| נשלח ב-22/6/2012 11:45 |
|
| |
ילדי פלא - האם ידינו לא שפכו את הדם?
מזה זמן שרציתי להציע לבדוק מה קורה עם ילדי הפלא (כהגדרה המקובלת... לא זה הנושא) שכולם כה אוהבים לשמוע ולהשמיע, לאחר שנים, בבגרותם.
איש מאיתנו לא היה נותן יד להופעה שכולה סכנה פיזית. האם בעת שאנו מתמוגגים מקולו של ילד הפלא איננו נותנים יד לשפיכת דם רוחנית?
היכרות קרובה מאד שהייתה לי עם אחד מילדי הפלא שכבר סיים את הקריירה שלו, נוכחתי שהיכולת שלו להתקדם כאחד האדם בני גילו- כמעט לא תיתכן. סיבות רבות לדבר, ניתן להסכים עימם או לחלוק, אבל התוצאה הייתה שהוא נסחף לרוח, ולא של ישראל סבא...
היום קראתי כתבה ב"כיכר השבת" על "ילד הפלא החרדי לשעבר שנהיה קצין". הילד הזכור לי משירתו המתוקה, דודי הרץ, מכריז כי בגיל 15 הוא הגיע למסקנה כי הוא לא אדם מאמין וכו' וכו'. איך כותבים אצלנו- עיי"ש.
אינני רוצה לנקוב בשמות, אבל כשאני מעלה בזכרוני שמות נוספים, נראה לי שגם הם לא ממש גדלו וצמחו כאחד מבני גילם, ברוח החינוך שתיכננו ורצו הוריהם, וגם לא כפי שרוצים אנחנו לראות עבורם.
אשמח לקרוא את חוות דעתכם. האם עלינו לעצום עיניים? יהיה מה שיהיה, החינוך והעתיד לא קשור אלינו? או שאם זו כבר תופעה עקבית (אם אכן זה כך) עלינו לדרוש לא לתת יד לכך? האם לעודד את זה, כמו שמעודד אחד החזנים הגדולים, שמלמד ילדי פלא, או לומר לילדים אלו שישירו במקהלת בית הספר, ולחכות לאורות במה כשיתבגרו קצת?
היות והדבר לא קשור לא למכון זה או לבי"ס חזנות אחר, מעניין אותי דעת חברי הפורום הנכבדים.
שבת שלום
הק' מעניש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2012 09:54 |
|
| |
אספר לכם סיפור אמיתי שקרה עם שכנים שלי, מדובר במשפחה חסידית טיפוסית ולהם יש בן קטן עם קול מהמם פשוט קול נדיר. והמשפחה לא נתנה לו להופיע כלל למעט בארועים משפחתיים ותמיד כאב לי מזה ניגשתי אל האמא של הילד והלנתי בפניה מדוע אינך מסכימה לילד ללמוד ולהתפרסם, היא נקטה לי את לשונו החריפה של הרבה שלהם שאמר להם : "אם אתם מעוניינים לאבד את הילד אז בבקשה" ומאז הפסקתי להטרידם בזאת. כמובן שכל ילד עם החוסן האישי שלו, אני שימשתי בצעירותי תקופה קצרה כמאבחנת וראיתי כמה שונה ילד מילד כך שבאמת אין הכללות אבל חייבים להיזהר. כשילד שעדיין לא בשל התפתותית ורגשית עולה לבמה זה סיכון החשיפה הזאת לנפשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2012 07:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2012 03:03 |
|
| |
הנני מצטרף למה ששרגא פייבל כתב,,, לא כתוב בככר השבת שהוא יצא לשאלה כתוב שהוא ניהיה קצין !!! ומה שאמרת שאתה יכול לומר לי על חברה שכן ירדו קצת,,, זה לא רק ילדי פלא, זה כל אחד שנכנס לעולם הגדול,,,,,,,,, זה גם חזנים ! אז מהיום לא תשמע חזנות של התקופה הזאת ??? א"כ אני מאחל לך בהצלחה,,,, יקי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 20:23 |
|
| |
מה שכתבת - נמצא רק בתגובות של "בני עוולא" ,אותם שמחת לשים על לוח ליבך
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 24/06/2012 20:30:15
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 19:36 |
|
| |
ילדי פלא בעבר
רובם הוזכרו אך יש לציין אותם שמקהלות של 50 ילדיםהיו השלד.
אט אט נתמעטו הילדים במקהלות ונותרו רק ילדי הפלא-עד שמתחלף להם הקול.
החזנות המקורית נעלמה ובמקומה:עיבודים,תזמורים וחיקויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 16:11 |
|
| |
מר קובי R היקר. למען האמת, ציפיתי לתגובות מכובדות יותר, וכך אכן היה עד לתגובתך. מישהו הכליל? מישהו קבע? מישהו מחנך את הדור? העליתי נושא לשאלה/דיון/מחשבה לאחר הכתבה שהתפרסמה. אני מסכים שאני לא צריך לחנך את הדור, אבל האם קראת את שכתבתי? כי אני קראתי את שה שוב, ולא מצאתי הטפה חינוכית כלשהי. לעצם העניין- אדרבה, חלק מהרשימה המכובדת שציינת, דווקא מעלה אצלי את השאלה ביתר שאת ויתר עוז. למרות שלא חשבתי ללכת אחורה כל כך הרבה שנים עד יוסל'ה רוזנבלט, אבל אם כבר- חלק מאלה שציינת שבאו מבתים שומרי תו"מ, לא ממש המשיכו את רוח החינוך המסורה לנו מדור דור. אינני רוצה לנקוב בשמות, אבל תבדוק היטב. מה הסיבה? זו מטרת האשכול.
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 15:54 |
|
| |
אני למדתי כלל בחיים,,, בחיים אל תכליל !!! אתה לא יכול לבוא ולהגיד ידינו לא שפכו את הדם הזה אתה מכיר ילד פלא אחד שהתקלקל ואתה כבר קובע שכולם מתקלקלים כי יש עשרות ילדי פלא שכולם נשארו אותו דבר יוסלה רוזנבלט, בן ציון מילר, יהושע קמפינסקי, פנחס בראון, אבי ברק, משה שולהוף, אלי יפה, זוהר, מרדכי סובול, אופיר סובול, חיים לייזר הרשטיק נפתלי הרשטיק, נתנאל, שרגא, שרוליק, הרשטיק מוטי זינגבוים,הבנים של בנימין מולר, כל מי שהיה במקהלה של ר' זלמן ריבלין, רפי ביטון,עמית ליסטונד, מיכאל יצחקי, אהרן הלוי, ארי גולדווג, ויש את הלהקה אנעים זמירות שאני מכיר שם כמה וגם הם לא התקלקלו ושמחה לוינשטיין אני מכיר מקרוב והוא גם לא התקלקל,,,,, ועוד,,,,,,,,,,,,,,,,,,, אז כל האשכול הזה לא נכון וחוץ מזה אני לא חושב שאתה צריך לחנך את הדור כל אחד עם השיטת חינוך שלו,,, ויש לציין שחיים לייזר באמת מחנך את התלמידים שלו ליראת שמים ואני יודע הרבה סיפורים על חיים לייזר שהיו לו עם התלמידים בהקשר לחינוך לא פה המקום,,, אז ילד אחד התקלקל זה יכול לקרוא אצל כולם יקי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 12:53 |
|
| |
אני חושב שהנושא אמור לידון בפורום חינוך ולא פה, אבל כמדומני שרוב ילדי הפלא היו ועודם באותם מסלול רק מעטים עזבו את המסורת
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 08:55 |
|
| |
שמחה לוינשטיין- ממש לא. אבל ממש ממש לא, ואין כאן המקום להאריך או לפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2012 16:46 |
|
| |
על הילד פלא חיים אליעזר הרשטיק היה פיקוח הדוק מאביו!
עמית ליסטוונד נשאר חרדי... שמחה לווינשטיין לא יודע!
|
| נשלח ב-22/6/2012 14:07 |
|
| |
'ילדי פלא' זו בעיה כלל-עולמית. ראו מה קרה להרבה 'ילדי-פלא' של הוליווד וכו'. אם ההורים באמת ובתמים אוהבים את 'ילד הפלא' שלהם וזו לא אהבה 'על תנאי'- הם צריכים 'לשחרר קצת את החבל', ולאפשר לו לחיות עד כמה שניתן- כילד נורמאלי לחלוטין, עם מעגל נרחב של חברים. (ואולי זו משאלה 'תמימה' מדי, שלעולם לא תתממש?)
|
|
|
|
|