בית פורומים שידוכי חרדים

משבר גיל השידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2012 10:52 לינק ישיר 
משבר גיל השידוכים

מכירים את הימים האלה, שהמתארכים בלי סוף... ומרגישים לבד לבד...
המשפחה מסביב, החברים/ות, שרובם כבר נשואים.... והתחושה קשה קשה...
מה עושים? איך מתגברים?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2012 14:49 לינק ישיר 

מזדהה עם התחושות אין מה לעשות חוץ מתפילה וטיפה השתדלות בפניה לעוד שדכנית(אולי לאורית השדכנית) ולדבר עם החברות והקרובים שיציעו לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2012 13:52 לינק ישיר 

מראדהיתרא, תודה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2012 13:29 לינק ישיר 

באמת תחושה קשה.  
את ממעטת לצאת לרחוב.  נמנעת להגיע לשמחות. מעדיפה לא לדבר על זה. והכרית בית מנוס לך. 
תחושה קשה לך.. . .  ואל תחשבי שתחושה פחות קשה להורים. . .
בס"ד אשתדל לכתוב כפי הבנתי.

הגמרא בסנהדרין ק: כותבת
(משלי יב, כה) דאגה בלב איש ישחנה
(נחלקו בהסבר הפסוק .. . ) ר' אמי ור' אסי
חד אמר ישיחנה מדעתו
וחד אמר ישיחנה לאחרים

מי אני שיכריע.
אבל ליבי אומר לי שלא נחלקו. אלא בתחילה יסיחנה מדעתו. ובהמשך ישיחנה לאחרים.
וכנראה שאת השלב הראשון כבר עברת ואף לא טמנת ידייך בשלב השני.

לדעתי. הגעת כעת  לנקודה החשובה. משבר !
גם בעולם הרפואה, זו נקודה קריטית לחיוב ולשלילה.
משבר פרושו. יש כאן משהו שאני כבר לא מסוגלת להתמודד לבד. אני צריכה כח חיצוני לחלצני. כנראה יש נקודה חשובה שפספסתי אותה. משהו/מישהו חמק לי בין האצבעות ולא היה לי כח לקפוץ את ידי. במשבר לא תמיד יש את הכח לצעוק הצילו ! ממשבר לא בהכרח שיוצאים בצד החיובי.
אבל משבר זו נקודת מפנה חשובה, שאסור לפספס אותה.

ולכן. כשהבאת את הבעיה שלך לפני הציבור (המלצה - להעלות בעוד מקומות) ז"א עדיין יש בך עדיין את אותו כח לצעוק ולבכות. וכמובן לקבל !

אם עד כאן מוסכם. נוכל להמשיך ולגעת בשתי שאלותייך. א. מה עושים ב. כיצד מתגברים.

מה עושים ?
א. נתחיל מהדברים שאת יודעת את מסכימה שזו גזירה משמים ? ידוע לך שגזירות אפשר לבטל ואף להפוך חטובה ?  תשובה. תפילה צדקה מעבירים את רוע הגזירה. משך השנים את תראים גם את הטוב שהיתה בגזירה הזאת. תוכלי לשאול כל מורה הוראה איך מבצעים את שלשת הפעולות הנ"ל.
יש מוסג המתפלל על חברו נענה תחילה- אמצי לך חברה במצבך. לא אאריך בידוע.
ב. כבוד או"א שמעת/מקיימת. את כעת בבית - את ההורים והמשפחה את רואה כחלק מאי ההצלחה במציאת השידוך המיחול. הלחץ והמתח הזה מסוגלים להביא אותך להפך ממה שאת רוצה. הרמת קול על או"א. זילזול בבקשתם שלדעתך לא במקום. התחמקות מלסייע במה שבתת מודע את יודעת שאת מסוגלת. וכו וכו בעניין מצוות כאו"א.
על זה ראיתי בשם החזו"א שכאו"א יכול לפתוח שערים אלו. וח"ו לנעול. זהירות ! (אשמח לקבל מקור מדוייק)  
ולמעשי יותר.
ג. ישנן קבוצות של בחורות מבוגרות שיש ביניהם קשר קבוצתי שנותן סיפוק יותר רגשי ואמפטי מאשר בוירטואלי.
ד. עוד משהו שישמע הזוי - לברוח מהמציאות. לחו"ל. כן לחו"ל. לטייל קצת בעולם (תשתדלי שזה יהיה על דעת ההורים, תסבירי להם שאת לא מסוגלת להסביר ואת מבקשת את רשותם) ולחשוב לבבבבבבבבבבבד !
ה. תמריצי את השדכנים ע"י הבטחות כספיות.

איך מתגברים ?
חלק מהתשובה הראשונה ענתה גם על זה.
וכאן אני יענה לך קצת בנימה אישית - נתחיל בדברי ר"ל במסכת קידושין מא. טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו (טוב לשבת עם בן זוג ככל שיהיה מלשבת אלמנה ח"ו)
וכעת.
הדימוי העצמי הגבוהה שלך (כלשונך) נפגע ? אני צריכה להתגבר ! אולי זה מה שהיית צריכה ?
להתגבר על מה ? שאני שווה כמו שהייתי ? אולי באמת טעיתי ואני צריכה לחפש משהוא אחר ממה שחשבתי ?
אני לא אומר ח"ו שאת צריכה להתפשר. אבל לחשוב שנית (כשתהיי בחו"ל (:  )  לאיזה בן זוג אני ראויה.

והלמעשה שבלמעשה. (אחרי שהפנמנו)
לקחת את מחברת ההצעות להזכר ולחשבן. מי בעצם היום אני רואה שכן יכלתי להגיד לו "כן" (ואולי הוא יהיה מעוניין כעת להגיד את הכן)  ולחזור לשדכן.

ומכת אוהב לסיום : אל תחכי שיתחילו להציע לך גרושים ואלמנים. 

ואף תפילתי תיכון עימך בעתך ובזמנך בשעטמ"צ.

תוקן על ידי מראדהיתרא ב- 02/07/2012 13:29:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2012 11:57 לינק ישיר 

מה עושים?? מדמיינים את התקופה שתבוא אח"כ... שתהיה שמחה מאד... והתקופה שתבוא עוד יותר אח"כ.. כשיהיו לך כמה ילדים ובית לטפל בו וכאב ראש של פרנסה וכו'.... ואז.. באורח פלא את מבינה שאת התקופה הזאת שווה לך לנצל ולהנות... כי היא לא תחזור בחיים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > משבר גיל השידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext