוביות המשתוות לזוועות. קשה מאד להאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 22:16 |
|
| |
ובהקשר אחר, סינדרלה, חשבתי היום על דברייך - האומנם חוויה קשה היא בעלת עוצמה יותר חזקה מחוויה של טוב ורוך? והגעתי למסקנה מעניינת, שכנראה שלא. אולי את החוויות הקשות אנחנו יודעים יותר לספר, יותר להרגיש, אבל החוויות הטובות הולכות איתנו וגורמות לנו להמשיך לחיות. איך זה, שלמרות הכל הכל הכל אנחנו עדיין חיים, טוב או פחות טוב, אבל עדיין? כנראה שהחוויות הטובות נחקקות בנו, נותנות דלק לגלגלים הפנימיים שלנו, גם אם אין לנו מידי הרבה מילים או תחושות מורגשות בהן. מה דעת הקהל?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 22:11 |
|
| |
חיבוק. סינדרלה. פשוט תרגישי אותו. כזה שמותר לעצום את העיניים בתוכו ולשרירים לשקוט. ולוקחת ללב. בטח. איחולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 12:15 |
|
| |
נשמה- אמן, תודה....תסמכו- בוודאי שהעניין מטופל...מעדיפה שלא לפרט כאן על האירוע בעצמו, היות שהוא מפורסם ביותר וחוששת שיזהו....לא כל הקשיים שלי התחילו אז אבל בפירוש ישנם משקעים..... בעיקר בלילות לפעמים, ודוקא בתקופה האחרונה זה חוזר אלי הרבה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 11:59 |
|
| |
אי אפשר להבין, רק להרגיש כאב עצום, ורצון גדול שבס"ד תקבלי ותמצאי המון המון כח להמשיך הלאה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 11:54 |
|
| |
סינדרלה - קשה , קשה מאד . טראומתי מאד. לי זה נראה שקשה להמשיך בחיים , וכל אחד ששורד נפשית - אז הוא חזק . שוחחת על כך עם איש מקצוע ? באיזה מהפיגועים נוכחת ? גם נפצעת ? מאז התחילו הקשיים העיקריים שלך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 11:20 |
|
| |
ברצון.....ואל תקחי ללב זה היה מזמן....זה מעניין אבל הזיכרון מהאירוע בעצמו מטושטש לי לחלוטין....כל הפרטים מעורבבים.....מה שכן זוכרת וחי בראש בעוצמה רבה זה התמונות והקולות....הדממה המבעיתה של ה(שניה? דקה? שעה?? אין לי מושג....) הראשונה, ואחר כך בליל של קולות, צעקות ואנחות וצרחות מתחננות, נואשות, מבועתות....יללות אמבולנסים ודיבורים בקשר....והעינים של התינוק שלא בכה ולא יבכה יותר, לעולם.......והכל ם דם דם........ועוד דברים שלא בטוח שכאן המקום לפרטם.....ככה החוויה חקוקה אצלי.....על קצה המזלג....מקווה שלא הגזמתי בתיאור ושאף אחד לא נפגע, השתדלתי לאפק ככל שיכולתי.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 10:40 |
|
| |
מוכנה לשתף אותנו, סינדרלה? לפחות בשביל שהחוויה הקשה הזו תקבל חיבוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 01:07 |
|
| |
החוויות שנחקקות הינן העוצמתיות ביותר ואלה שהשפיעו על הנפש במידה הגבוהה ביותר, ואלה לא חייבים להיות אירועים ענקיים ורבי רושם....אפילו דברים קטנים יכולים להשפיע רבות.מטבע הדברים, חוויות שליליות חזקות יותר, לא כך?
לדוגמא, הפיגוע שהייתי בו השפיע עלי יותר מכל חוויה חיובית....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2012 23:19 |
|
| |
במצות כבוד הורים רואים את החשיבות של עשיה למען ההורים אפילו מועטה עם חיוך ונתינת הרגשה טובה ,טובה יותר מעשיה רבה ללא יחס ראוי . טוב המלבין שינים לחברו יותר ממשקהו חלב . שוב דגש על יחס - מזון לנפש שטוב יותר ממזון לגוף.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2012 23:11 |
|
| |
את יכולה לחשב למה ? ואת לא היחידה .
|
|
|