בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול פניני מורה נבוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2012 14:57 לינק ישיר 
אשכול פניני מורה נבוכים

אתחיל בשניים,

חלק א פרק נ                             

אמנם מי שהאמין שהוא אחד בעל תארים רבים כבר אמר שהוא אחד במלתו והאמינו רבים במחשבתו וזה כמאמר הנוצרים הוא אחד אבל הוא שלשה והשלשה אחד,כן מאמר האומר הוא אחד אבל הוא בעל תארים רבים והוא ותאריו אחד,,עכ,ל

על פניו נראין דבריו מפורשים נגד הספירות ,ודומים דבריו לתשובות הריבש בציטוטו,,וכבר אמר אחד המספלספים יש משלשים בשילוש ויש מעשרין ,,למרות שבאותו תשובה הריבש עונה על שאלה שנשאל באותו ענין כזקן ורגיל ,הרי ציטוט זה באה כנראה להזהיר שלא כל מי שרצה ליטול את השם יבוא ויטול כדי שלא ימצאו מקצצי נטיעות וילמדו רק על ידי רב מוסמך עם מסורה ,וכמדומני שחותם שגם באופן זה לא בטוח,,

..........

חלק ג פרק נא

מדגים את דרגות האדם במשל עם בית המלוכה,וגם מגדיר נעדרי תרבות כדרגה פחותה מבן אדם,
בפירוש השם טוב כשמתייחס לדרגות קירוב לבית המלוכה הוא שולל פרק זה מלייחסו להרמבם כלל ,ע,ש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2013 13:28 לינק ישיר 

אין בעמדה זו כל התיחסות לספירות ,כלומר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 21:39 לינק ישיר 

חלק ג פרק נ'א משל ארמון המלך. יש לשים לב כי הנבואה ניתנת לכל אדם, לא רק לישראל, אשר הפעיל את שכלו בעצמו, הגיע להכרה שכלית ראויה של האל, ולאחר במדע הטבע העיון והמטפיסיקה.

ראשיתו של הפרק בהצהרת מחבר כי לא נוסף בו דבר חדש שלא היה קודם. על פי זה אפשר לבדוק אם הפרק מתאים בתוכנו לדעת הרמב'ם הוא זר וחיצוני לו.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 21:12 לינק ישיר 

חלק א פרק נ' על תארי האל, הוא עימות עם הנוצרים [שגם הם רבו ביניהם איך להבין את השילוש] ובעיקר עם המעתזלה והאשעריה. הרמב'ם דוחה מכל וכל יחוס תארים לאל. אין בעמדה זו כל התיחסות לספירות. [ראו מו'נ תרגום מ. שוורץ וההערה ביחס לפרק הזה].

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2013 22:05 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
חלק ג פרק יז ,

הדעת הד וכו,וכת המעתזילא גם כן ברחו מלייחס לו יתעלה עול ואבן וגם לא נכון אצלם להכחיש השכל הנברא עם האדם עד שיאמר שהכאבת מי שאין חטא עליו אין עול בה וגם יהא ישר אצלם גם כן שיהיה שליחות הנביאים כולם ונתינת התורה ללא ענין מושכל וסבלו גם כן מה שסבלוהו מן ההרחקות ההם ונתחייב להם הסתירה ר,ל דברים סותרים זה את זה מפני שהם מאמינים שהוא ית, יודע כל דבר ושהאדם בעל יכולת וזה יביא למה שיתבאר במעט התבוננות שהוא סתירה..,,

לכאורה במה היהדות גואלת אותנו מסתירה זו?
אולי בהמשך דבריו יוקל הענין,,,,

וזה הדעת אשר אאמינוהו הוא יותר מעט ההרחקות מן הדעות הקודמים ויותר קרוב אל ההקש שהכלי והוא שאני אאמין ששהשגחה האלוקית אמנם היא בזה העולם התחתון ר,ל מתחת גלגל הירח באישי ממין ה א ד ם  ל ב ד וזה המין לבדו הוא אשר כל עניני אישיו ומה שישיגם מטוב או רע נמשך אחר הדין כמו שאמר כי כל דרכיו משפט אבל שאר בעלי חיים וכל שכן הצמחים וזולתם דעתי בהן דעת אריסטו לא אאמין כלל שזה העלה נפל בהשגחה בו ולא שזה העכביש טרף זה הזבוב בגזרה מאת ה ורצונו האישי עתה ולא זה הרוק אשר רקק ראובן התנועע עד שנפל על זה היתוש במקום מיוחד וכו,
ואולם ההשגחה האלוקית לפי דעתי ולפי מה שאני רואה היא נמשכת אחר השפע האלוקי והמין אשר נדבק בו השפע ההוא השכלי עד ששב בעל שכל ונגלה לו כל מה שהוא גלוי לבעל שכל הוא אשר התחברה לו ההשגחה ושערה לו כל פעולותיו על צד הגמול והעונש,,

היוצא מהדברים ,,אין רע ועול וכל דרכיו משפט בשכר ועונש וההשגחה סובב על מין בני אדם בלבד ובעיקר לפי דרגת  השכל בפועל כי האנשים אשר בחשכה יתהלכו וכו, אין השם עימם והטוב והרע שיקרה להם הוא כדרגת בעלי חיים שהמקרה מנהלת אותם ,,[כך לפי פירוש שם טוב וכך אכן מובן בדברי המורה]

הדברים מחודשים וצריכים עיון ,ומקס אם יקרא יכול לעשות מזה מטעמים מרובים.

תוקן על ידי ביליצר ב- 11/06/2012 02:56:31

שמעתי שאכן בדבריו אלו על ההשגחה הינו מוריד את סתירת הידיעה והב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 23:26 לינק ישיר 

מקס,,

מה תגיד על מלחמות הדת בכל הדורות ,מלחמות הכיבוש של כל הדורות כשהאמונה בקל או באלים היתה הדוקה?
האם האדם המשכיל משודיה לא חי חיים יותר רגועים מזה ששרד את ימי הביניים?אין ספק שיש את בעיית הדמוקרטיה שכוללת חופש בלתי מוגבל וכל עוד לא יהיו גבולות מוסריים חוקיים דומים לפשע ,המדרון חלק ,ולפחות עוד נשאר חוק חינוך חובה כהצלה פורתא,גם את זה אתה רוצה לבטל?
ואנא תסביר לי בבקשה את קושיית הולא נחם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 15:44 לינק ישיר 

מקס

איי דידנט פערגאט יו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 11:12 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס

את כל כללי הדביליות שייחסת בצירוף התיאוריה ההזויה להרמבם הפנמנו,

אהבתי את מניעתך מלימוד שפינוזה רק מתוך דברי התניא שבטח היתה בהתלהבות דקדושה כשברקע אזניך מתנגן שיר הביאונסה,

הינך טוען שחוק חינוך חובה מהווה מפתח לנעילת בתי הכלא בעולם מחוסר צורך, והעובדה הקיימת שהפשע גובר הוא בעצם אשמת החוק?

כן בהרבה מקרים הפשע היא תוצאה חברתית, האמת שאילולי האמונה הפשוטה באלוקים לעולם לא היית קיום לחברה המודרנית, הם סומכים על זה שרוב בני אנוש מאשימים את האלוקים בצורתיהם, במילא אין כל כך הרבה פשע, הנאורים מפחדים מהיום שכל בני אנוש יהיו משכילים, ואז כל עוול חברתי נאשים את האדם המנהיג הפוליטי וכו' וכו',
בתכלס הלייצנים מעונינים באמונה הפשוטה,

ניסוח הילקוט פתרון תורה בלשון,, ואם לאו אין אתם יכולים להן,,קצת מוזר אחרי שהם דברי משה שהובטח לו שהארץ טובה היא ובת ירושה,,

טוב, בוקר טוב מה תענה על כי לא שלם עוון האמורי ? האם זה חדש בשבילך ? מה תענה על לא נחם דרך ארץ פלשתים ?
מה טענה שאת אדום ננתי לאדום בלי שום תנאי ?
בקיצור, מי שלומד את התורה בלי לראות את כל התמונה ומיזה להגדיר לעצמו איזה משנה (כלשונך) ברורה שתענה על הכל ?! הוא פשוט חמור נושא ספרים,

לסיכום:
עוון האמורי = סר הצלם, וזה העניין לעומק, אייך סר הצלם ? שעובדים אלוהים אחרים !! כמו הגלות הארוך והשוא
ה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 18:24 לינק ישיר 

מקס

את כל כללי הדביליות שייחסת בצירוף התיאוריה ההזויה להרמבם הפנמנו,

אהבתי את מניעתך מלימוד שפינוזה רק מתוך דברי התניא שבטח היתה בהתלהבות דקדושה כשברקע אזניך מתנגן שיר הביאונסה,

הינך טוען שחוק חינוך חובה מהווה מפתח לנעילת בתי הכלא בעולם מחוסר צורך, והעובדה הקיימת שהפשע גובר הוא בעצם אשמת החוק?

ניסוח הילקוט פתרון תורה בלשון,, ואם לאו אין אתם יכולים להן,,קצת מוזר אחרי שהם דברי משה שהובטח לו שהארץ טובה היא ובת ירושה,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 13:15 לינק ישיר 

לתת לנו מושג מהי אלוקי ישראל על פי התורה וחז"ל, (מה שאין כן אלוהי אריסטו והנצרות והאיסלם)
כדאי לשמוע את השיר הענק הזה,

http://www.youtube.com/watch?v=0IA3ZvCkRkQ&feature=related

תוקן על ידי maxmen ב- 17/06/2012 13:25:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:54 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

מקס היקר

נו באמת ,לא נראה לך מגוכך לטעון שהרמבם הפך את הקערה על פיה ועוד לבני דורו ?הרי אדרבה לבני דורו יכל להסתפק במתינות כפולה, בדור שהגשמה לא היה בו מן החטא ושתחיית המתים לא היה מוכרח להיות כפשוטו ולהיות פרשן כר אברהם אבן עזרא יחשב כאחד הראוי להיות מבעלי התוספות ולהסתפק בהיתר את מה שהרמבם בא ואסר ולהסתפק במינימום עיקרים..............

אני טוען (וכך נראה מכל ספרות הרמב"ם) שהרבמ"ם עשה חלוקה מוכרחת בין ההמון לבין חכמים\משכילים, ולכן בשביל ההמון הוא נהג עם מקל וגזר, מצד אחד מקל להם מאוד מצד שני מחמיר מאוד, בשביל החכמים כתב את המורה בלי מורא, שכמעט עלה לו בנצחותו האישית, אותו דבר האבן עזרא, אבל האבן עזרא לא האמין בחלוקה הזו, ולכן לא כתב ספרי הלכה רק ספר השקפה (יסוד מורא, כדאי ללמוד)

אני מבין שאלוהיך הוא אלוהי שפינוזה חלקית וששכל האדם הוא האלוהים ואין בלתו ,,

אני לא למדדתי את שפינוזה (עד היום. אולי אני ייבקש היתר מרב ללמוד אותו) אבל את התניא למדדתי כבחור בישיבה, ושמעתי שזה בעצם תוצאה מתורת שפינוזה וכן את נפש החיים גם למדדתי ושמעתי שזה תשובה לתניא שהוא תשובה לשפינוזה, (כמובן שהבנתי קצת כאן בפורום מהי תורתו של שפינוזה אבל זה לא מספיק לי)

בכל אופן אני למדדתי את התורה וחז"ל, ובתורה בפרשת השבוע (פרשת המרגלים = שלח) למדנו כך,
שכלב ויהושע מנסים לשכנע את האומה שראית חבריהם היא ראיה לא נכונה של המציאות. מה הם אומרים להם ?
אַךְ בַּיקוָק אַל תִּמְרדוּ וְאַתֶּם אַל תִּירְאוּ אֶת עַם הָאָרֶץ כִּי לַחְמֵנוּ הֵם סָר צִלָּם מֵעֲלֵיהֶם וַיקוָק אִתָּנוּ אַל תִּירָאֻם:
איזה צלם סר מעליהם ? הצלם האלוקית. הצלם הידוע "נעשה אדם בצלמינו" !!!

(אגב תשמע את השיר הנפלאה הזאת שחותך בלב עם מיליון סכינים. אני לא מפסיק לשמוע אותה כל הזמן, Beyonce - Halo
http://www.youtube.com/watch?v=BXNQgdvtxmc  )

סר צלם מעליהם: זה מלאך הממונה עליהם שהוא מגין עליהם שאין הקב"ה נפרע מן האומה עד שמפיל שריה מן השמים שנאמר ישעיה כק כא יפקד ה' על צבא המרום במרום וגו'
(לקח טוב)

סר צלם מעליהם: וגם ילידי הענק ראינו  מה ראו ? ראו אחימן ששי ותלמי ונכנעו מהן, אבל יהושע וכלב
שהאמינו ביוצרם לא נכנעו מהן אלא ראו זיו פניהם משונה ומראה מות נטוי עליהם שנאמר סר צלם מעליהם
(מדרש הגדול)

סר צלם מעליהם וה' אתנו: תסתיר פניך יבהלון (תהלים קד כס) וכו' רבי אומר אלמלא צלו של הקב"ה שהוא מגין על האדם היו המזיקין הורגין אותו שנאמר סר צלם מעליהם וה' אתנו
(מדרש תהלים פק"ד כד)

סר צלם מעליהם וה' אתנו: ונסו הצללים שה"ש ג ו יום שאין בו צל לאומות העולם כד"א סר צלם מעליהם וה' אתנו
אותה השעה הקב"ה מחזיר שכינתו לציון
(מדשה"ש גרינהוט פ"ב יז)

צלם מעליהם: ר' יצחק הוה יחיב יומא חד אפתחא דר' יהודה והוה עציב וכו' אמר לו מנין לך שאתה נפטר מן העולם
מנוה"מ אמר לו וכו' ועוד דכד מצלינא ומטינא לשומע תפלה אשגחנא בצולמי דילי בכותלא ולא חמינא ליה ואמינא דהואיל וצלמא אתעבר ולא אתחזי דהא כרוזא נפיק וכריז וכשאני עומד בתפילה ומגיע לשומע תפלה אני מביט בכותל ואיני רואה צלמי ולפיכך אמרתי ודאי הכרוז יוצא ומכריז עלי שם דכתיב תהלים לט ז אך בצלם יתהלך איש כל זמנא דצולמא דבר נש לא
יתעבר מניה יתהלך איש ורוחיה אתקיימא בגויה אתעבר צולמא דבר נש ולא אתחזי אתעבר מהאי עלמא דכתיב במרגלים סר צלם מעליהם וכתיב להלן פס' לז וימותו האנשים מוציאי דבת הארץ רעה במגפה לפני ה' שם אמר לו ר' יהודה שם ועוד מהכא דכתיב (איוב ח ט) כי צל ימינו על הארץ
(זוהר ח"א ריז)

למטה אשר סתור בן מיכאל: סתור: עצה טובה נטלתי על ישראל לעשות אותם כמלאכי השרת ובאו רשעים
וחללו וסתרוה
(ילקוט פתרון תורה)

בקיצור מי שרואה את הספרות והתמונות והסרטים מהשואה מבין טוב אייך הצליחו הנצאים להרוג כל כך הרבה יהודים, כי פשוט סר צלם מרוב אמונה באליל האחד (= אלוהי אריסטו אלוהי הנצרות והאיסלם) הלכו כצאן לטבח כי סר צלם,

אנו רואים שגאולתינו תלויה מאוד בצלם של האומות, כלומר אם להם יש צלם ולנו אין ברור לנו מה קורה, רק שלהם כבר לא תהיה צלם אלוקים אז השכינה\הצלם תחזור להיות איתנו, כך מסבירים חז"ל (לעיל) את הגלות,

בוא נשאל שאלה ,מי אשם ברעידות אדמה??

חוקי האלוקים כמובן, אבל להינצל מהם או לא, תלוי בנו כמה למדנו את חוקי האלוקים בטבע,
טעות היא לחשוב שרעידות האדמה נגדינו, מבחינת מדעית היא מוכרח להיות אחרת אנו מתים מיד כל האורגניזם בכדור הארץ תלויים וחיים דווקא בגלל הרעידות האלה,
כמו שהגשם טוב לחיטה ולא טוב למי שיישן בחוץ בגשם, אותו דבר רעידות אדמה טוב לנו, אבל לא חייבים להיות במקום שזה קורה, זה שאנו לא יודעים איפה ומתי זה יקרה ?! זו כבר טיפשוטינו אנו שאנו לא לומדים !! 

אכן הרמבם הביא ראיות שכליות ואנו באמת נוהגים כשכלו כשאימצנו את מפעל חייו ..יד החזקה,,
להביא ראיה מתובנות שנראים כסותרות לכל משנת אותו הוגה דעות זקוקה לפרשנות והסתכלות אחרת ואינה ראיה,

שוב הסברתי שאם החכם מתקן תקנה לילדים וגם מקיים את התקנה לא אומר שהוא חושב שזה ראוי או זה מפסיק להיות דבילי, התקנה יכולה להיות דבילי בעיני החכם אבל מה לעשות הוא גם צריך להתנהג כך בשביל ההמון, וזה המושג חילול השם, תלמיד חכם חייב להתנהג לפי התרבות לפי הדרך ארץ אפי שזה לא ממש לרוחו,
תורת הרמב"ם זה המורה ולא היד החזקה, 1, כי כתב זאת לחכמים, 2, כי כתב זאת אחרי היד החזקה,
בכל אופן לא נהפוך את הרמב"ם כאליל, ולא נקבל את אלוהי אריסטו כאלוקי ישראל, (ברצוני לפתוח אשכול בעניין בקרוב בעזרת השם)

אהבתי את פירושך ברמבם לגבי שבט לוי רק צריך לבדוק אם זה תואם את הלכתו,

שכר קיום בלבד התייחס לאחר שהאשמת את האנושות באלילות לחומר כגון מכונית וכו,
וכאן הינך כותב שלהסתפק בקיום הוא נחלת הכלל ,נו..כבר עולם מתוקן יותר,

אני טוען שלרוב בני אדם מעניינת את הנצחיות האישית, שזה אומר המשפחה וזה יסוד קיומו של החברה, הפוך מטענת המלומדים שהסוציולגיה יסודה באדם לאדם זאב, או כל מיני שיטות ותיאוריות אחרות מהי חברה,
הסתפקות ביסוד הזה עושה את רוב בני האדם למאושרים באמת,

ללא חוקים ושלטון כבר אמר התנא באבות ,,הזהרו ברשות כי בלעדם איש את אחיו חיים בלעו,,

חז"ל דברו בזמן שלא היית חוק חינוך חובה באנושות, בכל אופן יש הבדל בין מה שצריך לבין לנצל את זה לעיקר, כלומר אם אנו מפסידים את העיקר שזה נצחותו האישית של כל האדם, אז בשביל מי אנו עמלים ?
בכל אופן אין לנו היום רשות (= סנהדרין וחוקה אחידה) אין לנו חוקה לא לנו החרדים ולא לציבור הכללי,
אומרים חז"ל שמשה אמר למרגלים
הבמחנים אם במבצרים: אמר להן אם עשויין מחנות מחנות וכולן אגודה אחת
אין אתם יכולין ואם נעשין אגודות אגודות לבדם ומחלקין זה עם זה אתם יכולים להן
(ילקוט פתרון תורה)

הטובה היא אם רעה: אמר להן אם מהלכין בעין יפה ובעין טובה זה עם זה אין אתם יכולין להן ואם מהלכין בצרות העין ועינם
צרה על חבריהם אתם יבולין להן
(ילקוט פתרון תורה)

הרשות היום חייב להיות תבונית חינוכית רצוני, ולא כפיה עם משטרה או עם אלילות = כת ההשקפה,

אם כל הכבוד שהינך מעריך את כלל האנושות כנשמות טובות בצלם אלוקים ,עדיין באנו כאן בגוף עם צרכים ותשוקות בהמיים
 וכמובן שללא חוק ומשפט לא היינו מתכתבים כאן,,

הכל דמיון מטופש החופש שלנו, אבל ברור שהאלוקים שולט ובכל זאת אפשרי להשחיל את התובנות הטובות של התורה,
ואחד מניסי האלוקים היא האינטרנט,

אם נפשך לעולם מתוקן ושלם יותר אין מי שמתנגד וכולנו שואפים לכך,

ההמון שואף לכך וזה נכון כנ"ל, אבל העובדי אלילים או השלטנים לא רוצים לשמוע בכלל, הם ייגיסו את הכל לשלול את החופש ולשלול את החירות האישית, הם ייגיסו את התורה ואת האלוקים ואת הנאורות ואת הדמוקרטיה מה לא בעצם ?
הכל בכדי לטמטם את מוחינו לעבדות החברה או לעבדות האליל,

פרשת השבוע (שלח) מלא בחז"לים חזקים ביותר, בכלל כל הסיפור היא סיפור ענק ביותר,
אני ממליץ לכל משכיל לעמיק בהם,
ברצוני לפתוח אשכול מיוחד בעניין אלוהי אריסטו מול אלוקי ישראל לאור פרשת השבוע (שלח)

תוקן על ידי maxmen ב- 17/06/2012 13:03:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 22:00 לינק ישיר 

מקס היקר

נו באמת ,לא נראה לך מגוכך לטעון שהרמבם הפך את הקערה על פיה ועוד לבני דורו ?הרי אדרבה לבני דורו יכל להסתפק במתינות כפולה, בדור שהגשמה לא היה בו מן החטא ושתחיית המתים לא היה מוכרח להיות כפשוטו ולהיות פרשן כר אברהם אבן עזרא יחשב כאחד הראוי להיות מבעלי התוספות ולהסתפק בהיתר את מה שהרמבם בא ואסר ולהסתפק במינימום עיקרים..............

אני מבין שאלוהיך הוא אלוהי שפינוזה חלקית וששכל האדם הוא האלוהים ואין בלתו ,,
בוא נשאל שאלה ,מי אשם ברעידות אדמה??

אכן הרמבם הביא ראיות שכליות ואנו באמת נוהגים כשכלו כשאימצנו את מפעל חייו ..יד החזקה,,
להביא ראיה מתובנות שנראים כסותרות לכל משנת אותו הוגה דעות זקוקה לפרשנות והסתכלות אחרת ואינה ראיה,

אהבתי את פירושך ברמבם לגבי שבט לוי רק צריך לבדוק אם זה תואם את הלכתו,

שכר קיום בלבד התייחס לאחר שהאשמת את האנושות באלילות לחומר כגון מכונית וכו,
וכאן הינך כותב שלהסתפק בקיום הוא נחלת הכלל ,נו..כבר עולם מתוקן יותר,

ללא חוקים ושלטון כבר אמר התנא באבות ,,הזהרו ברשות כי בלעדם איש את אחיו חיים בלעו,,
אם כל הכבוד שהינך מעריך את כלל האנושות כנשמות טובות בצלם אלוקים ,עדיין באנו כאן בגוף עם צרכים ותשוקות בהמיים
 וכמובן שללא חוק ומשפט לא היינו מתכתבים כאן,,
אם נפשך לעולם מתוקן ושלם יותר אין מי שמתנגד וכולנו שואפים לכך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 07:18 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

מקס

מה לעשות שלא זו אף זו ,לא רק שרב משה בן מיימון לא היה מתון אלא הקצין נגד כל מה שהינך מייחס לו ,

הקצין לפי רמת הדור שלו, מה לא מובן ? אי אפשר ללמוד מדרך חיים של חכם קדום מלפני אלף שנה, בשביל זה צריך חכמים עצמיים (לא חמור נושא ספרים) בכל דור ודור,
בכל זאת יש הבדל גדול בין הפסיקה שהיא לההמון לבין החשיבה שלו, ובמורה (ואפי' ביד החזקה למי שמבין בין השורות) באמת הוא מגלה את החשיבה העצמית שלו בגלוי,
הליצים אימצו את הפסיקה והחרימו את החשיבה, וזה האבסורד הכי גדול שיכול להיות, כי פסיקה כידוע לוקח בחשבון את ההמון, והחשיבה היא טהורה ונקיה, ולכן מי שרק לומד תורה חייב לדעת את החשיבה ולא את הפסיקה שהיא בעצם לההמון,

וכל עוד לא מצאת שותף למשנתך מלבד קטעים חריגים שאינם תואמים לרוב משנתו של אותו כותב ,עליך הראיה וההסבר,

אין לי שום משנה. יש כאן פורום עם חברים חכמים וחושבים וגולשים ואנו דנים על הכל,
לגבי לבנות משנה:
אם משנת הרמב"ם היית עתק מחכם קודם, אז מה חידש או מה רצה לתקן, בוודאי שהרמב"ם שבר את ראשו להוכיח את משנתו על ידי קטעים, הרי על פניו נראה בתורה גשם ובחז"ל גשם וכדור הארץ שטוח,

הרמב"ם ושאר הראשונים לימדו אותנו להבין דבר מתוך דבר להבין את השיח לפי תומו וכו' וכו', וזה יסוד הלימוד, אחרת נקבל את התורה כצדוקים ונשרוף ח"ו את כל ספרות חז"ל וכל הספרות עד ימינו,

לגבי מי צריך להביא ראיה והסבר:
שוב הרמב"ם הביא ראיות שכליות תבוניות, וזה כל המורה בעצם, ואם זה המודד אז זה מה שאני מנסה לעשות, ואני הקבל כל מי שיאמר לי שטעיתי להפך אני רוצה הרי ללמוד ולכן אני כותב כאן,
לא הרמב"ם ולא אני צריכים ראיות מחכמים קודמים, הרי אמרנו שאסור להפוך שום חכם ושום ספר או טקסט לאלילות,
הרמב"ם וחז"ל וכל חכם מביאים ראיות והסמכתות למי שלא ממש סומך על העניין,
כל אדם כמה שיהיה חכם יש לו את החולשה אולי הוא לא צודק, ואז אם רואה במקורות איזה חכם קדום שעלה כבר על התובנה. הוא בעצם שמח שלא טעה. הנה יש כבר חכמים שחשבו גם על זו הדרך,

לא אני ולא אתה יקבעו את התועלת בעולם של  אלו שתורתם אומנתם שלא מבקשים שכר כדבריך ,

מה פירוש לא אני ולא אתה ? רק מי ? אתה רומז לאיזה מין מסטיקה משהו על חושי ?
אני אומר לך מהי התועלת, התורה אומרת לנו מהי התועלת,
ובכן הם לומדים חמש שנים להיות שבט לוי, ואחר כך הם הופכים להיות עובדי החברה\מדינה,
מההיגיון הזה הרמב"ם העיז לומר שכל אחד יכול להיות שבט לוי, אחרת מנין לו החוצפה ?

אלא מבקשים  קיום בלבד ,

רוב בני אדם מבקשים רק קיום, רק יחידים בורגנים מבקשים מעבר לקיום, כל בני אנוש רוצים קיום בלבד ולחתן את הצאצאים ולתת להם דירות חינם וגם להם יהיה קיום בלבד,

וגשמכם בעיתם הוא תנאי למעשה כפי שכתב הרמ,

גשמכם בעיתם היא מליצה ותו לא, הרמב"ם לא חשב לרגע שהגשם תלוי במצוות, צטתי לך כבר את הרמב"ם והספורנו לגבי השגחה, גם האבן עזרא האמין שהכל כבר קבוע מראש כדעת שלמה בקהלת וכדעת איוב,

אין ספק שהנני מצטרף למחמיאים לך במידה נכונה,אבל דא אקא הנני גם אומר אנא כל מידה נכונה וכנראה שדבריך אינם מן המידה שאבינם,......
מה הינך רוצה לתקן ואיך ?אם לחיות רק בשביל זולתך היא המידה הנכונה אז בסך הכול החלפת אלילות מעצמך לזולתך כי אף אחד לא עובד חינם וטובת הנאה ממון,

אני רוצה לתקן דבר אחד, שנחזור להיות לקטים, לבטל את הכל, לא חברה לא חוקים וכלום, ותראה כמה יפה תהיה האנושות,
האדם הוא צלם אלוקים, והאלוקים הוא יוצר, כך האדם יוצר, אז תנו בבקשה לבני אנוש להיות יוצרים, ולא להיות עבדים,
יש מספיק משאבים בטבע ויש ב"ה את הטכנולוגיה, (שנעצרת אך ורק כי יש רק עניין כלכלי לפתח טכנולוגיה) וזה מספיק שלכל בני אנוש תהיה בית ומים ואוכל, וכל היום האדם יעסוק ביצירה, וכמובן בלימוד,
להפסיק להחזיק את בני אנוש כילדים שצריכים חברה ושילטון, הגיע הזמן לתת לאדם את האימון,

לייחס להקדוש ברוך הוא את כל זוועות העולם בגלל חרון אף דאלילות ,,האגו,, .. מה הינך מרויח ,האם על ידי זה הפכת את טענת אי הבנת הרע בעולם לחסדים ?או דוקא לגריעותא,

אני לא חושב שכל הזוועות העולם באים בגלל חרון אף של אליל, אני אומר שהתורה חשב על אלוקים אחר לגמרי,
אלוקים שאני ואתה הם חלק ממנו, אימון באלוקים פירושו אימון בי בעצמי, אימון באלוקים פירושו שאנו יכולים לנצח את המוות ק"ו לנצח את המחלות, אימון שאנו בלתי מוגבלים שנוכל פעם להחיות מתים, אימון שאנו נוכל להתפרנס בלי שנהיה תלוים במקרה כמו על הגשם,

זה בדיוק אלוקי ישראל, כל סוג של אלוהים אחר (כמו אלוהי אריסטו) הוא אליל, והתורה לא האמינה באליל הרי מה לי אלילים או אליל ?? (חוץ מלהפחיד עםארצים)

האם משנתם של תנאי מסכת אבות היתה מתוקנת יותר?ועדיין זעקת צרתם נזכרת ,הייתכן ,,
מה מטרת אלוקיך ותכלית בריאתו?

אתה מדבר על אלוקים כאילו יש את הוא ויש אותנו, ולא היא יש רק אותו שזה אומר הכל יחד, אין דבר אחד ביקום שלא תלוי בשני, במילא כל היקום זה האלוקים של התורה,

אין תכלית, אם היה תכלית אז אייך יש לנו בחירה ? הרי אי אפשר להכחיש את רצונו של האלוקים, והבחירה מיסודו מפר את רצונו = תכליתו,

אפי' אם נלך לפי אלוהי אריסטו, אז פשוט. חוק הטוב להיטיב, במילא מה הטוב הכי גדול שהטוב יכול לתת לנו ? להיות כמותו !!
כלומר שאנו נהיה אלוקים בעצמינו, ואיך נהיה אלוקים בעצמינו ?! על ידי התבונה שנטע בנו !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 06:21 לינק ישיר 

רוחדשה כתב:
.
למקס תענוג צרוף לקרא את דבריך.

תודה צדיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 22:37 לינק ישיר 

מקס

מה לעשות שלא זו אף זו ,לא רק שרב משה בן מיימון לא היה מתון אלא הקצין נגד כל מה שהינך מייחס לו ,
וכל עוד לא מצאת שותף למשנתך מלבד קטעים חריגים שאינם תואמים לרוב משנתו של אותו כותב ,עליך הראיה וההסבר,

לא אני ולא אתה יקבעו את התועלת בעולם של  אלו שתורתם אומנתם שלא מבקשים שכר כדבריך ,אלא מבקשים  קיום בלבד ,וגשמכם בעיתם הוא תנאי למעשה כפי שכתב הרמ,

אין ספק שהנני מצטרף למחמיאים לך במידה נכונה,אבל דא אקא הנני גם אומר אנא כל מידה נכונה וכנראה שדבריך אינם מן המידה שאבינם,......
מה הינך רוצה לתקן ואיך ?אם לחיות רק בשביל זולתך היא המידה הנכונה אז בסך הכול החלפת אלילות מעצמך לזולתך כי אף אחד לא עובד חינם וטובת הנאה ממון,
לייחס להקדוש ברוך הוא את כל זוועות העולם בגלל חרון אף דאלילות ,,האגו,, .. מה הינך מרויח ,האם על ידי זה הפכת את טענת אי הבנת הרע בעולם לחסדים ?או דוקא לגריעותא,
האם משנתם של תנאי מסכת אבות היתה מתוקנת יותר?ועדיין זעקת צרתם נזכרת ,הייתכן ,,
מה מטרת אלוקיך ותכלית בריאתו?

רוח חדשה

אכן הם תואמים בדיוק רב להקדמת הרמבם, שהיוצא מדבריו בקיצור ,,דמגלה טפח ומכסה טפחיים,,וכמובן לכאורה בכל נועזות תפוס לשון ראשון,ועדיין כיסה טפחיים גם בלשון ראשון ולכן אין משנתי ברורה בהסבר הדברים רק חלקית,
האשכול נפתח להמון חברי הפורום שיצטטו קטעי המורה כמו שיעלו או יצטטו הסבר ואלטרנטיבות אחרות מהנראה והאינו מובן,,ויישר כח שהעלית והוספת עוד בהירות לענין שנעלמו מעיניי,,כמו כן העליתי לעיל את דברי השם טוב בחלק ג פרק נא שנוטה למחוק את הפרק מתוך אי אמונתו שאלו דברי הרמבם ,
השאלה אם יש עוד שורות עם דין דומה,,?,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 21:17 לינק ישיר 

לביליצר
תקרא בהמשך הפרקים של המורה ותראה שמסביר את כוונתו בהשגחה שהיא בב' דרכים האחד שההולך אחר שכלו ולא אחר תאוותיו ידאג לבריאותו ולישמר מכל המזיקים ולכלכל את פרנסתו בתבונה וזה ממש כדבר מקס אבל יותר בעומק הוא מפרש שבשעת השגת האמת כל רע לא יכול לבוא עליו כי הוא עם ה' וה' עמו וזוהי מיתת נשיקה היינו שכל הצרות אין בהם משמעות לעומת השגת האמת.
למקס תענוג צרוף לקרא את דבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול פניני מורה נבוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext