בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים-ויכוחים-כיבוד הורים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2012 01:46 לינק ישיר 
שידוכים-ויכוחים-כיבוד הורים.

רציתי להעלות כאן בעיה כאובה שמפריעה לי אישית ואני שומע מהסביבה שכמעט כולם סובלים ממנה, ואני מתכוון לכיבוד הורים בתקופת השידוכים, אני מכיר המון בחורים בשידוכים כאלה שב״ה עברו כבר את התקופה הזו, המכנה המשותף לכולם, שהיה להם ויכוחים עם ההורים, ואני לא בהכרח מדבר על ויכוחים בסגנון למה אתה מוריד או למה אתה לא מוריד, זה המון דברים קטנים כאלה, שאני בטוח שחלק ניכר מחברי הפורום מכיר, אין לי מושג איך זה בגזרה הנשית, והאם שם זה יותר טוב או יותר חמור. בכל אופן אני לעצמי מאד משתדל להמנע מזה, לא תמיד זה הולך, ומי שיש לו כאן עצות בנושא שיעלה, העניין שמפריע לרוב הוא כמובן, החשיבה והגישה שאבא/אמא לא מספיק מבינים אותי ואז השיחה עולה טון או שניים. למותר לציין למה זה חשוב, כיבוד אב ואם הוא אחד מעשרת הדיברות, ומצווה חשובה הן בפן של בין אדם למקום והן בבין אדם לחבירו בנקודה של הכרת הטוב. דבר נוסף יש לציין שמקובל בשם החזון איש שמי שזיווגו מתעכב שישתדל מאד בכיבוד אב ואם, וימצא מהר את זיווגו.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 23:42 לינק ישיר 

אילו ויכוחים יכולים להתגלע בין ההורים בתקופת השידוכים? ובאילו עינינים? במה נתקלתם? וכיצד הסתדרו הענינים? (או שלא...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 16:58 לינק ישיר 

אני יודעת מעצמי וגם שומעת מחברות שמאוד קשה להורים בתקופה הזו....

אני לא חושבת שזה צריך להגרר לוויכוחים כי לרוב הבחור/ה בדעה אחת עם ההורים...ואם לא אז ודאי שיהיו ויכוחים.

בוודאי שיש דברים שהייתי צריכה יותר להסביר להורי על מה אני מתעקשת(לא יכולה לסבול שיניים עקומות!!!תעשו משו...) אבל אף פעם לא חשתי שהורי מיושנים או לא מבינים וכו..ברוך השם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 07:32 לינק ישיר 

נראה לי שכמו בכל תקשורת בינאישית כדאי לעשות עם ההורים תיאום ציפיות (כמובן בשעת שפיות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 07:12 לינק ישיר 

מאיפה ההמצאה על החזון איש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 02:36 לינק ישיר 

זה מאבד את המשמעות 
אבל את המילה 'אתה' אני אוריד היא באמת מאריכה במקצת 
תודה

תוקן על ידי scaaron ב- 03/06/2012 02:37:51

תלמד מטעויות של אנשים אחרים. אתה לא תחייה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 02:33 לינק ישיר 

scaaron כתב:

משפט יפה! אבל אולי תקצר ל: "תלמד מטעויות של אחרים. לא תחייה מספיק ללמוד מהטעויות של עצמך"

וזה גם משפט יפה: (שא''א לקצר..)

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 02:14 לינק ישיר 

כמעט_חדשה כתב:
חבל שאתם פותחים אשכול קיים
זה בשביל להעיר את אסיק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 02:08 לינק ישיר 

הסמיילי היה כדי שתבין שהכל ברוח טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 02:07 לינק ישיר 

חבל שאתם פותחים אשכול קיים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 02:05 לינק ישיר 

חבל שנפגעת(:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 02:04 לינק ישיר 

חבל שאתה לא יודע להעריך את היחס המינימלי ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2012 02:00 לינק ישיר 

Lorein כתב:
רציתי להעלות כאן בעיה כאובה שמפריעה לי אישית ואני שומע מהסביבה שכמעט כולם סובלים ממנה, ואני מתכוון לכיבוד הורים בתקופת השידוכים, אני מכיר המון בחורים בשידוכים כאלה שב״ה עברו כבר את התקופה הזו, המכנה המשותף לכולם, שהיה להם ויכוחים עם ההורים, ואני לא בהכרח מדבר על ויכוחים בסגנון למה אתה מוריד או למה אתה לא מוריד, זה המון דברים קטנים כאלה, שאני בטוח שחלק ניכר מחברי הפורום מכיר, אין לי מושג איך זה בגזרה הנשית, והאם שם זה יותר טוב או יותר חמור. בכל אופן אני לעצמי מאד משתדל להמנע מזה, לא תמיד זה הולך, ומי שיש לו כאן עצות בנושא שיעלה, העניין שמפריע לרוב הוא כמובן, החשיבה והגישה שאבא/אמא לא מספיק מבינים אותי ואז השיחה עולה טון או שניים. למותר לציין למה זה חשוב, כיבוד אב ואם הוא אחד מעשרת הדיברות, ומצווה חשובה הן בפן של בין אדם למקום והן בבין אדם לחבירו בנקודה של הכרת הטוב. דבר נוסף יש לציין שמקובל בשם החזון איש שמי שזיווגו מתעכב שישתדל מאד בכיבוד אב ואם, וימצא מהר את זיווגו.חבל שאין הבטחה תוך כמה זמן..
חבל שמתוך כל ההודעה רק לזה מצאת להתייחס.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2012 01:58 לינק ישיר 

פוהדוס123 כתב:
רציתי להעלות כאן בעיה כאובה שמפריעה לי אישית ואני שומע מהסביבה שכמעט כולם סובלים ממנה, ואני מתכוון לכיבוד הורים בתקופת השידוכים, אני מכיר המון בחורים בשידוכים כאלה שב״ה עברו כבר את התקופה הזו, המכנה המשותף לכולם, שהיה להם ויכוחים עם ההורים, ואני לא בהכרח מדבר על ויכוחים בסגנון למה אתה מוריד או למה אתה לא מוריד, זה המון דברים קטנים כאלה, שאני בטוח שחלק ניכר מחברי הפורום מכיר, אין לי מושג איך זה בגזרה הנשית, והאם שם זה יותר טוב או יותר חמור. בכל אופן אני לעצמי מאד משתדל להמנע מזה, לא תמיד זה הולך, ומי שיש לו כאן עצות בנושא שיעלה, העניין שמפריע לרוב הוא כמובן, החשיבה והגישה שאבא/אמא לא מספיק מבינים אותי ואז השיחה עולה טון או שניים. למותר לציין למה זה חשוב, כיבוד אב ואם הוא אחד מעשרת הדיברות, ומצווה חשובה הן בפן של בין אדם למקום והן בבין אדם לחבירו בנקודה של הכרת הטוב. דבר נוסף יש לציין שמקובל בשם החזון איש שמי שזיווגו מתעכב שישתדל מאד בכיבוד אב ואם, וימצא מהר את זיווגו.

חבל שאין הבטחה תוך כמה זמן..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים-ויכוחים-כיבוד הורים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext