בית פורומים שידוכי חרדים

החשש מקפידא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2012 13:55 לינק ישיר 
החשש מקפידא

מכירים את התחושה שטעינו, ופגענו בחברה טובה... ואז מתחרטים ומתנצלים ומבקשים סליחה...
מה קורה אם אחרי תקופה ארוכה (שנתיים) מישהו מזכיר לכם את המקרה, ומתעורר החשש אולי לא סלחו...
מה עושים??

תוקן על ידי אסיק_good ב- 11/06/2012 15:26:57

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2012 19:52 לינק ישיר 
בשביל הפעם הבאה (בתקווה שלא תהיה)

בנידון כעין זה נחלקו החפץ חיים ור׳ ישראל סלנטר אבי תנועת המוסר באחד שסיפר לשון הרע על חברו האם כדאי שילך לבקש ממנו מחילה למרות שיפגע או עדיף שישתוק. לא נפסקה הלכה לא כמר ולא כמר ואיש הישר בעיניו יעשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2012 13:15 לינק ישיר 

טוב..... מרגישה צורך לעדכן... ב"ה אני אחרי... עבר בשלום...
פתאום חשים מהו המושג של אבן נגולה בפועל... :)
תודה לכל המיעצים....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2012 14:42 לינק ישיר 

אין לי בעיה לפרט מה היה... חברה שלי התנהגה בצורה נוראית וחסרת התחשבות להחריד ופגעה בי עמוקות...
בשלב מסוים הערתי לה על ההתנהגות שלה, אבל לצערי, לא בצורה הראויה... והיא נפגעה ...
ביקשתי את סליחתה מאז, גם קרוב למעשה, וגם לאחר תקופה (כי אין מרצים אדם בשעת כעסו וכו... )
לכאורה, היה נשמע שהיא סולחת... מה עוד, שהיא לא חשבה לבקש סליחה ממני והתעלמה מהפגיעה שהיתה...
רק שלאחרונה, מישהי במשפחה נזכרה במקרה, כי יצא לנו לדבר על החברה הזו בבית, והיא אמרה לי שהיא עצמה עוד פגועה מהחברה הזו שלי בעקבות המקרה הזה, ושאולי יש פה ענין של קפידא לי וגם לחברה (שיש לה הצרות שלה... )
ומכאן הפולמוס והדיון... בכלמקרה, מי שעוררה אותי לחשוב על זה אמרה שהיא כיום כבר סולחת לחברה שלי בפה מלא.. אבל שאולי רצוי שגם אני אבקש את סליחתה מאחר ופגעתי...

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 11/06/2012 14:44:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2012 14:35 לינק ישיר 

אני דוקא חושב ששיחה פנים אל פנים היא הדרך הנכונה לעלות את זה. זה מראה שאת רצינית ולא בורחת מאחריות ומוכנה לעשות הכל כדי לרצות אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2012 14:35 לינק ישיר 

תשאלי מישהי שאת יכולה להיפתח אליה ולספר לה פרטים מדוייקים. זה קשה לומר ככה באויר מה לעשות.. זה עלול להיות משהו מאוד רציני ורגיש לכן צריך חוות דעת אובייקטיבית ומדוייקת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2012 14:34 לינק ישיר 

אוקי.. תודה...
אני אישית תמיד מעדיפה את הע"פ ולא בפון.. הבעיה היא שכיום אין לנו קשר כ"כ...
אבל אני אתגבר על חוסר הנעימות שביצירת קשר מחודש לצורך המטרה הזו, ואעשה את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2012 14:28 לינק ישיר 

זה כבר תלוי בתקשורת שלך וברגע שאת תרגישי יותר פתוחה לכתוב לה את זה בכתב תעשי זאת בכתב
אני תמיד טענתי שהבעה בכתב אצלי היא יותר טובה מהבעה בע"פ עד ש... אחד הקורסים שעברתי בלימודים הוכיחו לי אחרת אבל תבדקי במה יותר קל לך להתבטא ותלכי עם זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2012 14:21 לינק ישיר 

כן, אני לא חסה על הכאב שלי בדבר שהוא ממש נפשות... כל השאלה היא איך לגשת לבקש את הסליחה מחדש... באיזה צורה? עדיף ע"פ? עדיף בכתב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2012 14:12 לינק ישיר 

זהו כבר נתון לשיקולך האם סיכוי (אפילו שהוא מאוד גדול) לחוות את אותו כאב עדיף על הסיכוי של קפידא (במקרה שהיא איננה סלחה)...

אני אישית חושב שהספקולציה שאת חוו עכשיו הרבה יותר כואבת לך מאשר אותו כאב ברגע של היזכרות במקרה הנדון מה גם שאולי תביני שחברתך עדיין מרגישה פגועה וזו תהיה עבורך הזדמנות לבקש את סליחתה, ודי ברור לי שברגע שהיא תסלח לך כמה שהכאב בהצפת הסיפור שוב הוא כואב  הוא לא יורגש ביחס להנאה של הידיעה שהיא סולחת לך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2012 14:02 לינק ישיר 

אסיק, הפחד מקפידא...
נתי, זה לעורר את הנושא מחדש... ואולי גם לגרום לה (ובודאי שלי) לכאב מחדש...

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 11/06/2012 14:03:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2012 14:02 לינק ישיר 

אני לא חושב שזו בושה ללכת ולדבר על זה ואם את מוצאת לנכון תוך כדי שיחה שאולי היא לא בדיוק סלחה לך אז לשוב ולבקש את סליחתה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2012 13:58 לינק ישיר 

מה הקשר לשידוכים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > החשש מקפידא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext