| נשלח ב-20/6/2012 20:11 |
|
| |
נכון לשאול רב על שידוך?
יש לי חבר שכל שידוך שמציעים לו הולך לשאול רב (בשלב מתקדם של פגישה ראשונה +) הוא שואל גם אם מבחינתו התשובה שלילית.
אני מדגיש שהוא לא מתייעץ אלא שואל. הוא אומר שלרב יש ראיה למרחוק ויכול לזהות לפי השמות אם מתאים.
לדעתי זה מעשיות חסידים וצריך ללכת אחר נטיות לבו.
אשמח לשמוע את דעתכם
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/06/2012 21:31:36
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2012 14:08 |
|
| |
יש לבקש ברכה, יש לשאול ויש להתייעץ... לי אישית יצא רק לבקש ברכה אבל אני לא חושבת שצריך ללכת לשאול על כל שם שעולה על הפרק... הרי הרב לא מכיר את כל הבחורים והבחורות שקיימים בשוק..... לפי שמות זה סוג של מיסטיקה כזו , לא? להתייעץ תמיד אפשר כי בכולופן הוא תלמיד חכם ויידע לעזור בעצה או מעשה..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2012 12:11 |
|
| |
אגב, יש ענין עם שמות לזיווגים, התאמה של אהבה, שנאה וכו.... יש כמה רבנים שיודעים לעשות את החישובים האלה... (כדוג' הרב אידלשטיין) יכול להיות שזה מה שהוא שואל? ותותי, צודקת...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2012 12:07 |
|
| |
אני חושבת ששואלים רב כשיש ספק.
אם במקרה שלו הוא שואל תמיד, אח כנראה שהוא מחפש לעצמו 'מצפון נקי' כדי לומר:'הרב אמר'...
ברגע שאין ספק ובכולזות הולכים לרב... אז זה כדי לבקש ברכה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2012 14:18 |
|
| |
מה ענין שמיטה אצל הר סיני ???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2012 23:15 |
|
| |
המורה, נא לא להשוות... וזה באמת נשמע מוזר, כאילו אין לו דעה עצמית או כושר החלטה והוא צריך שהרב יחליט הכל בשבילו, אבל בכלליות זה מצוין שבחור קרוב לרב מסוים ומתייעץ איתו זה נראה על שיש לו כיון
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2012 23:01 |
|
| |
גם המדוייטת שלו שואלת את המורה שלה??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 21:47 |
|
| |
| אליהו24 כתב: |  | | אולי לא הדגשתי טוב את הנקודה כל רב לפחות מי שאני מכיר שולל שידוך רק לעיתים מאוד נדירות ורק בחוסר התאמה בסיסי לכן דעתי לשאול את הרב יותר במקרה של תשובה חיובית מצידך אבל פחות בתחושה לא מתחברת כי אז תשאל את הרב והוא יגיד לך תמיד כן |
|
אני לא יודע את מי אתה מכיר, אבל דווקא הרב שטיימן אוחז שאם אין "קליק" הרגשה של חיבור, אז גם אם יש התאמה של 100% אחוז, עדיין הוא יגיד לך לא רבתית. ואני מכיר כמה וכמה מקרים כאילו מקרוב.
ועוד נקודה, אני לא חושב שצריך לשאול רב לפי התשובות שהוא יענה, אלא לפי ההרגשה האישית. ואם בן אדם מרגיש שהוא מתלבט, או לא בטוח מה עליו לעשות, אז עליו לשאול רב שהוא סומך עליו. בפרט, שאיני חושב שהמציאות היא שרבנים מורים להוריד שידוך רק לעיתים מאד נדירות ורק בחוסר התאמה בסיסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:29 |
|
| |
אולי לא הדגשתי טוב את הנקודה כל רב לפחות מי שאני מכיר שולל שידוך רק לעיתים מאוד נדירות ורק בחוסר התאמה בסיסי לכן דעתי לשאול את הרב יותר במקרה של תשובה חיובית מצידך אבל פחות בתחושה לא מתחברת כי אז תשאל את הרב והוא יגיד לך תמיד כן
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:25 |
|
| |
| אליהו24 כתב: |  | | ואיך רב אמור להכיר כל בחורה שכל אחת ואחת היא עולם בפני עצמה מזה שאתה אומר לו את שם הסמינר וכיו"ב? לא רציני..כך גם אני טענתי לו אבל הוא אמר לי שלרב שטינמן יש ראייה מיוחדת. עכשיו למשל יש שידוך שהוא ממש לא רוצה אבל הוא לא יוריד רק אם הרב שטינמן יגיד לו |
|
תסביר לו, שהרב שטיימן הוא לא איש קבלה, והוא לא עונה לפי התגלות של חלומות.. יש לו דעת תורה וככזה דעתו צופיה ל-מרחוק בבחינת "חכם עדיף מנביא"..! וכל בר דעת שרואה שהבחור לא רוצה, ולא נמשך לבחורה, לא יגיד לו לך תתחתן בכל זאת, בגלל שהשם של הישיבה שלך והשם של הסמינר מתחרזים אחד עם השני...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:22 |
|
| |
שאלת 2 שאלות. א. האם נכון לשאול לדעתו של רב בכל שידוך? התשובה: כן. אם בן אדם מרגיש שהוא רוצה דעת תורה, דעה של אדם גדול, דעה של אדם שמכיר אותו, אז מה פסול יש בזה? אדרבה, שלפחות ישקול את הדברים בצורה בוגרת יותר, בפרספקטיבה רחבה יותר.
ב. לגבי הבחור הנ"ל שהוא לא באמת מתייעץ, אלא הולך לרב בגלל תחושה מיסטית של השוואת שמות (אגב, קוראים לרב הזה אולי "אלון" משהו?) ובפרט שהוא בכלל לא מספר לו את הנתונים הבסיסים, אני חושב שזה מופרך מעיקרו, ובלי קשר למה שכתבת שאדם צריך ללכת אחרי הרגשת לבו, פשוט זה לא הגיוני בעליל, לקבוע התאמה של שידוך בגלל שם של הבחור והבחורה..
אין זה דרכה והשקפתה של תורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:22 |
|
| |
בנאדם מוזר.. ולפני שהוא מביא ילד או מחליף טיטול או מוריד זבל הוא גם ישאל את הרב שטיינמן? =)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:20 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ואיך רב אמור להכיר כל בחורה שכל אחת ואחת היא עולם בפני עצמה מזה שאתה אומר לו את שם הסמינר וכיו"ב? לא רציני.. |
| כך גם אני טענתי לו אבל הוא אמר לי שלרב שטינמן יש ראייה מיוחדת. עכשיו למשל יש שידוך שהוא ממש לא רוצה אבל הוא לא יוריד רק אם הרב שטינמן יגיד לו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:17 |
|
| |
ואיך רב אמור להכיר כל בחורה שכל אחת ואחת היא עולם בפני עצמה מזה שאתה אומר לו את שם הסמינר וכיו"ב? לא רציני..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:15 |
|
| |
לא התכוונתי שמות התכוונתי שם ישיבה ושם סמינר בלי לפרט את הלבטים בפרוטרוט כי הוא מתבייש מהרב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 20:14 |
|
| |
לפי השמות? מילא לפי התמונות, אפעס, הייתי עוד מבין, אבל לפי שמות? קח כל זוג שהתגרש ותמצא (סטטיסטית) זוג אחר בארץ עם אותם שמות ושמות ההורים שדווקא חיים באושר...
|
|
|
|
|