בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט סיום עונת המנויים הירושלמית תשע״ב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2012 20:52 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט סיום עונת המנויים הירושלמית תשע״ב

בס״ד
ערב טוב לחברי הפורום וצופיו
בשעה זו מתקיים קונצרט החזנות המסיים את עונת המנויים בסדרת קונצרטי החזנות בתיאטרון ירושלים לשנת תשע״ב
היכל אולם שרובר מלא עד אפס מקום, כאשר על הבמה מעל למאה חברי מקהלות והתזמורת הסימפונית של רשות השידור

הקונצרט נפתח ביצירה בלחנה של נעמה זיסר, יצירה המכילה יללות, אזעקות ומוטיבים שונים המביאים לידי ביטוי את אווירת שקשוק הרכבות אל מחנות ההשמדה ועלייתם השמימה של עם ישראל בזמן השואה.
על מקהלות החזנים: הירושלמית, זמרת יה, רמתיים ושירת ישראל - מנצח מאסטרו אלי יפה
ניתן לשמוע בשידור חי את הקונצרט בלינק הבא: http://www.isr-radio.com/%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94

כעת המקהלות מבצעות יחדיו את כי ניחם ה ציון בלחנו של אלי יפה
החזן שלמה גליק מבצע את לחנו של זאב בוגשסטר המוכר מהחזן משה קוסביצקי - הבט משמיים, טעם שונה ליצירה בעקבות עיבוד חדש
החזן קולין שחט מבצע את יצירתו של אלי יפה לקולנו תשמע וציון מתוך תחנון, יצירה עם מלודיה חוזרת וריצצטיב שנכתב ליכולותיו של המבצע.
החזן שמעון וולס, אני מאמין בלחן אלי יפה, יצירה שקטה עם מלודיה קליטה ומעט חזנות.
החזן שלמה גליק מבצע כעת את קנא לשמך בלחנו של יוסי גרין, יצירה שבוצעה במקור על ידי החזן הלפגוט, מלווים את החזן זמרים מכל המקהלות.
החזן בנימין מולר באינטרפרטציה שונה ליצירתו של שמואל מלבסקי לקהילות הקודש, המקהלות מלוות ברספונסים...

תוקן על ידי yeoda ב- 03/07/2012 20:59:42

תוקן על ידי yeoda ב- 03/07/2012 21:12:03

תוקן על ידי yeoda ב- 03/07/2012 21:18:43

תוקן על ידי yeoda ב- 03/07/2012 21:30:59

תוקן על ידי yeoda ב- 03/07/2012 21:37:58

תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 04/07/2012 09:53:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2012 10:28 לינק ישיר 

(סתאאאם..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2012 07:50 לינק ישיר 

להראל,
כנראה שלא כ"כ הבנת...
אבל עכשיו אני יכול לתקן, היו רק 118...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2012 21:46 לינק ישיר 

רוני, אהבתי במיוחד את הערה מס' 1! (אם אכן התכוונת למה שאני חושב שהתכוונת..)
שבוע טוב ומבורך,
הראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2012 17:53 לינק ישיר 
כמה הערות בשולי הקונצרט...

טוב, כיוון שמופעל עלי לחץ כ"כ גדול (גם באישי...), אקבל עלי את דין התנועה, ואנסה שוב.
מקוה שהפעם זה יעבור. בכל אופן, אני שולח במנות קטנות.
 1. הבטיחו לנו במודעות 120 קולות על בימה אחת. אז למען הדיוק ההיסטורי,
    בפועל היו 119 קולות... והמבין יבין...

2. המקהלות - כמעט ולא באו לידי ביטוי. היו משמעותיות רק ביצירה (הנהדרת) שפתחה את הקונצרט -
   "כי ניחם ה' ציון".  בכל היתר בקושי נשמעו ולא היו יותר מגימיק או קישוט.
   אני קורא מכאן למפיקי הקונצרט לקיים בשנה הבאה קונצרט אמיתי של ארבע המקהלות הירושלמיות,
   ללא תזמורת, ללא חזנים אורחים וללא שחקני חיזוק בתשלום.
   כל מקהלה תגיש שלש יצירות ממיטב הרפרטואר שלה.
   אני מניח שגם מקהלת...... תוכל להגיש 3 יצירות סבירות...
   טוב, קצת הגזמתי, לא שלש אבל שתיים בודאי שכן...
   נו, קצובר, נפתלי, או ברקוביץ', מי לוקח את האתגר?

3. הביצוע המהנה ביותר של הערב שייך לענ"ד לשמעון ואלס ביצירה "אני מאמין".
   לא הכרתי יצירה זו, והיא נעמה מאד לאוזני.
   הביצוע של שמעון היה נקי, תרבותי ופשוט קלאסה של ממש.
   אני משוכנע שעוד נשמע עליו (ואותו) רבות.

4. שמחה הלפגוט - יש פוטנציאל גדול.
   אם ימשיך ללמוד ולהתפתח (וגם עזרה מאחיו הגדול לא צריכה להזיק...) - יגיע רחוק.
   מעניין מה אכלו הילדים האלה בקטנותם...

5. נהניתי מאד גם משלמה גליק, במיוחד בביצוע המעניין והסוחף ל"שמע ישראל".

6. החזן בנימין מולר - צר לי, אכזבה ענקית. איך אומרים באידיש? רחמונעס...
   כתבתי כבר שיש חזנים שכל כוחם בבית הכנסת, אבל בקונצרטים - איום ונורא.
   יש לי כמה דוגמאות לכך מעולם החזנות, ואכמ"ל.
   מולר הוא אחת הדוגמאות הבולטות.
   לצערי, מעולם לא שמעתי אותו בתפילה, אבל אני יודע שהוא ענק שבענקים, אחד מגדולי הדור.
   אבל בקונצרטים - סיפור אחר.
   לפעמים מזייף ולא שר נקי, לפעמים לא שר בקצב הנכון, לפעמים מתבלבל במילים,
   ולפעמים מתקשה מאד בטונים הגבוהים.
   חבל שדוקא ביצירה המסקרנת "השיר שהלוויים" באו כל הבעיות האלו לידי ביטוי.
   אני מקוה שנוכל לשמוע בקרוב ביצוע אחר ליצירה זו, ואז יהיה אפשר לעמוד על יופיה.
   אגב, גם מהביצוע שלו ל"קהילות הקודש" לא נפלתי על הריצפה.
   זה היה סביר, לא מעבר לזה.
   אז סליחה מראש מכל מעריציו הרבים, אבל זו דעתי.

בברכת שבת שלום ובשורות טובות, רוני

תוקן על ידי rophir ב- 06/07/2012 18:34:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2012 15:23 לינק ישיר 

רוני, בשבילי תכתוב דיווח עוד פעם, שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2012 13:25 לינק ישיר 

רוני, אנחנו במתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2012 09:04 לינק ישיר 

כתבתי כאן כמה הערות, אבל זה לא עבר.
מתנצל, אין לי סבלנות להקליד הכל מחדש...
שבת שלום!

תוקן על ידי rophir ב- 06/07/2012 09:38:19

תוקן על ידי rophir ב- 06/07/2012 09:40:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:50 לינק ישיר 

ברוח ענייני דיומא וצוקי התקופה...הרשו לי לשתף אתכם בתחושה מוזרה שלא קשורה לא לחזנות ולא ישירות לקונצרט, פשוט "בדידי הווי עובדא" ולדעתי כל מי שנכח בקונצרט לא יכל שלא להבחין בעניין. זוג חרדים צעיר וחמוד - בעל ואישה חביבים למראה, שבעת נגינת התקווה עם סיום הקונצרט , עת כל האולם עומדים זקופים, צלילי התזמורת מנגנים את ההמנון וכל הקהל כאחד מצטרף למילים המרגשות. הזוג הזה פשוט לא ידע מה לעשות עם עצמו והתהלך בקדמת האולם לכאן ולשם הלוך וחזור, כנראה שחיפשו דרך להגיע לבמה לברך מי מהחזנים. אבל פשוט היה מצחיק ומפחיד עד כמה שאו שבאמת אין להם מושג מהו ההמנון ויותר גרוע- לא יודעים מה הם אמורים לעשות איתו ! לעמוד? לשבת? לצאת? להשאר? היה פשוט מגוחך, מצחיק ועצוב כאחד. מישהו שם לב אליהם או רק אני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 17:06 לינק ישיר 

הייתי ונהניתי
היה אחלה
מחכה לשנה הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 15:43 לינק ישיר 

אבקש את סליחתכם אך אינני יכול לרדת לעומקם של דברים על פי ההקלטה ששמעתי עקב איכותה.
בקווים כלליים אפשר לומר שהשאיפה למצויינות ולשלמות לא באה לידי ביטוי באופן מלא בקונצרט זה, וכוונתי לצד המזמר ולא לצד המנגן.
זו לי פעם ראשונה ששמעתי את הקולות של החזנים הצעירים יותר ולמען האמת הם תפקדו יותר טוב מהוותיקים.
צודקים האומרים שקיימת בעיית ליהוק ורפרטואר. אגב, קל מאוד לפתור אותה!
חושבני, שחסר מעט ה"פלפל" החזני בביצוע היצירות, ולמרות היותי נמנה על חוג שומעי המוסיקה המתורבתת ואף עוסק בה באופן זה או אחר, עדיין חסרים לי פה ושם ביטויים "חזניים".
נושא 200 הקולות לא בא לידי ביטוי בקונצרט, הוא היה כנראה מהלך שיווקי אך לא מהלך שהביא פרקטיקה אחרת לבמה. מה עוד שהמקהלות ככללם לא תיפקדו באופן ש"העיף" אותי לשמים...אני מדבר על הדברים המינימליים של כניסות וסגירות, ושירה בקצב אחיד ללא הפרחת עיצורים כמו ש' וצ' ללא תיאום.
החזן מולר היה נשמע עייף וכבד, שירה לא בפיץ' ולא בקצב. אולי לנוכחים היה רגע של התרגשות. אני בעיקר נבוכתי עבורו. הזמר קולין שחט לא היה טוב יותר ושירתו בסגנון הנוכחי נוטלת מקולו כל יופי. אני מצפה מבאריטון לחמימות ונועם וממנו אני מקבל לחץ ודחיפות לא נעימות בכלל.
בעיות קצב שמעתי אצל כל המבצעים (חוץ משחט) ברמה זו או אחרת אך היו, הפתרון לכך די פשוט, לקונצרטים של מאסטרו אלי יפה יש לבוא מוכנים ברמה של 300% או לקרוא סולפז', אילוא כן הכישלון ידוע מראש!
מקוה שהעונה הבאה תהיה טובה יותר, ויש לי סיבה טובה להאמין שאכן כך יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 08:16 לינק ישיר 

Marpe - להלן מבוקשך :

לרגל יום הקדיש הכללי אב הרחמים של מלבסקי להורדה.

http://www.upf.co.il/file/4752545.html

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/07/2012 08:17:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2012 21:33 לינק ישיר 
גם אני הייתי שם

נהניתי במיוחד מלחנו של מלבסקי. הן הביצוע והן העיבוד היו מושלמים. האם יש למישהו הקלטה מקורית של משפחת מלבסקי ללחן זה?

נח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2012 21:11 לינק ישיר 

לאחר תקופת נבצרות ארוכה (לא לדאוג - בשל סיבות משמחות), שבתי אתמול לאולמות הקונצרטים. זה היה בהחלט מענג.
הגעגוע הגדול הוצף ברגעי הנאת ענק.

לפני הכל, אני חייב מילה על העיבודים: הם היו פשוט פנטסטיים. אחד החברים מחה על כך שלא תמיד הובלט החזן ביחס לתזמורת ולמקהלה. היה גם מי שאמר שזאת איננה חזנות. ובכן, רבותי, חזנות היא יצירה שלמה. בעבר הרחוק יחסית, בשל הקושי בהפקת אירועים עם תזמורות סימפוניות, החזן שר את כל היצירה. בעידן שבו החזנות התפתחה מעט, אפשר בהחלט לפרש את פרק החזנות גם ע"י תזמורת, ולתת לחזן ללוות את היצירה. זה מה שעושה לפעמים אלי יפה (גם בבית הכנסת הגדול - עם המקהלה) וזה לא בהכרח רע. מה שבטוח -מרענן.

אני מסכים לחלוטין לביקורת על בחירת קטעים רבים שיש בהם יותר מהשירה מאשר מן החזנות. 
לגבי המקהלות, דווקא לא נהניתי, אולי גם בשל בעיות בסאונד (כשנפתחו המקרופונים של חברי המקהלות, התפשט באולם רעש רקע שמוכר לנו מתקליטים ישנים).

לגבי החזנים. בנימין מולר, לענ"ד, הוא גדול החזנים בדורינו. אני בטוח שכל חובב חזנות מאזין רבות לביצועיו, בעיקר להופעה במנצ'סטר. אלא שלמרבה הצער, מזה מס' שנים (די הרבה שנים) הוא סובל מצרידות כרונית שמעקרת מגוון רחב מיכולותיו. למרות זאת, הוא מתפקד במקסימום האפשרי למצבו. אתמול ראינו זאת שוב: קול שאיננו נקי, אך ביצועים חזניים לעילא.

שלמה גליק. זה חזן שאני נהנה לשמוע פחות או יותר מאז הפציע. לא שמעתי אותו כבר זמן רב, אתמול היה נדמה שהזמן עשה לו טוב. פשוט נהדר. טכניקה שמתפתחת נהדר, הליריות הקטיפתית, גוון הקול שמשתבח, והרגש - טוב זה נשאר כמו פעם: שופע. לדעתי היה הטוב מכולם.

קולין שחט הוא משתתף כמעט קבוע בקונצרטים בירושלים. נעים לאוזן, מקצוען ושולט בחומר.

לסיכום, נהניתי מאד.
ותודה לליבסון המסור על ההקלטה. (ומתי יוקלטו הקונצרטים בתל אביב?).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2012 20:47 לינק ישיר 
כי ניחם ה' ציון לחן אלי יפה

http://www.youtube.com/watch?v=nyBn8bgFemM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2012 19:34 לינק ישיר 

Libzonmo יישר כח על ההקלטה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט סיום עונת המנויים הירושלמית תשע״ב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext