| נשלח ב-24/6/2012 11:58 |
|
| |
כמה להתיחס לשמועות?
בעקבות כתבה שקראתי השבוע בעיתונות החרדית...
כמה משקל אתם שמים על שמועות שיש בשידוכים? ומה גורם לכך שתתיחסו יותר או פחות ברצינות לשמועה?
(כל שמועה, מפרסום על בעיה גופנית, נפשית ועד שמועות רוחניות על המוצע/ת, עבור דרך המשפחה וכו)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2012 08:36 |
|
| |
ציטוט שמצאתי:
"מי שיאמין אל הרכילים - לא יישאר לו אוהב, אפילו אם יהיה חביב וקרוב."
|
|
| נשלח ב-29/6/2012 17:08 |
|
| |
| uri1234uri כתב: |  | | ככה זה בחיים ....דווקא הפרחים הכי יפים מתחבאים מתחת לערמות של עלים יבשים ומלוכלכים .כך העולם ההפוך שלנו בנוי...מי שהולך אחרי העדר ...מקבל את הסטנדרט..מי שחושב מחוץ לקופסה מרוויח.
(כמובן אפחד לא אמר לא לחשוש ולבדוק ) |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 22:10 |
|
| |
ככה זה בחיים ....דווקא הפרחים הכי יפים מתחבאים מתחת לערמות של עלים יבשים ומלוכלכים .כך העולם ההפוך שלנו בנוי...מי שהולך אחרי העדר ...מקבל את הסטנדרט..מי שחושב מחוץ לקופסה מרוויח.
(כמובן אפחד לא אמר לא לחשוש ולבדוק )
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 21:53 |
|
| |
לא קראתי תתגובות, אני אגיב על פי מה שעלה לי למח ברגע שקראתי תשאלה: ברור שאני אתייחס לשמועות! והרי הן לא מגיעות משום מקום.... רק שלהתייחס אצלי פירושו לבדוק את העובדות ולא ללכת שולל אחרי שמועות שעלולים להפיץ אנשים קנאים/בעלי אינטרס... לא חסרות סיבות לשמועות שוא. צריך לבדוק טוב טוב את העובדות לפני שלוקחים אותן ברצינות. תחשבו עלזה שזה יכול בקלות לחזור אליכם בבומרנג...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 14:26 |
|
| |
כולה כתבה שעסקה בבירורים לצורכי שידוך... והיה מסופר שם על אחת שנפצעה ברגלה כשהיתה בגיל של סמינר, מה שגרם לכל מיני שמועות בזמן שהיא היתה בשידוכים... ( נכות, בעיה נפשית וכו)... מכאן המקור לשאלתי.. כמה צריך להתיחס לשמועות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 14:22 |
|
| |
מה קראת בעיתוונות החרדית? ספרי לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 13:15 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | אתייחס בדיוק לפי מה שההלכה מתירה לי להתייחס.
דהיינו, להאמין ברור שלא, בפרט שזהו דרכם של הולכי רכיל והעיתונים במיוחד, להמציא ולנפח, העיקר להשיג סקופים. אך לחשוש אני אחשוש לכה"פ ברמה שאני אברר יותר מהרגיל ואוודא שבאמת זהו עשן ללא אש.. |
|
השוואה קצת מוגזמת ,לעיתונאים שרוצים להשיג סקופים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 13:11 |
|
| |
| אחת_חדשה כתב: |  | מזה אומר ברצינות? תפסול ברגע שתשמע? תנסה לאמת?
לא חסרים הסיפורים על שמועות שאין להם על בסיס, או בסיס אפסי... |
|
אבל למה שהיה שמועות שאין להם שום בסיס.
לא אפסול,אנסה לאמת..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 12:26 |
|
| |
אתייחס בדיוק לפי מה שההלכה מתירה לי להתייחס. דהיינו, להאמין ברור שלא, בפרט שזהו דרכם של הולכי רכיל והעיתונים במיוחד, להמציא ולנפח, העיקר להשיג סקופים. אך לחשוש אני אחשוש לכה"פ ברמה שאני אברר יותר מהרגיל ואוודא שבאמת זהו עשן ללא אש..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 12:20 |
|
| |
לא מתייחס בכלל מעבר לחשש המינימלי, ואז אפשר לפנות לבחורה עצמה או למי שמכיר אותה מקרוב מאד ואפשר לסמוך עליו, ולשאול האם יש אמת לשמועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 12:17 |
|
| |
מזה אומר ברצינות? תפסול ברגע שתשמע? תנסה לאמת? לא חסרים הסיפורים על שמועות שאין להם על בסיס, או בסיס אפסי...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2012 12:10 |
|
| |
צריך ברצינות להתייחס..
למה שסתם היה שמועות?
|
|
|