בית פורומים שידוכי חרדים

הרב ואזנר לכלה: "את צריכה לברך אותי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2012 07:32 לינק ישיר 
הרב ואזנר לכלה: "את צריכה לברך אותי"

"בכזה דין תורה אני רוצה לשבת", אמר מרן הגר"ש ואזנר, גאב"ד 'זכרון מאיר', למרות שבתקופה האחרונה כמעט ולא יושב הגר"ש במושבי בית הדין של 'זכרון מאיר', ורק תלמידיו הדיינים יושבים לדון בין איש לרעהו.

המקרה היוצא מן הכלל היה דין תורה בין משפחת חתן לבין משפחת כלתו, והכול החל כשלאחר שידוך שנערך בין שתי משפחות בקהילה חסידית בחו"ל, התגלה כי החתן המתמיד והשקדן לקה במחלה קשה רח"ל. למרבה הנס המחלה התגלתה בשלבים הראשונים שלה, ואחר סדרה של טיפולים הצליחו הרופאים בחסדי שמים למגרה.

בני משפחת החתן, שעדינות ויושר הם נר לרגליה, מיד פנו לבני משפחת הכלה והודיעו להם בצורה שאינה משתמעת לשני פנים, כי בשל המקרה שאירע לחתן הם יבינו אותם מאוד אם יבטלו את השידוך, ללא כל קפידה וללא כל טרוניה.

אך למרבה ההפתעה הייתה זו הכלה שטענה כי מאחר ומדובר בבחור שעדיו לגאון ולתפארת, היא לא מסכימה לעזוב את השידוך. מחלות זה דבר שלא נתון בידי בני אדם, ומה תעשה אם תעזוב את השידוך, ותמצא חתן אחר ומי יודע מה תהיה אריכות ימיו.

בני משפחת החתן שמחו לשמוע את דברי הכלה, אך עם זאת טענו כי היא עושה זאת מתוך עדינות נפשה, ולמעשה לפי היושר והדין הייתה צריכה לעזוב את השידוך, ולכן סברו שאין זה מן היושר לעשות לה כך ולחתנה עם החתן שעבר את מה שעבר.

מתוך שלא ידעו כיצד להכריע, פנו בני משפחת החתן למו"צ ידוע בבני ברק, וביקשו ממנו להציג את השאלה על כל צדדיה בפני מרן הגר"ש ואזנר, וכאשר יפסוק כך יעשו הלכה למעשה.

מששמע הגר"ש את השאלה המיוחדת, אמר כי למרות שמזה זמן רב לא ישב בדיני תורה - בדין תורה מיוחד שכזה רוצה הוא לשבת, לשמוע באופן אישי את 'טענותיהם' של שני הצדדים ולפסוק כדינה של תורה.

ביום המיועד עלו החתן והכלה יחד עם הוריהם בטיסה לארץ ישראל, והגיעו לבית דינו של מרן הגר"ש ואזנר, שישב במרכז השולחן ומשני צדדיו שני דיינים חשובים מבית דינו.

בני משפחת החתן ומשפחת הכלה הציגו כל אחד את גרסתו, ואחר הדברים פנה הגר"ש ואמר שמאחר והכלה היא בריאה ושלמה, והחתן עבר את מה שעבר, ברור שעל דעת כן הם לא השתדכו, ולכן צודק צד החתן שהיא יכולה לעזוב את השידוך בלב שקט.

נעמדה הכלה ושאלה אם היא מחויבת לעזוב את השידוך על פי דין תורה, או שהיא רק רשאית לעשות כן. מרן הגר"ש השיבה כי ודאי היא לא חייבת לעזוב את השידוך, ואם היא רוצה היא יכולה להמשיך את השידוך.

"אם כך, אני רוצה להמשיך את השידוך", השיבה הכלה וביקשה מהגר"ש, "ושהרב יברך אותנו שהשידוך יצליח, שהחתן יזכה לאריכות ימים, ומכאן ואילך יזכה לבריאות שלמה".

מששמע הגר"ש את דברי הכלה פרץ בבכי, ואחר דקות ארוכות שנדמו לכל המתכנסים כנצח, נענה הגר"ש ואמר: "כלה שכזו לא צריכה את ברכתי, אחרי מעשה גבורה שכזה, לא אני צריך לברך אותך, אלא אני רוצה שאת תברכי אותי שאזכה לאריכות ימים ולהמשיך להרביץ תורה".

מקור: כאן

תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/06/2012 07:33:29

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 18:48 לינק ישיר 

סיפור מוכר... נחמד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 17:10 לינק ישיר 

סיפור מרגש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 13:24 לינק ישיר 

אוי אוי צדיק מסכן שלי.. (ככה זה נשמע)

שלא יתחתן עם אך אחת, אולי היא מסכימה כי היא מרחמת עליו... שישאר רווק לנצח..  P=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 13:10 לינק ישיר 

למה מוזר? הו בחור אנושי. שלא הסכים ופחד להכניס אותה לסיטואציה הזו. הוא הבין מה זה דורש ממנה. אתה לא חושב ככה? היית לו היית נכנס לנעליים שלו, מסכים להתחתן איתה, עם "צדיקותה"? אולי זה רגעי? אולי בסתר היא לא רוצה, אבל מצפונה אומר לה שזה לא יפה?

תוקן על ידי אריסה ב- 20/06/2012 13:15:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 12:54 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
היא רוצה להתחתן והם באים עם תירוץ מוזר וחשוד, אין פה קשר לדעת תורה..  (לפחות לא יותר מאשר האם לאכול בבוקר קוקו-פופס או צ'ריוס)
את מה שאמר הרב וואזנר יכל להגיד כל ילד בגן...

מנימת דבריך נשמע זלזול עמוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 12:46 לינק ישיר 

היא רוצה להתחתן והם באים עם תירוץ מוזר וחשוד, אין פה קשר לדעת תורה..  (לפחות לא יותר מאשר האם לאכול בבוקר קוקו-פופס או צ'ריוס)
את מה שאמר הרב וואזנר יכל להגיד כל ילד בגן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 12:30 לינק ישיר 

וכן, לגבי החלטה סופית, איך קראתי באיזה מקום: "ימותו אלפי שוויגעריות היסטריות, ואל יתנו להם להתחתן בלי רצונם..."
ההחלטה האם להתחתן היא רק של הבחור והבחורה בסופו של דבר...
אך אין ספק שצריך וכדאי וחשוב לשמוע דעת תורה, (וזו היתה רצונם).
לפעמים כשנמצאים בסערה ובעומק רגשות, לא שמים לב ולא חושבים רחוק על כל ההשלכות, והאם זו סיבה אמיתית ונכונה ושווה את הכאב של הפרידה/החתונה או שזה שטותי. לכן כדאי דעת שתכוון ותעזור ותייעץ . מישהו חכם מבחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 12:23 לינק ישיר 

לא הבנתי את דבריך ומה הקשר למה שאמרתי, אתה יכול להסביר?

דברי התכוונו לפי הסיפור של הלינק שהבאת, ולמה להתחתן עם בחור כשהוא חולה(לא שהיה חולה), ויש אפשרות של ביטול, כמיקח טעות? לא חבל על הצער של אלמנות וכאב, לבחורה צעירה? (הבחור מאד רצה להתחתן איתה, רק שהבין את הכאב שזה עלול לגרום לה, ולא רצה בכך)
ולגבי בחור שהיה חולה- כמו שאמרת,ייתכן שיחזור המחלה, וייתכן אפילו שיש סיכוי לעקרות, ל"ע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 11:41 לינק ישיר 

מה טועה? אז אסור להתחתן עם בחור שהיה חולה? תנו לאנשים להחליט, הם יכולים להחליט אם להביא ילדים אבל לא האם להתחתן?

(אגב ילדים, אני מקווה שהוא יכול להביא ילדים, לפעמים טיפולים כימותרפיים וכאלה מביאים לעקרות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 11:36 לינק ישיר 

כן, צודק אדם, זה בדיוק הסיפור ששמעתי, לפרטיו.
ובערך באותו תאריך (כשאני ביטלתי, אמרו לי שזה התפרסם לפני כחודש)
ולזה התכוונתי. זו באמת אצילות מצד הבחור, שהתעקש לבטל למרות ששמע ממנה.
ולמה פנו לרב? כי זה לא כמו קורנפלקס (זה גורל נפשות ועתיד של בית)
כי אולי הבחורה טועה בהתלהבות ואמונה רגעית, ויש דרך להניא אותה. לכן פנו הוריה לרב שיכריע, זה הכל.
נראה לי שהסיפור היה אכן עם רייב חיים קנייבסקי. אברר את זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 11:28 לינק ישיר 

הסיפור הקודם היה אכן עם הרב קנייבסקי, הימור שלי שזה אותו אחד..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 11:17 לינק ישיר 

בא אסביר לך איך זה עובד:
מספרים לאנשים שכלה התארסה עם מישהו שיש לו את המחלה ואחרי שגילו אותה לא הסכימה לבטל ובאו לרב פלוני (נראה לי בגלגול הקודם של המעשייה זה היה הרב קנייבסקי) והוא ברך אותם והוקוס פוקוס! המחלה נעלמה והזוג התחתן וחי באושר ועושר..

כשפקפקו בפורום באמינות הסיפור מיד תקנו כאלה שקצת מכירים כנראה את הנשואים (תרתי) והוסיפו שאכן היה חולה והבריא לאחר מכן ע"י טיפולים. נו, שוין, מרגש אבל לא נס, בקושי ניסון...

ובסוף הקו של הטלפון השבור הזה מתברר שהסיפור (אם היה) התחיל שהכלה רצתה להמשיך את השידוך כשהוא הבריא לאחר טיפולים (!) והם לא רצו (למה לא? נותנים לך, קח! או שאולי הם גילו משו על הכלה וזה היה התירוץ שלהם..  P= ) והתעקשו על דין תורה (לא יודע אם אפשר לקרוא לדבר השטותי הזה "דין תורה" אם חבר שלי הציע לי שקית קורנפלקס ואז היא נאבדה לו ומצא אותה שוב ואני עדיין רוצה אותה אנחנו לא הולכים לרב וואזנר לשאול אותו..) והוא אמר לה את הדבר הברור, שהיא לא חייבת לעזוב את השידוך (אלא מה? זה גם אני יכולתי לומר. עשו סיפור "מרגש" מויכוח שטותי)

בקיצור יש אנשים שבטוחים שאם לא ילעיטו כל יום את הציבור באיזה מוייפעס הוא לא יגדל להיות מספיק ירא שמיים. (וגם בלי מספיק אמונת חכמים לבוא לשאול אותו קלוץ קאשעס כגון היאך מעשרים את המלח והתבן וכו')

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2012 11:05 לינק ישיר 

לפי הסיפור הנ"ל, מה הגבורה והיופי פה? אני חושבת שבכתבה היתה טעות... לא בסיפור האמיתי. (שמעתי את הסיפור לראשונה ממקור די מוסמך, לא ייתכן שהוא טעה אז בעובדות, אולי כן?)
מישהו יודע על מקור מוסמך לסיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 11:01 לינק ישיר 

מממ. צודק.
ב"גרסה" שאני שמעתי היא לא ידעה...
מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2012 10:58 לינק ישיר 

אריסה כתב:
הכלה לא ידעה שהוא יחלים, ולכן זו אצילות מיוחדת מצידה (ומצידו).

מכירים את זה שאנשים מגיבים בלי לקרוא את ההודעה הראשונה?   =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הרב ואזנר לכלה: "את צריכה לברך אותי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext