בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן שמואל לוין: "רצה" (מהקונצרט במונטריאול)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2012 07:55 לינק ישיר 
החזן שמואל לוין: "רצה" (מהקונצרט במונטריאול)

החזן שמואל לוין העלה לעמוד שלו ביו-טיוב את "רצה" מהקונצרט לפני יומיים. תצפו ותהנו! 

http://www.youtube.com/watch?v=KymWFPGOYrk&list=UUqnogb5K2gXJRGMKzFn9GiA&index=1&feature=plcp

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 14/06/2012 08:03:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 22:04 לינק ישיר 
ביצוע טוב ומעולה

ביצוע טוב ויפה. אם למישהוא יש ביצוע אחר שיעלה. נדאג שפה יכתבו דברים טובים ומפרגנים על החזן לוין שיחי-ה ועוד חזנים שיחיו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 10:33 לינק ישיר 

לחזן שמואל לוין,
יישר כח. ביצוע יפה.
אני לא יודע מדוע שימך מעורר, תמיד, בפורום זה אמוציות כל כך חזקות....
אפשר להיתווכח, אפשר לכתוב "מבינות", מותר גם ליפסול, אבל אצלך - ישר אנשים שולפים סכינים...
קנאה ? רוע? טיפשות ? מי יודע.
אני רק מקוה כי חזרת מסלול תקין.... אל תענה לי כי גם זה תכף יגרור הפצצה כבידה...
שבוע טוב
אבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 09:31 לינק ישיר 

נו מה יהיה??? מה התעלקתם עליו מסכן סך הכל העלה קטע יפה של חזן טוב מה יהיה??? עכשיו כל דבר שעולה לפורום זוכה לניתוח פולשני עם כלים זרועים במלח ללא חיטוי???? אני דווקא כן אהבתי את הביצוע הזה !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 11:45 לינק ישיר 

יש לי הרגשה שהרב אלחנן בתוככי ליבו לא מתחבר לנשמע ולנאמר

תוקן על ידי פפסיפלורה ב- 15/06/2012 11:46:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 10:38 לינק ישיר 

יאוהר - קיבלתי במייל : יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם ,,,,,,,,,,,,,,הללויה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 10:29 לינק ישיר 

הרב אלחנן שליט"א- עושה לי רושם שרק לי אין את המייל שלך...
לחבר במונטריאול,  לחזן לוין, לעוד כל מיני ששולחים לך מיילים ומרושתים היטב, ורק לי הק'- אין!!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 09:34 לינק ישיר 

כן, בהחלט מזכיר את מלובני (עמידה, שירה ו'אביזרים'..) אהבתי את האילתורים השונים. נחמד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 09:12 לינק ישיר 

niggun- קבלתי במייל: מה אתה או-מר???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 06:50 לינק ישיר 
תשובה ל"יאוהר"

ליאוהר--
קראתי מה שכתבת והתביישתי. אינני מכיר אותך או החזן לוין רק אני יודע שלא כך כותבים על יהודי. ואני רוצה להגיד לך יאוהר (אותיות "יוהרה") שלא זו הדרך. לא רצית שמישהוא יטפל בך בצורה לא נעימה זו ויהא כבוד חברך חשוב לך כשלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 19:03 לינק ישיר 

החזן לוין העביר תשובה ללאמהשחשבתם

לאמהשחשבתם,

בהנחה שדבריך אכן אינם מטעמי 'קינטור', הנה תשובתי לשאלות שהעלית. ותודה לך על המחמאה בדבר "חזן מקצועי שיודע מוזיקה..."

ברשותך, אתחיל מן בסוף. לגבי התזמורת והעיבודים אכן לא היתה לי שליטה. אינני עוסק בנושאים אלו. יחד עם זאת, אף כי המלווים לא היו חברי הפילהרמונית של ניו-יורק, רמתם לעניות דעתי היתה סבירה. כבר שמעתי טובים פחות...

כעת לענין הביצוע של "רצה".

אמת, התבטאתי בעבר נגד הוספת רצ'יטטבים ותווים שאינם חלק מן הלחן המקורי, ושנועדו להראות את כוחו של החזן ותו לא. דעתי בנושא לא השתנתה. יחד עם זאת, יש מקרים בהם הוספה ו/או שינוי הם דבר מקובל, וכך הם פני הדברים לגבי "רצה" של שלוסברג. היו לפני עיבודים שונים ליצירה הידועה. נכון לומר שבאף אחד מהם אין רצ'יטטיבים נוספים, הן למילים "ותהי לרצון תמיד עבודת ישראל עמך", והן למילים "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים" לאחר החלק המלודי, לפני הברכה החותמת. אולם בעיבוד של ריימונד גולדשטיין, לפני החלק המלודי של "ותחזינה..." יש תוספת של רצ'יטטיב שאינו בנמצא בלחן המקורי, וריימונד אף הוסיף מעל אחת התיבות את המילה “Improvisation”- אילתור, והשאיר מקום פחות. בהקלטה של נפתלי הרשטיק (בתקליט "שני צדדים", נועם הפקות, 1994) הוא משמיע את היצירה עם תוספת-האילתור במקום הזה בדיוק, וזה פחות או יותר מה שאני עשיתי.

הרצ'יטטיב שהוספתי אחרי המלודיה ל"ותחזינה...", לפני הברכה, מבוססת על רצ'יטטיב שהוסיף החזן לייב גלאנץ, כפי ששמעתי בהקלטה בערב לזכרו של לייב גלאנץ, באור לי"ג שבט תשנ"ד בבית-הכנסת הגדול של תל-אביב. אני בטוח שלפחות לאחד ממשתתפי הפורום יש את ההקלטה הזו, ויוכל לאשר את דברי. אגב, גלאנץ עצמו שינה כמעט לחלוטין את סוף היצירה, כשהוא עובר מ-סי מינור (-שבו הושמעה ההקלטה; אולי משהו בה לא היה תקין) אל סי מאז'ור.

אני הקטן לא נתליתי אלא באילנות הגדולים מאוד ממני, והשאלה, אם-כן, איננה עלי ועל העובדה שהוספתי רצ'יטטיבים 'זרים' על יצירה שאיננה שלי, אלא על אותם גדולים שעשו את השינויים לפני. מדוע הם עשו זאת?

את התשובה שמעתי מפי מורי ורבי החזן יצחק אשל זכרונו לברכה, אשר אמר שני דברים בענין זה. הראשון: לדבריו, כששלוסברג חיבר את היצירה עבור גרשון סירוטה, הוא חיבר אותה כך שסירוטה יוכל להוסיף משלו על הלחן המקורי. ואכן, כך סירוטה – לדברי החזן אשל – באמת עשה. נמצאנו למדים ששלוסברג התיר וקיבל בברכה תוספות ליצירתו, תוספות כאלו שלא שינו מהותית את הלחן  בבסיסו.

הדבר השני שאמר החזן אשל, והוא הוא עיקר הדברים, היה שישנן יצירות שיש בהן מקום – באופן כללי – להוספות כיד-הדמיון הטובה על המבצע, וישנן יצירות שאין לשנות בהן. למשל, דוגמא ליצירה שניתן להוסיף בה או לשנות קצת היא "מודים" הכפול של ליאו ליוב, יצירה שבה רוב החזנים משנים את הרצ'יטטיב למילים "על חיינו המסורים בידך..." וגם ב"הטוב כי לא כלו רחמיך". (באוזני שמעתי את החזן שטרן מבצע את המשפטים המוסיקליים הללו באופן שונה, בזמנים שונים). או למשל "כל נדרי", שמוסיפים בה רצ'יטטיבים ותנועות-חזניות שונות, כל חזן על-פי טבעו ויכולתו. "ה' זכרנו", "עננו", "בריך שמיה" – כל אלו יצירות שאפשר קצת לשנות או להוסיף, ובלבד שלא יאבד המבנה המקורי.

יצירות שאין לשנות בהן הן למשל "אלו דברים" של רפפורט, יצירה שנכתבה בצורה מאוד ברורה ומסודרת, יש בה תבנית ומבנה, ואין בה מקום לתוספות או לשינויים. וכן גם "ארשת שפתינו" של ברום, "שהחיינו, של מכטנברג, וכן הלאה. יצירות שבנויות באופן שאין בו הפסקות 'טיבעיות' – אין משנים בהן ואין מוסיפים עליהן.

כדאי להאזין להקלטות של דוד קוסביצקי, ולנתח את המקומות שהם הוא שינה מן הלחנים המקוריים שהיה משה אחיו שר: "ולירושלים עירך", "הטה", "ה' מלך", "הבט משמים". בכל הדוגמאות הנ"ל ניתן לראות איך, כמה והיכן משנים, ומתי אין 'נוגעים' ביצירה המקורית. אגב, "הטה" המוכר לנו היום עבר הרבה גילגולים ושינויים מן הלחן המקורי של ישראל שור.

אלו הם הדברים, וזהו ההסבר המקצועי שלי על הרצ'יטטיבים שהוספתי בביצוע "רצה" השבוע במונטריאול. היה לי (ולמארגני הקונצרט) שיקול נוסף בעד ההוספות ל"רצה", שיקול שלא קשור להאמור לעיל ושאין זה המקום לדון בו. מי שחושב שהשירה שלי איננה נקיה, זכותו לחשוב כך. מי שחושב שהרצ'יטטיב היה ברמה ירודה, גם זאת זכותו לחשוב. מי שמוצא את הביצוע שלי "חסר טעם", זו דעתו, ואני מכבד אותה. מוסיקה היא ענין של טעם, ואין אנו יכולים אלא לכבד את דעתו של הזולת. כתוב באבות ב' ד' "ואל תאמין בעצמך עד יום מותך", לכן עבורי, כמבצע, מה שקובע הוא תגובת הקהל. אם הקהל קם על רגליו כדי להודות לי, ואם פונים אלי עשרות אנשים ומברכים אותי לאחר הקונצרט, ואם למחרת ההופעה אני מקבל טלפונים עם ברכות מחברי למקצוע, והזמנות להופעות ולתפילות – או אז אני יודע שמה שעשיתי היה טוב, ושהקהל נהנה. 'שליח ציבור' יונק מן הציבור, וזהו השיקול היחיד שלי. אני מודה לבורא עולם על שזיכה אותי להצליח, וזהו.

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 14/06/2012 19:05:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 15:13 לינק ישיר 

שירה לא נקיה, הוספת רצ׳יטטיבים ברמה ירודה, אך העיקר שהקהל מרוצה. הוא שילם כסף וקיבל תמורה נאותה בעיניו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 14:59 לינק ישיר 

ברצוני לשאול את החזן לוין כמה שאלות.
מראש אומר, שאני מצפה לתשובות ענייניות וברמת הדיון, ושלא יחשוב אי מי שהשאלות הן קנטרניות.
ובכן, חזן לוין נתפס בעיניי כחזן מקצועי, שיודע  מוזיקה ותרבות המוזיקה החזנית והקלאסית לא זרה לו. בעבר גם הובאו התבטאויות בשמו או ישירות ממנו לגבי  "חוסר טעם" בביצועים ובעיבודים שונים וכו', וברוב המקרים דעתי היתה כדעתו.
אם כן, מה הביא חזן מקצוען (בלי להתייחס לצבע קול וכו' שזה עניין של טעם אישי בלבד) לבצע ביצוע כה "חסר טעם" מוזיקלי? מה פשר האילתורים המיותרים הללו שמטרתם אך ורק להוכיח יכולות קוליות? (שלא היו במיטבם בביצוע זה...).
לפי ראות עיניי מחיאות הכפיים המעודדות ל"אילתור" גרמו לעוד אחד כזה בהמשך, ואף הוא "חסר טעם".
אינני רוצה לדבר על התזמורת והעיבוד, זה אולי לא בשליטתו. אבל כל היתר כן.
אשמח לתשובה בענין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 13:42 לינק ישיר 

ביצוע יפה , הקול והעמידה מזכירים את החזן יוסף מלובני - המשך הצלחה לחזן שמואל לוין

ועכשיו אל,,,,,,,יאוהר : מאחר וחברך,שולח המייל ,סובל בשמיעתו -להלן לינק                                                                                                                                         
בו יוכל להעזר לפתרון הבעיה הרפואית ( מעודכן ביותר מתוך רשימת "הכי טובים בארץ" ) :

http://www.kay.co.il/attachments/3015_מעריב%2018.04.11%20עמ/'%204.jpg

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 14/06/2012 13:55:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 08:07 לינק ישיר 

ניסיתי להכניס את הקליפ עצמו, אבל אני לא יודע איך. מישהו מוכן בבקשה לעזור?

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 14/06/2012 08:18:48

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 14/06/2012 08:19:34

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן שמואל לוין: "רצה" (מהקונצרט במונטריאול)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext